Forum » Programiranje » C++ začetnik
C++ začetnik
amacar ::
Prvih nekja programov pri študiju računalništva je šlo rešit (s for zankami), ustavilo se mi je pa pri takšni nalogi:
Napišite program, ki prebere tri logične vrednosti in izpiše, ali imajo vse tri vrednost pravilno ali pa imajo vse tri vrednost nepravilno.
Kako si naj razlagam beesedilo, saj sploh ne vem, kaj naloga hoče od mene, k osem vprašal asistenta, me je samo vprašal s čim to delam (sem rekel z bool, čeprav s tem še nisem nikoli delal), nato pa je rekel, da naj s tem naredim, govoril je še, da lahko s standardnega vhoda preberem, ali pa sam zapišem. To je pa bilo to. Dejansko se mi pa sanja ne, kaj navodilo zahteva od mene.
Prosim za nasvete.
Hvala,
Lp
Napišite program, ki prebere tri logične vrednosti in izpiše, ali imajo vse tri vrednost pravilno ali pa imajo vse tri vrednost nepravilno.
Kako si naj razlagam beesedilo, saj sploh ne vem, kaj naloga hoče od mene, k osem vprašal asistenta, me je samo vprašal s čim to delam (sem rekel z bool, čeprav s tem še nisem nikoli delal), nato pa je rekel, da naj s tem naredim, govoril je še, da lahko s standardnega vhoda preberem, ali pa sam zapišem. To je pa bilo to. Dejansko se mi pa sanja ne, kaj navodilo zahteva od mene.
Prosim za nasvete.
Hvala,
Lp
technolog ::
To ne rabiš for zanke. Dejansko je program as simple as that:
Drugače pa za knjige, ker ti nič ne bo jasno, če ne boš vsega razasnil sproti.
bool a,b,c; cin >> a >> b >> c; if (a==b && b==c) { cout << (a==0)?"Vse vrednosti so nič.":"Vse vrednosti so ena." << endl; } else { cout << "Vrednosti so različne." << endl; }
Drugače pa za knjige, ker ti nič ne bo jasno, če ne boš vsega razasnil sproti.
Vem, da tu ne rabiš for zanke, do sedaj sem jo vedno potreboval :-)
Sedaj, ko si zapisal program razumem kaj se je od mene zahtevalo (stupid me :-)). Sem pa nekaj podobnega že sam prej napisal, ampak se mi je zdelo nemogoče, da bi bila rešitev 8 naloge tako lahka, če pa so bile prej veliko težje.
Sem pa malo spremenil tvoj program, ter namesto primerjave z nič dal true in false, ter zadeva laufa.
Hvala (bom pa ob kakšnih težavah še povprašal tule :-P)
Bi pa vprašal še za tole nalogo, čeprav je rok oddaje že potekel ampak me zanima, kako bi takšno nalogo začetnik lahko rešil in bom sam poizkusil?
Napišite program, ki izriše robove 3D hiše. Z enim znakom (npr. zvezdico) narišite vidne robove, za nevidne robove pa uporabite kak drug znak.
Sedaj, ko si zapisal program razumem kaj se je od mene zahtevalo (stupid me :-)). Sem pa nekaj podobnega že sam prej napisal, ampak se mi je zdelo nemogoče, da bi bila rešitev 8 naloge tako lahka, če pa so bile prej veliko težje.
Sem pa malo spremenil tvoj program, ter namesto primerjave z nič dal true in false, ter zadeva laufa.
Hvala (bom pa ob kakšnih težavah še povprašal tule :-P)
Bi pa vprašal še za tole nalogo, čeprav je rok oddaje že potekel ampak me zanima, kako bi takšno nalogo začetnik lahko rešil in bom sam poizkusil?
Napišite program, ki izriše robove 3D hiše. Z enim znakom (npr. zvezdico) narišite vidne robove, za nevidne robove pa uporabite kak drug znak.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Tale opis je preveč ohlapen. Ne moreš pisat programa na tak način. Kakšne so dimenzije te 3D hiše? Je treba kako streho risat?
Točno tak opis je na spletni strani. Ja, mora biti tudi streha. Glede dimenzij, je lahko poljubna, asistent pa je rekel, da bi bilo fajn, da bi jih lahko spremenil (čeprav ne vem, v čem je point, da dobimo takšno nalogo že v prvem tednu, ko začetniki še pojma nimamo), ampak zame bi bilo ok že, če bi eno verzijo izrisal.
Pomoje je kej na ta način. Sej če ni treba spreminjat dimenzij, samo nariši takole hiško v notepad, pa jo potem s cout izpiši vrsto po vrsto.
**************** * * * **************** * * * * * * * ****************---*
Dimenzije je bilo pri hiši potrebno spreminjat.
Pri tem programu (koda je na tej spletni strani: http://ferisrv5.uni-mb.si/~ap1726/osnov... ) mi ne izračuna povprečja za 1 in 2 vrstico (pri matriki 3x3), temveč napiše vedno enako vrednost. Če dam matriko 5x5, pa izpiše npr samo povprečje prve in zadnje vrstice. V čem je problem?
Hvala, Lp
Sem zrihtal :-)
Pri tem programu (koda je na tej spletni strani: http://ferisrv5.uni-mb.si/~ap1726/osnov... ) mi ne izračuna povprečja za 1 in 2 vrstico (pri matriki 3x3), temveč napiše vedno enako vrednost. Če dam matriko 5x5, pa izpiše npr samo povprečje prve in zadnje vrstice. V čem je problem?
Hvala, Lp
Sem zrihtal :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Python - pomoč (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 18002 (8750) | black ice |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2497 (1714) | 11tomi12 |
» | Nemorem rešit ene naloge z c++ (sem začetnik) (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 10392 (6130) | technolog |
» | Računanje vrednosti iz tabeleOddelek: Programska oprema | 1645 (1511) | KoMit |
» | [C] bitni operator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 5540 (4373) | Thomas |