» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
100 / 219
»»

PaX_MaN ::

Tole drži? Kaj izbereš?
Glede na slabšanje razmerja med aktivno populacijo in upokojenci, obstajajo tri možne rešitve: zvišanje prispevkov, znižanje pokojnin ali podaljševanje delovne dobe.

Izberem zaposlitev 113k registriranih + N neregistriranih brezposelnih.

BlueRunner ::

Mhm. Kdaj odpreš firmo in jih zaposliš?

Spy ::

Malajlo je izjavil:

Ljudi, ki jih leta 2011 še preganjajo komunisti, živijo v nekem svojem svetu. Če bi zgonje pisal Bill Gates, mojega mnenja ne spremeni.
Got it?

Predlagam, da odgovoriš na moja enostavna vprašanja, ki sem ti jih postavil v prejšnjem postu. Veš, izraze je potrebno poznati. Malo poguglaj o fašizmu, nacizmu, komunizmu, totalitarizmu, state-capture, ponzi, talibanih pa boš lažje dojel sporočilo. Leta 2011 nas še kako preganjajo komunajzrji, samo pomisli na pokojninsko krajo, nezaslužene pokojnine in stalno mešanje megle okoli vsega tega.

Pšenični ::

"Zakaj bi "začeli" šele pri pasji aferi, ko pa je sranje že od osamosvojitve naprej?"

Ker je to točka, tako začetka propada Kresalove, kot tudi levice nasploh.

Najprej je potrebno ugotoviti, kam so izginili posnetki kamer. Npr. kdo je imel v tistem času dostop do aplikacij...

Ampak če ni interesa, ga ni. Če bo eden odgovarjal za to, potem je še upanje. Da se kaj spremeni.

Sicer pa danes teden, so že referendumi. Kako čas hitro beži, tako nam kot komunistom na oblasti.

bluefish ::

Saj, nekaterim je v interesu pravna država le do trenutka, ko lahko služi za odstranitev nevšečnih političnih nasprotnikov. Od tam naprej pa sviramo dalje.

Najprej je potrebno ugotoviti, kam so izginili posnetki kamer.

Katerih kamer? Sosed je imel eno, samo je snemala samo njegovo dvorišče.

jype ::

telbanc> Če bo eden odgovarjal za to

Za kaj natanko pa mora odgovarjat in kako bodo posnetki kamer pri tem pomagali?

"Za kaj natanko pa mora odgovarjat in kako bodo posnetki kamer pri tem pomagali?"

Hotel sem reči, če kdo ve kaj se je zgodilo z tistimi posnetki. So jih izbrisali ali ne. Iz posnetkov naj bi bilo razvidno, kdo se je vozil okoli tistega večera. Sicer pričakovat, da bi povedali kaj je gor na posnetkih, bi bilo sila naivno. No, kakšno pravljico za otroke že....

Zgodovina sprememb…

Če bo eden odgovarjal za to, potem je še upanje. Da se kaj spremeni.

Izvoli ovadit SDSovega Jarca.

Hotel sem reči, če kdo ve kaj se je zgodilo z tistimi posnetki. So jih izbrisali ali ne.

Kateri naj bi bili to 'tisti' posnetki?

Iz posnetkov naj bi bilo razvidno, kdo se je vozil okoli tistega večera.

Posnetkov česa? Posnetkov od kod?

"Posnetkov česa? Posnetkov od kod? "

Posnetkov kamer, ki spremljajo promet....

Da se zelo lepo analizo naredit....kdo se je gibal in kje....

Po Ljubljani je lepo število kamer....velikega brata....ker se posnetki hranijo le dve leti, so verjetno že izbrisani, ali pač ne?

Sicer se nobenemu ni ljubilo zadevo pregledat. Glede na to, kje je hiša Baričevičev, mislim lokacijo, bi se lahko marsikaj ugotovilo.

Zgodovina sprememb…

telbanc> bi se lahko marsikaj ugotovilo.

Ja, kaj, natanko?

Po Ljubljani je lepo število kamer....velikega brata....

V ljubljani je na _cestah_ celih 10 televizijskih kamer.

Ramon dekers ::

telbanc mislim da je jasno:

POLICIJA: LDS
SODSTVO: LDS

Nevem kaj hočeš komurkoli dopovedati, ko pa že vse vemo, razen seveda zagovornikov comijev oni hočejo odkriti toplo vodo in preganjati janša vse za nazaj, sploh ko jim omeniš da je potrebno rešiti katerokoli afero ki se je zgodilo v preteklosti, kljub temu da to ni odaljena preteklost ampak dejansko sedanjost in svet oz država v kateri živimo.

Sicer pa je preteklost lahko 5 min ali pa celo desetletje, pomembno je da zakrijemo sedanjost oz 5 minutno preteklost in celotno breme prevalimo na afere 10 let nazaj, tako se to dela.

Mislim wtf.

Vse kar nam ostane je upanje da se LDS, ZARES in mogoče, mogoče če nam bodo zvezdice naklonjene tudi SD, poberejo iz državnega parlamenta, saj so tam samo drobniči na 1000 potenco.

Zgodovina sprememb…

ko pa že vse vemo,

LOLz, niti na simple vprašanje "katerih kamer?" nimate odgovora.:))

pax_man okdrivamo samo še toplo vodo. Najbolje da vprašaš vašo zaveznico katarino kresal, mogoče te bo ona za roko peljala do njih, seveda samo če si v njeni stranki.

pax_man okdrivamo samo še toplo vodo. Najbolje da vprašaš vašo zaveznico katarino kresal, mogoče te bo ona za roko peljala do njih, seveda samo če si v njeni stranki.

Pol praviš da pojma nimate?>:D

Ob nadaljevanju takšnega dialoga se bo zaklenilo tudi to temo. Zahteva se argumentirana debata in "Najbolje da vprašaš vašo zaveznico katarino kresal" to ni.

Ziga Dolhar ::

Zahtevana je argumentirana debata. Opozorilo telbancu in Ramon Rekersu.
https://dolhar.si/

Mr.B ::

Telebanc, v ljubljani so na dotični dan, ravno naključno ob tistih uricah " dve", imeli vzdrževanje na vseh, kjer bi se karkoli videlo. Pač tak slučaj, kot kakšna znana cementarna v zasavju, ko ravno postanejo koristne, ne delajo :).

PS : v ljubljani te od table Ljubljana, spremlja kamera. V ljubljani ni možnosti, da te nebi sledila kamera ali dve. Kamer je ogromno. Aja edino ena stvar ni definirana, da te kamere na sodišču ne veljajo nič, ker tudi tiste v trgovinah, ne veljajo na sodišču, so kao s premalo resolucijo. ..
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

hamax ::

Kamer je ogromno.

Lahko vzames zemljevid ljubljane in oznacis kamere, ki spremljajo promet? Jaz jih namrec nisem videl ogromno.

Spy ::

BlueRunner je izjavil:

401(k) na Wikipediji pove, da so ljudje v najmanj 50% primerov neodgovorni in nimajo pojma kako malo jim bo ostalo pokojnine, če jim niso že drugi pokradli, kar so varčevali. Mediana prihrankov je namreč pod 25% tistega, kar potrebujejo za ohranitev statusa. Preračunano v naše razmere. Človek na minimalcu dobi v žep 600 EUR, po zasebni varčevalni shemi v ZDA bi mu uspelo v celotni delovni dobi privarčevati dovolj za cca. 150 EUR mesečne pokojnine. A je to tisto, kar hočeš imeti pred vrati čez 40 let?

Malo resnosti prosim. Slovenski etatizem nas pelje v pot grških državnih penzij. Vprašanje je koliko bodo vredne državne pokojnine ob naši upokojitvi. Ampak point ni v tem. Morda se motim ampak se mi zdi, da si že vsaj enkrat omenil stanje posameznikov, ki nočejo/ne znajo si priskrbeti finančno varnost za stara leta. Pomembno je poudariti dejstvo, da zaradi sedanje ureditve (mama država skrbi za vse) se posameznikom ne zdi potrebno premišljevanje in odločanje glede pokojnine in njihove finančne prihodnosti ob upokojitvi. Izplačilo bruto-bruto plač bi seveda to spremenilo. Pričakovali bi najmanj spremembo določenih učnih načrtov z uvedbo relevantnih tematik.

Kar me najbolj skrbi pri tovrstnem pisanju je ekstenzija pojma neodgovornosti omenjenih 50%. Sprašujem te, ali si ti zdi, da je torej v danem primeru vprašljiva tudi volilna pravica. In sicer še zlasti, če slovenski etatisti dvomijo, da bi znala Spy in njegova čudovita soproga gospodariti z bruto zneski (ali če želiš prispevki) bistveno bolje kot birokrati slovenske zgodbe o uspehu.

Spy> Izplačilo bruto-bruto plač bi seveda to spremenilo.

Vprašanje, kaj storiti z vsemi tistimi, ki s svojimi prihranki brez državnih pokojnin ne bodo mogli preživeti, ostane.

jype je izjavil:

Spy> Izplačilo bruto-bruto plač bi seveda to spremenilo.

Vprašanje, kaj storiti z vsemi tistimi, ki s svojimi prihranki brez državnih pokojnin ne bodo mogli preživeti, ostane.

glej smo v kapitalizmu ne v socializmu, solidarnosti je konec. Tako da ja bruto bruto plače. Potem pa metat prihranke v različne valute, nepremičnine. Kdor bi pač zapravil to v šoping centring pa tudi prav, bo pač na stara leta stradal.

hamax ::

bo pač na stara leta stradal.

Slovenija je socialna drzava. Sicer lahko to spremenimo, ampak zelo dvomim, da te bo kdo podprl.

Double_J ::

Slovenija je socialna drzava. Sicer lahko to spremenimo, ampak zelo dvomim, da te bo kdo podprl.

Seveda, zato imamo socialno pomoč okoli 250€, če je penzija nebi dosegla.
Dve šivanki...

oni hočejo odkriti toplo vodo in preganjati janša vse za nazaj, sploh ko jim omeniš da je potrebno rešiti katerokoli afero ki se je zgodilo v preteklosti, kljub temu da to ni odaljena preteklost ampak dejansko sedanjost in svet oz država v kateri živimo.
Ne gre se za pregon JJ, ampak tudi za vse ostale, ki so delali sranje ob in po osamosvojitvi. Jasno, afera s psi je še kolikor toliko sveža, vendar bodo mnogi tudi čez deset in več let vlačili to na plano. Kje je tem primeru interes po obravnavi aktualnih problemov, če pa niste pripravljeni sprejeti zaključkov sodne veje oblasti?

Sicer pa je preteklost lahko 5 min ali pa celo desetletje, pomembno je da zakrijemo sedanjost oz 5 minutno preteklost in celotno breme prevalimo na afere 10 let nazaj, tako se to dela.
Vice versa, enostavno.

Ramon dekers> glej smo v kapitalizmu ne v socializmu, solidarnosti je konec.

Ja fino, potem mi pa lahko država vrne mojih 60% in se lahko takoj upokojim.

Par sto tisoč ljudi, ki zdaj prejemajo pokojnino, pa se lahko gre slikat.

glej smo v kapitalizmu ne v socializmu, solidarnosti je konec.
Zanimivo. V debati o Malem delu pa si bil zelo oster do vseh predlaganih oblik ukinitve študentskega dela, tudi do tiste, po kateri se povsem ukine in izenači z redno obliko zaposlitve. Ja, dvoličnost je fina reč.

jah bluefish potem je potrebno začeti pri Ribičiču, in poslati njega v Hag. Mislim da bi bil levi trojček kot heroj ki bi poslal vojnega zločinca v Hag.
Sicer pa je bil v orožarski aferi tudi kučko.
Normalno da se ne gre (samo) za pregon JJ. on je samo nek grešni kozel ko je potreben da se preobrne pozornost od afere ki jo zagrešijo comiji. Pač prelivanje gnojnice.

Levica mora dol, dol z vseh strani (sodne, izvršilne, zakonodajne oblasti). Povzročili so preveč sranja kakorkoli obrneš, na oblasti so odkar je Zlovenija samostojna.

Sodna veja oblasti ne dela zaključkov. Dela jih ko gre za reveže: v imenu ljudstva.

In še enkrat:

Policija: lds
Sodstvo: lds

Fino, predstavi dokaze in jih predloži ustreznim sodiščem in organom. Ker smo v EU sploh nisi omejen na Slovenijo.

Stari, men verjem - to je vsega kriv Janša, sam da se njega znebimo, pa bo vse bolš!

bluefish je izjavil:

Zanimivo. V debati o Malem delu pa si bil zelo oster do vseh predlaganih oblik ukinitve študentskega dela, tudi do tiste, po kateri se povsem ukine in izenači z redno obliko zaposlitve. Ja, dvoličnost je fina reč.

moj predlog je bil naj naredijo redno delo tako kot je študentsko delo, vse ostala pogajanja so mešanje dreka, in ne spreminijo ničesar. Ko bo vlada spremenila javni sektor odpustila določeno število ljudi, naredila res, ampak res vse za pokritje primankljaja potem lahko ukinemo šd.

bluefish je izjavil:

Fino, predstavi dokaze in jih predloži ustreznim sodiščem in organom. Ker smo v EU sploh nisi omejen na Slovenijo.

Uf uf... Da ne bi. Je cela vrsta dokumentov o eksekucijah, ampak saj vemo kdo ščiti svoje interese in kje so dokumenti.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Malo resnosti prosim. Slovenski etatizem nas pelje v pot grških državnih penzij.

Malo resnosti prosim. Ker je sistem samoplačniškega varčevanja za pokojnine dokazano usran, ga ni potrebno braniti s tem, da se našega razglaša za etatističnega, ker to ni.

Ampak point ni v tem.

Res je. Point ni v tem, da odvračaš pozornosti iz glavne poante.

Morda se motim ampak se mi zdi, da si že vsaj enkrat omenil stanje posameznikov, ki nočejo/ne znajo si priskrbeti finančno varnost za stara leta. Pomembno je poudariti dejstvo, da zaradi sedanje ureditve (mama država skrbi za vse) se posameznikom ne zdi potrebno premišljevanje in odločanje glede pokojnine in njihove finančne prihodnosti ob upokojitvi. Izplačilo bruto-bruto plač bi seveda to spremenilo.

Tako, kot nas je razdelitev certifikatov nenadoma spremenila v izobražene kapitaliste, ka-li?

Pričakovali bi najmanj spremembo določenih učnih načrtov z uvedbo relevantnih tematik.

Ker so "učni načrti" tako zelo relevantni in učinkoviti. Recimo "vzgoja za varnost v prometu". Vsakega voznika s tem driblajo, pa jih še vedno množice ne poznajo CPP.

Pa tudi če za potrebe debate privzamemi, da bi pomagali. Torej lahko računamo, da bo prva "usposobljena" generacija postala aktivna čez 10 let, prvi izmed njih pa se bodo upokojili čez kakšnih 50 let. To je ocena trajanja procesa, če ne želiš imeti na ulicah barikade, ki bodo od tebi podobno mislečih zahtevali glave. Poleg tega, da kakršen koli radikalen predlog na referendumu avtomatično pogori. Še trenuten, ki je samo poporavek enačbe, bo izgleda pogorel.

Kar me najbolj skrbi pri tovrstnem pisanju je ekstenzija pojma neodgovornosti omenjenih 50%. Sprašujem te, ali si ti zdi, da je torej v danem primeru vprašljiva tudi volilna pravica.

Zakaj mešaš socialen status in volilno pravico? Ali morda meniš, da socialno šibkejši ne bi smeli voliti? Zagovarjaš morda novodoben fevdalizem?

In sicer še zlasti, če slovenski etatisti dvomijo, da bi znala Spy in njegova čudovita soproga gospodariti z bruto zneski (ali če želiš prispevki) bistveno bolje kot birokrati slovenske zgodbe o uspehu.

Kaj ta dva počneta je v veliki sliki stvari približno toliko relevantno, kot je relevantno kaj počneš ti in tvoji domači.

Malo morgen miško. Preberi si ustavo države v kateri živiš, preden prijavljaš bedarije.

Uf uf... Da ne bi. Je cela vrsta dokumentov o eksekucijah, ampak saj vemo kdo ščiti svoje interese in kje so dokumenti.
Torej znaš s prstom pokazati na nosilce dokumentov? Kaj ti preprečuje odpreti usta? Menda ja ne zlobni LDS in Palček, ki z vrvicami kontrolirata vsako mišico posameznika v državi.

bluefish je izjavil:

Torej znaš s prstom pokazati na nosilce dokumentov? Kaj ti preprečuje odpreti usta? Menda ja ne zlobni LDS in Palček, ki z vrvicami kontrolirata vsako mišico posameznika v državi.

Glej ne seri mi s takimi. Mojmu dedu so comiji pobrali celotne površine zemlje, parcele, zato ker je preveč imel, bili so bolj premožni. Danes se tožuje moj fotr, sodišče mu je v postopku oz odločbi zapisalo: Ni stranka v postopku.
Sodstvo negira samemu sebi, če poznaš kaj postopke o denacionalizaciji...Če si v stranki Lds ali njihov zagovornik ok, fino, ne mi pa trolat kako naj odprem usta in povem zadeve ko so jasne, vse je črno na belo, kdo je odgovoren. Sin največejega zločinca v državi pa postane ustavni sodnik... Zlovenija

Še enkrat
sodstvo: LDS
Policija: LDS

Ramon dekers> Mojmu dedu so comiji pobrali celotne površine zemlje, parcele, zato ker je preveč imel, bili so bolj premožni.

In tega niste dobili nazaj med denacionalizacijo? Kako pa to? Vsi ostali pa smo.

jure fino zate in ostale. Ti naj zaploskam ali dam lupčka? Staremu očetu so ponudili mizerijo, ponudili so mu manj kot nič? Zakaj? Zato ker so comijo odvzeto premoženje prodali, ponudili so mu pa neke obveznice, skratka mizerijo... Oče je seveda vse zavrnil...Med postopkom ga je zadela kap zato pač ni mogel odgovoriti na odločbo, kasneje je to prevzele zakoniti dedič, ki pa žal ni stranka v postopku...

Zgodovina sprememb…

To je neumnost. Zakoniti dedič seveda je stranka v postopku in premoženje seveda je njegovo. Če država tega ustrezno ne kompenzira, se kar temeljito pritoži.

A ko je bil na oblasti Janša se to ni kar samo od sebe uredilo, al kako?

zadeva je sicer na evropskem sodišču, kaj bo s tega pa nevem. Jure pa daj bodi odrasel zadevi lepo te prosim. Koga slepiš? Janša je vsekakor boljša izbira kot tile rdečkarji, dejstvo pa je da on v sodstvu nima nobene veze, saj imajo sodniki neomejen mandat oni pa so že uf uf nekaj časa po sodiščih in ščitijo staro gardo.

Double_J ::

Jypu bi privoščil da živi v desničarski diktaturi, levičarji bi vodili kratek prehod v demokracijo, potem pa bi vladali isti desničarji kot so prej.

Fišer bi v času diktature preganjal cigane ter žide, sedaj pa bi bil imenovan. Turk pa bi rekel, da gre za velikega strokovnjaka z bleščečo kariero.

Malo misleno obrneš zadeve pa je hitro jasno. Če že nisi bil osebno oškodovan, potem niti to ni treba za razjasnitev.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

tako je, kdor ni bil osebno oškodovan od sistema mu dobesedno dol visi, pomembno je da ima on službo 800 € in da gre ob vikendu lahko na pivo, kavico.
Ampak tudi te stvari počasi izginjajo, sicer pa kako naj stara garda prepriči krajo tajkunom ko pa sama ravna enako?

Malajlo ::

Glej ne seri mi s takimi. Mojmu dedu so comiji pobrali celotne površine zemlje, parcele, zato ker je preveč imel, bili so bolj premožni. /.../
Sodstvo negira samemu sebi, če poznaš kaj postopke o denacionalizaciji...Če si v stranki Lds ali njihov zagovornik ok, fino, ne mi pa trolat kako naj odprem usta in povem zadeve ko so jasne, vse je črno na belo, kdo je odgovoren.

Hja, kaj pa ni nič RKC ponudil. Oni so dobili celotne površine zemle, parcele. Še Blejski otok. Pa vrh vsega so večinoma fevdalnega izvora, kar je bilo izključeno v zakonu o denacionalizaciji. Če si v stranki SKD/NSi/SDS ali njihov zagovornik ok, fino, ne mi pa trolat kako naj odprem usta in povem zadeve ko so jasne, vse je črno na belo, kdo je odgovoren.

Malo misleno obrneš zadeve pa je hitro jasno.

Meni se TO zdi kraja. Odgovarjal pa ne bo nihče. Prekleta banda kolaborantska!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

miselno lahko obračaš kolikor hočeš, ampak to ne izključuje dejstva da sedanja vlada daje zločince na kovance, sinove zločincev za ustavne sodnike, zločincev genocidev, kraj nismo nikoli rešili. Hey ampak kakorkoli pogledaš tudi papež je podpiral pedofile. Jupi.

Tebi se zdi kraja? Saj ti nihče nič vzel, imaš kakšen postopek na sodišču? Nevem kaj serješ... Kraja je potem tudi to da dajemo košček za koščom ozemlje hrvaški, da smo dali trst Italiji...etc.

Lahko mešešaš drek na Janšo, cerkev, Hitlerja, Vesoljce... Samo da poskušaš omiliti kako dobre ljudi imamo sedaj, češ da tisti drugi so (bili) pa še hujši...

Zgodovina sprememb…

Samo da poskušaš omiliti kako dobre ljudi imamo sedaj, češ da tisti drugi so (bili) pa še hujši...
Podtikanje besed se ne spodobi.

bluefish je izjavil:

Samo da poskušaš omiliti kako dobre ljudi imamo sedaj, češ da tisti drugi so (bili) pa še hujši...
Podtikanje besed se ne spodobi.

eh dokler nisi v določenem konfliktu z državo, sodstvom, je vsaka stvar ki jo poskušaš obrazložiti dopovedati podtikanje besed. Sicer pa tisti ki še ni imel opravka s to državo niti ne bo razumel.

Malajlo ::

Pa tako se trudim, da bi bil jasen, da bi plastično in s primeri prikazal vaše blodnje, pa mi ne in ne rata...
Če dvignem nivo, me noben ne šteka, če ga spustim, pa nisem resen.

(in spet...)

Sicer pa tisti ki še ni imel opravka s to državo niti ne bo razumel

Madona! Vsak dan imam opravka s to državo! Še to, da mi avioni letajo nad glavo ponoči je povezano s to državo! Mislim, a ti si drugače z Marsa ali kaj in se vsake toliko vrneš na rodno grudo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Malajlo ()

Ramon dekers> tako je, kdor ni bil osebno oškodovan od sistema mu dobesedno dol visi, pomembno je da ima on službo 800 € in da gre ob vikendu lahko na pivo, kavico.

Svašta.

Jaz (od mojega dela zaračunanega denarja) tej državi vsako leto zmečem za več kot 33 bruto plač, tako da boste blazno težko mene obtožili, da imam od tega sistema koristi.

Double_J> Fišer bi v času diktature preganjal cigane ter žide, sedaj pa bi bil imenovan. Turk pa bi rekel, da gre za velikega strokovnjaka z bleščečo kariero.

Ne razumem, čemu se vam potem ne zdi neokusno, da imamo v Sloveniji spomenik Stepincu, na primer. Dvojne standarde mate, to je.

Malajlo:Madona! Vsak dan imam opravka s to državo! Še to, da mi avioni letajo nad glavo ponoči je povezano s to državo! Mislim, a ti si drugače z Marsa ali kaj in se vsake toliko vrneš na rodno grudo?

Predlagam ti da greš v jok in na drevo, pa vse igrače s seboj in nikoli več dol...se opravičujem (modu) da se spuščam na tvoj nivo.

Kot drugo ti verjetno nikoli ne boš razumel kaj sem mislil s tem. Dokler ti je ok ti je pač ok, ni problema, letala bodo še naprej letala nad teboj, avtomobili hrup in ostale banalne bedarije pa bodo ovira očitno celo življenje.

lexios ::

Tole drži? Kaj izbereš?

Glede na slabšanje razmerja med aktivno populacijo in upokojenci, obstajajo tri možne rešitve: zvišanje prispevkov, znižanje pokojnin ali podaljševanje delovne dobe.

Izberem tole:

1) Avtomate v roke in nad parlament, da se rešimo "levih" in "desnih" in se motivira narod... >:D

2) Nove volitve (potencialnih levih in desnih, pa jebiga vsaj 20 let bo mir s tem sranjem...)! Reforme volilnega sistema, ustave, zakonodaje...

3) Striktno izvajanje volilnega programa, zakonodaje...

4) Znižanje vseh pokojnin nad nekim xxxx zneskom na nek znesek in sorazmerno povišanje minimalnih pokojnin... Torej pokojninsko reformo, ki zajema postopen prehod na "pokojninsko kapico"; višanje mizernih pokojnin na račun višjih pokojnin. Neke vrsto postopno "socialno uravnilovko" pokojnin, nič več državnih pokojnin za slovenske "milijonarje". Može zarad mene tudi s podaljšanjem delovne dobe na 70 let za nekatere poklice in 65 za druge, z določenimi bonitetami (porodniška, št. otrok, vojaški rok...) - ne glede na spol, sj imamo emancipirane ženske, ki ne da?

5) Postopno ukinjanje državnih pokojnin, vsaj dolgoročno projekcijo - če dedujem kredit, lahko dedujem še pokojnino!

6) Ukinitev raznih priviligirani pokojnin. Torej striktno ločevanje pokojninske blagajne od ostalih vreč brez dna... Ako je Slovenija socialna država može input iz proračuna v pokojninsko blagajno, ali jebem vam pas mater, da ne može output iz pokojninske blagajne v proračun! Jasno?

...

lexios> Neke vrsto postopno "socialno uravnilovko" pokojnin

Čak mal, folk iz tvojega tabora je par strani nazaj totalno ven padu, kako bodo ogromno vplačali v sistem (ali pa so njihovi starši že), potem bodo pa dobili prst v rit.

Pol pa ti, najhujši desničar, prideš ven s "socialno uravnilovko".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()
««
100 / 219
»»