Forum » Programiranje » JavaScript - removeChild problem
JavaScript - removeChild problem
nemonemo ::
Pozdravljeni.
Sem bolj kot ne začetnik v Javascriptu in imam težavo pri izvajanju tega ukaza. Prevajalnik mi namreč javi napako: Napaka: uncaught exception: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: "http://localhost/test1.html Line: 10"]
Sem bolj kot ne začetnik v Javascriptu in imam težavo pri izvajanju tega ukaza. Prevajalnik mi namreč javi napako: Napaka: uncaught exception: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: "http://localhost/test1.html Line: 10"]
<head> <script language="javascript"> function odstrani() { var tabela=document.getElementById('tabela'); var vrstica=document.getElementsByName("vrstica")[0]; tabela.removeChild(vrstica); } </script> </head> <body> <input type="button" value="odstrani vrstico" name="odstrani" onClick="odstrani()"/> <table border="1" id="tabela"> <tr name="vrstica"><td>test</td></tr> </table> </body>
LeQuack ::
Takole:
<head> <script language="javascript"> function odstrani() { var tabela=document.getElementById('tabela'); var vrstica=document.getElementsByName("vrstica")[0]; tabela.deleteRow(vrstica); } </script> </head> <body> <input type="button" value="odstrani vrstico" name="odstrani" onClick="odstrani()"/> <table border="1" id="tabela"> <tr name="vrstica"><td>test</td></tr> </table> </body>
Quack !
nemonemo ::
funkcija deleteRow mi izbriše vedno prvo vrstico v tabeli. obstaja način da bi mi izbrisala vrstico z določenim imenom?
<head> <script language="javascript"> function odstrani() { var tabela=document.getElementById('tabela'); var vrstica=document.getElementsByName("vrstica")[0]; tabela.deleteRow(vrstica); } </script> </head> <body> <input type="button" value="odstrani vrstico" name="odstrani" onClick="odstrani()"/> <table border="1" id="tabela"> <tr name="1"><td>1</td></tr> <tr name="2"><td>2</td></tr> <tr name="3"><td>3</td></tr> <tr name="vrstica"><td>test</td></tr> </table> </body>
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nemonemo ()
Lion29 ::
name ni pravi atribut za TR
z jQuery-jem bi pa to zelo hitro uredil
z jQuery-jem bi pa to zelo hitro uredil
$('#tabela tr[name="2"]').remove();
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | JqueryOddelek: Izdelava spletišč | 1801 (1525) | mk818764 |
» | Potrebujem javascript pomočOddelek: Programiranje | 1213 (963) | no1pheeew |
» | [PHP/JavaScript] tic tac toeOddelek: Programiranje | 1677 (1410) | illion |
» | JavaScript offsetTop in brskalnikiOddelek: Izdelava spletišč | 992 (924) | shorvat |
» | JavaScriptOddelek: Izdelava spletišč | 1446 (1291) | Gandalfar |