» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
129 / 256
»»

leiito ::

Tereza, oprosti prosim Matakove besede, mlad je še in poln zanosa. Se razume, da nimaš sovražnikov, kritike morda, nesomišljenike, haterje max, s sovražniki operiramo tu, pa še to redko, zdi se, da je Janša s prestižno nagrado več ali manj prepričal še zadnje dvomljivce.

tereza ::

leiito je izjavil:

Tereza, oprosti prosim Matakove besede, mlad je še in poln zanosa. Se razume, da nimaš sovražnikov, kritike morda, nesomišljenike, haterje max, s sovražniki operiramo tu, pa še to redko, zdi se, da je Janša s prestižno nagrado več ali manj prepričal še zadnje dvomljivce.

ni panike spljoh..je pač mlad...;-)

ColdCat ::

tereza ::

ColdCat je izjavil:

Alexa.com:
Miki na 188. mestu
Reza No regional data

8-)

reza napiše enkrat na mesec..če že...

miki napiše enkrat na mesec Gate...če že...:(

Matako ::

No, treba je priznati da sta zadnje čase Miki in Aleš vseeno dvignila frekvenco. Mikiliks leti redno, Special še kar. Knjiga bi bila znosna, če ne bi bila... knjiga. Bolj spominja na tedenski feljton. Isto jebe Gate, saj so ena daljša zgodba in potem malo čudno izpade, če cliffhangerji visijo po cele tedne.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Zanimiva ugotovitev komentatorja z nickom Aurelius, pod kraljev komentar, spodaj
LINK

8-)

Cervantes ::

Očiten typo.

Piše Premier Janša, namesto Primer Janša.

Ne nujno. Mogočen je mišljen primer za psihiatra v Polju kamor hodi Jajo zadnje mesece, ker pretepa Urško?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ta je sicer res huda, da bi Janša ne mogel najti bolj diskretnega psihiatra in šel v Polje. Če bi bilo sploh res, kar ni, da tako pomoč potrebuje. In tudi če bi jo, bi se Janša pozdravil sam. S polaganjem rok npr., kot že kdo pred njim.

Ja sej. Polaganje rok je OK, dokler jih ne začneš polagat preveč forte, you see. Recimo na babo. Pol pa psihiatri pa advokati etc. Še en Primer.

BTW, od kje tebi podatek, da je ne potrebuje. Po splošnem mnenju vseh prizadetih v RS, jo.

Lahko pa se seveda motim.

Zgodovina sprememb…

Motiš se. Poleg tega je "prizadeti" politično nekorekten izraz za osebe z motnjami v duševnem razvoju.

Janša neJanša, zdaj je že vseeno. Prihaja zima, temna, hladna in zelo dolga.

enadvatri ::

Govori se, da je Černač pretepel Irglovo, ko naj bi imela romanco. Ne vem, če bi verjel ...

Pa Pličanič naj bi tudi preveč forte polagal roke, ker ga je žena prijavila.

Sami zdravilci!

Nisem opazil, da bi Evica kdaj imela "blue eyes"...

Meni se vaše razmišljanje zdi skrajno šovinistično.

GOtovo obstajajo tudi janševke, ki pretepajo može - zakaj ste se osredotočili le na moške?
/\/\.K.

Marat ::

Borut Pahor ima neznansko potrebo, da iz sebe naredi totalnega idiota. Na hrvaški televiziji je v nedeljo takšne klobasal, da je bilo nerodno gledalcem doma. Hrvati pa so privoščljivo "cepali" od smeha. Koga smo mi tri leta prenašali! Vsa razsežnost zgrešenega triletnega mandata Pahorjeve vlade se bo šele pokazala. Pahor bo v novo leto 2013 stopil kot brezposelen. Vsa ta komedija, ki jo zdaj uganja, mu mogoče še prav pride. Ni vrag, da ga ne bi zaposlili za pobiranje smeti. Dokler bo iz proračuna vlekel bogata nadomestila, pa lahko kot prostovoljec dela v kakšnem zavetišču. Si predstavljate šok, ko prvič v življenju ne bo dobil proračunskega denarja?

A Miki še zmeraj ni dojel, da je Borat poslanec DZ tudi v tem mandatu, tako da ne bo ostal brez službe po predsedniških volitvah :)

Matako je izjavil:

Meni se vaše razmišljanje zdi skrajno šovinistično.

GOtovo obstajajo tudi janševke, ki pretepajo može - zakaj ste se osredotočili le na moške?

Seveda. DonFilipo je referenca.

donfilipo ::

Hm ja moral bi zdaj rečt: 'Ivan če si dedc in če teži s tistimi zelenimi in človekoljubnimi jo užgi8-)

Ampak so dejanski problemi. Hudi. Namreč če babe ni...potem pa zna počasi zares tudi pripeljati do psihiatra. Ta malo kima z glavo in pravi: Dobro tri Bronhije na dan, ne pit ne kadit in seks...no ja seks pa si moramo priboriti s predhodnimi lepimi gestami. Aja pa une droge veš bolje kot jaz sam, so tudi sranje:))

Takole realistično gledano pa po moje Ivan nima motenj toliko motenj v duševnem razvoju, kot jih ima Slovenija v socialnem prehodu iz socializma v kapitaljizam:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo je izjavil:

Takole realistično gledano pa po moje Ivan nima motenj toliko motenj v duševnem razvoju, kot jih ima Slovenija v socialnem prehodu iz socializma v kapitaljizam:))

Za razliko od drugih držav, ki so prešle v kapitalizem gladko, neboleče in pošteno za vse? SVN ima še najmanj socialne neenakosti.

Ampak glede vsega tega vendarle 2 stvari:
a) makroekonomija je pseudoznanost. Če ne bi bila, bi "stroka" prepoznala vzorce in znala napovedati recesijo, bila bi si na jasnem kako iz nje etc., sploh po 150+ letih ciklične izmenjave boom-doom.
b) To je sicer pred dnevi rekel tudi Pahor, ampak ni posebej izvirno, namreč da državljani bistveno precenjujejo vpliv vlade in politike na gospodarstvo. Ker si politika prevzema zasluge za boom, ljudje od njih pričakujejo rešitev za doom. Dejansko je vpliv vlade tako majhne in nepomembne države kot je SVN na gospodarstvo majhen, vsaj v pozitivnem smislu. Pa tudi v ZDA so šle zasluge za boom veliko bolj Fedu oz. Greenspanu kot Clintonu, ampak tudi veliki mojster monetarne politike je šele v hindsightu ugotovil, da je bil balon balon.

Podobno tudi osamosvojitev. Takrat bi bil lahko tudi Cimerotič predsednik in bi se vseeno odcepili.

Jap saj ni norost Ivana kriva, da smo morali iz juge.

Kar se makroekonomije tiče, se deloma strinjam, no nekaj je pa tisti iskreni del, še z Marxom na čelu:)) le ugotovil, Namreč da brez boom-bust ciklov kapitalizem ne deluje. Ublažiš jih s kot pravijo marjanci 'mehkim socializmom', ali učinkovito socialo.....ampak še to ni nujno da deluje povsod.

Slovenija je kot že nekajkrat povedano egalitarna, kar je posledica stoletnih memov o hlapčevstvu, kjer je 'le vkup uboga gmajna' eden vodilnih mehanizmov tolažbe in obenem morda tudi ohranitve slovenstva. Razširjena družina kot način delovanja, je še kar precej v učinku na balkanskih tleh....čeravno ne vedno v pozitivnem smislu. Neke kozmične 'ubermultikulti' nacionalne zavesti skozi periskop individualizma, pa sploh nimamo. Zdi se nam nemogoče, da družba sploh lahko tako deluje.

No tudi s tem Ivan nima nič8-)

Samo, ker se je ravno postavil v vlogo odgovornega, bo zmerjan in tudi obrekovan, dokler ne bo bolje in zna potem biti izvoljen Jankovič:))

Zgodovina sprememb…

Ivan ali Zoki, WTF.

Ima pa Zoki pri meni en velik PLUS: Ivan še ni dvignil DDVja:))!

No, ga pa še bo.

Oldi ::

Mnogi makroekonomisti so napovedovali, da to nikamor ne pelje, pa ste se jim posmehovali. Pravijo tudi, da mora država urediti razmere, pri nas jih pa razsuva. Odgovorna politika in država, sta pre severnih sosedih iz Hipota naredili vzorčni primer, kako se to dela, nastala je celo knjiga. Bistvo je, da se je pokazalo, kam je šel ves ta davkoplačevalski denar. Pri nas pa Jajo dela slabo banko, v katere bodo šle tudi gnile naložbe bank v tuji lasti, reševali jih bodo pa bančni in gospodarski naturščiki.
Ergo, od države, izvorno vlad, je praktično vse odvisno, kajti oni določata okvire, mi se samo prilagajamo in delamo firme ali pa jih zapiramo. Ko bomo to zares skopčali, bomo šli na cesto, prej se bomo pa ob soočenju s to katastrofo od države le nasmihali, kot včeraj Petrovčička, ki so ji po juhuhu letih spet dali voditi resno pogovorno oddajo "Odkrito: Kako z nepremičninami v "slabi" banki?". Kot da je slaba banka že dejstvo.
Mimogrede, eno res kritično mnenje o slabi banki: http://www.mladina.si/116481/dr-ivan-ri... Ko to prebereš vidiš, da nas zavaja tudi opozicija, da novinarjev ne omenjamo.

Sori spet totalni OffTopic

Oldi je izjavil:

Odgovorna politika in država, sta pre severnih sosedih iz Hipota naredili vzorčni primer, kako se to dela, nastala je celo knjiga.

No saj knjigo imamo tudi mi!

Kao.

Drugače pa je bil pri tej banki (oz. družbi za upravljanje) na začetku dogovor, da gredo samo slabe državne naložbe, ne še da se rešuje rit komu tretjemu zraven (že itak se prevečim). Saj to je problem pri vseh od Jajčka do Zokija: najprej ti pokažejo eno.. nakar prav svinjsko kaj podtaknejo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, neverjetno se mi zdi, da ST mikstonslovci še nismo odkrili epizode Dajaninega bloga, ki govori o Knjigi. Punca ni kar neki mimoidoči - če prav razumem, jo je Jajo v času osamosvajanja skoraj pofukal ("Moj vtis o njem takrat... prestrašen, ranljiv... nekako "bogi" se mi je zdel"). Bogi ja. Neverjetno res na kakšne primitivne fore ženske padajo.

http://dajana.blog.siol.net/2012/09/08/...

V komentarjih Dajana pravi:
Mislim, da ima Slovenija izjemno priložnost, da kooooooooooooončno spozna resnico.

Ja saj. Ali da knjiga koooooooooončno izide v celoti.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Čisto tako, mimogrede, Dajana ti lahko razloži tudi, da nam iz ozadja vladajo reptili.
8-O

O.

Okapi je izjavil:

Čisto tako, mimogrede, Dajana ti lahko razloži tudi, da nam iz ozadja vladajo reptili.

Hm, nekaj mi pravi, da bi bila Dajana odličen gost tukaj na ST 91-94. Hej, mogoče nas celo že spremlja (kot Aleš) in se samo še ni opogumila (kot Reza). Pa saj smo v redu fantje in dekleta!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Kar ima čisto prav. Ne toliko kar se repa tiče:)), pa zato kar se njihove empatične kapacitete!!!!

Pa še enkaj je zanimivo. David Icke je spričo svojih halucinacij (ki so realne in izgleda neka polpsihotična motnja), sebi stkal kar lepo premoženje. Kar dosti ga seveda ne jemlje dobesedno (kot večina tudi Jezusa ne:), ampak lepo v prispodobi:))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Najbolj tumbast ugovor naučnikov sem slišal: 'pa zakaj ravno vedno reptili. To si je nekdo izmislil'

Kratko smo izmerili matematično izurjen skrajno neuporaben IQ z: 'zakaj pri alkoholikih pogosto bele miške?' posebej kadar jih po livadah suše pasejo naučnici psihiatri?':))

Da ne boste preveč zbegani tisti, ki vas ta del znanosti resno zanima, pa ne morete obdelati za dober denar levosučne molekule zaribaklasične kisline:)), .....izgleda da je tu nek oprijemek prav za Jungov arhetip.

Da pa to dejansko postane resno in zanesljivo uporabno, izven nadgradnje mitov...je pa le treba študirati tudi zaribano kislino;((

Okapi ::

Jungovi arhetipi so približno enako izmišljeno, kot Ickejovi reptili.:D

Ja pa ne ravno. Ker lahko ne samo delno pojasnijo tako fenomen belih mišk, kot tudi fenomen reptilov (ki sem ga sam doživel sicer ne bi besno lajal (miške pa ne:)...je pa res da biokemija in nevrologija pa lažje predvidita kateri DNK točno je bolj ali manj odporen bodisi na droge, ali kar naravne časovne okvare normalnega koktaila nevrotransmiterjev, ki zagotavljajo 'normalno' delovanje sivine, če pa ene ali več substanc niso v sorazmerju, imamo pa večje ali manjše 'kažime'.

Halucinacije so ena njih.
Arhetipi pa v simboličnem pomenu kažejo, da možgani ne deleujejo tudi v normalnem stanju ravno 'tik tak data ko comp'....ampak vendarle preko simbolnega prostora. Nedorečenih slik in simbolov.

S precej preslikav, stiskanja date in prenosov.

Zgodovina sprememb…

In zdaj nazaj na politično rabo. Svet se vodi dejansko po vseh realističnih pogledih v propad. Kar bi lahko rekli, da tisti reptili na top vrhu nimajo empatije niti za martinčka:))

Jasno pa je tak pogled nedorečen in napačen. Vodje niso popolni. Večina je kar normalno empatičnih. Pomeni je nekaj narobe z globalnim planom. Ni ga..takega realističnega:))

In da ne bomo čisto off topic. Tudi jajo ni nobena zver. Je precej empatično bitje, in dobro izurjen politik. Obrtno. Tudi pohlepen se zdi ni preveč. Je pa vprašanje, ali ima pameten načrt:))

To, ali je ukazal umore in šverc bi pa vrli Miki lahko razcukal in razrukal z objavo parih linkov. Pa ne:))

Ne za leviathan ampak za linč. Medijski in politično morilski....upam8-)
Razen, če porečemo, kaj pa je to takega in smo jasno tudi mi popolni kuščarji:))

Zgodovina sprememb…

Kuščarji smo ja, zato trije linki ne bodo nič premaknili. Za kakršenkoli efekt (uspeha še dolgo ne bo) nas bo moralo biti res veliko na ulici. Morda že kmalu, pod okriljem sindikatov, prišla bo pa vsemogoča raja s šraubcigarji za puljenje kocka in kdovekaj bo ratalo. Po malem se tega veselim, me je pa predvsem strah.

donfilipo je izjavil:

Ja pa ne ravno. Ker lahko ne samo delno pojasnijo tako fenomen belih mišk, kot tudi fenomen reptilov (ki sem ga sam doživel sicer ne bi besno lajal (miške pa ne:)...je pa res da biokemija in nevrologija pa lažje predvidita kateri DNK točno je bolj ali manj odporen bodisi na droge, ali kar naravne časovne okvare normalnega koktaila nevrotransmiterjev, ki zagotavljajo 'normalno' delovanje sivine, če pa ene ali več substanc niso v sorazmerju, imamo pa večje ali manjše 'kažime'.

Halucinacije so ena njih.
Arhetipi pa v simboličnem pomenu kažejo, da možgani ne deleujejo tudi v normalnem stanju ravno 'tik tak data ko comp'....ampak vendarle preko simbolnega prostora. Nedorečenih slik in simbolov.

S precej preslikav, stiskanja date in prenosov.

Menda temu našemu nadvratnemu strojčku zunanji dražljaji služijo le za potrditev "simbolnega prostora" in če je ta prostor zadosti močan, so za potrditev dobri vsakovrstni dražljaji - beri Jajo povsod vidi UDBOmafijce, mi in Miki pa Jajčeve oprode ali celo para*omovce.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Oldi ()

Jap...tako nekako bravo!

Rabimo še enega poštenega sociologa, ki bi enostavno povedal, kaj so glavni 'nevrotransmiteji' v družbi..pa smo že bliže. Mediji, ideologije, in osebni splošni družbeni staus.... a sad malo vi, da bo stručno:)

P.S. madona na notranji moralni (simbolni) kodeks in pisani zakonik sem pa pozabil:)

Se reče nič več ono brez kvantanja kar dobro predvidljivega...ampak vse nekako imbolno in predvidljivo, samo v enakih pogojih in v zadostni in verjetno enaki količini, kar pa se v real life-u ne zgodi. Pa vseeno se da predvidevati in sklepati:)

Zgodovina sprememb…

Glavni nevrotransmiterji bodo prve kocke, ki bodo zletele iz rok dedcev in žensk v parlament.
Sem sedajle dobil preblisk aluzije na berlinski zid, še dan pred zrušenjem ni skoraj nihče verjel, da iahko pade. Bojim se, da nam manjka še precej dni, glavni problem pa je, da ni zidu oziroma je naš sovražnik prostorsko (od Cipra preko Kanarskih, do Floride) in ideološko (levi in desni, da RKC ne omenjamo) razpršen. Skratka kocke ne bodo zadele pravega cilja - tudi če bi prebile parlament in zadele kakega poslanca v glavo. Oni verjetno še kmetje na šahovnici niso.

Iz bimmerja:

ZAKAJ OGLAŠEVATI NA BMWslo?
...V mesecu januarju 2011 je portal zabeležil 77.872 različnih (unikatnih) obiskovalcev ter 308.258 obiskov...

LINK

Januarja 2011 je Miki postal mainstream, tudi Mikijeva tema je na bimmerju od januarja 2011.8-)

Mikijeva tema na S-T je od decembra 20108-)

Glavni nevrotransmiterji bodo prve kocke, ki bodo zletele iz rok dedcev in žensk v parlament

:))

Kar se kock tiče imam nekako vizijo, da jih mračni in temni 'kuščasrki del', komaj čaka, da lahko začenjo z izredno izrednimi ukrepi. Beri ein pishen mussolini.

In ja neprijatelj vreba svuda8-)
Kocke ne bodo pomagale. ampak ko bodo vsi v veliki pizdi brez izhoda, bodo pa nemara pomislili da je vsaj nek Slovenec opozarjal. Ali pa spet ne. Pa ne mislim sebe:))

Kdo so ti, Don F, ki bodo nemara pomislili? In kdo in na kaj (relevantnega) opozarja?

poweroff ::

Samo na hitro da se javim...

Cenzura, anonimizacija, svoboda govora, dark net, droge, obveščevalci, pedofilija, digitalni denar - this time it is my turn!

Uživajte. ;)
sudo poweroff

leiito je izjavil:

Kdo so ti, Don F, ki bodo nemara pomislili? In kdo in na kaj (relevantnega) opozarja?

To moraš v jedru vpršat starega:)

No jaz sem malo namigoval na stare partijske slogane iz 80-tih let.

Na kapitalizem in njegovo popolno nesmiselnost, brez nekega znosnega načrtja trajnejšega skupnega preživetja, pa opozarja vedno več slavnih imen. Najprej sem pa seveda tu mislil Slavoja Žižka.

tintorel ::

Tudi sam sem mnenja, da nam kocke ne bodo nič pomagale. Nasprotno! Župa v kateri se kuhamo se dviguje do vrelišča in ko bo zavrelo bomo v tako napsihiranem stanju, da bodo organi prisile ubogali vsak ukaz. Če pa ne, bodo pa uvozili kakšne "plave šlemove". Za tako državco jih sploh ne potrebuješ veliko.
Scenariji totalne pizdarije so razdelani - razni državni udari v Argentini, Čile, ...in Janša ima točno ta pravo izobrazbo.
Problem je, da je vsak dialog onemogočen z nadrkavanjem folka s polpreteklo zgodovino.
Pa ne dialog politikov. Res je, da tudi kmetje na šahovnici niso. Lep primer kaj so, je odgovor Mariniča na neplačevanje položnic. Bebave lutke, da se jim ni treba niti malo potrudit za svojo kredibilnost. Če bi bil edini, bi ga ostali izločili iz prikoritnega špila.

kar en šit je ratu, pa ne samo doma

donfilipo je izjavil:

leiito je izjavil:

To moraš v jedru vpršat starega:)

No jaz sem malo namigoval na stare partijske slogane iz 80-tih let.

Na kapitalizem in njegovo popolno nesmiselnost, brez nekega znosnega načrtja trajnejšega skupnega preživetja, pa opozarja vedno več slavnih imen. Najprej sem pa seveda tu mislil Slavoja Žižka.

Pa ponuja veliki modrec kako alternativo? Po možnosti tako, ki ne bo spet šele proto-varianta svetle bodočnosti, kjer smo vsi oblečeni v belo in plešemo ples ljubezni in miru. In v katero ljudi ne bo treba prepričevati z gorjačo po glavi.

Ponuja, da vdremo v tvoj kupleraj, poberemo ves crack in se gremo partijske orgije:))

Ne ne ponuja. Žižek kot filozof postavlja samo prava vprašanja. In se potem ščpšlje v rit, ko mu učenci dajo prave odgovore. Ali vsaj take, ki tudi njemu marsikaj razsvetlijo. Dovolj ima dela (in posledično plačila:) s tem, da ljudi prepričuje, da kapitalizem prihaja h koncu in da je treba o tem začeti razmišljati. In ne tiščati glave v pesek.

Zgodovina sprememb…

Tako da za hec lahko rečemo, ampak res za hec, ker resnica je druga, da dokler se bo svet ubadal z alternativo, dotlej bomo mi rabili da sprejmemo nujne ukrepe, da lahko kapitaljizam sploh dela pri nas, potem bomo pa spet nazaj v neke sorte socializem siljeni:))

donfilipo je izjavil:

Ponuja, da vdremo v tvoj kupleraj, poberemo ves crack in se gremo partijske orgije:))

Ne ne ponuja. Žižek kot filozof postavlja samo prava vprašanja. In se potem ščpšlje v rit, ko mu učenci dajo prave odgovore. Ali vsaj take, ki tudi njemu marsikaj razsvetlijo. Dovolj ima dela (in posledično plačila:) s tem, da ljudi prepričuje, da kapitalizem prihaja h koncu in da je treba o tem začeti razmišljati. In ne tiščati glave v pesek.

Crack? V mojih kuplerajih ni plebejskih kemikalij. Noblesse oblige.

Žižka imam pa na sumu, da je blefer. Za javnost nosi štunfe od Lufthanse, doma si nadene pa svilene štrumpantle in Louboutinke (rdeč podplat je lepo skrit).

Ah jebi ga. Če bi to pomenilo da je naroben, potem bi predihal zadevo with flying colors in verjetno tudi dokazom, da pravi noblesse oblige liberalnih miljonarjev na holawudiju dela tudi tako, da papajo koko:))

Če že, bi se lahko obregnili ob temeljih, ki tvorijo njegovo delo. Lacan, Hegel, Marx in implementacijo tega v kritike, ja tudi pop kulture...Hollywoda in danes razlage ideologij.

Štunfe ma po nadzoru ožjih sodelavcev predsednika, skoraj vedno od lufthanse, ker veliko leti in je tudi lufthansa eno tako fino smešno ime za štunfe. Ampak to je pa že nadrealzem, ki vprašanje, če ga Đuro zastopi8-)

A zdej bomo pa tle debatiral kakšne štumfe ma Žižek.

Totalno OT, Don!

Če bi šlo za Mikitove štumfe, ne rečem.

Ja jebemu. Kakšne štumfe ma Miki:))

Se posipam s pepelom...ampak morda pa je to posledica tega, ker ni nič kaj posebno več novega...ali pa ob pomanjkanju tistega glavnega8-)

Ajoj, smo spet pri štumfih in kolidžkah? Kaj nismo imeli pred kratkim cca. eno stran na to temo? S slikami. Je pa res, da neposredno o Mikijevih obutvenih navadah nismo govorili. če odštejemo moje raziskovanje kaj je mladi Miki nosil na Čopovi (odg: mokasine na boso!).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

A ni debata o Mikijevih golih nogah še bolj bizarna?

Aja, si spremenil z gole noge na boso. Zanimiv faux pas.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()
««
129 / 256
»»