Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi

Machiavelli ::
@Machiavelli, shame je zato, ker bo treba novo plato kupit za Bulldozerja.
Večina AM3 plat z BIOS updejtom bo podpirala FX serijo....
Nigaaazz

opeter ::
Jah, trenutno bo delovalo na AM3+ podnožju ... samo kako dolgo?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

x45 ::

opeter ::
Jaz ne rabim nič kupovat, ker imam AM2+ ploščo. Ampak, če bi zdaj kupoval, pa bi bil v zadregi. Verjetno bi kupil FM1 matično.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l

PrimozR ::
potem pa kupi intel ki te bo vmes 3 x nategnil s plato
Tam je vsaj jasna situacija, ne pa pri AMD-ju, kjer se obljublja BIOS update, potem pa na trnih čaka, če se bo proizvajalec za tvoj model odločil prirpaviti updejt... Na koncu je pa po možnosti enako, torej moraš kupiti novo plato.

fr4nc ::
Zakaj pa rabiš BIOS udpate?? Sicer pa če kupiš neko ''šit'' plato ne moreš pričakovat tega...
Lp
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fr4nc ()

M-XXXX ::
A s 1366 plato, ki je praktično že dobra 2 leta zunaj, pa se še zdaj brez problema primerja z vsemi AMD-ji? Wow to je pa res nateg... Dobra cena je bila, pa še celo večnost drži zmogljivost

Ne gre se v primerjanju AMD proti Intelu... ampak o perspektivnosti matične plošče... prve AM3 plate po prišle ven pred 3 leti in pol in če si takrat kupil še procesor, si lahko nagrajeval/menjeval (procesor) dejansko do danes...govori se o ''večnosti'' podnožja ne pa o zmogljivosti procesorjev, če sem jaz vse skupaj dobro razumel.
Lp
Lp

minimus ::
@M-XXXX točno tako.
Takoj ko se je dalo kupit sem takrat kupil i7920 ter Asus p6T Deluxe, navil procesor na 4G in še sedaj po cca 2eh letih imam dost top sistem.
Takoj ko se je dalo kupit sem takrat kupil i7920 ter Asus p6T Deluxe, navil procesor na 4G in še sedaj po cca 2eh letih imam dost top sistem.

No malo za osvežitev teme, sicer je verjetno že bilo postano kje tukaj... pa boljše da je 2x kot pa nobenkrat...:
http://sites.amd.com/us/promo/processor...
Lp
http://sites.amd.com/us/promo/processor...
Lp

Freaxx ::
No ko slišim kak se grejejo AMDjevi procesorji, če to overclockas lahk kr u skrino postavis komp :) malo za hec

Dr_M ::
A s 1366 plato, ki je praktično že dobra 2 leta zunaj, pa se še zdaj brez problema primerja z vsemi AMD-ji? Wow to je pa res nateg... Dobra cena je bila, pa še celo večnost drži zmogljivost
In ze dobri 2 leti ti prodajajo ene in iste procesorje za to. Samo malo se stevilke menjajo. Kej novega uporabnega pa ne bo. Ce pa ze hoces kej vec, dej pa jurja. Hvala, ampak ne hvala. Nateg na suho.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

IvoJan ::
Nigga please... I7 920 se se danes POSCIJE na vse "procesorje" v amdjevi ponudbi. Kdorkoli je ob izzidu kupil 1366 platformo je zadel v polno ker imajo se danes enega izmed najboljsih cpujev. Ne ti o nategu.
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Nigga please... I7 920 se se danes POSCIJE na vse "procesorje" v amdjevi ponudbi. Kdorkoli je ob izzidu kupil 1366 platformo je zadel v polno ker imajo se danes enega izmed najboljsih cpujev. Ne ti o nategu.
Seveda, za denar, ki sem ga prihranil z nakupom AM3 in 955BE namesto 1366 i7 920, sem si lahko kupil novo solidno opremljeno plato in X6 cpu

Sej mogoce je pa res skoda, da raje nisem uzel intela, ker bi mi procesor itak crknil (kot mi je xeon 3110), pa bi dobil kaksno 950,kar bi bila cista zmaga

Pšenični ::
Jezus, ampak frekvence so pa že kar visoke. Turbo je že skoraj 5 ghz.
Imam že ene par dni občutek, da bo tole kr u redu. Zanima me, če bo cena Phenomov kej padla. Zdej ko pride ven tale raketa.
Imam že ene par dni občutek, da bo tole kr u redu. Zanima me, če bo cena Phenomov kej padla. Zdej ko pride ven tale raketa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Jezus, ampak frekvence so pa že kar visoke. Turbo je že skoraj 5 ghz.
Je že padla kar občutljivo ;)
Nigaaazz

x6 za ceno intelovega dual core procesorja?

Na mojo m2n-e menda ne grejo X6 ampak le X4 phenomi....No sicer tud to ne bi bilo slabo.

krispe ::
Nevem zakaj že zdaj prihajajo 8-jedrni CPU-ji, če pa še 6-jedrni niso popolnoma izkoriščeni... 
Raje bi izdali 10Ghz 4-jedrnike in bi bila hitrost enaka nekemu 8-jedrniku

Raje bi izdali 10Ghz 4-jedrnike in bi bila hitrost enaka nekemu 8-jedrniku

MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

x6 za ceno intelovega dual core procesorja?![]()
Pa še celo res je
1055t x6 120eur
i3-2100 x2 HT 93eur
Nigaaazz

krispe ::
Če bi tale 1055T bil BE bi ga še zdaj v tej sekundi naročil

MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Je pa res da i3-2100 večinoma se bolje odnese kot kak athlon x3 phenom x3..
107eur za x6 je pa polovična cena od časa izida xD
Nigaaazz

PrimozR ::
No ko slišim kak se grejejo AMDjevi procesorji, če to overclockas lahk kr u skrino postavis komp :) malo za hec
'Kak' se pa grejejo? TDP imajo višji od trenutne generacije Intelovih procesorjev, ja. Ampak je TDP vseeno 125 W, nič kritičnega. Pa še to je TDP, Thermal Design Power, torej matične morajo imeti napajanje narejeno za vsaj takšno porabo, hladilniki morajo toliko toplote odvajati, itd. Najpočasnejši procesorji imajo dejansko max. porabi bistveno nižjo. Zlahka tudi 30 W nižjo.
In ze dobri 2 leti ti prodajajo ene in iste procesorje za to. Samo malo se stevilke menjajo. Kej novega uporabnega pa ne bo. Ce pa ze hoces kej vec, dej pa jurja. Hvala, ampak ne hvala. Nateg na suho.
Tako kot Phenom II?
Ja samo stock frekvenca je 2.9GHz, navit pa je za 2GHz, kar je precej veliko, torej na 4.9GHz... sicer pa ta procesor sploh ni naret za navijanje v osnovi, ali pač?
Lp
Eh? O čem ti to?
EDIT: videl link o navijanju. Se mi je zdelo da je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()

Rippy ::
Sej ni procesorja, ki bi bil učinkovit po konkretnem OC-ju. Spraviš SB čez 4.5Ghz in mu skoraj podvojiš porabo.

kmetek ::
x6 za ceno intelovega dual core procesorja?![]()
te cene že lep čas ni več veš.
http://www.mimovrste.com/artikel/242003...
Zacuda enkrat mimovrste![]()
četudi piše, ni več zaloge.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kmetek ()

Machiavelli je izjavil:
Je pa res da i3-2100 večinoma se bolje odnese kot kak athlon x3 phenom x3..
Jaz sem za 1090T BE ob izidu plačal 276,00€ na sestavi.si

Lp

Vanadium ::
Te frekvence mene preveč spominjajo na prescot serijo procesorjev
veliko megahercov vendar malo učinka
upam da se motim...

"Te frekvence mene preveč spominjajo na prescot serijo procesorjev :| veliko megahercov vendar malo učinka :|upam da se motim..."
Mislim da se motiš. Zmogljivosti bodo OK.
Mislim da se motiš. Zmogljivosti bodo OK.

Tako kot Phenom II?
Vsaj 6 jedrnika z dobrim steppingom smo dobil za "male pare"

Itak tud na youtubu je tip pisal 3tedne nazaj Bulldozer Weekend pa ni bilo nič od tega...
16 avgust al krkol že od 16ga naprej....
16 avgust al krkol že od 16ga naprej....
Nigaaazz

phenomi boljši v povprečju pred i7 950, kaj šele 920 ko; da ne omenjam cene ki je še vedno krepko ugodnješa pr amd ju:
http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/...
Kdo opazil da so X6 1055 razgrabli, ni jih več za dobit pri nas po ceni cca 105 eur???

phenomi boljši v povprečju pred i7 950, kaj šele 920 ko; da ne omenjam cene ki je še vedno krepko ugodnješa pr amd ju:
hahahhahaha, looool, ti jih pa pokaš :D
Podobna cena je bila ko je Phenom 2 prišel ven (enka je bla itak šrot na tretjo), vendar je bil Phenom 2 praktično povsod opazno če ne zelo počasnejši.
Pa, da ne bom tako prazno nabijal kot ti: http://www.guru3d.com/article/amd-pheno...
among that processor series is the Core i7 920 processor, priced close to today's tested Phenom II X4 940. And again; make no mistake, the Intel Core i7 920 processor on average is simply faster.
Pa še enkrat: hahah boljši??? AMD od Core 2 naprej samo žalostno caplja za intlom in pobira drobtinice. Občasno izdajo kar se lahko po ceni nekako kosa (osamljeni modeli), po zmogljivosti pa je taka žalost kot je že nekaj let. Upajmo, da se bo s Buldožerjem kaj spremenilo... Upajmo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: M-XXXX ()

svenica ::
Če že, bi primerjal vsaj i7 920 in phenom 2 x6, ne pa x4.
X6 je hitrejša in cenejša alternativa za delo z 3d aplikacijami, npr.
X6 je hitrejša in cenejša alternativa za delo z 3d aplikacijami, npr.

Ja matejči jas gledam nove teste, ne pa dobri dve leti strih, kjer je nov op. sistem driverji novejše grafične ipd intel tu pač izgublja. Dejstvo so grafi. Ne rečem da v kaem testui ne broljira sam povprečje in pa P/P je AMD winnner .
Cene danes ( na hitro ):
x6 1055 je bil 105 eur,
950 i7 vsaj 250 eur
plate am3 : 50 eur
Lga 1366 vsaj 120 eur
Cene danes ( na hitro ):
x6 1055 je bil 105 eur,
950 i7 vsaj 250 eur
Lga 1366 vsaj 120 eur

Siddh ::
Ja matejči jas gledam nove teste, ne pa dobri dve leti strih, kjer je nov op. sistem driverji novejše grafične ipd intel tu pač izgublja. Dejstvo so grafi. Ne rečem da v kaem testui ne broljira sam povprečje in pa P/P je AMD winnner .
Cene danes ( na hitro ):
x6 1055 je bil 105 eur,
950 i7 vsaj 250 eur
Lga 1366 vsaj 120 eur
in kaj to koristi ko vsi kupujejo 1155 platformo?

Cene danes ( na hitro ):
x6 1055 je bil 105 eur,
950 i7 vsaj 250 eur
Lga 1366 vsaj 120 eur
Uuu nisem vedel da je X6 prišel ven ko je kraljeval i7 920... Jebemu kaj tako neumne primerjave daješ? Potrebo je primerjat v istem časovnem obdobju glede na konkurenco ne pa tako neumnih primerjav dajat...

TOP ::
X45 nekaj mam zate in to povedano in sprobano na lastnem PC,ne pa videl na internetu.Mel sem I7 920 in sem šel na I7 860,nobene razlike nisem opazu v performansah,praktično isto edino 1156 je pač bila cenejša na račun plate.Potem sem bratu nabavu X4 955 AMD in občutno slabši v vseh pogledih,razen v igrah ni bil toliko slabši.Potem sem jaz prodal in vzel X6 1055T in prvič dobil res fantastičen primerek,saj mi je bil stabilen pri 4200,kar je bil že čudež,celo SuperP sem naredu pri 4500.Pri 4200 sem lahko delav vse na njemu,da se razumemo,sam je blo vodno hlajenje,ker na zraku ni bilo varjante.Ko sem prešel na X6 nisem opazu nobene razlike napram I7 860,pa čeprav je mel 6 jeder,razen v rendanju je bil malo bolši,opazil pa sem,da pri več opravilih je rabil dlje,kot pa I7 860.No in sedaj mam 2600K,zaenkrat je nenavit in lahko samo rečem tole pa je razlika,res lepo vidna.Pri X6 sem takrat nabavu SSD in sedaj je priklopljen na 2600K in je neverjetna razlika in to v vseh pogledih,celo v rendanju je veliko hitrejši napram X6.Sedaj res močno upam,da bo Buldožer že v osnovi enako dober,kot 2500 in 2600K,ker do sedaj je tako,kot je M-XXXX reku capljal za Intelom v performansah ne pa v ceni.Če pa bo še cena dobra bo pa fenomenalno.Nobeden tukaj ne graja AMD,pač živela konkurenca.Sam tole kar pa ti X45 tukaj pišeš je pa več smešno.Se opravičujem za oftopic.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TOP ()

Samo ne moreš pa primerjat 2500(K) ali 2600(K) z X6, saj so Intelovi prcesorji 32 nm, AMD x6 pa je 45nm, kar je občutna razlika: cca. 41%, eč sem prav izračunal... Te Intelove procesorje boš lahko primerjal z AMD FX 41xx procesorji, saj bodo obojni narejeni v 32nm.
Sicer pa eno vprašanje, na katerega ne znam odgovorit:
Kdaj je bil AMD najbolj konkurenčen Intelu, a je to bilo v času, ko je izdal novo podnožje?
Lp
Sicer pa eno vprašanje, na katerega ne znam odgovorit:
Kdaj je bil AMD najbolj konkurenčen Intelu, a je to bilo v času, ko je izdal novo podnožje?
Lp

Torej je to v času, ko je prišlo ven ''popolnoma'' novo podnožje? In kolikor jaz vem, bo bulldozer nekako na novem podnožju (am3+)... torej je dejansko lahko spet za nekaj časa konkurenčen, če ne drugače pa vsaj p/p...
Lp
Lp