Forum » Strojna oprema » Zečelo se je z grafično
Zečelo se je z grafično
VileVVaržet ::
Pozdravljeni!
Po odpovedani grafični kartici se odločimo za nadgradnjo sistema, natančneje procesorja, matične, rama in seveda grafične kartice. Trdi disk je ostal isti, na njem nameščeni XP operacijski sistem pa neuporaben, zato je bila na mestu namestitev novega, tokrat Oken 7. Težava nastopi pri bootanju s CDja oz. DVDja, kjer se računalnik brez konca in kraja ponovno zaganja po par začetnih zaslonih. Poskušal sem tudi z Linux Puppy sistemom, a brez uspeha: po začetnih zaslonih se računalnik ponovno zažene.
Bios pravi takole:
Hard disk boot priority:
1. Ch0 M. : WDC WD3200AAJB - 00WGA0
2. Bootable ADD-in Cards
---------------------------------------------
1. Boot device: CD-ROM
2. Boot device: Hard Disk
3. Boot device: CD-ROM
Matična plošča je Gigabytova G41M-ES2L. Kaj je torej po vašem mnenju krivo za neuspešno bootanje sistema?
Najlepša hvala za kakršno koli pomoč.
Popravek: uspešno sem se zatipkal v naslovu teme.
Po odpovedani grafični kartici se odločimo za nadgradnjo sistema, natančneje procesorja, matične, rama in seveda grafične kartice. Trdi disk je ostal isti, na njem nameščeni XP operacijski sistem pa neuporaben, zato je bila na mestu namestitev novega, tokrat Oken 7. Težava nastopi pri bootanju s CDja oz. DVDja, kjer se računalnik brez konca in kraja ponovno zaganja po par začetnih zaslonih. Poskušal sem tudi z Linux Puppy sistemom, a brez uspeha: po začetnih zaslonih se računalnik ponovno zažene.
Bios pravi takole:
Hard disk boot priority:
1. Ch0 M. : WDC WD3200AAJB - 00WGA0
2. Bootable ADD-in Cards
---------------------------------------------
1. Boot device: CD-ROM
2. Boot device: Hard Disk
3. Boot device: CD-ROM
Matična plošča je Gigabytova G41M-ES2L. Kaj je torej po vašem mnenju krivo za neuspešno bootanje sistema?
Najlepša hvala za kakršno koli pomoč.
Popravek: uspešno sem se zatipkal v naslovu teme.
- spremenil: VileVVaržet ()
opeter ::
Če ti ne prepozna medijev (torej CD/DVD) in niti trdega diska, bi jaz prvo preizkusil iztakniti vse kable potem pa not, oz. vse SATA oz. IDE/ATA kable (če jih imaš) zamenjal.
Če tudi to ne deluje, je lahko problem z matično ploščo ali pa si kaj narobe vstavil/montiral.
V vsakem primeru lahko poskusiš resetirati CMOS (mali jumper, to imaš napisano v navodilih za matično) in nadgraditi BIOS (če je potrebno zaradi procesorja).
Če tudi to ne deluje, je lahko problem z matično ploščo ali pa si kaj narobe vstavil/montiral.
V vsakem primeru lahko poskusiš resetirati CMOS (mali jumper, to imaš napisano v navodilih za matično) in nadgraditi BIOS (če je potrebno zaradi procesorja).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se resetira (forever)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1903 (1387) | GTX970 |
» | Premik trdega diskaOddelek: Strojna oprema | 1908 (1676) | mladec |
» | Instalacija windows Xp se prekine....Oddelek: Pomoč in nasveti | 1143 (963) | amigo_no1 |
» | Abit NF-7s v2.0: Nastavitve BIOS-a za bootanje.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2793 (2670) | jELKO |
» | "Format C" - kako narediti ???Oddelek: Operacijski sistemi | 2622 (2024) | Damjan Jagar |