» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
166 / 219
»»

Limit-sky ::

Seveda. A se to ne vidi?

Utk ::

jype je izjavil:

Mene prav zanima, kaj bo ko bo naslednja vlada ponovno vložila predloge zakonodaje, praktično enake Pahorjevim.

Od kod ideja, da če 100krat ponoviš, da je neka bedarija reforma, to res? Da, rabimo pokojninsko reformo...ampak podaljšanje delovne dobe za 2 leti, ni nobena reforma. To zna vsak bedak.
Isto z malim delom...sej je potrebno nekaj takega, ampak tam je bilo preveč stvari premalo premišljenih, večino stvari, ki bi ble (tudi) potrebne, pa tam ni blo.

jype ::

Limit-sky> Seveda. A se to ne vidi?

Se. Jaz predlagam, da ga izvolimo s 75% večino, da se bo lahko posvetil nemotenemu reformiranju, kot nekateri radi prosite za Janšo.

Utk> Od kod ideja, da če 100krat ponoviš, da je neka bedarija reforma, to res? Da, rabimo pokojninsko reformo...ampak podaljšanje delovne dobe za 2 leti, ni nobena reforma. To zna vsak bedak.
Utk> Isto z malim delom...sej je potrebno nekaj takega, ampak tam je bilo preveč stvari premalo premišljenih, večino stvari, ki bi ble (tudi) potrebne, pa tam ni blo.

Saj zdaj bo priložnost reči narediti bolje...

Ali pa slabše.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

djordjevic ::

Hell, ukinimo volitve. Zakaj bi zapravljali več milijonov evrov, če je tako jasno, kateri izvoljeni sili je namenjena oblast?
No grave is deep enough to keep us in chains.

To je beseda. Zamenjati ljudstvo. Pahor nam je že pred časom povedal, da so nemci pametnejši. On se pa s slovenci ubada na balkanu.

Okapi ::

Isti, kot do sedaj. Janša.
Si hotel napisati murgelski palček, pa si se zmotil?

O.

Gregor P ::

No, sedaj je končno prišlo do volitev in bi bili lahko vsaj mi tu na slo-techu malo konstruktivni ne glede na naše politične preference.

Lahko bi npr. obdelali programe vseh strank "na trgu", morda tudi kratek pregled starih +/- (razporejeno na afere, govorice in dejanske dogodke); morda bi se celo dalo narediti kakšno spletno platformo, razpredelnico iz katere bi bilo vse to razvidno (ni potrebe po čem revolucionarnem, nekaj kar že dobro deluje); vsi bi notri vnašali vse podatke, relevantne pa bi izpostavila skupina moderatorjev, ali kaj podobnega? Obenem pa bi lahko sestavili tudi nek krajši vprašalnik za vse stranke, njihove kandidate o najpomembnejših tematikah :) ... materiala imamo v naših temah več kot dovolj:D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

poweroff ::

noraguta je izjavil:

Aja, pa Janša nikoli ni bil kakšna zmagovalna kombinacija. Še ko je zmagal, je bil talec sindikatov in ni bil sposoben izvesti resnih reform. Na volitvah se pač včasih izbira manjše ZLO.
se tu kar strinjam , za takratno kolektivno pogodbo so se "jebali" koliko cca leto in pol. borut s svetlikom je pa hotel stvari preokreniti čez noč. pa zelo po diktatorsko.

Partijska šola pač. :)) Ampak enako "uspešna" sta bila pa oba...
sudo poweroff

Mr.B ::

No morda bomo vsaj zgodbo o Patriji, pred velikim finalom zaključili.
Da oba sta se pred sindikati pokazala kot pussy-a. Samo kaj ko sta bila Pussy-a le za Predstavo, no tepe nas pa vseeno.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

krneki0001 ::

Star pregovor pravi: Če bi volitve na kaj vplivale, bi jih prepovedali ali pa jih sploh nebi bilo!
Tako da se brezveze pregovarjate, kot da bo po volitvah kaj boljše. Nič boljše ne bo, pa če pride kdorkoli na pozicijo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

nevone ::

Točn tko. To nucamo. Še več apatije. Bravo!

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Verniki:Jankovićev mercedes: ne le zaplenjen, zanj tudi davki niso plačani?http://www.finance.si/325668/Jankovi%C4...

krneki0001 ::

nevone, nobene apatije ni, jst že granitne kocke doma zbiram.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Okapi je izjavil:

Isti, kot do sedaj. Janša.
Si hotel napisati murgelski palček, pa si se zmotil?

O.

Ne.

nevone, nobene apatije ni, jst že granitne kocke doma zbiram.

Al pa druga skrajnost, ja. To nucamo. Bravo!

:)

o+ nevone

Pšenični ::

"Verniki:Jankovićev mercedes: ne le zaplenjen, zanj tudi davki niso plačani?http://www.finance.si/325668/Jankovi%C4..."

Mogoče bi to kakšen goreči vernik pokomentiral, Yipe mogoče?

"No morda bomo vsaj zgodbo o Patriji, pred velikim finalom zaključili.
Da oba sta se pred sindikati pokazala kot pussy-a. Samo kaj ko sta bila Pussy-a le za Predstavo, no tepe nas pa vseeno."

Zgodba o Patriji je po svoje enigma. Moje osebno mnenje, je da bi zadevo morali razčistiti. Seveda ne samo to. Moti predvsem tole ciklično pojavljenje pred vsakimi volitvami. Zakaj je temu tako, ni tako težko uganiti. Ker ima zadeva efekt in to velik.

"nevone, nobene apatije ni, jst že granitne kocke doma zbiram."

Seveda je nasilje nepotrebno, sistem je na poti razpada. Beri bankrota. Če to ne bo kdo preprečil, potem žal ne bodo "pele" le kocke.

Zgodovina sprememb…

Eh sej za Sinico in Kersal niso ugotovili, da sta ona končna kupca, davčne utaje pri avtekih.

JanK ::

Pšenični je izjavil:

"Verniki:Jankovićev mercedes: ne le zaplenjen, zanj tudi davki niso plačani?http://www.finance.si/325668/Jankovi%C4..."

Mogoče bi to kakšen goreči vernik pokomentiral, Yipe mogoče?

Se vedno nisi dojel, da na levi ni vernih, ki bi apriori zavracali krivdo "svojih". Ce je lopov, naj ga strpajo v zapor. Ce mu je ILEGALNO pomagal fotr, tudi njega v zapor.

Ce je lopov, naj ga strpajo v zapor. Ce mu je ILEGALNO pomagal fotr, tudi njega v zapor.

Če bi pravo ne imelo polno lukenj skozi katere je možno priti in ki se jih z veseljem poslužujejo. In če (leva) politika ne bi bila lopovom naklonjena. Kot recimo Drnovšek, ki je enega redkih obsojenih dal pomilostiti.

o+ nevone

Mogoče bi to kakšen goreči vernik pokomentira
Mogoče bo telebanc znal povedati, po katerem členu kazenskega zakonika so starši odgovorni za dejanja svojih odraslih otrok.

O.

Gregor P> Lahko bi npr. obdelali programe vseh strank "na trgu", morda tudi kratek pregled starih +/-

To lahko narediš v petih minutah:

"Levica": Podn, sem in tja kak biser.
"Desnica": Podn, sem in tja kak biser.

Drugih možnosti trenutno ni.

telbanc> Mogoče bi to kakšen goreči vernik pokomentiral, Yipe mogoče?

Zakaj bi pa moral jaz to komentirat? Jaz nisem tisti, ki je obseden z liki in deli, tako da me (kot sem že omenil) nič ne moti, če se tako početje sankcionira.

Če se ne motim, smo praktično vsi v tej temi za to, da se kazniva dejanja sankcionirajo na vseh straneh (torej vse, ne glede na stran), mar ne?!?8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Sodeč po tem, kako goreče eni zagovarjajo raznorazne politične konstrukte in zarote sil kontinuitete, kadar faše kak pomladnik kazensko ovadbo, močno dvomim, da prav vsi.

"Mogoče bo telebanc znal povedati, po katerem členu kazenskega zakonika so starši odgovorni za dejanja svojih odraslih otrok."

Rekel bi, heh, da imava politično zelo različna stališča, ane, levičarji ste bolj strpni do homoseksualcev kot desničarjev. Heh,heh...

"Sodeč po tem, kako goreče eni zagovarjajo raznorazne politične konstrukte in zarote sil kontinuitete, kadar faše kak pomladnik kazensko ovadbo, močno dvomim, da prav vsi."

No, se strinjam, da smo v primeru Prijatelj pretiravali. Se strinjam.

Sicer ma Prijatelj na Dobu, po zadnjih inf. težave pri tuširanju.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Rekel bi, heh, da imava politično zelo različna stališča, ane, levičarji ste bolj strpni do homoseksualcev kot desničarjev. Heh,heh...

Nikjer nisem našel nikogar, ki bi na podlagi politične usmeritve nekomu prepovedoval vstopanje v zakonsko zvezo in urejanje zapuščinskih vprašanj. Sem pa imel priliko zadnje mesece videti kar nekaj posameznikov in tudi eno organizirano skupino, ki je pozivala k omejitvam na podlagi spolne usmerjenosti.

"Nikjer nisem našel nikogar, ki bi na podlagi politične usmeritve nekomu prepovedoval vstopanje v zakonsko zvezo in urejanje zapuščinskih vprašanj. Sem pa imel priliko zadnje mesece videti kar nekaj posameznikov in tudi eno organizirano skupino, ki je pozivala k omejitvam na podlagi spolne usmerjenosti."

V jok, me boš spravil....

Double_J ::

Dve šivanki...

Poskusimo z Rupnikovo, ane.

PaX_MaN ::

pecorin ::

Double_J je izjavil:

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Hja, kaj pa zdaj?

od kdaj pa vi upostevate ali sploh priznavate slovenska sodisca? ;)

PaX_MaN ::

^ROFL^

Ta novica o Titovi cesti je pa zame čisto presenečenje; so me dobili čisto nepripravljenega :D ... a vendarle dobrodošla in pozitivna novica:)

Ne mešaj nas Štajercev v to, mi že od nekdaj ne hebemo sistema. ;)

Gregor P je izjavil:

Ta novica o Titovi cesti je pa zame čisto presenečenje; so me dobili čisto nepripravljenega :D ... a vendarle dobrodošla in pozitivna novica:)

Ja, res. Od danes naprej krize čudežno ne bo več. Kakšen fantastičen dan! >:D

Zgodovina sprememb…

djordjevic je izjavil:

Ja, res. Od danes naprej krize čudežno ne bo več. Kakšen fantastičen dan! >:D

Če že omenjaš krizo, ki se je vsaj v našem primeru zgodila zaradi kraje davkoplačevalskega ter družbenega premoženja, potem to niti ni tako nepovezano vse skupaj, če obsodiš oz. označiš nekaj kar simbolizira množično kršenje človekovih pravic in svoboščin za neprimerno dejanje, še posebej, če to stori neka tako visoka državna inštitucija kot je to US RS.

Namreč do sedaj smo takšne "vrednote" tolerirali, visoko cenili ter cele poimenovali ulice po ljudeh, ki so podpirali oz. bili soodgovorni za takšne zločine. In rezultat tega je kot rečeno tudi vse to kar se nam dogaja v državi še dandanes.

Tako da morda se bo s tem simboličnim dejanjem resnično kaj začelo spreminjati kot vedno najprej v glavah ljudi (vendar ne na silo seveda; z odkrivanjem dejstev in postavljanjem zadev tam kjer jim je mesto):)

Zgodovina sprememb…

Jao, kaki nepoboljšljivi romantik in idealist si ti. ;(( Se bojim, da temeljnega premika mindseta naša generacija ne bo dočakala.

Dobro, potem pa lahko dodam še ščepec teorije zarote, ker vidim da imate veliko rajši takšne teme; kaj pa če je to le boj v vrstah levice, da so zadali Jankoviču še en udarec, da se ne bi prehitro povzpel na oblast; saj veste naša sodišča so "komunistična" in ne sprejemajo takšnih odločitev kar tako v imenu neke pravice>:D

... da ne bom zgolj nepoboljšljiv romantik:))

LuiIII ::

Hm brez Titove? Zelo smela odločitev ustavnega sodišča. Jo podpiram. Žal se gremo te stvari prepozno. 20 let prepozno.

Drži, to je na žalost res:'(

Sej v Ljubljani smo preimenovali Titovo v Slovensko že zelo zgodaj - pa smo vseeno v krizi.

Se mi zdi, da imena ulic ne vplivajo odločilno na življenja ljudi in poslovne rezultate podjetij.

Ne zdi se mi čudno, da se je US opredelilo zoper poimenovanje (že zaradi uvidevnosti do žrtev režimskega nasilja je prav, da se to stori), a me tudi ne bi čudilo, če bi US reklo, da se noče s tem ukvarjat, ker da je to odločitev "lokalne samouprave".

jype je izjavil:

Sej v Ljubljani smo preimenovali Titovo v Slovensko že zelo zgodaj - pa smo vseeno v krizi.
Se mi zdi, da imena ulic ne vplivajo odločilno na življenja ljudi in poslovne rezultate podjetij.

Gre za simbolično raven in eno poimenovanje ulice še ne prinese "pomladi".

Obenem pa je treba priznati, da je to zmaga tudi za NSi oz. njen pomladek MSi, če prav razumem so oni sprožili ta postopek pred US? Kar pomeni, da se lahko zgodi, da dobi ta stranka ponoven zagon za prihajajoče volitve.

thramos ::

Tudi enakopravnost homoseksualcev in reševanje problema izbrisanih ne izboljšujeta poslovnih rezultatov podjetij in rešujeta krize ...

Gregor P je izjavil:

da je to zmaga tudi za NSi oz. njen pomladek MSi
Vrtovec v parlamentu? Je-fakin-j. ;((

Noben ne skače od veselja (razen pri NSi verjetno), podal sem ti samo mojo objektivno politično analizo morebitnih posledic ozadja te odločitve (poleg še množice drugih seveda):D

Zgodovina sprememb…

thramos> Tudi enakopravnost homoseksualcev in reševanje problema izbrisanih ne izboljšujeta poslovnih rezultatov podjetij in rešujeta krize ...

To ne drži.

http://www.washingtonmonthly.com/featur...

Ma to je problem pri nas ker se enostavno moramo preveč ukvarjat s preteklostjo namesto, da bi se s prihodnostjo. Kot kažejo zadnja dogajanja se nam v kratki, a verjetno ostri, predvolilni kampaniji zopet obeta pogrevanje starih kislih župic, namesto, da bi se stranke orientirale na to kaj in predvsem s kakšnimi ukrepi se mislijo zoperstaviti krizi v kateri smo. In tu me ne zanimajo topoumne obljube "z nami vam bo boljše", "samo mi vam garantiramo lepšo prihodnost",... Ne, zanima me samo dvoje: kako optimizirati državo, da nas bo stala manj in kaj mislijo narediti za konkurenčnejše poslovno okolje. Ne zanimajo me neke enkratne vzpodbude, ne zanimajo me takšne in drugačne subvencije, zanima me kaj bodo naredili za splošno razbremenitev gospodarstva ter kateri so tisti infrastrukturni projekti (če sploh?!), ki jih nameravajo za povečanje konkurenčnosti izpeljati. Pa ne mi fantazirat o asfaltu in betonu!

... ko smo že pri povezavah

Democracy or autocracy: Which system is more development-friendly?
First, democracy as a political order is superior to autocracy regarding broader measurements of development beyond economic growth. It therefore opens up more possibilities to individuals to shape their lives in their own self-determined way. Speaking in general terms, democracy is able to provide for public goods essential for individuals in their strive towards achieving a good life by deploying their personal means.

A to pomeni, da bodo morali svoje Titove ceste & trge preimenovati tudi v Mariboru, Senovu, Radečah, Postojni, Kopru in Velenju?

O.

To bi morali že zdavnaj, kar bi bilo edino logično za neko sodobno demokratično pravno državo; ne pa da se celo čaka na odločitve US, kakor da prej jim pa ni bilo jasno, da je to "narobe";((

Zgodovina sprememb…

Škodilo verjetno ne bi. Ne vem pa če ima to delati na vrat na nos kakšen poseben smisel.
Glede demokracije je pa zadeva popolnoma jasna: za popolno demokracijo je potrebna popolna transparentnost in odgovornost, tako izvoljenih kot tudi nosilcev demokracije t.j. državljanov. Utopija?

LuiIII je izjavil:

Utopija?

... sploh ne; v bistvu je to iz dneva v dan vse večja realnost:)
««
166 / 219
»»