Forum » Kaj kupiti » Računalnik v mATX ohišju za vse razen za igrice
Računalnik v mATX ohišju za vse razen za igrice
kipling ::
Zdravo
Rad bi sestavil računalnik v mATX ohišju (oz čim manjšem). Nanj bosta obvezno priključena 2 monitorja. Uporabljen pa bo za programrianje (c, dreamvare), virtualizacija (VMWARE), photoshop, HD filmi, internet... v glavnem za vse razen za igranje igric. Večino časa poganjam več aplikacij hkrati. Rad bi pa tudi, da je PC čimbolj tih.
Začel sem sestavljati okoli Antecovega ohišja in sem nekako prišel do naslednje konfiguracije:
ohišje: Antec NSK 1480
matična: Gigabyte GA-H55M-USB3
procesor: Intel® Core™ i5 760
hlajenje za procesor: Scythe BIG Shuriken
ram: 2x Kingston PC3-10600 "Value" 2048 MB
disk: Western Digital WD10EARS "Caviar ® Green™"
Torej ali bi bila ta konfiguracija v redu? Predvsem nisem siguren za procesor. Mogoče bi bil dober že i3 procesor? Res pa je tudi, da računalnika potem ne bi menjal nekaj časa. Konfiguracija ni dokončna, če imate kakšen boljši predlog bi bil zelo hvaležen.
Rad bi sestavil računalnik v mATX ohišju (oz čim manjšem). Nanj bosta obvezno priključena 2 monitorja. Uporabljen pa bo za programrianje (c, dreamvare), virtualizacija (VMWARE), photoshop, HD filmi, internet... v glavnem za vse razen za igranje igric. Večino časa poganjam več aplikacij hkrati. Rad bi pa tudi, da je PC čimbolj tih.
Začel sem sestavljati okoli Antecovega ohišja in sem nekako prišel do naslednje konfiguracije:
ohišje: Antec NSK 1480
matična: Gigabyte GA-H55M-USB3
procesor: Intel® Core™ i5 760
hlajenje za procesor: Scythe BIG Shuriken
ram: 2x Kingston PC3-10600 "Value" 2048 MB
disk: Western Digital WD10EARS "Caviar ® Green™"
Torej ali bi bila ta konfiguracija v redu? Predvsem nisem siguren za procesor. Mogoče bi bil dober že i3 procesor? Res pa je tudi, da računalnika potem ne bi menjal nekaj časa. Konfiguracija ni dokončna, če imate kakšen boljši predlog bi bil zelo hvaležen.
zee ::
Predlagal bi drug trdi disk. Z izbranim imas lahko tezave.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
janezek67 ::
Našel si si ohišje, ki je primerno za v dnevno sobo za kakšno multimedijo. S tem si obsojen na niskoprofilne grafične kartice, slabo zračenje, .... Premisli o bolj normalnem ohišju.
Drugače, najprej - manjka ti grafična kartica - tale procesor nima vgrajene grafike. Se pravi, ti manjka kakšna niskoprofilna kartica npr. http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
Čeprav bi osebno raje razmislil o kakšem AMD procesorju in plati npr:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...
in
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
Imaš solidno grafiko že na matični plošči, 6 jedrna zadeva tudi pride prav pri photoshopu.
Drugače, najprej - manjka ti grafična kartica - tale procesor nima vgrajene grafike. Se pravi, ti manjka kakšna niskoprofilna kartica npr. http://www.agt.si/racunalniska-oprema/g...
Čeprav bi osebno raje razmislil o kakšem AMD procesorju in plati npr:
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/m...
in
http://www.agt.si/racunalniska-oprema/p...
Imaš solidno grafiko že na matični plošči, 6 jedrna zadeva tudi pride prav pri photoshopu.
il ::
Najožje ohišje v katerega gredo kartice polne višine in navaden CD/DVD pogon:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
dmk ::
problem pri tem ohišju je, ker gre vanj samo prirejen napajalnik, jaz bi pa raje priporočil kakšen malo dražji napajalnik kot pa LC, če se gre za glasnost. Ni treba dat 100eur za napajalnik, dovolj je 70eur, vsekakor pa ne LCpower za 40eur. Take so moje izkušnje
_koki_ ::
Moj predlog, ITX sistem:
SilverStone SST-SG05B "Sugo" Črna
1 106,92EUR 106,92EUR
ASUS M4A88T-I Deluxe
1 119,90EUR 119,90EUR
AMD Athlon™ II X4 640
1 87,37EUR 87,37EUR
A-Data PC3-10600 2048MB 1333 MHz DDR III SODIMM
2 29,59EUR 59,18EUR
Sony AD-7700S Črna
1 34,89EUR 34,89EUR
Samsung HD103SJ "Spinpoint(R) F3" 1000GB 7200RPM 32MB Serial ATA II
1 56,50EUR 56,50EUR
Skupaj brez DDV387,30EUR
Skupaj464,76EUR
1 106,92EUR 106,92EUR
ASUS M4A88T-I Deluxe
1 119,90EUR 119,90EUR
AMD Athlon™ II X4 640
1 87,37EUR 87,37EUR
2 29,59EUR 59,18EUR
Sony AD-7700S Črna
1 34,89EUR 34,89EUR
Samsung HD103SJ "Spinpoint(R) F3" 1000GB 7200RPM 32MB Serial ATA II
1 56,50EUR 56,50EUR
Skupaj brez DDV387,30EUR
Skupaj464,76EUR
Moj predlog, ITX sistem:
1 106,92EUR 106,92EUR
ASUS M4A88T-I Deluxe
1 119,90EUR 119,90EUR
AMD Athlon™ II X4 640
1 87,37EUR 87,37EUR
2 29,59EUR 59,18EUR
Sony AD-7700S Črna
1 34,89EUR 34,89EUR
Samsung HD103SJ "Spinpoint® F3" 1000GB 7200RPM 32MB Serial ATA II
1 56,50EUR 56,50EUR
Skupaj brez DDV387,30EUR
Skupaj464,76EUR
Zadeva ni slaba, mogoče edino 4 gb Rama.
Lahko pa vzame tudi kakšno plato za intel in I3 procesor, če mu ta bolj paše.
Saj sta dva modula po 2gb, skupaj 4 gb...
2 29,59EUR 59,18EUR
2 29,59EUR 59,18EUR
huelz ::
Samo zamenjaj 760-tko za i3/i5 proc (se pravi i3 5x0 ali i5 6x0), ki ima podporo za grafiko (res pa je da so samo dual core).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: huelz ()
trnvpeti ::
vmware,rabis vec kot 4G rama
vzami en amd x600e vaarčen quad procesor
plosco, ki imas 4 slote, da bos imel 8G rama
vzami en amd x600e vaarčen quad procesor
plosco, ki imas 4 slote, da bos imel 8G rama
kipling ::
Hvala za nasvete in opozorila. V bistvu sem ciljal na manjše ohišje samo zato, ker nisem imel namena imeti ločene grafične. Pa po testih koliko sem gledal naj bi bilo bolj tiho ohišje. Sem pa gledal že tudi ITX ohišja samo se mi je tam zdelo hlajenje še bolj kritično. Bom še razmislil tole okoli ohišja. Tisto pa res nisem vedel da rabiš prav intelov procesor z gpu-jem. Sem gledal samo, da je bila integrirana grafična napisana ob opisu matične.
Malo sem zmeden s procesorji sedaj, ker so bili omenjeni cpu-ji z dvema pa do šest jeder. Kateri proceosr bi bil potem najbolj primeren za te moje potrebe, če odmislimo grafiko? Načeloma mi je vseeno ali je intel ali amd. Predvsem bi rad, da bi pc relativno tekoče delal z vmwareom (tekel bi samo en dodaten OS naenkrat), pa da mi ne zmrzne, ko se kakšen cpu zahteven program zažene.
Malo sem zmeden s procesorji sedaj, ker so bili omenjeni cpu-ji z dvema pa do šest jeder. Kateri proceosr bi bil potem najbolj primeren za te moje potrebe, če odmislimo grafiko? Načeloma mi je vseeno ali je intel ali amd. Predvsem bi rad, da bi pc relativno tekoče delal z vmwareom (tekel bi samo en dodaten OS naenkrat), pa da mi ne zmrzne, ko se kakšen cpu zahteven program zažene.
ce bos imel vec vmware, potem veliko rama
ce bos imel samo 1 host, pol bi bilo tudi 4G dosti
vzami en varcni procesor, ker se ti ne bo grel, lahko bos imel pasiven hladilnik
2 ali pa vec jeder, odvisno koliko stvari bos delal hkrati
ker nimas nic kaj fejst odvisno od cpu, ne rabis neke orng cpu moci
ker programiras, se ti bo pa najbolj splacalo imeti SSD , tako, da kr razmisljaj o tem
tako da
cpu vzami x600e ali mogoce se kaksen dvojedrni amd varcnez
vseeno razmisljal o 8G rama, vedno ti bo prislo prav, ali pa maticna z 4 sloti, pa zaenkrat samo 2x2G
vzami SSD, ali pa 2xSSD v raid 0
drugi disk, navadni, vzami samo ce bos imel veliko vmware hostov, ali pa veliko podatkov
ce bos imel varcni cpu, pol pasivni hladilnik, ce se zraven SSD, pol ti je vseeno, kaksno ohisje, kolk prostorno
ker bos imel malo porabo, razmisli se o pasivnem napajalniku
ce bos imel samo 1 host, pol bi bilo tudi 4G dosti
vzami en varcni procesor, ker se ti ne bo grel, lahko bos imel pasiven hladilnik
2 ali pa vec jeder, odvisno koliko stvari bos delal hkrati
ker nimas nic kaj fejst odvisno od cpu, ne rabis neke orng cpu moci
ker programiras, se ti bo pa najbolj splacalo imeti SSD , tako, da kr razmisljaj o tem
tako da
cpu vzami x600e ali mogoce se kaksen dvojedrni amd varcnez
vseeno razmisljal o 8G rama, vedno ti bo prislo prav, ali pa maticna z 4 sloti, pa zaenkrat samo 2x2G
vzami SSD, ali pa 2xSSD v raid 0
drugi disk, navadni, vzami samo ce bos imel veliko vmware hostov, ali pa veliko podatkov
ce bos imel varcni cpu, pol pasivni hladilnik, ce se zraven SSD, pol ti je vseeno, kaksno ohisje, kolk prostorno
ker bos imel malo porabo, razmisli se o pasivnem napajalniku
SSD v računalnik za dobrih 400EUR ni smiselno devat dokler cene ne padejo na normalno raven, 4gb ploščica sodimm ddr3 pride 3EUR več od dveh po 2gb pri moji sestavi, ohišje je 100% najbolje prevetreno med itx ohišji in omogoča vgradnjo grafične kartice polne velikosti in ima 2 slota prosta, da ne omenjam plošče z vgrajenim wlan, usb 3.0, sata 3,...
Največja škoda je le, da se pri nas ne da dobiti phenoma x6 95W, da bi z itx sistemom pelal scat marsikatero ogromno kiblo od računalnika!!!
Moj bodoči sistem bo definitivno itx, ker enostavno ni več potrebe po velikih ohišjih, če je večina stvari vgrajenih v sam procesor...
Največja škoda je le, da se pri nas ne da dobiti phenoma x6 95W, da bi z itx sistemom pelal scat marsikatero ogromno kiblo od računalnika!!!
Moj bodoči sistem bo definitivno itx, ker enostavno ni več potrebe po velikih ohišjih, če je večina stvari vgrajenih v sam procesor...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: _koki_ ()
120G ssd je 170eur
in na tem ssd bo vmware letel
prevajanje, programiranje pa tudi
pa neslisen bo
in se ne bo grel
koki, premocna maticna, se ne bo navijalo
premocen cpu, bo skoraj neizkoriscen
veliko w bo porabil
in na tem ssd bo vmware letel
prevajanje, programiranje pa tudi
pa neslisen bo
in se ne bo grel
koki, premocna maticna, se ne bo navijalo
premocen cpu, bo skoraj neizkoriscen
veliko w bo porabil
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup novega računanika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 8931 (7969) | noob96 |
» | računalnik za 800 eurOddelek: Kaj kupiti | 7691 (7000) | TOP |
» | Mene zanima...Oddelek: Kaj kupiti | 2645 (2417) | jazbec |
» | Komponente računalnika - vaše mnenje -Oddelek: Kaj kupiti | 8299 (7901) | jazbec |
» | Komp z velikim poudarkom NA TIŠINIOddelek: Kaj kupiti | 5447 (4612) | zavajon |