Forum » Strojna oprema » AMD Bulldozer
AMD Bulldozer
Temo vidijo: vsi
Machiavelli ::
PIPI: 2.5 in 3.0 eng sampli so (bili) preveč počasnejši od enako hitrih Phenomov2. Brez turbo mode.
Ker so imeli TDP CAP aktiviran.
B0 je bil pokvarjen
B1 je kolk tok soliden a zaklenjen tudi z tdp cap via bios via chip....
B2 je ok
C0 je ta prava stvar
Why does it struggle so much with superPi? my C2Q9450 @3.2 does 1M in 15.1 seconds!
Simple answer:
SuperPi uses an outmoded instruction set called x87. AMD decided against improving x87 core performance some years ago.
Nigaaazz
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machiavelli ()
glistovje ::
"
Pa če je tisto res njegov njegov računalnik nima veze kaj počne z njim, če je fotr vsaj približno resen, bo imel svoj računalnik. Ker računalnik se da usuti še na n drugih načinov, celo lažje, kot z navijanjem. Lahko odleti disk, lahko se pokvarijo podatki, problem lahko naredi izpad elektrike, lako se RAM ne razume z matično, itd. itd., vse to pri nenavitem sistemu."
Zihr je mladoletni sinček kupil očetu računalnik od +800€ da bo delal oče svoj šiht. Fotr če je približno resen nebi pustil sina na svoj računalnik(če dela kaj resnega). Po vsej verjetnosti oče tega ni vedel .
"Glede na to da se ogibaš omembe navijanja kot hudič križa, uporabljaš ECC RAM? Pa Raid 1 na vsaj dveh različnih lokacijah? Pa UPSe in podobne zadeve?"
2x UPS-a vsekakor , drugih stvari pa ne ker nimam mazohističnega sina ki mi navija računalnik ter izvaja rituale nad njim da bi ne vem kaj dokazal.
Daj mi povj kaj je tako dobrega pri navijanju? dodatna vročina(krajša življ doba kondezatorjev),nestabilnost, in še v sami praksi sploh ne boš opazil razlike, le na benchu. razloži mi. Prosim.
Vsaka zdrava pamet to nebi počela.
Pa če je tisto res njegov njegov računalnik nima veze kaj počne z njim, če je fotr vsaj približno resen, bo imel svoj računalnik. Ker računalnik se da usuti še na n drugih načinov, celo lažje, kot z navijanjem. Lahko odleti disk, lahko se pokvarijo podatki, problem lahko naredi izpad elektrike, lako se RAM ne razume z matično, itd. itd., vse to pri nenavitem sistemu."
Zihr je mladoletni sinček kupil očetu računalnik od +800€ da bo delal oče svoj šiht. Fotr če je približno resen nebi pustil sina na svoj računalnik(če dela kaj resnega). Po vsej verjetnosti oče tega ni vedel .
"Glede na to da se ogibaš omembe navijanja kot hudič križa, uporabljaš ECC RAM? Pa Raid 1 na vsaj dveh različnih lokacijah? Pa UPSe in podobne zadeve?"
2x UPS-a vsekakor , drugih stvari pa ne ker nimam mazohističnega sina ki mi navija računalnik ter izvaja rituale nad njim da bi ne vem kaj dokazal.
Daj mi povj kaj je tako dobrega pri navijanju? dodatna vročina(krajša življ doba kondezatorjev),nestabilnost, in še v sami praksi sploh ne boš opazil razlike, le na benchu. razloži mi. Prosim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: glistovje ()
Aja in ena najbolj legendarnih izjav na tem forumu je to ko pravte kot + "DOBRO SE NAVIJA"
zakaj + ? če ni nič dobrega v tem.
zakaj + ? če ni nič dobrega v tem.
mihec87 ::
Ne razumem bluzenja okrog navijanja zakaj bi naj bila zadeva manj stabilna(razen če nimaš pojma kaj počneš),kje piše da je potrebno extremno naviti...
+ je zaradi tega ker dobiš za manjšo ceno zmoglivejši cpu..
Pa da ne boš preveč opletal o mladoletnosti, konec osnovne šole sem si kupil svoj računalnik za takratnih 200jurjev(se je nabralo rojstni dnevi,birma itd..pač sem mel 6 let regljo 2 za mobitel)
+ je zaradi tega ker dobiš za manjšo ceno zmoglivejši cpu..
Pa da ne boš preveč opletal o mladoletnosti, konec osnovne šole sem si kupil svoj računalnik za takratnih 200jurjev(se je nabralo rojstni dnevi,birma itd..pač sem mel 6 let regljo 2 za mobitel)
fr4nc ::
"
1. Nisem mladoleten
2. Z očetom sva dala vsak pol, saj on ne bi poteboval ravno 6870 pa NZXT Hades ohišja itd...
3. Sem mu povedal, da bom navijal, saj sem navijal že veliko računalnikov in mi zaupa, saj ve da imam ''izkušnje''
4. Lahko opaziš razliko v praksi, če imaš prej 27fps in naviješ za 10% ter dobiš 30fps in je razlika kar očitna...
5. Drugače pa kot je napisal PIPI: Ker računalnik se da usuti še na n drugih načinov, celo lažje, kot z navijanjem. Lahko odleti disk, lahko se pokvarijo podatki, problem lahko naredi izpad elektrike, lako se RAM ne razume z matično, itd. itd., vse to pri nenavitem sistemu.
6. Navit sistem sem imel samo 1 teden in ta 1 teden ni skrajšal življenske dobe za 5 let, tako da ga še 2 leti lahko uporabljam bp... IMO!
Lp
OFF-TOPIC, saj gre za Intel, ampak vseeno saj je dejansko isto .
Drugače pa glistovje:
če ti nisi nikoli navijal bo pa lahko tvoja mama ali pa babica... sej je čist simpl
Lp
Drugače pa glistovje:
če ti nisi nikoli navijal bo pa lahko tvoja mama ali pa babica... sej je čist simpl
Lp
Drugače pa glistovje:
Lp
hehe počel sem že marsikaj in navijanje je ena stvar ki je res ne boš potreboval v življenju :) verjetno ti tudi na čelu ne piše ROK TRAJANJA da boš navijal in pridobil tistih pol sekunde življenja več.
No in še to kot pravi mihec87: no kaj je smisel navit procesor za 5-10% če ne v ekstreme? potem to ni fetish , ampak neumnost. ker razlike ne boš opazil v tistih 5-10%.
al vam je toplu pri srcu ko greste spat in veste da ste neki navili pa ni važno zakaj :P
Zakaj bi ne imel boljši proc za manj denarja...
Seveda pa v to nihče nikogar ne sili,pač stvar posameznika..
Eni vešijo po avtih vse možne okraske,drugi zbirajo znamke,tretji vlačijo pse okol eni pa compe overclockajo...
Seveda pa v to nihče nikogar ne sili,pač stvar posameznika..
Eni vešijo po avtih vse možne okraske,drugi zbirajo znamke,tretji vlačijo pse okol eni pa compe overclockajo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
IvoJan ::
Cigan lol. Rajsi babici penzijo krades namesto da si vzames 10min in proc navijes.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|
vinkl25 ::
Navijanje procesorja in drugih komponent v računalniku res skrajša njihovo živlensko dobo, samo zakaj pa nebi navijali to je stvar vsakega posameznika. Jaz osebno pač navijem stvari koliko se pač dajo (proc,rame,grafo),pa ne zato ker bi to nujno rabil ampak zato ker se da ,vendar moraš poskrbet da imaš dobro ohlajen sistem. Moj AMD leti na 4.1GHz na zrak,bi še sel višje samo mi napajalnik že pošteno švica.
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
Zgodovina sprememb…
- spremenil: vinkl25 ()
krispe ::
Poglejte si mojo primerjavo nenavitega in navitega sistema:
V igrah je razlika tudi zelo opazna. Overclocking is my fucking life
V igrah je razlika tudi zelo opazna. Overclocking is my fucking life
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
Cigan lol. Rajsi babici penzijo krades namesto da si vzames 10min in proc navijes.
jaz že dolgo nimam stare mame, bi pa bilo lepo se kam obrnt za 20€ kot včasih.
Pol ko je ne boš meu več ne boš meu več koga fehtat in nevem zakaj bi biu cigan zarad tega? ko pa ti očeta/mamo lupiš je božansko ane?
Jst ::
Machiavelli: Intel potrebuje za razvojni cikel 2 leti, potem so pa v roku parih mesecev že na voljo. Prosim povej mi, zakaj potem niso AMDji že na policah?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
haha sem edini k je pri zreli pameti kle . to pride z izkušnjo
Če ti tako misliš še ne pomeni da drži
vinkl25 ::
Če ti tako misliš še ne pomeni da drži
Asus Crosshair V Formula |Phenom II 1090T @4200|TeamGroup Elite 8GB@1600Mhz|
2x500GB SSD|2x1070
2x500GB SSD|2x1070
Drugače pa glistovje:
Lp
hehe počel sem že marsikaj in navijanje je ena stvar ki je res ne boš potreboval v življenju :) verjetno ti tudi na čelu ne piše ROK TRAJANJA da boš navijal in pridobil tistih pol sekunde življenja več.
No in še to kot pravi mihec87: no kaj je smisel navit procesor za 5-10% če ne v ekstreme? potem to ni fetish , ampak neumnost. ker razlike ne boš opazil v tistih 5-10%.
al vam je toplu pri srcu ko greste spat in veste da ste neki navili pa ni važno zakaj :P
Ja no v tistem trenutku se se bolje počutim-mi je toplo pri srcu in me NE zanima rezultat na dolgi rok, saj uživaj življenje sedaj... ne vem zakaj bi se sekiral, ker itak vem, da ne bo nič narobe ter, da bom sistem menjal preden bo kaj odpovedalo zaradi OC-ja...
Sicer pa če bi to počelo malo ljudi, mi potem povej zakaj bi delali procesorje namenjene navijanju (če to počne recimo le 1% trga) : pri intelu K in in AMDju BE verzije itd...???
Lp
jaz že dolgo nimam stare mame, bi pa bilo lepo se kam obrnt za 20€ kot včasih.
Pol ko je ne boš meu več ne boš meu več koga fehtat in nevem zakaj bi biu cigan zarad tega? ko pa ti očeta/mamo lupiš je božansko ane?
Starsev ne lupim ze odkar sem dovolj star da si najdem zaposlitev prek studenca za razliko od ene par osebkov na slo-techu ki zivijo na racun starsev ze 20+let(ja mtosev tebe gledam) :) vse kar imam sem si kupil s svojim denarjem ki sem ga zasluzil sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IvoJan ()
Blinder ::
Nisi bil kos navijanju pa si skuril. Zdaj pa furaš sam še default zmogljivost.
Ostali ki navijamo pa za manj denarja dobimo več kot bi dobil ti pri original zmogljivostih. Sm imel E1200 ki sem mu povečal frekvenco za 90% brez višanja napetosti. Če pa to ni bil dober deal...
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
69charger ::
Meni je važno da bom od AMDja spet dobil normalen procesor po nizki ceni+plato za male pare cca. 50€.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Pšenični ::
"Meni je važno da bom od AMDja spet dobil normalen procesor po nizki ceni+plato za male pare cca. 50€."
Ja, nekako takole. Čeprav znajo biti cene kar zasoljene na začetku....
Ja, nekako takole. Čeprav znajo biti cene kar zasoljene na začetku....
PrimozR ::
Torej v življenju ne počneš popolnoma ničesar? Nimaš hobijev? Nimaš službe? Si cel dan zaprt v eni sobici z internetom? Oh crap, tudi to ni normalno!!!
Kdo si ti,d a boš definiral kaj je potrebno in kaj ne. Tebi navijanje ni potrebno (no, ogibaš se ga kot hudič križa), ampak to še ne pomeni, da nekaterim drugim ni. Lahko pa našteješ svoje hobije oz. v katerem poklicu se vrtiš, pa bomo še mi povedali kaj vse od tega ni normalno.
klinker ::
Eni ne vejo da obstaja kar nekaj testov za testirat stabilnost. Seveda pa si je za 100% stabilnost treba tudi vzet cas in stvar nardit kot se zagre.
Glede navijanja.
Bilo je res par procesorjev, ki so se dali lepo navit. Npr. Tulatin celeroni, brez povišanja voltaže na fsb 133 in le zadeva letela, par stopinj se je zadeva bolj grela, ampak šlo je....pa semproni...ravno tako ista fora. Še prej pa pentium II, z 350 na 500 mgh...Ampak takrat so bile porabe majhne, 27 watov...je šla ko si ga navil za 30% na 31W (morda kak wat več), tulatin celerona (1.0, 1.1, 1,2Mghz), če dam le za primer. To je bila generacija. Z celeronom 1.1 navitim na fsb 133 in 1.5 gb sdrama lahko v Windovsu 7 komot brskaš po netu. Sploh če imaš še sata kontroler na pci vodilu, zadeva sploh ni tako slaba. Za brskanje po netu, da se razumemo...je omenjena zadeva čisto zadost. Uporabiš še flash block (za brskalnik) in gre.
Zdej pa mislim da že proizvajalci zadeve v osnovi bolj našponajo. Porabe so bile zadnjih par let do 140W. Poleg tega so sedanje zadeve že zelo zmogljive. Da ni potrebe po navijanju. No, vsaj jaz jo ne vidim...če pa imaš s tem veselje, pol pa jebiga. Navijaj. Če pa pogledam nazaj bi rekel, da je najbolj varno navijanje brez dviganja voltaže.
Bilo je res par procesorjev, ki so se dali lepo navit. Npr. Tulatin celeroni, brez povišanja voltaže na fsb 133 in le zadeva letela, par stopinj se je zadeva bolj grela, ampak šlo je....pa semproni...ravno tako ista fora. Še prej pa pentium II, z 350 na 500 mgh...Ampak takrat so bile porabe majhne, 27 watov...je šla ko si ga navil za 30% na 31W (morda kak wat več), tulatin celerona (1.0, 1.1, 1,2Mghz), če dam le za primer. To je bila generacija. Z celeronom 1.1 navitim na fsb 133 in 1.5 gb sdrama lahko v Windovsu 7 komot brskaš po netu. Sploh če imaš še sata kontroler na pci vodilu, zadeva sploh ni tako slaba. Za brskanje po netu, da se razumemo...je omenjena zadeva čisto zadost. Uporabiš še flash block (za brskalnik) in gre.
Zdej pa mislim da že proizvajalci zadeve v osnovi bolj našponajo. Porabe so bile zadnjih par let do 140W. Poleg tega so sedanje zadeve že zelo zmogljive. Da ni potrebe po navijanju. No, vsaj jaz jo ne vidim...če pa imaš s tem veselje, pol pa jebiga. Navijaj. Če pa pogledam nazaj bi rekel, da je najbolj varno navijanje brez dviganja voltaže.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
PrimozR ::
Intelovi LGA-1155 quadi imajo porabo do 95 W (z grajenim grafičnim jedrom, PCIe in memory kontrolerjem). Varčne izvedenke (S) imajo to še nižje, mislim da 65 W. Intelu zadnje čase dejansko lepo uspeva nižati porabo.
140 W je imelo TDP samo par AMD_jevih izdaj, ki so izgnilie z revizijo silicija. AMD je zdaj lepo na 125 W najvišjega TDP-ja.
140 W je imelo TDP samo par AMD_jevih izdaj, ki so izgnilie z revizijo silicija. AMD je zdaj lepo na 125 W najvišjega TDP-ja.
"140 W je imelo TDP samo par AMD_jevih izdaj, ki so izgnilie z revizijo silicija. AMD je zdaj lepo na 125 W najvišjega TDP-ja."
Pa tista serija p4. So imeli tudi veliko porabo.
Seveda je intel znižal porabo, šel je na nov proizvodni proces in ga dodelal. Isto čaka še AMD. Tale serija zna imet, mislim buldožerje, kmalu 65W primerke....
Pa tista serija p4. So imeli tudi veliko porabo.
Seveda je intel znižal porabo, šel je na nov proizvodni proces in ga dodelal. Isto čaka še AMD. Tale serija zna imet, mislim buldožerje, kmalu 65W primerke....
LuiIII ::
Sam uporabljam navite mašine za posel. Zakaj? Tistih 15% za kolikor navijem se mi včasih enostavno splača (roki,...). Tudi če zadeva crkne, nimam težav ker lahko zadevo nadaljujem na drugi mašini. To si seveda privoščim ker workstatione sam sestavljam in testiram ter ne pretiravam z navijanjem. Tudi nimam zadev vedno navitih. Navijam takrat ko rabim. In verjemite mi da se 15% pri stvareh, ki se računajo dva tedna, kar pozna.
Če ne dvigaš voltaže, skoraj ne more priti do zloma sistema. Do 5% nazivne tud še ni problem, če so temperature OK. Kar je več, je loterija. Sploh za resno delo. Pol se začne, če ne gre proc, grejo mosfeti na plati, če ne grejo mosfeti, grejo kondiči....še prej lahko gre čipset...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
_koki_ ::
Če ne dvigaš voltaže, skoraj ne more priti do zloma sistema. Do 5% nazivne tud še ni problem, če so temperature OK. Kar je več, je loterija. Sploh za resno delo. Pol se začne, če ne gre proc, grejo mosfeti na plati, če ne grejo mosfeti, grejo kondiči....še prej lahko gre čipset...
Ja take stvari se dogajajo na cheapass ploščah, še posebej AMD-jevih, ko folk špara na plošči, potem pa na ploščo za 50eur gor tlači phenoma X6 in ga še misli navit na 4Ghz...
Sam še enega problema nisem mel pri 50% navitju že dobri dve leti in pol skup, dokler ne navijaš rama in ostalih stvari zraven ni nobenega problema s stabilnostjo, če so temperature v mejah normale in primerno hlajenje, brez problema tut napetost lahko dvigneš, dokler ne greš čez mejo 70 stopinj po jedru. Pač morejo ti biti stvari vsaj malo jasne, da nimaš vse na auto in samo dviguješ napetost in višaš množilnik, moreš si znat tudi kake delilnike preračunat, nastavit napetost NB in SB,... in veliko pretestirat zadevo.
krispe ::
Samo eno vprašanje..
Jaz sem navil samo procesor na 3.8Ghz (sem mel na 4.0 ampak ni bil 100% stabilen), vse drugo sem pustil pri miru razen voltažo seveda sem nastavil na 1.45V. Vprašanje je, ali zdaj tudi škodujem plati ali ne? Temperatura nikoli ne preseže 57°C, tudi v full loadu.
Jaz sem navil samo procesor na 3.8Ghz (sem mel na 4.0 ampak ni bil 100% stabilen), vse drugo sem pustil pri miru razen voltažo seveda sem nastavil na 1.45V. Vprašanje je, ali zdaj tudi škodujem plati ali ne? Temperatura nikoli ne preseže 57°C, tudi v full loadu.
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"
jest10 ::
Koga briga večanje frekvenc, razen par paglavcev na forumu.
Vsakega, ki gleda na svoj denar.
Jasno imam v mislih zmerno navijanje, kjer ne potrebuješ ultra navijaške plate, 1kg hladilnika za procesor,...
Zakaj bi jaz recimo, ko sem kupoval, dajal 160€ za Phenom 9850, če sem za 110€ dobil Phenom 9650, ter ga v 5min z minimalnim dvigom voltaže spravil na frekvenco 9850? Prišparanih 50€
Xserces ::
ampak vi se zmer ne zastopte da nas to dela 1% vseh uporabnikov PCja...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|
Brane2 ::
Če pogledaš BE verzije, vidiš, da so ob splavitvi najhitrejše.
Se pravi, niso namenjene samo navijalcem. Prej se zdi,da so ti bolj kao "pika na i", ki pač povečajo potencialno publiko.
Ne verjamem, da gre večina namesto v nakup novega, hitrejšega modela raje v navijanje obstoječega.
Sploh pa, ni več lufta za to. Grem stavit, da dela več ko pol navitih mašin z napakami, ki jih uporabnik mogoče niti ne opazi ali pripiše temu.
Sem šel navijat 995BE na 3.6 GHz in dojel da ni šans za res zanesljivo delo vseh primerkov kljub solidnemu hladilniku, ne glede na zatrjevanje folka kako to "njim 100% dela". Za špile ja. Ravno tako za kritična izdrkavanja decimalk PI-ja. Za mnoge stvari pa ne.
Saj stvar je, če jo malo bolje pogledaš, čisto logična. Intel in AMD vlagata BRDA $$$ v razvoj. Pri splavitvi in potem se tepejo za vsak MHz. AMD sploh ni vseeno, a njihvo top model miga pri 3.6 ali 3.7GHz.
Zakaj bi potem ta AMD prepuščal mulariji da celo za parsto MHz "flipne svič" v BIOSu in ne bi tega pograbil sam in dal vsem ?
Saj s tem bi dobil tak denarni pribitek, da kar res ni!
Odgovor: Zato ker to ne gre brez posledic. Poraba je višja, trajnost predvsem kondijev v plati pade, temperaturno področje je ožje, staranje in možnost odpovedi je višja, stabilnost je manjša.
Se pravi, niso namenjene samo navijalcem. Prej se zdi,da so ti bolj kao "pika na i", ki pač povečajo potencialno publiko.
Ne verjamem, da gre večina namesto v nakup novega, hitrejšega modela raje v navijanje obstoječega.
Sploh pa, ni več lufta za to. Grem stavit, da dela več ko pol navitih mašin z napakami, ki jih uporabnik mogoče niti ne opazi ali pripiše temu.
Sem šel navijat 995BE na 3.6 GHz in dojel da ni šans za res zanesljivo delo vseh primerkov kljub solidnemu hladilniku, ne glede na zatrjevanje folka kako to "njim 100% dela". Za špile ja. Ravno tako za kritična izdrkavanja decimalk PI-ja. Za mnoge stvari pa ne.
Saj stvar je, če jo malo bolje pogledaš, čisto logična. Intel in AMD vlagata BRDA $$$ v razvoj. Pri splavitvi in potem se tepejo za vsak MHz. AMD sploh ni vseeno, a njihvo top model miga pri 3.6 ali 3.7GHz.
Zakaj bi potem ta AMD prepuščal mulariji da celo za parsto MHz "flipne svič" v BIOSu in ne bi tega pograbil sam in dal vsem ?
Saj s tem bi dobil tak denarni pribitek, da kar res ni!
Odgovor: Zato ker to ne gre brez posledic. Poraba je višja, trajnost predvsem kondijev v plati pade, temperaturno področje je ožje, staranje in možnost odpovedi je višja, stabilnost je manjša.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Dr_M ::
Kaj ti pomaga zivljenska doba komponent ~10 let, ce si pa po 5 letih nimas vec kej pomagat s tako starim racunalnikom?
Tole o odpovedi komponent (predvsem plat) je bull... Vsaj pri drazjih in tistih z zmerno ceno, pri tistih res najcenejsih je pa mozno.
Jaz v navijanju ne vidim nic slabega, se je pa celotna zadeva zelo izrodila. Zakaj?
Vcasih je bilo pomembno, da si za manj dobil vec, danes pa dobis za veliko vec cisto malo vec.
Kar se stabilnosti tice, je potrebno precej testiranja v razlicnih scenarijih.
Za igre se itak da neki vec dobit iz procesorja, za kaksno bolj resne zadeve gres pa malo nizje, vseeno se pa da nekaj pridobit. Ne mores se pa tega it vsak laik, ker bo potem trobil, da stvar ne dela.
Tole o odpovedi komponent (predvsem plat) je bull... Vsaj pri drazjih in tistih z zmerno ceno, pri tistih res najcenejsih je pa mozno.
Jaz v navijanju ne vidim nic slabega, se je pa celotna zadeva zelo izrodila. Zakaj?
Vcasih je bilo pomembno, da si za manj dobil vec, danes pa dobis za veliko vec cisto malo vec.
Kar se stabilnosti tice, je potrebno precej testiranja v razlicnih scenarijih.
Za igre se itak da neki vec dobit iz procesorja, za kaksno bolj resne zadeve gres pa malo nizje, vseeno se pa da nekaj pridobit. Ne mores se pa tega it vsak laik, ker bo potem trobil, da stvar ne dela.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Če bi bilo to res, bi pač najzahtevnejše stranke lahko naročile in dobile obisk navijalca, ki bi prišel zadevo navit in seveda dal ustrezno garancijo.
Pa tega nekako ni. Vsaj ne v zaznavni obliki.
Sej pravim, treba je zadeve ustrezno stestirat, to pa traja neki casa.
In zdej bos placeval nekoga 25€/ura, da ti bo tri dni visel zravn kiste?
Če bi bilo to res, bi pač najzahtevnejše stranke lahko naročile in dobile obisk navijalca, ki bi prišel zadevo navit in seveda dal ustrezno garancijo.
Tega ni, ker bi bilo predrago...
1. stoški prevoza
2. plačilo navijalcu za delo
3. naročale bi tudi tiste stranke pri katerih bi bila matična plošča neprimerna, napajalnik prešvoh, itd...
Drugače pa, dan danes že ljudnje navijajo mobilne telefone, tako da ne vidim smisla zakaj ne bi računalike...oz. bi jih prenehali navijati...
Lp
Sicer se pa v tujini da dobit preoverclocked komplete.
Lep primer so tudi graficne kartice, obstaja en kup ze tovarnisko navitih. In tiste neextremno navite, so popolnoma enake, kot tiste z referencnimi frekvencami.
Lep primer so tudi graficne kartice, obstaja en kup ze tovarnisko navitih. In tiste neextremno navite, so popolnoma enake, kot tiste z referencnimi frekvencami.
V funtechu imas to opcijo ob sestavi novega racunalnika.
V funtechu imas to opcijo ob sestavi novega racunalnika.
Kokr vem, sestav novih računalnikov pri nas več ni.
Tudi če je, a majo na to garancijo ?
MIslim, recimo da mi kupim intla na 2.8GHz in mi ga navijejo na 3.6GHz.
Če se pozneje izkaže, da je mašina tam delala napake in da je ne morejo pripravit do zanesljivega dela v celeme temperaturnem območju, a jo lahko vrneš in zahtevaš kupnino nazaj zaradi skrite napake ?
Sej pravim, treba je zadeve ustrezno stestirat, to pa traja neki casa.
Torej se ne splača. Poleg tega, ni teorije da to za zaresno delo opraviš v trodnevnem maratonu buljenja v škatlo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()
Torej se ne splača. Poleg tega, ni teorije da to za zaresno delo opraviš v trodnevnem maratonu buljenja v škatlo...
Ce lahko to sam naredis, zakaj pa ne?
Pri "novogradnji" je tako ali tako priporocljivo zadeve prej potestirat, nikjer ne pise, da bo pa kar vse lepo delovalo, zakaj nebi se malo navil umes?
MOj point je ta, da v splošnem ne moreš.
Nimaš orodij za to. Zdaj, da to nekaterim dela ustrezno riziku, ki so ga pripravljeni sprejeti, to je druga stvar.
Ni pa edini tradeoff to,d ase ti da ali pa ne da ukvarjati z nastavitvami v BIOSu...
Nimaš orodij za to. Zdaj, da to nekaterim dela ustrezno riziku, ki so ga pripravljeni sprejeti, to je druga stvar.
Ni pa edini tradeoff to,d ase ti da ali pa ne da ukvarjati z nastavitvami v BIOSu...
Ce si odlocen za to, da ne mores/se ne da/ne znas, potem ne bos, jasno.