» »

AMD Bulldozer

AMD Bulldozer

Temo vidijo: vsi
««
16 / 128
»»

Reycis ::

Se strinjam z branetom. PC je tolk mocan kolikor je mocan njegov najsibkejsi clen. In za vecino uporabnikov to niso procesorji. Vecina uporabnikov, ki ima omejen budget bo imela mnogo boljso izkusnjo z poceni AMD procesorjem + SSD diskom + solidno grafiko kot pa naprimer z intelovim 2500k + mehanskim diskom + slabo grafiko.

69charger ::

Jaz npr. ko menjam komp imam vsakič budget okrog 300-400€ in se komp uporablja za špile itd. Pač kupim AMD,cenejši,več jeder in zraven še eno normalno grafično kartico in imam komp ki je 100% sposoben poganjat vse špile.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

mr1two ::

No, pa naj si vzamejo čas. Naj nardijo zadevo kot se toka, ne da bo na policah nek polizdelek.

PrimozR ::

matej_jack je izjavil:

Na koncu bo od buldožerja ostalo to
 Bulldozer

Bulldozer

Kar bom verjetno kupoval nov kompletek po koncu izpitov sem mislil počakati do izida, pa zgleda da bo 2500k še kar en čas najboljša izbira, upam da ne bo prišlo do višanja cen :|.

Prej nižanja zaradi pričakovanega izida modela, hitrejšega od 2600K. Torej bi lahko 2600K padel v cenovni bracket 2500K.

Machiavelli je izjavil:

Bulldožer že v prodaji???

http://wccftech.com/2011/05/30/amd-bull...

Testiran z fizikami:

http://wccftech.com/2011/05/30/amd-bull...

Preorder.

ameba je izjavil:

Zanimivo kako se stvari razvijajo....
Naj mi samo en razloži, zakaj ni AMD istočasno z Intlom na trg dal te Bulldozerje in bi se kupci odločili kaj kupt ?
Zdj vsi čakate te bulldozerje, ki bodo na koncu slabši oz. par % bolši od intla ? A ni pol vseen če si kupš zdj nov sistem in ga maš kot pa da čakaš nekaj novega.
AMD je zamudu svoj rok.
Nej raj razvijejo neki TOP, da bo občutno bolš od Intla, ker kot berem teli procesorji ne bodo glih neki TOP, samo imeli bodo več jeder ( če sem prov vse skupi razumel ) ?

Ja ampak ne vemo zagotovo, da bo Bulldozer počasnejši, kajne? Nasprotno, upamo, da bo hitrejši!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

kihc ::

Bah, jaz se bom res držal Branetovega nasveta in počakal na vsaj drugo generacijo. Da se jasno pokaže kakšne karte ima v rokah AMD.

Za ta čas sem pa za male pare dobu rabljen i7 prve generacije in zadeva leti. :)
x

x45 ::

Plošča MSI 990FX - test:

http://www.legitreviews.com/article/162...

kihc je izjavil:

Za ta čas sem pa za male pare dobu rabljen i7 prve generacije in zadeva leti. :)

daj mi en primer za tole?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

klinker ::

x45 je izjavil:

klinker je izjavil:

Phenom 1 story is back ;(( X45 pa v jok :))

to ni phenom i story niti tega ne veš... sicer pa se po podpisu vse vidi....:D

Phenom i story ne ;) Phenom 1 pa ja. Lih tako so metali ven neke hude teste kako bo hud in ne vem kaj, na koncu pa bla zalost, pa ceprav si jih ze takrat tako hvalu kako so bolsi od Intela da je joj ;((

Kaj vidis v mojem podpisu? Da sem Intel fan z AMDjevo grafo :)) Aja pa kar ne vidis v podpisu je sele Intel fanovsko...laptop z AMD cpujem ter AMD grafo in pa se ena masina z Athlonom 2 in HD4870. Sem pravi Intel fan, a 8-)
Zalostno kako vedno zmerjas folk z necem kar si sam :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

x45 je izjavil:

Plošča MSI 990FX - test:

http://www.legitreviews.com/article/162...

kihc je izjavil:

daj mi en primer za tole?

Konkretno je šlo za mali oglas tukaj. i7 920, MSI x58 plata, r4970, 6giga rama, haf922 ... 500€.
x

ampak res... Via in njiho nov 4 jedrnik ( sicer 2 + 2 ) z FSB jem bo zelo dobra konkurenca AMD jemu lianu in atomu. Kapo dol. v Kriptiranju jih poje vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

LuiIII ::

Mene pa predvsem zanima kako se bo BD obmesel pri 8 jederni obremenitvi in koliko, kdaj in kdo (software) bo ponudil optimizacije za APU (predvsem uporaba FP operacij). Torej čakam predvsem BD II.

BALAST ::

@LuiIII vse to boš izvedel ob uradnem izzidu BD. :))

Sssaga ::

''Za ta čas sem pa za male pare dobu rabljen i7 prve generacije in zadeva leti. :) ''

Ja seveda, da leti, ane :) Po dveh letih pa pol sploh ne pomislim, da bi menjal sistem... Uff, to bo še šponalo dolg cajta.

Mitja358 ::

x45 je izjavil:

ampak res... Via in njiho nov 4 jedrnik ( sicer 2 + 2 ) z FSB jem bo zelo dobra konkurenca AMD jemu lianu in atomu. Kapo dol. v Kriptiranju jih poje vse.

A nisi bil ti velik nasprotnik lepljenju jeder in proti FSB-ju? :)

ja sem napisal sicer.... to kaj pove? Drgač pa scori so dobri, bomo vidli ceno in relen test.

Še nekaj o BD:

http://www.computerbase.de/news/hardwar...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: x45 ()

M-XXXX ::

x45 je izjavil:

Haha sam res... Kolk časa je govoru: Phenoma uvezemte je taprav 4 jedrnik...
Phenoma uzemte, kdo pa še uporablja fsb,...

M-XXXX je izjavil:

x45 je izjavil:

najdi tole pa prlimaj, ker mal izkrivlajš zadevo.....

M-XXXX ::

Haha, ne tolk se pa ne mislim potrudit zate... Saj nobenega ne prepričujem (veliko jih ve kakšna je situacija), za ostale pa mi je praktično vseeno kaj si zdajle mislijo...

jest10 ::

x45 je izjavil:

M-XXXX je izjavil:

x45 je izjavil:

najdi tole pa prlimaj, ker mal izkrivlajš zadevo.....

Dečko 2 leti si orgazmiral nad Phenomi, kako so boljši od Intelovih 4-jedernikov. Ker je Phenom monoliten in ker nima "zastarelega" FSBja

z amaterji se ne da pogovarjat kdo kaj preveč na grobo posplošujete. pa neke sočne iztraze uporabljate....
phenom I in sploh II je v vlikikem št. primerov boljši najboljši P/P.

TOP ::

x45 je izjavil:

z amaterji se ne da pogovarjat kdo kaj preveč na grobo posplošujete. pa neke sočne iztraze uporabljate....
phenom I in sploh II je v vlikikem št. primerov boljši najboljši P/P.

Imam občutek,da se ti mal sprenavedaš.Če nekdo kupuje PC za 700e mu tudi ti svetuješ nekaj od Intela,kot je I5 2500,če kdo kupuje PC za 500e pol se mu svetuje AMD.Sedaj pa povej kdo kupuje P/P.Če nekdo hoče dat 700e za PC in ti upoštevaš P/P in je tukaj Intel.Kako je pol P/P AMD.Če že take odgovor pišeš pol napiši da je do 500e P/P AMD.

ni nujno TOP, lahko je tud 700 eur krepko v prid amd ja. Tisti ki rabijo absolute power tam je amd trenutno mal prikrajšan. to pa so soitemi nad 1500 eur.

Še en leak o BD :

http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bull...

x45 je izjavil:

z amaterji se ne da pogovarjat kdo kaj preveč na grobo posplošujete.

A ti si torej profi?:|
No v kotaljenju buč gotovo

D3m ::

Ampak profi nonetheless.
|HP EliteBook|R5 6650U|

klinker ::

Profi AMD fanatik :))

x45 je izjavil:

ni nujno TOP, lahko je tud 700 eur krepko v prid amd ja. Tisti ki rabijo absolute power tam je amd trenutno mal prikrajšan. to pa so soitemi nad 1500 eur.

Še en leak o BD :

http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bull...

Zdej pa že klatiš neumnosti.

Xserces ::

eh vi ste vsi neki uber proji... vse vete še predn procesor sploh pride!
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

eieieie1 ::

Xserces

Nevem zakaj govoriš v množini, če je tu samo eden pametnjakovič ki trdi kako oh in sploh bo buldožer preden je sploh prišel na trg :)

Jst ::

V bistvu sta dva. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Kup debilov je ki smetite temo serjete po konkurenci ( amd ) in povzdigujete intela.

D3m ::

Religion is bullshit.
|HP EliteBook|R5 6650U|

ravsek ::

Kdaj lahko torej pricakujemo Bulldozerje v trgovinah?

V jeseni. Če ne bo še kakšne zamude

x45 je izjavil:

Kup debilov je ki smetite temo serjete po konkurenci ( amd ) in povzdigujete intela.

Da se razumemo,če mene misliš umes mešat.Mam AMD X6 1055T v mojem PC.Da ne bo po nepotrebnem padel kak Intel fan še zraven.

ravsek je izjavil:

Kdaj lahko torej pricakujemo Bulldozerje v trgovinah?

Iz ofišl, avgust oz. september. Torej ja, kot je rekel jest10, zgodaj jeseni :)

EDIT: sam je pa zanimivo, kako x45 vse po vrsti obtožuje za Intel fanboye (no, tukaj se lepo pokaže rek takes one to know one), folk mu pa nazaj lepo daje primere svojih AMD procesorjev. Zakaj se sploh branimo pred njim? :>

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Liano bo pa on time?

Pomoje so se zarad uspeha Bobcatov fokusiral na Lianote, kateri IMO imajo precej velik potencial.
x

eieieie1 ::

x45

Ne, debilno je to da obtožuješ druge da so fanboyi medtem ko si ti sam eden največjih tukaj lol

To da je i5 2500k trenutno best buy je DEJSTVO ne pa sranje po konkurenci...

Machiavelli ::

AMD didn't provide the official date but just rather said that the FX Series is coming in "late summer", which means that it might arrive in late July or even in August.
Nigaaazz

Or even? Praktično zagotovo je, da prihaja v avgustu, ker so imeli v slajdu 60-90 dni. To je pa direktno avgust. Pa prištej še kak teden ali pa dva klasičnih zamud... :)

Machiavelli je izjavil:

B0 je rečmo 2.4-2.8Ghz,
B1 je rečmo 3.0-3.4Ghz,
B2 je rečmo 3.6-3.8Ghz,

Ali pa pač ne...

Je še dosti slabše:|

V govoricah je bilo govora, da naj reviziji silicijevih jeder z oznakama B0 in B1 ne bi bili dovolj zmogljivi, zato naj bi AMD pripravljal revizijo B2. Pri X-bit Labs so to še enkrat potrdili in zapisali, da so iz svojih virov izvedeli, da revizija B1 zmore komaj 2,5 GHz, kjer se frekvenca v primeru samodejnega navijanja z le enim dodobra obremenjenim jedrom lahko dvigne do 3,5 GHz.

B1 je po frekvencah isti šmoren, kot je bil Phenom 1. Prepočasno/premalo zmogljivo, da bi lahko konkurirali Intelu.
Me zanima, če B0 sploh doseže 2GHz na vsa jedra>:D

Je pa vsaj to dobro, da AMDjevci ne bodo ponovili mimosunka s Phenomi. Ozeroma vsaj upam, da ga ne bodo, da bo B2 res to, kar naj bi bil bagerček:P

Machiavelli ::

B0 in B1 je za server level čist zadosti....ali pač xD
Nigaaazz

mihec87 ::

Zakaj imam občutek da bo bulldozer šele v verziji 2 tisto tapravo..?

Machiavelli je izjavil:

AMD meni, da ni. Torej?
Sicer pa pri 2,5GHz max na vsa jedra(to pomeni tudi našopano napetost) imaš tudi TDP vsaj 125W. Nižja zmogljivost od konkurence, visoka poraba. Kdo za vraga bi to želel imeti?:8)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

Xserces ::

spet en k vec ve k AMD... ko pride bomo vidl... ampak ne spet nekateri špekulerate k da bi mel proc ze doma
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

JC Denton ::

jest10 je izjavil:

Machiavelli je izjavil:

AMD meni, da ni. Torej?
Sicer pa pri 2,5GHz max na vsa jedra(to pomeni tudi našopano napetost) imaš tudi TDP vsaj 125W. Nižja zmogljivost od konkurence, visoka poraba. Kdo za vraga bi to želel imeti?:8)

Če pogledaš kakšne frenkvence imajo trenutno Opteroni 61xx, boš opazil, da 2500 mhz sploh ni slabo. Predvsem če upoštevaš dejstvo da bodo imeli Bulldozerji 16 jeder.

JC Denton je izjavil:

Če pogledaš kakšne frenkvence imajo trenutno Opteroni 61xx, boš opazil, da 2500 mhz sploh ni slabo. Predvsem če upoštevaš dejstvo da bodo imeli Bulldozerji 16 jeder.

Wrong. 4 moduli/8 niti.
x

Mitja358 ::

Superniti. :D

Siddh ::

Mitja358 je izjavil:

Superniti. :D

intel ma hyperthreading amd pa bo imel superthreading :))

JC Denton je izjavil:

jest10 je izjavil:

Machiavelli je izjavil:

AMD meni, da ni. Torej?

Ja, pa poglej še porabo teh Opteronov. TDP celih 65W. B1 Buldožerji pa komaj dosežejo 2,5GHz pri max napetosti, kar pomeni svinjsko porabo.
In kateri Buldožer ima trenutno 16 jeder?

Dr_M ::

List of future AMD microprocessors @ Wikipedia

8 AMD Bulldozer modules (two dies as MCM)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
««
16 / 128
»»