Forum » Programiranje » [sql] težava z viewi in insert
[sql] težava z viewi in insert
dice7 ::
Navodilo je sledeče:
Izdelaj pogled z imenom "vnos_osebe", ki bo naredil, da je obvezno polje za vnos
tabele tudi visina in teza (ki morata biti tudi ustrezno veliki - npr. višina 10 ali teža -80 je neustrezna)
Zdej naredil sem tole (predvidevam, da delam v pravilni smeri) ampak mi javlja napako "syntax error at or near INSERT" za kar predvidevam da WHERE del ni kriv. Ampak še vedno se mi ne sanja, kako izpeljati to nalogo.
Pomoč ?
Hmm, malo sem razmišljal in se domislil, da bi lahka vrednosti najprej insertu, potem selectu in če so nepravilne, bi cel row izbrisu. Samo a je to to kar naloga zahteva ?
Izdelaj pogled z imenom "vnos_osebe", ki bo naredil, da je obvezno polje za vnos
tabele tudi visina in teza (ki morata biti tudi ustrezno veliki - npr. višina 10 ali teža -80 je neustrezna)
Zdej naredil sem tole (predvidevam, da delam v pravilni smeri) ampak mi javlja napako "syntax error at or near INSERT" za kar predvidevam da WHERE del ni kriv. Ampak še vedno se mi ne sanja, kako izpeljati to nalogo.
CREATE VIEW vnos_oseve (kraj1, ime1, priimek1, visina1, teza1) AS INSERT INTO osebe (kraj_id, ime, priimek, visina, teza) VALUES ((SELECT id FROM kraji WHERE ime=kraj1), ime1, priimek1, visina1, teza1) WHERE visina1 BETWEEN 150 AND 220 // ??? AND teza1 BETWEEN 50 AND 150; // ???
Pomoč ?
Hmm, malo sem razmišljal in se domislil, da bi lahka vrednosti najprej insertu, potem selectu in če so nepravilne, bi cel row izbrisu. Samo a je to to kar naloga zahteva ?
- spremenil: dice7 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Python] Domači nalogiOddelek: Programiranje | 3092 (1982) | ragezor |
» | [C++] Naloga seznamOddelek: Programiranje | 3310 (2585) | Matic1911 |
» | MS Access (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 7453 (5511) | travica |
» | podatkovna bazaOddelek: Programiranje | 2076 (1897) | scarymovie |
» | [c++] txt datoteka kot bazaOddelek: Programiranje | 1218 (1009) | Gundolf |