Forum » Programiranje » [VB.Net] DDEinitiate & razno
[VB.Net] DDEinitiate & razno
fictionel ::
Zdravo!
Poskušam ustvariti nek program v VB.Net-u in bi prosil za malo pomoči.
Ugotovil sem, da VB.net ne podpira več ukaza "DDEInitiate" s katerim bi ustvaril link med dvema programoma. Obstaja za to kakšna alternativa?
Potreboval bi tudi nadomestek za ukaz "DDEPoke".
In še eno začetniško vprašanje: kako pognati nek Sub že takoj ob začetku programa (da se takoj ob odprtju zažene neka funkcija)?
Hvala za pomoč in lp,
David
Poskušam ustvariti nek program v VB.Net-u in bi prosil za malo pomoči.
Ugotovil sem, da VB.net ne podpira več ukaza "DDEInitiate" s katerim bi ustvaril link med dvema programoma. Obstaja za to kakšna alternativa?
Potreboval bi tudi nadomestek za ukaz "DDEPoke".
In še eno začetniško vprašanje: kako pognati nek Sub že takoj ob začetku programa (da se takoj ob odprtju zažene neka funkcija)?
Hvala za pomoč in lp,
David
nightrage ::
glede DDEInitiate in DDEPoke nisem prepričan, koker sem gledal specifikacijo še obstaja sam moraš imeti assembly zloadan link -> assembly pa je Microsoft.Office.Interop.Word.dll.
Kar se pa druge točke tiče je pa več načinov. Najhitrejši je ta da na prvo formo ko se ti prikaže daš Sub v konstruktor al pa v "load" metodo forme. Potem je način, da si napišeš startup module, v katerem imaš Sub in zagon primarne forme, zaženeš ga pa tako, da daš na project desni klik, properties, application in startup object. to je za winforms recimo, če pa imaš spletno aplikacijo pa ustvariš recimo Global Application Class.
Kar se pa druge točke tiče je pa več načinov. Najhitrejši je ta da na prvo formo ko se ti prikaže daš Sub v konstruktor al pa v "load" metodo forme. Potem je način, da si napišeš startup module, v katerem imaš Sub in zagon primarne forme, zaženeš ga pa tako, da daš na project desni klik, properties, application in startup object. to je za winforms recimo, če pa imaš spletno aplikacijo pa ustvariš recimo Global Application Class.
fictionel ::
Hvala za hiter odgovor, vendar tale link očitno deluje le za Office 2010 - pri meni na 2003 ne dela.
Še vedno mislim, da DDE ni več podprt v .NETu (referenca).
Kot kaže je potrebno uporabiti "OLE Automation". Kakšna ideja, kako se to uporabi? Predvsem me zanima za ne-office programe :)
Startup: Iskal sem "startup object" pa ga ne uspem najti - lahko malo bolj natančno? Pod properties->application imam npr. "startup form", ikono, splash screen... Delam pa v Visual Studiu 2010, če kaj spremeni.
Že vnaprej hvala!
Še vedno mislim, da DDE ni več podprt v .NETu (referenca).
Kot kaže je potrebno uporabiti "OLE Automation". Kakšna ideja, kako se to uporabi? Predvsem me zanima za ne-office programe :)
Startup: Iskal sem "startup object" pa ga ne uspem najti - lahko malo bolj natančno? Pod properties->application imam npr. "startup form", ikono, splash screen... Delam pa v Visual Studiu 2010, če kaj spremeni.
Že vnaprej hvala!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Visual BasicOddelek: Programiranje | 3422 (2448) | cekr |
» | [c#] Vprašanje glede release verzije aplikacijeOddelek: Programiranje | 1475 (1299) | Ericssony |
» | Tezava pri instanciranju class-aOddelek: Programiranje | 1284 (1155) | KernelPanic |
» | null reference exception na čudnem mestu C#Oddelek: Programiranje | 1297 (1234) | krho |
» | Opravilo, ki ob določenem času omogoči drugo opravilo in ga potem spet onemogoči...Oddelek: Operacijski sistemi | 1530 (1313) | Mercier |