Forum » Problemi človeštva » Slovenska levica
Slovenska levica
Temo vidijo: vsi

jype ::
Gregor P> Ali ste mar res mnenja, da ne?8-O
Smo, ja. Ampak nas je vedno manj, ker se očitno vsi tisti, ki nismo mentalno poškodovani, vztrajno selimo ven.
Smo, ja. Ampak nas je vedno manj, ker se očitno vsi tisti, ki nismo mentalno poškodovani, vztrajno selimo ven.

Gregor P ::
Seveda, ampak ta proces pač traja; sam pač ne verjamem, da se lahko odvije od danes na jutri

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

BlaY0 ::
V vsaki pravi demokraciji se prav tako krši temeljne pravice, samo se to drugače skrije kot v kakšni totalitarni ureditvi...

V vsaki pravni državi imaš tudi pravna sredstva s katerimi se lahko boriš zoper kršitve ter jih tudi predstaviš javnosti ... in kar je najbolj pomembno to lahko storiš kot svoboden človek.
Vendar tudi v pravnih državah se seveda dogaja korupcija, zločini, noben ne živi v pravljici, tudi v "idiličnem zahodnem svetu" ne.
Vendar tudi v pravnih državah se seveda dogaja korupcija, zločini, noben ne živi v pravljici, tudi v "idiličnem zahodnem svetu" ne.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

V demokraciji se vedno najde izgovor za nekaj kar je neopravičljivo, v totalitarizmu se pa pač nikogar ne vpraša...
V demokraciji lahko z denarjem ustvariš svojo resnico in jo prodaš naprej...
V demokraciji lahko z denarjem ustvariš svojo resnico in jo prodaš naprej...

... in prav tako lahko to storiš tudi ti

BlaY0> V vsaki pravi demokraciji se prav tako krši temeljne pravice, samo se to drugače skrije kot v kakšni totalitarni ureditvi...
Ne.
BlaY0> V demokraciji lahko z denarjem ustvariš svojo resnico in jo prodaš naprej...
To nič ne spremeni dejstva, da če zakonodaja v prvem členu pravi, da je diskriminacija na podlagi osebne okoliščine prepovedana, v drugem pa pravi, da ljudje z velikimi uhlji in dolgimi nosovi ne smejo na avtobus, potem nekaj ne štima.
Ne.
BlaY0> V demokraciji lahko z denarjem ustvariš svojo resnico in jo prodaš naprej...
To nič ne spremeni dejstva, da če zakonodaja v prvem členu pravi, da je diskriminacija na podlagi osebne okoliščine prepovedana, v drugem pa pravi, da ljudje z velikimi uhlji in dolgimi nosovi ne smejo na avtobus, potem nekaj ne štima.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

GregiB ::
več kot 60 let totalitarnega enopartijskega režima... pač pusti svoj "davek".
... In ta davek se kaže kako??? Da zdaj beremo, kako v končni fazi (spet) rabimo 50+ avtokrata, ki bo "vžgal" po mizi... Smo ob osamosvojitvi res hoteli to, da bomo eno politično opcijo do te mere "zlustrirali", da bomo dobili enoumje s kakšnega drugega pola? Po pravici vam povem, da me je rahlo strah poslušati komentarje političnega veljaka, kako bo počasi treba sprejeti spremembe, ki terjajo 3/4 večino v parlamentu... Hudo upam, da narobe berem med vrsticami...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Iz demokracije sem se jaz naučil tega, da je tisti ki najbolj gunđa v zvezi z diskriminacijo, v bistvu največji diskriminator...

Ramon dekers ::
djordjevic je izjavil:
Ramon dekers je izjavil:
ok pustimo brezposlne
Ki se jim polovici gladko fučka za zaposlitev in lepo vlečejo nadomestilo / socialno in zraven lepo fušajo, zvečer pa se sladko smejijo ob zavedanju, kako nategujejo priden delavski folk.![]()
ne štekaš a?đorđi, zopet narobe interpretiraš moje izjave. Z njo sem v konkretnem primeru mislil če bi imeli fabrke kot na Kitjskem in bi lahko čez noč dobil delo brez nepotrebnih pisanj prošenj za delo v skladišču, potem je to druga zgodba. Večina teh bezposelnih je iz gospodarstva in ne javnega sektorja. Res pa je da tudi če bi imeli fabrke bi jih vseeno bilo vsaj 50k na zavodu, ampak s časom in s kontrolo bi se cifre lahko znižale.

BlaY0> jype: Katera demokracija ni taka kot praviš? Prosim razsvetli nas...
Vsaka, ki ima v ustavi zapisano, da spoštuje človekove pravice, je taka kot pravim - treba je samo še parkrat jit skozi to in odjebat vse, ki so zaradi predsodkov prepričani, da so določene diskriminacije pa upravičene.
Vsaka, ki ima v ustavi zapisano, da spoštuje človekove pravice, je taka kot pravim - treba je samo še parkrat jit skozi to in odjebat vse, ki so zaradi predsodkov prepričani, da so določene diskriminacije pa upravičene.

razlika med Kitajsko in Slovenijo:
- na Kitajskem imaš delo in nisi nič vreden
- pri nas si "vreden" a si brez dela

Gregor P> Ali ste mar res mnenja, da ne?8-O
tvoje mišljenje je kakor vremo, nepredvidljivo. Še zadnjič si mi nabijal kako dobro nam gre, pojdi ven, saj boš prišel nazaj bla bla bla ter podobne izjave ki bi človeka lahko odvrnile da bi kam odšel...sedaj pa govoriš o tujini in selitvi v tujino. How come.
Sam z izobrazbo ne mislim nabirati delovnih izkušenj kot kelnar tu, če pa v tujini delam za minimalca oz za preživetje, in v enem letu dobim dobre reference in izkušnje bom pa več kot presrečen...

jype: Po svetu imaš demokracije stare več kot 100 let ki vse veselo kršijo človekove pravice ne le svojih državljanov ampak tudi ostalih ljudi...

razlika med Kitajsko in Slovenijo:
"vrednost" ni zastonj, nam zmankaju denarja da bomo plačevali to vrednost, počaka še nekaj časa, kmalu bodo začeli pri zdravstvu.
če si lačen ti "vrednost" koristi manj kot nič!

Zgleda da ne... slovencelj ne bo šel jarka kopat zato ker je preponosen. Bo raje na televiziji jokal kako da si še LCD televizorja ne more kupiti...
Drugače pa se razume... ravno to sem hotel povedati...
Drugače pa se razume... ravno to sem hotel povedati...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0> razlika med Kitajsko in Slovenijo:
BlaY0> - na Kitajskem imaš delo in nisi nič vreden
BlaY0> - pri nas si "vreden" a si brez dela
To je BS. Sicer se dobro sliši, ampak v Sloveniji je brez dela zelo zelo malo takih, ki so pripravljeni delat.
Ramon dekers> tvoje mišljenje je kakor vremo, nepredvidljivo.
Ne seri.
Ramon dekers> Še zadnjič si mi nabijal kako dobro nam gre
Ne gre nam slabo, ne. Če pa kdaj na volitvah zmagajo skrajne politične opcije, nam pa ne bo šlo več tako dobro. Država je zanič in v napoto, ampak ne toliko, da se ne bi dalo delat.
Ramon dekers> pojdi ven, saj boš prišel nazaj bla bla bla ter podobne izjave ki bi človeka lahko odvrnile da bi kam odšel...sedaj pa govoriš o tujini in selitvi v tujino. How come.
Kako how come? Saj vedno govorim o tujini in selitvi tja, samo ti ne bereš vseh mojih prispevkov. Sem že videl dovolj tujine da vem, da tam "delavci v proizvodnji" ne bodo imeli nič boljše plače kot jo imajo tukaj.
BlaY0> - na Kitajskem imaš delo in nisi nič vreden
BlaY0> - pri nas si "vreden" a si brez dela
To je BS. Sicer se dobro sliši, ampak v Sloveniji je brez dela zelo zelo malo takih, ki so pripravljeni delat.
Ne seri.
Ramon dekers> Še zadnjič si mi nabijal kako dobro nam gre
Ne gre nam slabo, ne. Če pa kdaj na volitvah zmagajo skrajne politične opcije, nam pa ne bo šlo več tako dobro. Država je zanič in v napoto, ampak ne toliko, da se ne bi dalo delat.
Ramon dekers> pojdi ven, saj boš prišel nazaj bla bla bla ter podobne izjave ki bi človeka lahko odvrnile da bi kam odšel...sedaj pa govoriš o tujini in selitvi v tujino. How come.
Kako how come? Saj vedno govorim o tujini in selitvi tja, samo ti ne bereš vseh mojih prispevkov. Sem že videl dovolj tujine da vem, da tam "delavci v proizvodnji" ne bodo imeli nič boljše plače kot jo imajo tukaj.
Zgodovina sprememb…

BlaYO kot sem rekel čas bo pokazal vse. Za socialo bo tudi še zmanjkalo denarja.
Imamo polja, obdelovalne površine, pač bomo šli nazaj na kmetijsko obdelavo, v končni fazi smo samozadostni, nimamo nafte imamo vodo. Jebat ga, bomo pa prodajali krompira da bomo odplačali dolgove in zraven J.U.
Imamo polja, obdelovalne površine, pač bomo šli nazaj na kmetijsko obdelavo, v končni fazi smo samozadostni, nimamo nafte imamo vodo. Jebat ga, bomo pa prodajali krompira da bomo odplačali dolgove in zraven J.U.

BlaYO> jype: Po svetu imaš demokracije stare več kot 100 let ki vse veselo kršijo človekove pravice ne le svojih državljanov ampak tudi ostalih ljudi...
Ja, in? Tiste ki nimajo v ustavi zapisano, da tega ne bodo počele, so lahko take - naša pa ne sme bit taka.
Ramon dekers> Za socialo bo tudi še zmanjkalo denarja.
Dokler jaz vsak mesec šenkam državi dovolj za socialno podporo več kot dvajsetih ljudi se nam tega ni treba preveč bat.
Ja, in? Tiste ki nimajo v ustavi zapisano, da tega ne bodo počele, so lahko take - naša pa ne sme bit taka.
Ramon dekers> Za socialo bo tudi še zmanjkalo denarja.
Dokler jaz vsak mesec šenkam državi dovolj za socialno podporo več kot dvajsetih ljudi se nam tega ni treba preveč bat.
Zgodovina sprememb…

:))))) pol si se pa zbudu ko si se z glavo ob nočno omarco butnu :)
Zgodovina sprememb…

" Ne seri."
Ne serjem
"Ne gre nam slabo, ne. Če pa kdaj na volitvah zmagajo skrajne politične opcije, nam pa ne bo šlo več tako dobro. Država je zanič in v napoto, ampak ne toliko, da se ne bi dalo delat.
Ker levica ni skrajna politična opcija? Česa te je strah? Da bo šel ves denar v cerkev>?
Kako how come? Saj vedno govorim o tujini in selitvi tja, samo ti ne bereš vseh mojih prispevkov. Sem že videl dovolj tujine da vem, da tam "delavci v proizvodnji" ne bodo imeli nič boljše plače kot jo imajo tukaj."
Jaz berem tvoje komentarje in včasih so preveč dvoumni, da bi jih človek razumel in razbral sredico. Ker enkrat ciljaš levo, drugič desno.
Res je delavci v proizvodnji bodo enako kot tukaj, ampak bodo imeli samo delo. Čeprav o selitvi delavca v tujino je malo extremno govoriti. O selitvi pa llahko govorimo o deiplomantih, hey če tu ni deobiš dela, pač spokaj ven, dobi delovne izkušnje, jezik, meni se zdi obupno kako mladina joka da je brez službe. Če si družbosloven tip prineseš notri z jeziki, če si tehnične smeri pač z znanjem na področju ki ga delaš in si v tujini dobil delo...
" Ne seri."
Ne serjem
"Ne gre nam slabo, ne. Če pa kdaj na volitvah zmagajo skrajne politične opcije, nam pa ne bo šlo več tako dobro. Država je zanič in v napoto, ampak ne toliko, da se ne bi dalo delat.
Ker levica ni skrajna politična opcija? Česa te je strah? Da bo šel ves denar v cerkev>?

Kako how come? Saj vedno govorim o tujini in selitvi tja, samo ti ne bereš vseh mojih prispevkov. Sem že videl dovolj tujine da vem, da tam "delavci v proizvodnji" ne bodo imeli nič boljše plače kot jo imajo tukaj."
Jaz berem tvoje komentarje in včasih so preveč dvoumni, da bi jih človek razumel in razbral sredico. Ker enkrat ciljaš levo, drugič desno.
Res je delavci v proizvodnji bodo enako kot tukaj, ampak bodo imeli samo delo. Čeprav o selitvi delavca v tujino je malo extremno govoriti. O selitvi pa llahko govorimo o deiplomantih, hey če tu ni deobiš dela, pač spokaj ven, dobi delovne izkušnje, jezik, meni se zdi obupno kako mladina joka da je brez službe. Če si družbosloven tip prineseš notri z jeziki, če si tehnične smeri pač z znanjem na področju ki ga delaš in si v tujini dobil delo...

Npr. da; očitno je še vedno potreba po veliki vodji, malikovanju diktatorjev, izobešanju slik (ne gre sedaj za ime politika, ampak če bi vsi po volitvah izobešali slike Janše, ali Pahorja, ali pa Tuerka, potem je kristalno jasno, da je nekaj narobe, mar ne?!?)...več kot 60 let totalitarnega enopartijskega režima... pač pusti svoj "davek".
... In ta davek se kaže kako??? Da zdaj beremo, kako v končni fazi (spet) rabimo 50+ avtokrata, ki bo "vžgal" po mizi...
... kaže se tako, da mi še ne razumemo točno, kaj to demokracija, ali pravna država sploh je; poleg tega da ne razumemo osnov ekonomije, sicer smo se jih naučili na pamet iz učbenikov, ampak "razumemo" pa jih še vedno ne itd. itn. ... saj pravim, potrebovali bomo še desetletja, da se "normaliziramo" (čeprav seveda razumem, da bi vsak drugače odgovoril na vprašanje "kaj je normalno", ampak jaz to govorim tako na splošno).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

je Anglija demokracija, so to mogoče ZDA? Imajo mogoče v Grčiji demokracija, ki velja za zibelko demokracije? 
V ZDA, se mi zdi da so še najbolj pokorni, politiki jih že znajo utušati, v Grčiji pa jim ne uspeva najbolje.

V ZDA, se mi zdi da so še najbolj pokorni, politiki jih že znajo utušati, v Grčiji pa jim ne uspeva najbolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ramon dekers ()

Ramon dekers> Ker levica ni skrajna politična opcija?
Naša levica je skrajna? Kaj, razen nesposobnosti, je pa na njej skrajnega?
Ramon dekers> Česa te je strah? Da bo šel ves denar v cerkev>?:)
Da se bo država začela vtikat v zasebna in strokovna vprašanja in z dekreti postavila standarde, ki nimajo nobene zveze z realnostjo.
SDS in zakon o RTV je že en tak primer odmikanja od demokratičnih norm.
Ramon dekers> V ZDA, se mi zdi da so še najbolj pokorni,
V ZDA je policijsko nasilje nad ljudmi, ki izvajajo svoje od ustave zagotovljene pravice, ogromno. Če si želiš tega tudi pri nas, se moraš vrniti samo nekaj deset let v preteklost, pa imaš. "Sej zdej so Barbaro spraznil, ane, je spet prostor." in tako dalje.
Naša levica je skrajna? Kaj, razen nesposobnosti, je pa na njej skrajnega?
Ramon dekers> Česa te je strah? Da bo šel ves denar v cerkev>?:)
Da se bo država začela vtikat v zasebna in strokovna vprašanja in z dekreti postavila standarde, ki nimajo nobene zveze z realnostjo.
SDS in zakon o RTV je že en tak primer odmikanja od demokratičnih norm.
Ramon dekers> V ZDA, se mi zdi da so še najbolj pokorni,
V ZDA je policijsko nasilje nad ljudmi, ki izvajajo svoje od ustave zagotovljene pravice, ogromno. Če si želiš tega tudi pri nas, se moraš vrniti samo nekaj deset let v preteklost, pa imaš. "Sej zdej so Barbaro spraznil, ane, je spet prostor." in tako dalje.

Demokracija je zlo zajebana, ker ima zelo veliko toleranco v razumevanju/pojmovanju česar koli... vsak ima lahko svoj prav oziroma vsak si lahko kupi svoj prav. Totalitarizmi recimo tega ne poznajo.

BlaY0> Demokracija je zlo zajebana, ker ima zelo veliko toleranco v razumevanju/pojmovanju česar koli... vsak ima lahko svoj prav oziroma vsak si lahko kupi svoj prav. Totalitarizmi recimo tega ne poznajo.
Če je osnova (kot pri nas) spoštovanje človekovih pravic, prostora za kakšne čudne interpretacije sploh ni.
Če je osnova (kot pri nas) spoštovanje človekovih pravic, prostora za kakšne čudne interpretacije sploh ni.

Hočeš reči, da je ameriška demokracija hujša od našega "bivšega" režima?

BlaY0> Hočeš reči, da je ameriška demokracija hujša od našega "bivšega" režima?
Ne - vsekakor pa ima podobno agresiven represivni aparat.
Ne - vsekakor pa ima podobno agresiven represivni aparat.

No zdaj mi pa najdi eno (po tvoje) dobro demokracijo. Lahko v Evropi, ni nujno da je članica EU.
Zgodovina sprememb…

luli ::
Jurček bluzi, tako kot še nekaj ostarelih komijev.
Kje točno so kršene pravice toplih? Kaj točno je ta vlada za njih naredila? Zakaj misliš, da bi njim pripadla pravica do posvojitve, recimo poročenim 14 letnim cigankam pa ne?
Imaš tipično mišljenje neke skupine!
Oni se na glas derejo : "Raje epruveda kot Cukljati za očeta..." Vir :http://www.rtvslo.si/slovenija/foto-raj...
mi pa ne bi smeli reči Raje štrik kot peder za očeta?
Ne rečem, da nekateri ne bi bili sposobni in dobri starši. Sam bi celo premislil o možnosti posvojitve otrok z njihove strani. Ampak dokler paradirajo po ulicah ter glasno vzklikajo gesla kot recimo "Ponosen, da sem gej" si tega niti najmanj ne zaslužijo. Njihova gesla pa nakazujejo, kot da je to vse in edino kar so v življenju dosegli.
Kje točno so kršene pravice toplih? Kaj točno je ta vlada za njih naredila? Zakaj misliš, da bi njim pripadla pravica do posvojitve, recimo poročenim 14 letnim cigankam pa ne?
Imaš tipično mišljenje neke skupine!
Oni se na glas derejo : "Raje epruveda kot Cukljati za očeta..." Vir :http://www.rtvslo.si/slovenija/foto-raj...
mi pa ne bi smeli reči Raje štrik kot peder za očeta?
Ne rečem, da nekateri ne bi bili sposobni in dobri starši. Sam bi celo premislil o možnosti posvojitve otrok z njihove strani. Ampak dokler paradirajo po ulicah ter glasno vzklikajo gesla kot recimo "Ponosen, da sem gej" si tega niti najmanj ne zaslužijo. Njihova gesla pa nakazujejo, kot da je to vse in edino kar so v življenju dosegli.

BlaY0> No zdaj mi pa najdi eno (po tvoje) dobro demokracijo. Lahko v Evropi, ni nujno da je članica EU.
Danska, Nemčija, Nizozemska, Švedska, Norveška, Finska, Belgija, Švica, pa tudi zunaj evrope jih je precej: Nova Zelandija, Kanada, Avstralija, Japonska, pa verjetno sem še kakšno pozabil.
luli> Kje točno so kršene pravice toplih?
Zakonodaja jih obravnava drugače, kar je z ustavo prepovedano.
luli> Kaj točno je ta vlada za njih naredila?
Omogočila jim je, da posvojijo otroka partnerja.
luli> Zakaj misliš, da bi njim pripadla pravica do posvojitve
Ker pripada vsakemu odraslemu človeku.
luli> recimo poročenim 14 letnim cigankam pa ne?
Ker niso polnoletne.
luli> mi pa ne bi smeli reči Raje štrik kot peder za očeta?
Lahko rečeš kar želiš, ampak ustava je glede zakonodaje kljub temu popolnoma jasna.
Danska, Nemčija, Nizozemska, Švedska, Norveška, Finska, Belgija, Švica, pa tudi zunaj evrope jih je precej: Nova Zelandija, Kanada, Avstralija, Japonska, pa verjetno sem še kakšno pozabil.
luli> Kje točno so kršene pravice toplih?
Zakonodaja jih obravnava drugače, kar je z ustavo prepovedano.
luli> Kaj točno je ta vlada za njih naredila?
Omogočila jim je, da posvojijo otroka partnerja.
luli> Zakaj misliš, da bi njim pripadla pravica do posvojitve
Ker pripada vsakemu odraslemu človeku.
luli> recimo poročenim 14 letnim cigankam pa ne?
Ker niso polnoletne.
luli> mi pa ne bi smeli reči Raje štrik kot peder za očeta?
Lahko rečeš kar želiš, ampak ustava je glede zakonodaje kljub temu popolnoma jasna.
Zgodovina sprememb…

luli> Ampak dokler paradirajo po ulicah ter glasno vzklikajo gesla kot recimo "Ponosen, da sem gej" si tega niti najmanj ne zaslužijo.
Kdo te je pa vprašal, kaj zaslužijo? Njihove pravice so zagotovljene z ustavo. Če misliš, da ne smejo paradirat, potem tudi misliš, da te moram na tem forumu pobrisat, kadar se s tabo ne strinjam.
luli> Njihova gesla pa nakazujejo, kot da je to vse in edino kar so v življenju dosegli.
Zakaj se pa to tebe tiče?
BlaYO> A nima Katy na svojmu Cayenu napisan "Ponosna sem ker imam Cayena"
Nimam pojma, ampak če ma - v čem nej bi bil problem?
Kdo te je pa vprašal, kaj zaslužijo? Njihove pravice so zagotovljene z ustavo. Če misliš, da ne smejo paradirat, potem tudi misliš, da te moram na tem forumu pobrisat, kadar se s tabo ne strinjam.
luli> Njihova gesla pa nakazujejo, kot da je to vse in edino kar so v življenju dosegli.

luli> Ampak dokler paradirajo po ulicah ter glasno vzklikajo gesla kot recimo "Ponosen, da sem gej" si tega niti najmanj ne zaslužijo.
Točno tako! Ustavo pa posredno določamo ljudje. In če smo lahko sprejeli mejo 18 let za polnoletnost, zakaj ne bi sami določili meje še za dostop do arhivov in pogojev za posvojitev?

BlaY0>Danska, Nemčija, Nizozemska, Švedska, Norveška, Finska, Belgija, Švica, pa tudi zunaj evrope jih je precej: Nova Zelandija, Kanada, Avstralija, Japonska, pa verjetno sem še kakšno pozabil.
Od teh ki si jih naštel je več kot polovica monarhij. Nekatere od teh (boš že sam vedel) imajo davke na vse živo, ena pa je brez vlade že celo leto.
Lahko recimo še mi ustoličimo Matjaža, mogoče nam bo kaj bolje ;)

hamax ::
luli, saj lahko. Najdi 2/3 vecino(ce se ne motim) in daj na referendum.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()

luli> Točno tako! Ustavo pa posredno določamo ljudje. In če smo lahko sprejeli mejo 18 let za polnoletnost, zakaj ne bi sami določili meje še za dostop do arhivov in pogojev za posvojitev?
Ker bo treba prej iz ustave izbrisat člen, ki govori o tem da zakon ne sme diskriminirati na podlagi osebnih okoliščin (če pa želimo izbrisat tega, moramo izbrisati tudi tistega, ki govori o človekovih pravicah).
BlaYO> Od teh ki si jih naštel je več kot polovica monarhij.
Ja, in? "Demokratična" ne pomeni, da ima to besedo v imenu.
BlaYO> Nekatere od teh (boš že sam vedel) imajo davke na vse živo, ena pa je brez vlade že celo leto.
Mhm, ampak point je da so v njih oblasti bolj rigorozno ločene na tri veje in večina se jih hitro pomuja pomest pred svojim pragom, ko se izkaže da ga biksa. Bivši šef patrije je že nekaj časa zaprt, recimo.
Ker bo treba prej iz ustave izbrisat člen, ki govori o tem da zakon ne sme diskriminirati na podlagi osebnih okoliščin (če pa želimo izbrisat tega, moramo izbrisati tudi tistega, ki govori o človekovih pravicah).
BlaYO> Od teh ki si jih naštel je več kot polovica monarhij.
BlaYO> Nekatere od teh (boš že sam vedel) imajo davke na vse živo, ena pa je brez vlade že celo leto.
Mhm, ampak point je da so v njih oblasti bolj rigorozno ločene na tri veje in večina se jih hitro pomuja pomest pred svojim pragom, ko se izkaže da ga biksa. Bivši šef patrije je že nekaj časa zaprt, recimo.
Zgodovina sprememb…

V bistvu je ravno nasprotno, če ima država v svojem imenu "demokratična" potem veš, da je nekaj narobe

hamax ::
BlaY0, je kje napisal, da je monarhija pogoj za demokracijo? Zelo dvomim.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hamax ()

djordjevic ::
Ustava ti zagotavlja enakost po kategorijah. Ampak da se navežem na tisto zgoraj - stopnja demokratičnosti bi znala biti premo sorazmerna s trajanjem državnosti.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Bluzite. Tudi nemcem, avstrijcem, čehom,... ustava zagotavlja enakost, pa kljub temu
http://www.evropa.gov.si/si/vsebina/pog...
Eno samo sprenevedanje vas je!
http://www.evropa.gov.si/si/vsebina/pog...
Eno samo sprenevedanje vas je!

18. Nemčija
Možna je registracija istospolne partnerske zveze. Istospolni partnerji lahko posvojijo le biološke otroke svojega partnerja.
Očitno si full of shit, luli.
Možna je registracija istospolne partnerske zveze. Istospolni partnerji lahko posvojijo le biološke otroke svojega partnerja.
Očitno si full of shit, luli.