Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
Brane2 ::
Mislu sem reč, če ima Jst kakšne informacije, ker je bil pač pod NDA.
Tolo splošno mi je znano.
Tolo splošno mi je znano.
On the journey of life, I chose the psycho path.
filip007 ::
Ja že samo BD2 bo šele čez slabo leto, Ivy bridge pa Marca s svojimi novimi komandami, lose-lost situacija za AMD.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
krispe ::
Ja že samo BD2 bo šele čez slabo leto, Ivy bridge pa Marca s svojimi novimi komandami, lose-lost situacija za AMD.
BD2 pa bi naj bil le 10% hitrejši od BD1 torej..
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
69charger ::
Baje AMD že dela na B3 reviziji buldija.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
BALAST ::
Vlak je že odpeljal, do božiča zagotovo še ne bomo videli izboljšav!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Machiavelli ::
No vsaj na tem ranku fx8 je pa boljši od 1100t...sam pomojem zaradi visokega turbota..
http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu...
fx6 pa je skor kot phenom x6
Scores:
i7-990X: 10,909
i7-2600K: 9,962
FX-8150: 8,681
i5-2500K: 7,373
FX-6100: 5,747
X6 1100T: 6,314
X4 980: 4,792
fx6 pa je skor kot phenom x6
Scores:
i7-990X: 10,909
i7-2600K: 9,962
FX-8150: 8,681
i5-2500K: 7,373
FX-6100: 5,747
X6 1100T: 6,314
X4 980: 4,792
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
Jst ::
Brane: cache so po mojem mnenju nabili zato, ker so mislili, da bo logika sposobna filati jedra blizu 100% in so zato "nalimali" tolikšen cache, da bi se čim manj poznali cache miss penalty. Vem pa ne.
ps: Prej sem napisal glede 2way. S tem sem mislil na kakšno omejitev pri izdelavi v tovarni. (Ker ko gre tovarna na nižji proces, strankam dostavijo list potreb, da pride ven delujoč izdelek. Zato sem napisal, da sem lahko falil za 180 stopinj.)
ps: Prej sem napisal glede 2way. S tem sem mislil na kakšno omejitev pri izdelavi v tovarni. (Ker ko gre tovarna na nižji proces, strankam dostavijo list potreb, da pride ven delujoč izdelek. Zato sem napisal, da sem lahko falil za 180 stopinj.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Isotropic ::
*Tako kot v času Q6600, je procesor hitreje opravil kalkulacije, če si obremenil jedra 1+2 ali 3+4.
zato, ker sta dva 2x2 proca (core) zlimana skupaj pomoje.
Kar je rahlo veliko za pošten dual-core, a ni ?
Sploh pa 95W TDP...
Sploh pa 95W TDP...
http://www.phoronix.com/scan.php?page=a...
AMD kar dviguje precej praha, upam da si ne bo zafural še Radeon znamko.
AMD kar dviguje precej praha, upam da si ne bo zafural še Radeon znamko.
Kar je hecno, ARMi so vse boljši.
Ko sem v kritiki na forums.amd.com reku "podvizajte se, ke če boste motovilili, bo folk šel na ARMa" so se "strokovnjaki" smejali.
Preden so mi pobrisali večino postov in omejili dostop- na AMD, sploh pa na forumih velja nekakšna cenzura.
No, par dni zatem pa novica o prvih ARMih, ki so zaživeli na 20 nm. KLIK!
Dobro, tole je samo tape-out, a IMHO tudi pravi izid ni daleč.
Na AMD opravlja veliko večino dela predvsem marketing te dni. Stalno gobcanje in otresanje o "industry leaderjih etc" a v bližnji prihodnosti bi jih znali povoziti totalni outsiderji.
Ko sem v kritiki na forums.amd.com reku "podvizajte se, ke če boste motovilili, bo folk šel na ARMa" so se "strokovnjaki" smejali.
Preden so mi pobrisali večino postov in omejili dostop- na AMD, sploh pa na forumih velja nekakšna cenzura.
Na AMD opravlja veliko večino dela predvsem marketing te dni. Stalno gobcanje in otresanje o "industry leaderjih etc" a v bližnji prihodnosti bi jih znali povoziti totalni outsiderji.
RibicRupert ::
Pri AMD-ju in Intelu si želijo, da bi razvoj cpu-jev potekal postopoma, saj bi se procentualno manj denarja porabilo za razvoj, dobički so pa večji.
V primeru zaostrovanja tekme s strani AMD-ja bi jih lahko Intel zaradi razvojne prednosti z nižanjem cen premagal na račun precej nižjega dobička.
Dokler ni konkurence s tretje strani, se lahko sredstva s potrošniškega trga črpajo s počasnim tempom razvoja, saj je dogovor dveh strani lažje ohranjati in nadzorovati.
V primeru zaostrovanja tekme s strani AMD-ja bi jih lahko Intel zaradi razvojne prednosti z nižanjem cen premagal na račun precej nižjega dobička.
Dokler ni konkurence s tretje strani, se lahko sredstva s potrošniškega trga črpajo s počasnim tempom razvoja, saj je dogovor dveh strani lažje ohranjati in nadzorovati.
Tarzan ::
Fora je v tem, da bodo dobili tretjo stran v obliki ARM procesorjev. V prvi fazi za cenejše računalnike, tablice, notebooke, ultrabooke, potem pa ni izključeno, da bodo enkrat zasedli lep procent celotnega segmenta desktopov. Poleg cene ima ARM še nekaj lastnosti, ki mu dajejo določeno prednost. Razvoj ARM procesorjev je v zadnjih letih napredoval neprimerljivo bolj, kot katera koli x86 arhitektura.
Ko bomo uporabniki dobili neposredno primerjavo - recimo windows 8 ARM vs. x86, bomo točno vedeli, kam pes taco moli in koliko bomo za svoje peneze dobili. Trenutno marsikdo ki želi tablico, ne želi pa Androida, mora nujno poseči po ne-ARM različici, ko se portajo Windowsi na ARM, Linux tam že precej lepo uspeva, pa bomo dejansko lahko priča vzponu ARMa na doslej neosvojen segment trga. Sam se tega že zelo veselim.
Ko bomo uporabniki dobili neposredno primerjavo - recimo windows 8 ARM vs. x86, bomo točno vedeli, kam pes taco moli in koliko bomo za svoje peneze dobili. Trenutno marsikdo ki želi tablico, ne želi pa Androida, mora nujno poseči po ne-ARM različici, ko se portajo Windowsi na ARM, Linux tam že precej lepo uspeva, pa bomo dejansko lahko priča vzponu ARMa na doslej neosvojen segment trga. Sam se tega že zelo veselim.
win64 ::
Offtopic:
@Tarzan: ne razumem kaj si hotel povedati z zadnjega odstavka.
Android(in drugi linuxi) niso edini OS za ARM. Večino telefonov in ostalih mobilnih računalnikov(razen prenosnikov) deluje na tej arhitekturi in posledično obstajajo tudi drugi OSji(npr. IOS, WP7, Symbian, ...).
Je pa res, da trenutno potrebuješ x86 računalnik, da bi ga lahko imel za resno delo.
Sicer se jaz bolj veselim telefonov na x86, kot pa prenosa OS na ARM.
Android(in drugi linuxi) niso edini OS za ARM. Večino telefonov in ostalih mobilnih računalnikov(razen prenosnikov) deluje na tej arhitekturi in posledično obstajajo tudi drugi OSji(npr. IOS, WP7, Symbian, ...).
Je pa res, da trenutno potrebuješ x86 računalnik, da bi ga lahko imel za resno delo.
RibicRupert ::
Bomo videli. ARM je imel to prednost, da je nastajal v senci precej preglednih in glasnih bitk med velikanoma, recimo da bi lahko šlo tudi za situacijo t.i. "prepira".
Ne vem, če bi zdržal patentni boj proti obema hkrati. Če imajo dovolj dobro razvojno ekipo, si lahko priborijo določen tržni delež na trgu osebnih računalnikov, čeprav brez pristne razvojne zgodovine.
Ne vem, če bi zdržal patentni boj proti obema hkrati. Če imajo dovolj dobro razvojno ekipo, si lahko priborijo določen tržni delež na trgu osebnih računalnikov, čeprav brez pristne razvojne zgodovine.
dmorec ::
http://www.mimovrste.com/artikel/114031...
Zanima me ali je ta napajalnik sposoben "poganjati" x6 phenoma?
FireSnake ::
Sicer tole ne spada tule sem, sam pri napajalnikih je takole: kolk dnarja, tolk muzike.
Jaz bi se ga ognil, ker X6 že sam po sebi "žre" 125W.
Potem je pa še odvisno, kako grafično imaš in tako dalje.
Jaz bi se ga ognil, ker X6 že sam po sebi "žre" 125W.
Potem je pa še odvisno, kako grafično imaš in tako dalje.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Že že..Samo imam tale napajlnik v starem compu,pa če ne bi bilo potrebe bi ga obdržal. Grafična bo najverjetneje 6750 gigabyte. ???
Tarzan ::
Offtopic:
Hotel sem povedat, da se lahko na ARMu že sedaj poganja tudi desktop različico Linux sistema. Dokler to ne bo mogoče na Windowsih večjega premika ne gre pričakovati, ko pa pridejo (pod predpostavko, da OS ne bo crap), se lahko v enem letu trg precej na glavo obrne.
Za resno delo rabiš x86 računalnik, ker ni alternative. Ni toliko problem zmogljivost, kot odsotnost podpore desktop operacijskega sistema, ki ima več kot 1% tržnega deleža.
zos ::
Offtopic ampak,
saj se ne gre samo za OS (dejansko je to verjetno se najmanjsi problem), potrebno je vse ostalo programje sportat na arm, taka tranzicija pa je ogromen zalogaj in vprasanje ce se splaca. Ok priznam, da nisem strokovnjak na tem podrocju, ampak ko sem nazadnje gledal je tudi najhitrejsi arm se vedno dosti pocasnejsi od nekaj let starega x86 proca. Po mojem na klasicnem desktopu arm arhitekture ne bomo videli se dolgo casa, ce sploh kdaj.
saj se ne gre samo za OS (dejansko je to verjetno se najmanjsi problem), potrebno je vse ostalo programje sportat na arm, taka tranzicija pa je ogromen zalogaj in vprasanje ce se splaca. Ok priznam, da nisem strokovnjak na tem podrocju, ampak ko sem nazadnje gledal je tudi najhitrejsi arm se vedno dosti pocasnejsi od nekaj let starega x86 proca. Po mojem na klasicnem desktopu arm arhitekture ne bomo videli se dolgo casa, ce sploh kdaj.
Dr_M ::
In zakaj rabis v vsakmu racunalniku en ultra zmogljiv cpu?
Ne rabis ga.
Ne rabis ga.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Lonsarg ::
Vsak za Windows 8 narejen program bo delal tako na ARM, kot x86. Torej do Windows 9 znajo že igre prihajati v tem napisane, bomo videli.
Zmogljivost ni važna v mobilnem segmentu in kmalu bo ta segment vse, kar bo ostalo od PC marketa. Tak da za AMD je prihodnost bolj svetla, kot zadnjih 50 let, ko je bil samo performanse pomemben. In je intel vodil praktično vedno, razen v primeru AMD 64 je AMD imel par let prednost pred Intel.
Zmogljivost ni važna v mobilnem segmentu in kmalu bo ta segment vse, kar bo ostalo od PC marketa. Tak da za AMD je prihodnost bolj svetla, kot zadnjih 50 let, ko je bil samo performanse pomemben. In je intel vodil praktično vedno, razen v primeru AMD 64 je AMD imel par let prednost pred Intel.
opeter ::
Kar je rahlo veliko za pošten dual-core, a ni ?
Sploh pa 95W TDP...
A ni FX-4100 štirijedrnik?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
"štirijedrnik" v narekovajih. Odvisno kako šteješ jedra.
opeter ::
A res? Jaz pa sem mislil, da je pravi štirijedrnik. Ker vsepovsod piše, da ima 4 x 3,6 GHz jedra, pa 4 x 1 MB L2, pa 8 MB L3, ki se potem deli na 4 x 2MB ... potem je to zavajanje, če tako pišejo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
Lonsarg ::
Jah kakor vzameš zavajanje. Res ima 4 int jedra. Če bi mu rekli dvojedrnik, ker ima dva float jedra, bi pa spet krivico naredili. Če v obeh primerih ne gre za pravo poimenovanje, a ni potem logično da zberejo tisto, pri kateri je večja številka:)
Mene pa predvsem zanima, katera generacija Buldozerja bo prvič BREZ float jeder, da bo čip preusmeril float ukaze k grafični kartici.
Mene pa predvsem zanima, katera generacija Buldozerja bo prvič BREZ float jeder, da bo čip preusmeril float ukaze k grafični kartici.
En modul ima dve ŠIBKI jedri. Vsako od teh se ne more primerjat s Phenomovim jedrom, kaj šele z ix.
Tista dva FPU pipelinea sta dejanjsko tam, ampak AFAIK ima tudi Phenom več ko en FP pipeline.
Sploh pa tanovi intli imajo AVX, ki je 2x širši od enega AMDjevega, torej nekako enakovreden paru.
Saj to lepo vidiš pri primerjavah s Thubanom, kjer "8 core" BD ne ujame 6-core Thubana.
Tisti modul je mišljen kot dva polcorea ali pa en fatcore. Če laufaš en thread na njem, bi se naj obnašal bistveno bolje, kot če laufata dva.
Tista dva FPU pipelinea sta dejanjsko tam, ampak AFAIK ima tudi Phenom več ko en FP pipeline.
Sploh pa tanovi intli imajo AVX, ki je 2x širši od enega AMDjevega, torej nekako enakovreden paru.
Saj to lepo vidiš pri primerjavah s Thubanom, kjer "8 core" BD ne ujame 6-core Thubana.
Tisti modul je mišljen kot dva polcorea ali pa en fatcore. Če laufaš en thread na njem, bi se naj obnašal bistveno bolje, kot če laufata dva.
Machiavelli ::
ja sam če applikacija nepodpira da se deli čez dva jedra potlej je sranje...ker je eno jedrce slabo..pri intelu je pa tolk nabito da tud če ht nepodpira bo zmlelo zeloo hitro..
Nigaaazz
Jao, jao, vzamite to kot 8 malih koles proti 4 velikim. Masa in navor proti hitrosti ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: filip007 ()
x45 ::
wzwmi 550w za ziher. tole bo šlo drgač ( samo ne vem če bo ok ) ker sem sam prižgal x4 athlon II na 3200 mhz in instaliral winse na 300w napajalcu no name.
JC Denton ::
AMD (NYSE: AMD) announced today that Mark Papermaster, 50, has joined as the company's senior vice president and chief technology officer. He will report to President and Chief Executive Officer Rory Read and will oversee all of AMD's engineering, research and development (R&D), and product development functions as the head of the newly-formed Technology and Engineering Group. Papermaster, who was most recently vice president of Silicon Engineering at Cisco, will be responsible for establishing and executing the company's technology and product roadmaps, integrated hardware and software development, and overseeing the creation of all of AMD's products.
The advanced research and development team led by Senior Vice President of Research and Development Chekib Akrout, as well as the engineering teams residing in AMD's Products Group, will now report to Papermaster. Akrout, 53, will maintain responsibility for leading AMD's processor core development as well as system-on-a-chip (SoC) design methodology. In recognition of his ongoing technical and management contributions, Akrout will continue serving on AMD's senior leadership team responsible for key decision making and strategy setting.
"Mark's appointment significantly strengthens AMD's senior leadership," Read said. "Mark has held substantial engineering roles for three of the technology industry's most innovative companies. He is a proven winner who knows the industry, knows our customers and flat out knows technology.
"The newly-created technology and engineering group aligns all of AMD's outstanding technical talent into a centralized team which will improve our time-to-market and help lift our execution across the board. Most importantly, this new organization accelerates our ability to consistently deliver on our customer commitments and help our customers win."
At Cisco, Papermaster was responsible for the silicon strategy, architecture, and development for the company's switching and routing businesses. Prior to Cisco, Papermaster served as Apple's senior vice president of Devices Hardware Engineering responsible for the iPod and iPhone hardware development. He has also held a number of senior leadership roles at IBM, serving on the company's Technical Leadership Team and overseeing development of key microprocessors and blade server technologies.
Papermaster has a bachelor's degree in electrical engineering from The University of Texas at Austin and a master's degree in electrical engineering from The University of Vermont. He is a member of the University of Texas Cockrell School of Engineering Advisory Board and the Juvenile Diabetes Research Foundation IT Advisory Committee. Papermaster will be based in Sunnyvale, California.
wzwmi 550w za ziher. tole bo šlo drgač ( samo ne vem če bo ok ) ker sem sam prižgal x4 athlon II na 3200 mhz in instaliral winse na 300w napajalcu no name.
Oprosti nisem zastopil,kaj si hotel povedat s tem..
PrimozR ::
Pogost pripetljaj pri x45 :D
Sicer pa moralo bi delati, sploh če ne boš poganjal CPU in GPU intensive stvari hkrati (da bi obema porabo nabil do konca).
Sicer pa moralo bi delati, sploh če ne boš poganjal CPU in GPU intensive stvari hkrati (da bi obema porabo nabil do konca).
FireSnake ::
Lahko prosimo za podnapise?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Fora je v tem, da bodo dobili tretjo stran v obliki ARM procesorjev. V prvi fazi za cenejše računalnike, tablice, notebooke, ultrabooke, potem pa ni izključeno, da bodo enkrat zasedli lep procent celotnega segmenta desktopov. Poleg cene ima ARM še nekaj lastnosti, ki mu dajejo določeno prednost. Razvoj ARM procesorjev je v zadnjih letih napredoval neprimerljivo bolj, kot katera koli x86 arhitektura.+ par hw dekoderjev + mogoce se cuda pospesevanje za photoshop ipd., pa ne bos vec rabil moci intela.
tudi jaz prosim za podnapise:D
Nevem zakaj vsi matrajo sisteme na Full HD, a ne bi bilo vseeno če bi imeli 1440X900 (19" wide) ali pa 1600x900 (20"+ wide) in avtomatočno pridobiš 10% pri vsaki zmanjšani ločljivosti, samo pravi LCD je treba kupiti. Večji kot je LCD manjše je vidno polje...
Še eden nov test:
http://www.brightsideofnews.com/news/20...
Še eden nov test:
http://www.brightsideofnews.com/news/20...
x45 ::
Kar je hecno, ARMi so vse boljši.
Zanimivo. Pa na 20 nm so že. Če že imamo all in one temo Brane so kje testi npr z win8, ki podpirajo vse CPU zasnove? pa da vidimo...
tudi jaz prosim za podnapise:D
Je nekaj takih tu ki razumejo samo besedo INTEL... drgač so pa leagaly blond. Pa ne ti..
Če povzamem:
- Priporočam ti vsaj 550w
- po moje bo delovalo tudi s tem napjalnikom
cpu nastaviš na nižji V core kar se da komot nardit, pa rame na 1,5 če so na več
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: x45 ()
saj ni vazno, ce je buldo/i7 hitrejsi od ARM v recimo hpc...
vazno je samo, da so ti dovolj zmogljivi, da lahko delajo vecino taskov, ki jih dela obicajen uporabnik, brez vidnih upocasnitev.
za igrice od zacetka verjetno ne bodo sicer...
vazno je samo, da so ti dovolj zmogljivi, da lahko delajo vecino taskov, ki jih dela obicajen uporabnik, brez vidnih upocasnitev.
za igrice od zacetka verjetno ne bodo sicer...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
D3m ::
Joj, vam povem, ko sem imel Phenom I 9750 nisem imel ne bottleneck ali kakršne koli upočasnitve, pri računalniku ali kakršne koli slabe izkušnje. Tudi v službi, kjer imam Intel PC se mi ni zdel na oko nič kaj boljši ali joh in sploh.
Tako, da me testi ali vaše jokanje sploh ne ganejo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
mihec87 ::
Joj, vam povem, ko sem imel Phenom I 9750 nisem imel ne bottleneck ali kakršne koli upočasnitve, pri računalniku ali kakršne koli slabe izkušnje. Tudi v službi, kjer imam Intel PC se mi ni zdel na oko nič kaj boljši ali joh in sploh.
Upam da nisi pričakoval razlike v wordu ali pa youtube :)
D3m ::
Libreoffice, youtube, najnovejše igre na HIGH nastavitvah, HD filmi, multi-tasking..itd.
|HP EliteBook|R5 6650U|
minimus ::
V sližbi si igral najnovejše igre na HIGH nastavitvah, HD filmi, multi-tasking..itd. Dobra služba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: minimus ()
Blinder ::
praktično si rekel, da so te bodisi yugo bodisi bentley pripelali do cilja
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija