Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi
luli ::
Takšno partijo šaha zna odigrati samo Jajo™. Štiri leta so ga šahirali iz vseh strani, on pa jim je počasi pletel past. Sedaj pa smo tam. Ni ga junaka, ki bi na nasprotni strani upal narediti naslednjo potezo (dve sodnici sta se že izločili), saj sledi zanesljiv šah-mat. Da bi pa figure podrli pa je tudi že prepozno, saj partijo spremlja preveč ljudi.
Ampak naš Jajo ne bi bil Jajo, če hkrati ne bi igral več partij. Tudi partija s KPK se preveša. Klemenko in Matthai zaenkrat še razlagata o tem, da sodišče v bistvu ni dalo prav Jaju, ampak da je zadevo zaradi neobrazložitve vrnilo. Partija je na moč podobna tisti prvi, kjer je trenutno šah, ampak na nasprotni strani pa bo kmalu padel kralj. Kako bo to vplivalo na kraljico pa je vprašanje.
Tu se zna pa zgoditi tretja partija. Saj je zgodovinsko dokazano, da Jajo nategne vse, tako komuniste kot njihove žene.
Ampak naš Jajo ne bi bil Jajo, če hkrati ne bi igral več partij. Tudi partija s KPK se preveša. Klemenko in Matthai zaenkrat še razlagata o tem, da sodišče v bistvu ni dalo prav Jaju, ampak da je zadevo zaradi neobrazložitve vrnilo. Partija je na moč podobna tisti prvi, kjer je trenutno šah, ampak na nasprotni strani pa bo kmalu padel kralj. Kako bo to vplivalo na kraljico pa je vprašanje.
Tu se zna pa zgoditi tretja partija. Saj je zgodovinsko dokazano, da Jajo nategne vse, tako komuniste kot njihove žene.
Cervantes ::
Res, Jajo je car. Študij obramboslovja mu je očitno koristil, kljub "čudni" diplomi obvlada svoj poklic.
In potegne asa iz rokava, točno v pravem trenutku.
Gre v arest, sodba pade, pride ven kot izprašan mučenik.
Zagotovljena kanonizacija pri živem telesu.
In potegne asa iz rokava, točno v pravem trenutku.
Gre v arest, sodba pade, pride ven kot izprašan mučenik.
Zagotovljena kanonizacija pri živem telesu.
Res je predober za našo sceno. Slovensko politiko bi najlažje primerjali z ameriškimi filmi iz osemdesetih, kjer se trume komijev zaletavajo v Silvestra(prevedeno Ivana), on pa jih že desetletja pridno futra s šarcom.
Vsak, ki se loti našega junaka ga bo najebal.
Tudi na romantično plat je smemo pozabiti.
Vsak, ki se loti našega junaka ga bo najebal.
Tudi na romantično plat je smemo pozabiti.
Matako ::
Ko smo že pri Stallonejevih likih, mogoče želi Jajo "izvesti Rockyja". Rocky Balboa je imel namreč pogosto zvito taktiko in se je pustil mlatiti par rund, nakar se je pobral v najbolj nepričakovanem trenutku in stolkel že žurirajočega nasprotnika z močjo jeze. Gre za dokaj tvegano tehniko, samo za profesionalce.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()
mihyu ::
Prisotni pred zaporom bodo svoje nezadovoljstvo po Črnčecevih besedah izražali mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo. Tako naj se obnašajo vsi tisti, ki bi se jim radi pridružili bodisi v koloni vozil bodisi na samem kraju, je včeraj še poudaril Črnčec.
Da boste vedeli, kako se obnašati danes.
Prisotni pred zaporom bodo svoje nezadovoljstvo po Črnčecevih besedah izražali mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo. Tako naj se obnašajo vsi tisti, ki bi se jim radi pridružili bodisi v koloni vozil bodisi na samem kraju, je včeraj še poudaril Črnčec.
Črnčec, prosim.
/\/\.K.
driver_x ::
Tudi sam se strinjam, da gre v tej zadevi za odlično izpeljan PR stunt s strani IJJ-ja. Ne pozabimo, da mu je zapor v preteklosti enkrat že zelo koristil, pravzaprav ga je celo postavil na politični zemljevid. Tudi sedaj verjetno meni, da bi mu podoba "opozicijskega voditelja, ki so ga komunistične oblasti po krivem strpale v najtemnejšo ječo" ponovno koristil in mu dal precej legitimnosti pri izvajanju temeljitih čistk, začenjši s sodstvom in tožilstvom. To teorijo nakazuje več indicev: najel je odvetnika, ki v strokovnih krogih velja za enega slabših, ni zaprosil ne za odlog in ne za alternativno obliko prestajanja kazni, neki odločilni razbremenilni dokazi niso bili predstavljeni v času sojenja, ampak se predstavljajo na tiskovnih konferencah, ...
Ja prav komično je gledati Matthaie, Alenke, Milane, Gorane in druge, ko se kot junci zaletavajo v našega junaka, ki s šarcem kosi kot nor.
Da ni bil zraven ki oni z Lublane, ki je že Mikiju friziral orožje. A je po tem takem dvojni agent?
Da ni bil zraven ki oni z Lublane, ki je že Mikiju friziral orožje. A je po tem takem dvojni agent?
Invictus ::
Najetje slabega odvetnika je včasih tudi trik. Se potem pritožiš zaradi slabega pravnega varstva. Vsaj v ameriških filmih pomaga, če odvetnik naredi kakšen velik kiks.
Glede na to da mu ga ni dodelila država, ampak ga je sam najel, ta faktor odpade ...
Razen če tožiš zraven še odvetnika zaradi njegove nesposobnosti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
ToniT ::
Ali pa je odvetnik samo trik. Tudi Silvo nikoli ni imel močnega prijatelja, ki bi sodeloval v borbi. Glede na izkušnje iz preteklosti bi sam rekel, da je Jajo pač nategnil celotno sodstvo sam, tako kot je nekoč nategnil JLA.
Skrbi me le, kaj se bo zgodilo, ko bo Chuck Norris izvedel za to. Pa ne da ga Jajo misli zamenjat?
Skrbi me le, kaj se bo zgodilo, ko bo Chuck Norris izvedel za to. Pa ne da ga Jajo misli zamenjat?
bzzero ::
Tudi če je (bil) to njegov stunt move, bi se Ivan lahko kaj naučil od kolegice Julije. Zapor ji ni prav nič pomagal. Pa naj si je bila tam po pravici ali krivici. Zver je danes čivknil, da bosta Črt in Jakob dve leti brez očeta Res skrben in dober oče - zadnje dni pred odhodom rajši preživi pred kamerami in glumi reveža. Otroci ga lahko spremljajo na televiziji. Jaz sem že akr malo vsit vsega tega. Mediji tekmujejo med seboj kdo bo objavil vsak njegov vzdih. Pri vseh poročilih samo Janša, Janša, Janša. Klinc pa volitve, Janša je imel danes tiskovko, to je najpomembnejša novica. Aja, da je gospodarstvo še bolj v qrcu!? Ni pomembno! Bolj pomembno je, kaj je Petrič rekel o Janši in kakšno luknjo je nekje odkril Krivic, ki drugače sploh še ni imel časa ničesar prebrati. Aja pa Janša je nekaj twitnil - to je zdaj top šit. Narod lahko čaka. Pa naj Janša še kdaj govori o neenakosti pred zakonom in kakšnem medijskem linču. Še dobr, da je fuzbal in da ga ne prenaša planet tv, ker bi bil za vsak gol kriv Kučan, sodniki pa Udbovci.
Po mojem je pa za malega Črtija in onega drugega vseeno bolje, da gresta čez to, dokler sta še majhna, nista v šoli ipd. Razen, če ne misli foter to razviti v nekakšno škodljivo dobsko razvado.
/\/\.K.
Po mojem je pa za malega Črtija in onega drugega vseeno bolje, da gresta čez to, dokler sta še majhna, nista v šoli ipd. Razen, če ne misli foter to razviti v nekakšno škodljivo dobsko razvado.
Se povsem strinjam. Če le ne bi sumil, da bi Ivan za svoje dobro in kakšen evrič bonusa z veseljem še otroke potegnil v tole medijsko centrifugo.
Saj bolj ga hočejo skinit, več ga majo. Kmalu jim bo še s praška skočil.
Mimogrede je kdo videl našega analitika? A že delajo Patrio 2? Glede na to, da po izjavah bzzerota vsi hočeš nočeš spremljajo to nadaljevanku, bi bilo skrajno neumno, da ne bi načrtovali novih epizod!
Mimogrede je kdo videl našega analitika? A že delajo Patrio 2? Glede na to, da po izjavah bzzerota vsi hočeš nočeš spremljajo to nadaljevanku, bi bilo skrajno neumno, da ne bi načrtovali novih epizod!
Za vse tiste, ki si čudite ukvarjanju cele Deželice z Jajom - podobno se je čudila moja učiteljica slovenščine v šoli, zakaj folk bere šund namesto Cankarja in Dostojevskega. Morate razumeti, da je vse skupaj čista limonada. Ljudje imajo radi to sranje, posebno mediji - pa še neko predznanje ekonomije in osnovnošolske aritmetike se ne zahteva, za razliko od gospodarskih tem, ki so itak tradicionalno MIA v vseh slovenskih predvolilnih kampanjah.
Tako da... popcorn v mikrovalovko, hladnega pirčka in vesel'ga Jetnika želim vsem!
Tako da... popcorn v mikrovalovko, hladnega pirčka in vesel'ga Jetnika želim vsem!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Jutri bojo spet dovoljene sanje Odkar je Janša dvignil pošto, je cela država v krču. Vse je obstalo, marsikdo še dihat ne upa. Stare gospe pravijo: "O moj bog, kar zaprli ga bojo, ker ne prenesejo pravice. Pa tako je pošten, pa tako lepo ženo ima". Hvala bogu je vodstvo zapora uvedlo media free zone in samo veselim se lahko dneva, ko ga končno enkrat ne bo na vseh tv kanalih.
s6c-gEL ::
jajo na siolovm intervjuju pravi, da razen nekaj golov, ni videl niti ene tekme SP ter da zavida tistim, ki tekme lahko gledajo.
Zdaj, brez twitterja in interneta, bo zato več časa...
Na http://www.rtvslo.si/sp2014 bo našel vse gole in tekme.
Aja, mimogrede... stanje kravat na včerajšnjih soočenjih: večina rdečih (tudi Jajo). Židan, Bratušek, Novak brez kravat. Erjavec svetlo modra (PS!?) in Bogovič rumena.
Ta vikend bo dob medijsko popolno pokrit. Kdor misli drugače se moti.
Ne gre, da ne bi gledal ne? To je res en zanimiv pojav. Tudi finale SP bodo gledali ljudje, ki jih nogomet drugače sploh ne zanima in se drugače celo jezijo nad pojavljanjem športa na TV.
Aja, mimogrede... stanje kravat na včerajšnjih soočenjih: večina rdečih (tudi Jajo). Židan, Bratušek, Novak brez kravat. Erjavec svetlo modra (PS!?) in Bogovič rumena.
Ne gre, da ne bi gledal ne? To je res en zanimiv pojav. Tudi finale SP bodo gledali ljudje, ki jih nogomet drugače sploh ne zanima in se drugače celo jezijo nad pojavljanjem športa na TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: luli ()
ColdCat ::
A za potem ko bo prišel ven?
Dobil je točno toliko, da bo takrat aktualen Euro 2016 v Franciji. Vendar roko na srce, do začetka kvalifikacijskega cikla že zna biti zunaj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ColdCat ()
Ta vikend bo dob medijsko popolno pokrit. Kdor misli drugače se moti.
Gledal sem, ker me zanimajo volitve. To, da je bil tam Janša, pa me je skrajno motilo. Kot skrben foter sem se nehote postavljal v njegove čevlje in premljeval misli o tem, da jaz bi bil 12 ur pred arestom sigurno s svojo družino, ne pa hujskal ljudi na televiziji. SDS res nima dovolj inteligentnega človeka, ki bi lahko tam stal namesto Jajota in v njegovem imenu obtoževal vsepovprek?
Dobil je točno toliko, da bo takrat aktualen Euro 2016 v Franciji. Vendar roko na srce, do začetka kvalifikacijskega cikla že zna biti zunaj
Jaz stavim na vikend!
Danes ima še čas pogledati vse gole !
Kaj pa vzporednice miki-jajo...krivična obsodba, odhod v zapor, majhni otroci, družinski problemi.....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ColdCat ()
Včeraj sem se ga od žalosti nažrl (obsodba bo padla), nakar me je soproga mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo pospremila do sekreta.
Ni pomagalo.
Miki z užitkom:
@JJansaSDS zadnji krog tečeš! Nocoj zadnji večer z Urško. Jutri zvečer bo Twitter pobožna želja. @mikstone1 te čaka! #payday
/\/\.K.
Nikoli si ne bi mislil, da bom hvaležen Hrvaški. Mislim, da so edini branik pred novo Gluposlavijo.
Lahko ga Borat pomilosti (če dobi dobro robo belamokrapress).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: s6c-gEL ()
Zanimiva nogometna gradacija možnih terminov, kdaj jajo zapusti dob: Jajo bo doma:
- že do današnje večerne tekme
- do začetka izločilnioh bojev (četrtfinale, ....)
- do začetka kvalifikacijskega cikla za Euro 2016
- do euro prvenstva
in še mikijeva varianta,.....
- že do današnje večerne tekme
- do začetka izločilnioh bojev (četrtfinale, ....)
- do začetka kvalifikacijskega cikla za Euro 2016
- do euro prvenstva
in še mikijeva varianta,.....
Na tako "slovesen" dan, bi se vendarle spodobilo, da miki najbolj zvestim mikislovcem dodeli enoletni brezplačni vip status ... če že ne tistim, ki so dali za knjigo.
Nikoli si ne bi mislil, da bom hvaležen Hrvaški. Mislim, da so edini branik pred novo Gluposlavijo.
Kje si pa tole postal? Me zanima tema.
Tak malce razmišljam. Zadnji dan šihta ta mesec, ker imam dopust, pa slučajno grem na Kroaško. Če njih ne bi bilo, bi se avtonomna pokrajina Fuđine že zdavnaj združila z matično državo Beograjski pašaluk, zdaj pa jih povezuje samo cesta bratstva in enotnosti.
čarli ::
Opa! Očitno celo v SDS jemljejo Mikijevo obljubo (ne grožnjo!) resno:
http://www.rtvslo.si/slovenija/cernac-k...
Černač: Kdo bo odgovarjal, če Janšo v zaporu umorijo
Najprej prošnje za pomoč Urški, kot, da je že vdovela.. sedaj pa še ta "opozorila". Čudno in čudneje!
Počasi se ponuja drug vroč scenarij... kaj če je vsa zadeva Patria v resnici dvojna igra Jajovih oprod, da se ga znebijo? Ker.. kako bi se ga lahko sicer? Operacija Valkira. Jasno, prvi del načrta (ovadba in proces z nesposobnim odvetnikom) bi lahko izvedli zarotniki zlahka sami... zadnji, dokončni korak pa bi bil zelo težko izvedljiv brez starih poznanstev med (bivšimi) operativci z zvezami v inštituciji...
Hej, teorija! Razpravljajte. :D
Se pravi, da špekuliraš da se je paravomo in jajov dvor zarotil proti svojemu šefu? Matr morm priznat da na to nisem niti pomislil in vse skupaj niti ni tako nemogoče Zadnje jajotove besede pa bodo: et tu brute? Samo kdo bo igral vlogo bruta je zdaj tu vprašanje
Na tako "slovesen" dan, bi se vendarle spodobilo, da miki najbolj zvestim mikislovcem dodeli enoletni brezplačni vip status ... če že ne tistim, ki so dali za knjigo.
Glede na čas tvoje prve prijave sklepam, da nikakor ne pripadaš zvestim mikislovcem. Gleda na naivnost pa si vsekakor kandidat za tisto drugo skupino.
Ampak počakaj. Nekaj se že govori o novem poku. Če to ni blato v Milanovih hlačah, bi zgodba znala biti zopet top shit. Milan namreč zaradi konstrukcije ni sposoben visoko prdniti.
Tak malce razmišljam. Zadnji dan šihta ta mesec, ker imam dopust, pa slučajno grem na Kroaško.
Daj skoči vmes še na Doboshod in poročaj, rabimo enega letečega operativca, ker bo medijsko poročanje omejeno. Saj se boš že nekako pomešal v množico.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
Tak malce razmišljam. Zadnji dan šihta ta mesec, ker imam dopust, pa slučajno grem na Kroaško.
Daj skoči vmes še na Doboshod in poročaj, rabimo enega letečega operativca, ker bo medijsko poročanje omejeno. Saj se boš že nekako pomešal v množico.
Jaz pa sem upal, da me boste zadolžili za Urško.
Jaz pa sem upal, da me boste zadolžili za Urško.
Ho ho ho - a ti bi kar takoj džomba "zadatke" a? Ne gre to tako hitro. Še Miki je najprej stražil kontejnerje preden je napredoval gor.
/\/\.K.
To pa zato, ker je Miki ciljal gor. Meni položaj toliko ne igra vloge. Lahko je tudi zahrbten.
PaX_MaN ::
Mene hebe..ker sem sodbo Višjega sodišča zbrskal: http://cdn.kme.si/public/files/2014/04/...
Zdaj jo imaš že v iskanju neobstoječih dokazov prijazni obliki.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
PaX_MaN ::
Nej en prebere, ker jaz nimam moči...
https://www.wetransfer.com/downloads/63...
Tudi sodba USRS in ločena mnenja so že javno objavljeni.
Glede na čas tvoje prve prijave sklepam, da nikakor ne pripadaš zvestim mikislovcem. Gleda na naivnost pa si vsekakor kandidat za tisto drugo skupino.
Hmmm.. prijavil sem se, ko sem začutil potrebo, da kaj pripomnim. Drugače pa spremljam mikija od takrat, ko sta ga nasamarila Požar in Lomovšek. Tole temo sem začel prebirat, ko je bilo število postov manjše od 50. Kar se tiče naivnosti, sem pa busted. ne morem zanikat. Res sem plačal.
mihyu ::
Fantje, če danes dobite karkoli Ivanovega (bognedaj avtogram ali kak košček obleke), ste preskrbljeni za veke vekomaj. Glavni spomnike bi nedvomno bil njegov las. Miljonska dražba spomnikov tega veličastnega dogodka ne uide, še mene matra, da bi šel do Doba.
Mah, če ne pa, v stilu SDS, ponarediš spominke in jih masovno prodajaš.
Miki si konec koncev zasluži podporo, če ne drugega, bi vsi na tejle niti lahko čas zapravljali z kriminalom namesto mikislovjem. Če to ni vredno par evrov. Drugače pa, je knjiga bila izdana, tako da...
Mah, če ne pa, v stilu SDS, ponarediš spominke in jih masovno prodajaš.
Kar se tiče naivnosti, sem pa busted. ne morem zanikat. Res sem plačal.
Miki si konec koncev zasluži podporo, če ne drugega, bi vsi na tejle niti lahko čas zapravljali z kriminalom namesto mikislovjem. Če to ni vredno par evrov. Drugače pa, je knjiga bila izdana, tako da...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihyu ()
Neverjetno. Kdo bi si mislil, da so prav nasprotniki Jaju zgradili takšen kult osebnosti. Še ključavničar deluje kot amater.