» »

Blog o dogajanju 1991-1994

Blog o dogajanju 1991-1994

Temo vidijo: vsi
««
11 / 256
»»

Zorro ::

poweroff je izjavil:

Tega filma ne bo. Majhne stranke ali neodvisne skupine nimajo dostopa do klasičnih medijev. Na spletu pa prevladujejo tudi plačani komentatorji, ki delajo propagando za levico ali desnico - in majhne stranke ali neodvisne skupine spet nimajo šans.

Nekaj teh komentatorjev imamo tudi na Slo-Techu. Ene par se jih oglaša tudi v tej temi...


Res je, imaš povsem prav. Sceno povsem obvladuje kapital in mali tu skoraj nimajo za burek. A vseeno, mislim, da folk ni več tako slep, kar kažejo tudi zadnje raziskave, ker tudi stranka z najvišjo (disciplinirano) podporo ni prilezla do 20%. Moment je pravi, lahko bi se neka inteligenca organizirala in ponudila alternativo sedanjim prodajalcem megle, mislim da bi pri mlajši populacijo takoj dobila podporo.

bluefish ::

Problem je, da inteligenci ni do političnega kupčkanja in posledično nima preveč apetitov do strankarskega udejstvovanja.

solatko ::

Kurac je to, k je vsak, ki gre v politiko, čez pol ure isti, kot tisti, ki so sedaj gor. Lepo bi bilo, če bi imeli samo levo in desno stranko, da tista, ki dobi, pelje svoj program, čez štiri leta pa ocena in plačilo. To se lepo vidi v Kopru in Ljubljani, kjer se županom ni potrebno it kravjih kupčij s koalicijo (kolobocijo) in so po štirih letih, kar lepo vidni rezultati, opozicija pa na sodišča, v luft, na radio, TV...., pa se obema županoma milo sladko hebe.
Prej smo pa vidli kako je zgledal, denarja je šlo ravno toliko ali še več, rezultati pa nikakvi.
Poleg tega, bi morali uvesti minimalno udeležbo volilcev 50%+1, enako za referendume, da bi bilo sploh veljavno.
Župani bi morali sedeti na enem stolčku ali kot poslanci ali župani, tako pa od vsega skupaj vlečejo samo dvojno plačo, naredijo pa nič ne v parlamentu, ne v občini.
Poslanci bi morali biti voljeni direktno, nič po strankarskih ključih in podobnih goljufijah, če se gremo neke vrste "demokracijo". Slovenija razdeljena na 88 volilnih enot, tisti ki zmaga je not + poslanca manjšin in to je to. Po mojem skoraj pol posrancev nebi nikoli več vidli v parlamentu.
Razno razni Pezdirci in podobni pa samo špilajo na karto populizma, ne povedo pa koliko so prejeli denarja, pri dogovorih v raznih politično populističnih akcijah vračila nekih, kobajagi preplačil (cca 20EUR pa toliko ropotanja), čez dva meseca pa tako firme dobijo nazaj z novo akrobacijo.
Drugače pa se morate zavedat, da se praviloma udari, revolucije, prevrati, odcepitve, osamosvojitve delajo za cca 10%-ov ljudi, ki v takem poslu profitirajo - to velja za vse napol nasilne in nasilne spremembe oblasti ali sistemov - edini, ki je 80%-om omogočil boljše življenje, kot so ga imeli prej, je bil osovraženi maršal Tito, ki ni naredil nič drugega, kot pobral kapital 15-im %- om bogatunom (katerih večina premoženja je bila pod hipotekami, pa smo o tem lepo pametno tiho) in s tem, ter z aktiviranjem (včasih tudi nasilnim) človeškega potenciala iz nič zgradil sorazmerno močno državo (vojska je bila po moči 4. v Evropi, urejeno je bilo šolstvo (večina današnjih politikov, se je zastonj šolala na naših šolah), sorazmerno je bilo urejeno zdravstvo, industrija, urejala se je (resda bolj počasi) glavna infrastruktura).
Kdor vse to zanika, se praktično norčuje iz svojih staršev in starih staršev, saj za porušit vse, kar je bilo zgrajeno (tudi na medsebojnih odnosih), so naši vrli revolucionarji potrebovali samo nekaj let. Tu mislim na politike vseh nekdaj bratskih republik. Tito je bil edini, ki je znal dokaj enakovredno krmarit med štirimi verami, nacionalizmom in ostalimi težavami, ki so že stoletja prisotna na Balkanu.
Res je prijetno iz klimatiziranih prostorov nakladati ljudstvu, kako jim je bilo v prejšnjem sistemu slabo, kako so bili preganjani, zatirani, nadzorovani od UDBE in ostalih komunistov, vendar večine prebivalcev to ne zanima, takrat so pač imeli kaj dati v lonec, penzije so bile dovolj velike za stroške v domu upokojencev, delavci so družini lahko privoščili zaslužen letni dopust, kdor je imel voljo in željo si je lahko postavil hišico s plačo in nekaj pufa, pa seveda sosedska pomoč (ukinjamo). Takrat je bilo delo cenjeno - poklicni delavci raznih, danes umirajočih strok, so imeli praviloma plače nad povprečjem, plače visoko strokovnih delavcev v podjetjih so bile vsaj pol višje, kot plače političnih nakladačev, vključno s sekretarji in podobno golaznijo.
Ne dragi moji, niti najmanj ni bilo tako slabo, kot se to naklada danes, saj če je kakšne stvari primanjkovalo, je bila meja praktično odprta, pa smo šli vsake toliko malo na izlet (tudi gorivo je bilo med najcenejšim v Evropi). Tisti, ki so hoteli več, so se pač podali na pot s trebuhom za kruhom - danes, ko smo v EU, težje prideš do dobre službe v nam bratskih (po EU) državah, kjer so prej praktično čakali na delavce iz Balkana.
Nekaterim pač spomin nese samo do leta 1990, bolj nazaj pa samo v zvezi revanšizma.
Delo krepa človeka

vasquez ::

Solatko, koliko si ti star? Koliko let si živel v tej Indiji Koromandiji?

lexios ::

Isto vprašanje velja zate vasquez...

vasquez ::

Eh, jaz sem dal čez šolo, JLA in nekaj let socialističnega gospodarstva tako, da nekaj izkušenj imam. In trenutno se ne morem spomniti niti ene stvari zaradi katere bi rad Jugoslavijo nazaj.

lexios ::

...bi rad Jugoslavijo nazaj.

Mislim, da je bila poanta solatkovega pisanja drugje!

solatko ::

Verjetno nihče nebi rad Juge nazaj, saj je to od maršalove smrti postala popolnoma druga država. Govorim o tem, da smo imeli možnost leta 1991 narediti popolnoma drugo, ljudem bolj prijazno deželo, na pa da se na vsak način vračamo v obdobje predvojne kraljevine Jugoslavije, vsaj na področju družbenih odnosov, razdelitve kapitala in gospodarske razvitosti.
Ja moja poanta je drugje, vendar kaj, ko poštenih politikov, ki bi delali tudi za ljudstvo in ne samo zase, ni več, sicer pa so v zgodovini izredno redki.
Večina Slovencev nas živi mnogo slabše, kot prej, ja zadosti časa sem preživel v prejšnjem sistemu, predvsem pa sem takrat nabral večina delovne dobe, kot strokovno izobražen tehnični delavec in lahko primerjam situacijo tedaj in danes.
Pokažite mi srednji sloj v tej naši podalpski bananarepubliki.
V celi državi imamo samo nekaj strokovnjakov, ki so sposobni ustvariti novo vrednost, ki so s tem tudi postali malo bogatejši, ostalo pa so privatizerji, tajkuni, trgovski maherji, švercerji, politiki, odvetniki in zdravniki, morda še kakšen univerzitetni profesor, potem pa se yetset v sloveniji neha. Ostalo je popolna beda.
Delo krepa človeka

djordjevic ::

Tu ima na žalost solatko absolutno prav.
No grave is deep enough to keep us in chains.

WireMess ::

poweroff je izjavil:

Tega filma ne bo. Majhne stranke ali neodvisne skupine nimajo dostopa do klasičnih medijev. Na spletu pa prevladujejo tudi plačani komentatorji, ki delajo propagando za levico ali desnico - in majhne stranke ali neodvisne skupine spet nimajo šans.

Nekaj teh komentatorjev imamo tudi na Slo-Techu. Ene par se jih oglaša tudi v tej temi...


Veseli me, da je klima taka, da majhne stranke in "neodvisne" skupine nimate sans. Pa ne, da bi imel nacelno kaj proti majhnim strankam, ampak zavedati se je treba, da je v Slovenistanu "tretja pot", "neodvisnost" in podobne prevare vedno le zavoj okoli riti v levi zep. V levi, tako je, nikakor v desni. Tam se namrec samozvana neodvisnost spet sreca z rdecimi botri. Vsaj taka je nasa poosamosvojitvena zgodovina.

V Sloveniji ne gre za neko levo-desno polarizacijo, ki bi bila se politicno normalna, gre za polarizacijo med vrednotami temeljnega postenja in transparentnosti delovanja drzave ter mutnim udbomafijskim modelom vodenja slednje. Gre za polarizacijo med evropsko mislecimi naprednimi ljudmi ter med titoisticno drhalsko mislecimi zombiji. Tu je sicer se nekaj detajlov, ampak v grobem je tako.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: WireMess ()

Double_J ::

Te majhne stranke bi levica podkupila...
Dve šivanki...

WireMess ::

Take stranke vedno sproducira (in ne kupi) udbomafijska kontinuiteta. Primeri: SNS, SMS, Zares,... same "nove stranke", seveda. Kukavicja jajca, zvaljena v mracnem kevdru CK-ja.

Torej, kadar ovcke sprico brutalnega mafiziranja drzave v strahu zbezljajo predalec od zdravega jedra, se jih fukne na tako finto, pa je. Pri nas so take poceni manipulacije z volilci child's play in vedno delujejo.

Double_J je izjavil:

Te majhne stranke bi levica podkupila...

poweroff ::

WireMess je izjavil:

Veseli me, da je klima taka, da majhne stranke in "neodvisne" skupine nimate sans.

Nimate?

Ali nimajo?

Spet tvoje blodnje?

WireMess je izjavil:

V Sloveniji ne gre za neko levo-desno polarizacijo, ki bi bila se politicno normalna, gre za polarizacijo med vrednotami temeljnega postenja in transparentnosti delovanja drzave ter mutnim udbomafijskim modelom vodenja slednje.

Točno tako. Eni so bili vpleteni v orožarske podkupovalne afere, pripravljali državni udar in švercali orožje. In to je zame mutno udbomafijsko vodenje države.
sudo poweroff

WireMess ::

poweroff je izjavil:


Nimate?

Ali nimajo?

Spet tvoje blodnje?


Nimajo, nimate... whatever. Kot me ti skusas diskvalificirati, ces da blodim, tako jaz nikakor ne mislim, da ti blodis, ampak zelo dobro ves, kaj pises. Pokvarjen si kot kvargelj in nikakor ne blodis.

poweroff je izjavil:

Točno tako. Eni so bili vpleteni v orožarske podkupovalne afere, pripravljali državni udar in švercali orožje. In to je zame mutno udbomafijsko vodenje države.


Eni drugi pa so pobili vsaj 100.000 slovencev (spet druge so unicili podobno kot Pucnika) ter unicili gospodarstvo, a jim spomin pesa. Potem so tu se eni drugi, ki uporabljajo vsa (ne)pravna sredstva, da se opesanemu spominu podeli legitimnost, oz. kar amnestijo. Amnestija za amnezijo, hehe. Kar pa se tice vpletenosti v kaksno podkupovanje pri nakupu orozja, pa se nismo videli dokazov za to. Ce jih bomo videli, bom prvi, ki bo zahteval sankcije za vpletene, pa me prav malo briga, cigavi so.

solatko ::

In kakšno je vodenje SDS-a, kot udbomafijsko?
Delo krepa človeka

WireMess ::

Tu najbrz mislis na izvensodne poboje, ki jih je zagresila SDS-ova vlada v desetletjih vzdrzevanja nedemokraticnega rezima letih 2004-2008? Ali mislis na gradbeni lobi, ki ga je od zadaj fura Jansa, ko za direktorje podjetij nastavlja preverjene mafijske kadre?

ἰδιώτης.

solatko je izjavil:

In kakšno je vodenje SDS-a, kot udbomafijsko?

Poldi112 ::

Po tej tvoji logiki verjetno misli narodno izdajo, ki jo je zagrešila SDS, ko je za Hitlerja pobijala slovence.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

TESKAn ::

Tu najbrz mislis na izvensodne poboje, ki jih je zagresila SDS-ova vlada...

Ah, verjetno je mislil tiste poboje, kjer so v krogu stali kresalova, golobič, pahor je pa z mitraljezom streljal...JJ se je pa itak manifestiral šele leta 89', tako da mi ne moremo očitat komunajzarske preteklosti.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

solatko ::

Mislim na demokracijo, ki velja v vaši ljubljeni stranki in, ki bi bila prenešena na državno raven, če bi imel JJ, to možnost.

Zgleda da ljubite diktatorje.
Delo krepa človeka

nnn ::

Kulturni dan je mrknil, življenje se vrača na stare tire, .... jutri je nov dan , prihaja 21-i del special bloga, v čast prazniku pa tale post !!



http://mikstone.wordpress.com/2011/02/0...

lahko noč

mikstone

poweroff ::

WireMess je izjavil:

Nimajo, nimate... whatever. Kot me ti skusas diskvalificirati, ces da blodim

Problem je v tem, da mi ti skušaš podtaknit, da sem podpornik levice. Pri čemer je moj edini "greh" ta, da kritiziram Janšo. To, da kritiziram levico seveda gladko spregledaš. Če nekdo pač kritizira Janšo (upravičeno ali ne), je pa po tvoje že komunajzar in levičar.

Glej, do tega imaš vso pravico. Samo ne se potem čudit, ko seješ veter in žanješ vihar. Ko ne dopuščaš niti najmanjše kritike JJ-ja in žališ vse, ki si samo drznejo podvomit o SDS in Janši, se potem ne čudit, če se ljudje množično obračajo proti Janši in SDS.

WireMess je izjavil:

Eni drugi pa so pobili vsaj 100.000 slovencev

Ja, pa ne pozabit na srednjeveške poboje čarovnic... pa še prej, pred 4000 leti so se v enih jamah tam nekaj klali.

WireMess je izjavil:

Ce jih bomo videli, bom prvi, ki bo zahteval sankcije za vpletene, pa me prav malo briga, cigavi so.

Neke obtožnice so bile že vložene. Ampak tisto je menda vse zarota, ne?
sudo poweroff

nnn ::

Zdajle se Pahor poti v Beli Hiši, :O, me zanima če je izpolnil

deal razkrit v depešah !;)

Dobil sem pismo iz Doba, mesec dni sta tam dva obsojenca, ki sta zaenkrat še izolirana od ostalih, nastanjena sta v "izolaciji" v prvem bloku !8-O

Sprva so ostali mislili, da gre za "ilegalca" iz Irana, glede na to, da imata režim, kot ga do sedaj ni bilo ( vklenjena na izoliranem sprehodu, dvojna straža pred "izolacijo",

oba dobivata iz zaporniške kuhinje hrano tipa "ne je svinjine" (tri variante imaš, dietna, navadna in za muslimane "brez svinjine")

Na vseh vratih sob so tablice z imeni obsojencev, razen na 2 in 7 ni imen, kjer bivata ta izolirana primerka!:(

Me zanima, če bo kdaj jasno, ali je kaj na tem ali ne ?8-), bolj ne kot ja !

ColdCat ::

Zaporniki izolirani od svobode, prvi blok izoliran od ostalih, Iranca izolirana od vseh - še med seboj. Borut pa izoliran od ljudi. Sklenjen krog.

WarpedGone ::

Dobil sem pismo iz Doba, mesec dni sta tam dva obsojenca, ki sta zaenkrat še izolirana od ostalih, nastanjena sta v "izolaciji" v prvem bloku !

Se pravi, da smo dobili kar dvojni foto session. Nek se vidi, ko nešto znači!
Zbogom in hvala za vse ribe

Brane2 ::

Kaj pomeni "prvi blok" na Dobu ? :|

Mislim, domnevam da gre za stavbo, a najbrž gre še za kaj več...
On the journey of life, I chose the psycho path.

ColdCat ::

V enki so zaporniki obsojeni za umore in tisti ki so nevarni za sojetnike - strožji nadzor je v prvem

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ColdCat ()

ColdCat ::

Bo pa itak Mikstone pisal tudi o življenju na Dobu. Zanimiva je hierarhija med arestanti. Najbolj "spoštovane" so prefinjene barabe, najnižje pa pedofili. Z morilci so rahlo previdni vsi, čeprav je dosti takih, ki jim je samo enkrat počil film. Pa koliko dražje so "dobrine" (beri droga) za zidovi, itd, itd.

vasquez ::

Izgleda, da je Mitja zjutraj dobil obisk.

WarpedGone ::

Na podlagi česa sklepaš to?

Je pa res vse skup zelo sumljivo tiho po objavi dveh sumljivih zapornikov. Je bla to kaplja čez rob?
Zbogom in hvala za vse ribe

lurker ::

Popravljanje 'street cred-a' pri desničarjih.

Check.

Mikestone je CAR! (ni sarkazem)

vasquez ::

overlord_tm ::

A to pomeni, da gre material o katerem je govoril k vragu?

Zeberdee ::

Glede na to, pod katerim vplivom je policija vse skupaj ne sklada s teorijo zarote.

djordjevic ::

Zeberdee je izjavil:

Glede na to, pod katerim vplivom je policija vse skupaj ne sklada s teorijo zarote.

Or is it? >:D

p.s.: Sumim, da lahko Kunstelj dodobra v drek porine ama vse opcije do zdaj. Interes, da se te stvari skrijejo, je imho velik.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Karaya 52 ::

Samo v Putinstanu se državni organi spravljajo na osebe ki so se pozabile "kje je njihovo mesto v družbi". Ni kj, nekdo troši veliko energije za bdenje nad blogarj(i)em, kdo ve kje se te sdvjevske metode končajo.

Double_J ::

A so zaplenili tisto "obremenilno" gradivo?:))
Dve šivanki...

Vanich ::

Me prav zanimajo pravni "razlogi" za hišno preiskavo.

Double_J ::

Deklice verjetno, ali pa je antivirusniku že potekla licenca.

Podobno se na blogerje spravljajo v Iranu...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Vanich ::

Double_J je izjavil:

Deklice verjetno, ali pa je antivirusniku že potekla licenca.

Podobno se na blogerje spravljajo v Iranu...


Možno je tudi, da še ni plačal zadnje položnice za komunalo...

Zeberdee ::

Če koga, Kresalke preprosto ne more. Pa četudi je vlekel z njo.

Policija in Kunstelj pač ne paše v to teorijo zarote. Lahko, da bi sem pasali stari kadri preko vojske, plačanci, ki bi ga prefukal ko žival in uredili, da je rastlina. Policija sem pač ne paše, sploh ne v kompletu s trenutnim LDSom. LDS je obremenjen na čisto drugih straneh.

Heh, hkrati pa, če greš v drugo smer - kako povzročiti še večjo publiciteto tega, kar se dogaja - ker edini nisi umazan v tem (oz. si manj umazan), Brezigarci poveš, da je to v tvojem interesu, pa se interesi zližejo. :)

poweroff ::

Kaj ima Janša dolgo roko? Morda sta s Kresalko povezana - ali pa gre za protiusluge....

Mislim, ravno zato, ker policija ne paše v to zgodbo, je stekla ta kombinacija. Da se umetno dela megla.

Si bo pa luli oddahnil. Pa Duble takisto.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

Double_J ::

Pomoje je Kresalka naredila lastoročno, da bi izgledalo kot da ima Janša neformalen vpliv v policiji. Ali pa je zaplenila gradivo, da bo sedaj lahko izsiljevala Janšo. Pomojem je ravno to drugo!
Dve šivanki...

d0rK ::

Kaj pa kaj v smeri tistih dveh zapornikov na Dobu? Morda ima prav pa jih zanima od kje mu informacije?

Karaya 52 ::

Zeberdee> Policija in Kunstelj pač ne paše v to teorijo zarote. Lahko, da bi sem pasali stari kadri preko vojske, plačanci, ki bi ga prefukal ko žival in uredili, da je rastlina. Policija sem pač ne paše, sploh ne v kompletu s trenutnim LDSom. LDS je obremenjen na čisto drugih straneh.

Ne paše ker na obzorju ni videti črke J? :)

Double_J ::

To meni smrdi po Magajni in tle ne rabiš Janše, da lahko raložiš stvar.

Jah ne vem... zaradi raznoraznih razlogov ljudem kar vdirajo v stanovanja. To se dogaja samo v mandatu Kresalove... kjer pregleduje policija tudi ginekološke izvide ljudem.
Dve šivanki...

Karaya 52 ::

Sj vidiš da nekateri rabijo Janšo za razlago, brez njega jim do razlage sploh ni. :))

Double_J ::

Janša je tud četverico dal aretirat, da je iz tega skoval politični kapital.

A ne veste?:D
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

poweroff ::

Janša ima še vedno svoje ljudi v policiji. Lahko Warpeda vprašate... Vsekakor je pa dejstvo, da je Mikstone pisal o dogodkih, ki se vrtijo okrog Janše. Omenjal je tudi neke dokumente. Kako prikladno, da bodo sedaj ti dokumenti izginili, Mikstona pa bodo razglasili za džankija. No, saj, eni so to že poskusili. Luli je nekaj govoril o tem v tej temi.

Kot sem rekel - zadeve se lepo poklapajo. Informacije, da ima desnica dobro plačane forumske komentatorje, ki usmerjajo javno mnenje pa v tejle luči dobijo čisto nov pomen...

Vsekakor se vidi,da so si eni v tejle temi kar konkretno oddahnili... bomo videli, če Mikstone ni dokumentov pravočasno spravil na varno.
sudo poweroff

Double_J ::

Ne vem če je dovolj, da imaš nekaj kolegov. Pomojem bi moral imeti skoraj svojega generalnega direktorja za tole.

Bomo videli, če so odpadniki delali na lastno pest, pol bodo kaznovani mar ne?
Dve šivanki...

Karaya 52 ::

Aja, to so tisti super tajni obremenilni dokumenti o katerih ste vodili javno korespodenco kot da smo v oddelku zasebna sporočila. :)

Matthai> Kot sem rekel - zadeve se lepo poklapajo. Informacije, da ima desnica dobro plačane forumske komentatorje, ki usmerjajo javno mnenje pa v tejle luči dobijo čisto nov pomen...

Paranoja?
««
11 / 256
»»