» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
63 / 219
»»

djordjevic ::

Pšenični je izjavil:

Reforme so nujne

A telbanc se veseli padcev reform na referendumih. Razumi to, kdor more. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

drejc ::

djordjevic je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Reforme so nujne

A telbanc se veseli padcev reform na referendumih. Razumi to, kdor more. ;((

Za nesposobnost vlade krivimo volilce vladnih strank in ne opozicije. Komot razumem.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

Pšenični ::

"A telbanc se veseli padcev reform na referendumih. Razumi to, kdor more."

Nisem mislil tele reforme, tele niso vredne svojega imena.

jype ::

telbanc> Reforme so nujne, ker je vlada uničla gospodarsvo. Z gobcanjem namesto, da bi zanj kaj naredila.

Kera vlada? Ker za to, kar imamo zdaj, so krive vse vlade, ki smo jih do zdaj imeli - nobena ni prišla niti blizu temu, da bi reči popravila (še najbolj prejšnja, pa si je, kot rečeno, hitro premislila, ker je bolje uživat v lahkotnosti oblasti kot odgovorno vodit državo).

LuiIII ::

Tisti, ki ponudi na volitvah manj sociale, čiščenje in posodobitev javne uprave (predvsem razna ministrstva), po možnosti lustracijo in nižjo obdavčitev poslovnih in fizičnih oseb ima moj glas. Pa nisem neki podjetnik. Problem je samo ker bi to morali narediti že davno. Sedaj pa ne vem, če je to sploh mogoče izpeljati.

LuiIII ::

Ne vem pa kaj ga serjejo z malim delom? Študentsko delo je bilo vedno konkurenca pravemu delu in če ga je potrebno omejiti, naj se ga omeji. Pri tem pa je potrebno tudi olajšati odpuščanje redno zaposlenih. Delodajalci pa se bojijo redno zaposliti ljudi ker jih ne znajo odpuščati in jih to baje preveč stane. Sicer tega nikoli nisem razumel prav dobro, kako je lahko problem nekoga odpustiti, ampak baje "sposobni" podjetniki pravijo, da je to resen problem. Tako pač je pri vsej tej stvari, da delovno mesto, ki ne prinaša dobička v kapitalizmu ni vredno skoraj nič. Za te namene so pa obstaja t.i. socialno podjetništvo.

PaX_MaN ::

JanK ::

Lepljenje dokumentov je izgleda tudi za Svetilnikove vernike prehuda zadeva.

Okapi ::

Hočeš reči, zopet enkrat je bila udbomafija uspešnejša (po ukazu murgelska palčka so v arhiv podtaknili napačno sestavljen dokument).>:D

O.

Na Dnevniku en en dober komentar:

Barbara P. petek, 25.03.2011 ob 15:53
Tale finsko-avstrijska, udbo-mafijska, paradajzarska zarota zariplo rudecega murglskega palcka ima pa dolge lovke - zdaj jih je stegnila ze na Finance!

Bi rajši videl, da bi se našel kdo tretji, ki bi malo bolj jasno postavil smernice. Pahorjeva vlada se res ne obnaša dovolj koherentno, da bi komurkoli vlivala zaupanje.

USS Liberty ::

Anketa Financ se mi zdi zelo realna, v bistvu kaže celo manj, kot bi levica dobila, če bi bile danes volitve.

V podalpski Belorusiji, kjer folk že od vrtca naprej indoktrinirajo, koga naj volijo in kjer volilno bazo sestavlja 20% jugo priseljencev in 20% vladajočemu režimu zvestih državnih uradnikov in privilegirancev iz bivšega režima, potem levici ni težko zmagovati, ko ima že v štartu zagotovljenih 40% volilnega telesa, nasprotnik pa ima v štartu 0% volilnega telesa in se mora boriti za drobtinice, ki ostanejo.

In če k temu dodamo še levi medijski aparat, ki vsakega nasprotnika levice proglasi za nacista, belogardista, kriminalca, švercerja z orožjem in notranjega sovražnika, potem je vsak volilni rezultat, ki je manj kot 60% za levico, že pravi čudež...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Kar pa seveda plačamo preko davkov, da imajo prvi zagotovljeno službo, drugi pa socialno pomoč. Kupovanje volilcev.
Dve šivanki...

In če k temu dodamo še levi medijski aparat,
In če k temu dodamo še modele, kot je Nimic, ki naj bi bili za desne in na vsakem koraku pljuvajo po lastnem narodu ...
potem je vsak volilni rezultat, ki je manj kot 60% za levico, že pravi čudež...

O.

In če k temu dodamo še modele, kot je Nimic, ki naj bi bili za desne in na vsakem koraku pljuvajo po lastnem narodu ..

Zakaj pa bi morali biti nacionalisti?
Dve šivanki...

A je mogoče kdo rekel, da bi morali biti?

O.

T-h-o-r ::

hja, če bi desničarji ne želeli po vsakih volitvah menjavati naroda, bi jih morda več ljudi raje imelo :D
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Gregor P ::

PaX_MaN je izjavil:

Haha, SDS še kar pada, SD pa kot feniks iz pepela.:))8-):D

Na isti strani je pa potem še članek Med bralci Financ močno vodi SDS
Na vprašanja o strankarski izbiri so odgovarjali tisti, ki bi zanesljivo ali verjetno šli na volitve oziroma tega še ne vedo, takih je bilo v vzorcu 377. Kaj pa kaže anketa med bralci Financ? Svoj glas je za zdaj oddalo 1.099 bralcev, močno vodi SDS.

... zgleda da tako ubijejo dve muhi na en mah:)) Smo tako vsi srečni in zadovoljni LOL8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zaradi vzdrževalnih del na strežnikih so Finance.si od 2. ure zjutraj nedostopne. Dostop bo omogočen okoli 3. ure zjutraj.

Neresni.

To sporočilo imajo skorajda vsak dan, če ne kar vsak dan in to sploh ne nujno do 2h do 3h, lahko je več ur; očitno morajo opraviti ogromno vzdrževanja:P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

PaX_MaN ::

Dobro obveščen vir pravi, da je to samo izgovor zato da lahko pregledajo vse dotedajšnje komentarje in potem skopira poljubne podatke o kakih vladni garnituri preveč kritičnih uporabnikih za prihodnje represalije. Kdo to dela, ne ve povedat. Prepričan je - po njegovem vedenju - da tega ne dela policija, NPU se pa s tem trenutno ne ukvarja. Torej, edina možnost, pravi, je SOVA ali pa kakšna ilegalna operacija. Najbolj se nagiba k tej zadnji, ker s SOVO verjetno ne bi tvegal zaradi izpostavljenosti od afere arhiv, črna operacija je pa za te razmere super.
Desnica je z demoniziranjem Kučana in kako stoji za čisto vsem, kar se zgodi v sloveniji naredila naredila nam vsem medvedjo uslugo. Brez problema lahko furajo nezakonite operacije in če kdo slučajno izblebeta bodo ubil kar precej muh na en mah:
1) vse bodo prevalil na Kučana in UDBO - sej to desnica že od zmeraj javka, da so za vse krivi oni, ne?
2) s tem bodo Kučanu vrnil milo za drago, ker jim je obrnil hrbet ko je šel v tisti Forum 21
3) UDBAške metode vemo, kakšne so, zatorej je predpostavka, da bo vse pometeno pod preprogo edina mogoča; operejo se vseh sumov, hkrati pa ni več nobenega, ki bi jih potunkal
4) policija bo dobila:
a) nujno potrebno dobro reklamo, češ, kako smo dobri v razkrivanju organiziranega kriminala, ker gre za kršenje človekovih pravic, bodo ovce ploskale še bolj
b) pod pretvezo, da potrebujejo več denarja, da se taki ekscesi ne bodo ponavljali, bo poniknilo še več denarja
5) spet nam bodo mediji metali pesek v oči, samo da se ne poroča o pravih problemih
6) rejtingi politikov bodo spet narasli - pomnite, volitve bodo!
7) spet bomo imeli množični desant pranja možganov s strani trdojedrnega FDV kadra
8) posledica bo v imenu varnosti spet kakšno odvzeta pravica (nekaj menda že pripravljajo, ampak je strogo tajno)
To verjetno ni vse; tisti, ki se bolj spoznate verjetno veste še za kakšno posledico, a bodi dovolj; že zdaj sem napisal preveč.
Ampak tega niste slišal od mene, ja?

Se takoj vidi, da je že vikend:))

Mr.B ::

Ojej in to politični medij vladnega trojčka : http://www.delo.si/clanek/145676 , aja sem spregledal : Stališča avtorja so njegova osebna stališča.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

WireMess ::

Eskalacija nasilja orto levice: http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

Sivoloasi tovaris vse Slovence, ki ne marajo bandita na novcu, kot tudi ne komunisticnega banditstva, ki ga novec simbolizira, avtomatsko oznacuje za Hitlerjeve zaprisezence. Sovrazni govor par excellence, temeljec na globoko vgravirani zgodovinski lazi, da so komiji nekaj drugega kot naciji. Leta 2011, sredi EU. Way to go, nemsko francoski vlak nam ne uide.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WireMess ()

WireMess je izjavil:

Sivoloasi tovaris vse Slovence, ki ne marajo bandita na novcu, kot tudi ne komunisticnega banditstva, ki ga novec simbolizira, avtomatsko oznacuje za Hitlerjeve zaprisezence. Sovrazni govor par excellence, temeljec na globoko vgravirani zgodovinski lazi, da so komiji nekaj drugega kot naciji. Leta 2011, sredi EU. Way to go, nemsko francoski vlak nam ne uide.

pot, kettle, black

hypocrisy much?

Franc Rozman - Stane @ Wikipedia

Če kdo morda ne ve, o kom je govora.

JanK je izjavil:

WireMess je izjavil:

pot, kettle, black

hypocrisy much?

Ja, to je levakarsko pojmovanje sovraznega govora; banditu ne smes reci bandit, kadar je bandit nas-njihov. Samo dolocenim banditom se sme rekati "bandit". To je obenem tudi ideoloska tradicija aktualne levice, ki nam vlada, in ki je hotela v EU (in ne kaze, da misli s tem hotenjem jenjati) presvercati komunajzarsko banditstvo kot legitimen upor proti nacizmu. Sprijeno do obisti.

WireMess> Ja, to je levakarsko pojmovanje sovraznega govora

Da je? Mene nič ne moti, če mu rečeš bandit, se pa s tem (sam) jasno politično pozicioniraš in torej težko od mene pričakuješ kakšno resno spoštovanje (na podlagi tega).

Francu Rozmanu so bandit rekli fašisti, nacisti in njihovi sodelavci - ostali pa so ga poznali kot borca zoper vse, kar so prvi predstavljali.

WireMess je izjavil:

JanK je izjavil:

WireMess je izjavil:

pot, kettle, black

hypocrisy much?

Ja, to je levakarsko pojmovanje sovraznega govora; banditu ne smes reci bandit, kadar je bandit nas-njihov. Samo dolocenim banditom se sme rekati "bandit". To je obenem tudi ideoloska tradicija aktualne levice, ki nam vlada, in ki je hotela v EU (in ne kaze, da misli s tem hotenjem jenjati) presvercati komunajzarsko banditstvo kot legitimen upor proti nacizmu. Sprijeno do obisti.

Eh, z mini DeusVultom se pac ne bom spuscal v debate.

jype je izjavil:

Franc Rozman - Stane @ Wikipedia

Če kdo morda ne ve, o kom je govora.

LOL PRELOL. Slovenske Wiki clanke, ki se ticejo slovenske polpretekle zgodovine in ki so vsi potvorjeni v skladu z uradno potvorjeno zgodovino, mi limas kot nekaksne reference? In clanek, ki se zacne s "Franc Rozman-Stane [fránc rózman-stáne], slovenski španski borec, partizan, general in narodni heroj..." bi naj kaksen normalen clovek jemal resno? Ce je tale kljukec narodni heroj, naj mi prosim kdo pove, kaj herojskega je storil za narod.

Zgodovina sprememb…

WireMess> Ce je tale kljukec narodni heroj, naj mi prosim kdo pove, kaj herojskega je storil za narod.

Umrl.

WireMess> mi limas kot nekaksne reference?

Ne, zgolj kot link na človeka, za katerega očitno še nisi slišal.

WireMess je izjavil:

Ce je tale kljukec narodni heroj, naj mi prosim kdo pove, kaj herojskega je storil za narod.

Ko je na vrata drzave prisel posiljevalec, se ni obrnil, spustil hlac in dovolil, da ga od zadaj (za razliko od, npr,

in

)
ampak je delal na tem, da se posiljevalca iztrebi.

jype je izjavil:

WireMess> Ja, to je levakarsko pojmovanje sovraznega govora

Da je? Mene nič ne moti, če mu rečeš bandit, se pa s tem (sam) jasno politično pozicioniraš in torej težko od mene pričakuješ kakšno resno spoštovanje (na podlagi tega).

Francu Rozmanu so bandit rekli fašisti, nacisti in njihovi sodelavci - ostali pa so ga poznali kot borca zoper vse, kar so prvi predstavljali.

Ce so banditi banditu rekali bandit, niso sami zato nic bolj ali manj banditski od njega. S to razliko, da je danes nacizem spoznan kot banditstvo, nelegitimen prevzem oblasti s strani boljsevikov, izvensodni poboji, masovna kraja pa je... hm... evropska vrednota, zmaga nad nacizmom? Mene Franc sploh ne zanima prevec, morda niti ni res, da je kdaj pa kdaj koga zaklal (kako naj vemo, ce imamo prirejeno zgodovino), je pa vsekakor narobe, provokatorsko, zaljivo in razdvojevalno, da se na kovanec daje nekoga, ki je bil del hunte, katera se je med in po vojni znesla nad lastnim narodom. Saj ves, ze drazgoska bitka je bila ena taka umazana epizoda v tem slogu.

JanK je izjavil:

WireMess je izjavil:

Ce je tale kljukec narodni heroj, naj mi prosim kdo pove, kaj herojskega je storil za narod.

Ko je na vrata drzave prisel posiljevalec, se ni obrnil, spustil hlac in dovolil, da ga od zadaj (za razliko od, npr,

in

)
ampak je delal na tem, da se posiljevalca iztrebi.

Ja, seveda, super Franc je iztrebil nacisticno vojsko, kaj pa. Je bila taktika podobna kot v Drazgosah, ali gre za bolj epohalne bitke tipa Neretva?

Kar se tice posilstev, pa se raje ozri v leta po vojni, da bos videl, kaj pomeni desetletja sodomiziranja naroda - naciji so bili napram komijem prijazni stricki, pa se precej krasji rok trajanja so imeli k sreci.

Zgodovina sprememb…

oldguy ::

naciji so bili napram komijem prijazni stricki, pa se precej krasji rok trajanja so imeli k sreci.

Sej tudi jaz čudno gledam kaj dela partizan na kovancu, ampak tole je pa en bullshit. Naciji so hoteli naredit tole deželo spet nemško, ne pozabit tega. Če nisi ravno zdebiliran skinhead, bi ti moralo biti jasno, da z naciji in fašisti Slovenije (in precej slovencev) ne bi bilo. Sej, zaradi mene ti lahko dol maha za Slovenijo, meni pač ne. Ampak, prijazni strički so bli pa my ass...

WireMess> nelegitimen prevzem oblasti s strani boljsevikov, izvensodni poboji, masovna kraja pa je...

Glede poimenovanja tega za zločin jaz nimam nobenih zadržkov.

WireMess> je pa vsekakor narobe, provokatorsko, zaljivo in razdvojevalno, da se na kovanec daje nekoga, ki je bil del hunte, katera se je med in po vojni znesla nad lastnim narodom.

Njemu se očitno ni uspelo znašati nad lastnim narodom, glede na to da je že med vojno umrl.

WireMess> Ja, seveda, super Franc je iztrebil nacisticno vojsko, kaj pa. Je bila taktika podobna kot v Drazgosah, ali gre za bolj epohalne bitke tipa Neretva?

Omalovaževanje upora zoper okupatorja, ki je brez zadržkov organiziral masovni poboj celotnih etničnih skupin, je za določene ljudi pri nas še vedno eden od simptomov.

WireMess> Saj ves, ze drazgoska bitka je bila ena taka umazana epizoda v tem slogu.

Dražgoška bitka je bila umazana epizoda? Kaj so pa potem bili tovornjaki učiteljev, pisateljev, židov in drugih intelektualcev, ki se niso nikdar vrnili v Maribor? Zmaga nad komunizmom?

Fantje kolaborantje ste pa sedeli na pločniku in mahali z zastavicami nacistične Nemčije, ane!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

oldguy je izjavil:

naciji so bili napram komijem prijazni stricki, pa se precej krasji rok trajanja so imeli k sreci.

Sej tudi jaz čudno gledam kaj dela partizan na kovancu, ampak tole je pa en bullshit. Naciji so hoteli naredit tole deželo spet nemško, ne pozabit tega. Če nisi ravno zdebiliran skinhead, bi ti moralo biti jasno, da z naciji in fašisti Slovenije (in precej slovencev) ne bi bilo. Sej, zaradi mene ti lahko dol maha za Slovenijo, meni pač ne. Ampak, prijazni strički so bli pa my ass...

Ce nisi ravno zdebiliran boljsevik, bos morda znal presteti koliko slovencev manjka zaradi komunisticne revolucije. In ce nisi popolnoma zdebiliran boljsevik (zaenkrat kaze v tej smeri kaj slabo), bos znal cez palec oceniti skodo, ki jo je pod pretvezo NOB naredila zdivjana rdeca hunta, najprej z motikami in krampi, nato s planskim gospodarstvom. In se za konec, ce imas vsaj nekaj obcutka za higieno, bos dojel tudi to, da je Franc za na novec enako neprimeren, kot Rommel. Ali imajo Nemci na svojih jubilejnih kovancih Rommla in Honeckerja?

WireMess> Ali imajo Nemci na svojih jubilejnih kovancih Rommla in Honeckerja?

A mamo mi škofa Rožmana?

oldguy ::

In če nisi ravno zdebiliran skinhead, boš priznal, da je tole:

naciji so bili napram komijem prijazni stricki

bedna izjava.

Moj point stoji, v črno-bel (rdeč) drek me pa ne tlačit.

jype je izjavil:

WireMess> nelegitimen prevzem oblasti s strani boljsevikov, izvensodni poboji, masovna kraja pa je...

Glede poimenovanja tega za zločin jaz nimam nobenih zadržkov.

WireMess> je pa vsekakor narobe, provokatorsko, zaljivo in razdvojevalno, da se na kovanec daje nekoga, ki je bil del hunte, katera se je med in po vojni znesla nad lastnim narodom.

Njemu se očitno ni uspelo znašati nad lastnim narodom, glede na to da je že med vojno umrl.

WireMess> Ja, seveda, super Franc je iztrebil nacisticno vojsko, kaj pa. Je bila taktika podobna kot v Drazgosah, ali gre za bolj epohalne bitke tipa Neretva?

Omalovaževanje upora zoper okupatorja, ki je brez zadržkov organiziral masovni poboj celotnih etničnih skupin, je za določene ljudi pri nas še vedno eden od simptomov.

WireMess> Saj ves, ze drazgoska bitka je bila ena taka umazana epizoda v tem slogu.

Dražgoška bitka je bila umazana epizoda? Kaj so pa potem bili tovornjaki učiteljev, pisateljev, židov in drugih intelektualcev, ki se niso nikdar vrnili v Maribor? Zmaga nad komunizmom?

Fantje kolaborantje ste pa sedeli na pločniku in mahali z zastavicami nacistične Nemčije, ane!

Nimam cajta za vso to drisko, ampak kot razumen clovek bi raje med leti okupacije mahal z zastavicami nacisticne Nemcije, kot pa se 60 let mahal Brozu in naslednikom - ce je ze tako, da te zivljenje vcasih prisili, da moras nekomu mahati, or else. Kot bandit pa bi okupacijo (guzvo) izkoristil za narediti pizdarijo. Podobno, kot so v new Orleansu med Katrino pokale izlozbe.

jype je izjavil:

WireMess> Ali imajo Nemci na svojih jubilejnih kovancih Rommla in Honeckerja?

A mamo mi škofa Rožmana?

Ne, mi imamo Franca.

oldguy je izjavil:

In če nisi ravno zdebiliran skinhead, boš priznal, da je tole:

naciji so bili napram komijem prijazni stricki

bedna izjava.

Moj point stoji, v črno-bel (rdeč) drek me pa ne tlačit.

Tvoj miselni svet je beda, moja izjava pa stoji.

Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::

Nimam cajta za vso to drisko, ampak kot razumen clovek bi raje med leti okupacije mahal z zastavicami nacisticne Nemcije, kot pa se 60 let mahal Brozu in naslednikom

Če bi bil "razume človek" v času okupacije, bi bil zagotovo "razumen človek" tudi v času socializma. Z zastavicami bi mahal obojim.

To je počelo veliko ljudi in z njimi se v osnovi ni nihče ukvarjal.

Nekateri pa so na svoja ramena vzeli to breme, da iz svoje domovine okupatorja vržejo ven. Drugi so se okupatorju pridružil, ker s v njemu videli način kako uresničiti svoje interese.

Franc zagotovo ni bil narodni izdajalec. Kaj so bili drugi pa ni predmet tega kovanca.

To, da pa nimaš "časa za tisto drisko", pa lepo da poveš. Ignoriraš argumente in pojasnila in pač svoje tolčeš naprej. Na forumih za takšne obstaja tehnično poimenovanje.

Trol.

BlueRunner je izjavil:

Nimam cajta za vso to drisko, ampak kot razumen clovek bi raje med leti okupacije mahal z zastavicami nacisticne Nemcije, kot pa se 60 let mahal Brozu in naslednikom

Če bi bil "razume človek" v času okupacije, bi bil zagotovo "razumen človek" tudi v času socializma. Z zastavicami bi mahal obojim.

To je počelo veliko ljudi in z njimi se v osnovi ni nihče ukvarjal.

Nekateri pa so na svoja ramena vzeli to breme, da iz svoje domovine okupatorja vržejo ven. Drugi so se okupatorju pridružil, ker s v njemu videli način kako uresničiti svoje interese.

Franc zagotovo ni bil narodni izdajalec. Kaj so bili drugi pa ni predmet tega kovanca.

To, da pa nimaš "časa za tisto drisko", pa lepo da poveš. Ignoriraš argumente in pojasnila in pač svoje tolčeš naprej. Na forumih za takšne obstaja tehnično poimenovanje.

Trol.

Kaj je, partizancek, si se malo aktiviral? Aha, iz svoje domovine so vrgli okupatorja ven, potem pa so jo okupirali sami, za start z genocidom nad civilisti? To se slisi kot lep dosezek, bravo. Nekateri, tisti modrejsi, so se okupatorju pridruzili, ker so vedeli, da bo okupator sel, komunizma pa se zlepa ne bomo znebili, ko se enkrat instalira. Prav so imeli, slava jim.

Zgodovina sprememb…

WireMess> ampak kot razumen clovek bi raje med leti okupacije mahal z zastavicami nacisticne Nemcije

V to ne dvomim, saj sem že v prvem odgovoru povedal, kam si se pozicioniral.

Uživaj v plačevanju parkirnine z Ghost Busters evrskim kovancem!

WireMess> Nekateri, tisti modrejsi, so se okupatorju pridruzili, ker so vedeli, da bo okupator sel,

Za razliko od tistih neumnejših, ki so se rodili z napačno obliko nosu, barvo las, priimkom ali pač le imenom, ki so končali življenje v peklu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

jype je izjavil:

Za razliko od tistih neumnejših, ki so se rodili z napačno obliko nosu, barvo las, priimkom ali pač le imenom, ki so končali življenje v peklu.

Ja, npr. Bahovec je bil tiste case gotovo eden izmed napacnih priimkov.

Zgodovina sprememb…

oldguy je izjavil:

Imaginarno blut und boden slovenstvo pa pojdi kot non plus ultra vrednoto prodajati svojim nacijem. Jebes tako slovenstvo, ki je sodomozirano since 43. Jaz ne vidim nobene kvalitativne razlike med nacisticnim in komunisticnim terorjem, razen te, da je slednji se bolj ponizevalen, ker so ga vrsili nasi ljudje nad lastnim ljudstvom, in te, da je slednji, kot ze receno, mnogo bolj trdoziv.

The slo-tech bunch - pretezno boljseviki, ki se imajo za napredne ljudi.

BlueRunner ::

Kaj je, partizancek, si se malo aktiviral?

Prihajam iz partizanske družine in na ta del družinske zgodovine '41 - '45 sem ponosen. Najprej zato, ker so bili vsi (tudi zaradi nekaj srečnih naključij) na pravi strani, nato pa zato, ker pri povojnih zločinih niso bili udeleženi. Njihove roke so čiste in okupatorja so pomagali pregnati navkljub tistim, ki so z njim oportuno sodelovali ali nedolžne mlade navajali k sodelovanju z njim.

Če so tvoji z zastavicami mahali okupatorju, pač so mu. Kdo je komu več kot pol stoletja mahal z zastavicami je za probleme današnjega čisto nepomembno. Mene pa naše zgodovine iz 2. sv. vojne ni sram in jo takšno, kot je lahko postavim tudi ob bok vsem takratnim zmagovalcem z ZDA in VB na čelu. Nisem jaz tisti, ki mora zmagovalcem razlagati zakaj je bilo "dobro za narod", da so pomagali Hilterju.

Edini v zgodovini, ki pa so partizane, kot pripadnike partizanskega gibanja v obodbju '41 - '45 imenovali za bandite, pa so bili okupatorji. Vsi trije skupaj. Je že tako, da je lahko takrat bil partizan enemu borec za svobodo, drugemu pa terorist.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

+1 na prvi odstavek (dedek in celotna družina razen očeta, ki je šel v partizane, so občutili gostoljubje NDH, kamor so jih po ovajanju domačih 'junakov' spakirali Nemci) in sploh celoten sestavek.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Heh likvidiral pa ga je(Rozmana) Arso Jovanović, srbski junak.

Partizani so se srdito med sabo pobijali, da ima vsak narod sedaj lahko veliko padlih junakov.

http://www.leljak.si/index.php?option=c...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

BlueRunner je izjavil:

Kaj je, partizancek, si se malo aktiviral?

Prihajam iz partizanske družine in na ta del družinske zgodovine '41 - '45 sem ponosen. Najprej zato, ker so bili vsi (tudi zaradi nekaj srečnih naključij) na pravi strani, nato pa zato, ker pri povojnih zločinih niso bili udeleženi. Njihove roke so čiste in okupatorja so pomagali pregnati navkljub tistim, ki so z njim oportuno sodelovali ali nedolžne mlade navajali k sodelovanju z njim.

Če so tvoji z zastavicami mahali okupatorju, pač so mu. Kdo je komu več kot pol stoletja mahal z zastavicami je za probleme današnjega čisto nepomembno. Mene pa naše zgodovine iz 2. sv. vojne ni sram in jo takšno, kot je lahko postavim tudi ob bok vsem takratnim zmagovalcem z ZDA in VB na čelu. Nisem jaz tisti, ki mora zmagovalcem razlagati zakaj je bilo "dobro za narod", da so pomagali Hilterju.

Edini v zgodovini, ki pa so partizane, kot pripadnike partizanskega gibanja v obodbju '41 - '45 imenovali za bandite, pa so bili okupatorji. Vsi trije skupaj. Je že tako, da je lahko takrat bil partizan enemu borec za svobodo, drugemu pa terorist.

Zavedam se, da najvecja vecina partizanov ne more nositi krivde za kasnejso boljsevisko revolucijo, ki so jo skovali Kardelji, Macki in Kidrici. Veliko ljudi so komunisti nalasc spravili v nemogoc precep (z umazanimi triki kot je bila drazgoska provokacija), tako da vcasih preprosto ni bilo druge, kot iti v partizane. Meni je to clovesko razumljivo, casi vojne so bili kaoticni, tezko je bilo narediti prav, karkoli si ze naredil.

Tako nimam nic proti partizanom kot ljudem, da ne bo pomote, imam pa proti partizanstvu kot za Slovence bolj skodljivem pojavu, kot je bil nacizem. Ne gre namrec spregledati resnice, da je bil NOB dejansko instrumentaliziran (bolje receno ustvarjen) za nelegitemen prevzem oblasti ter za vzpostavitev desetletja trajajocega rezima, ki je masovno krsil clovekove pravice. Ker je torej t.i. NOB ustvaril pogoje za zlocine, ze sam po sebi ne more biti vrednota in skrajni cas bi bil, da se to jasno pove.

Ne, moji niso mahali nikomur, na kurac jim je sel tako tuj, kot domaci okupator. Zdaj pa se nekaj o blescecem uspehu "pregona Nemcev": na nasih tleh je v vojnih letih padlo okoli 5.000 nemskih vojakov, komunisti pa so pobili vsaj 15.000 Slovencev. To je tvoja "zmaga", skupaj s "silami ZDA in VB na celu". Saj bi se smejal, ce mi ne bi slo na bruhanje.

Daedalus ::

Nekateri, tisti modrejsi, so se okupatorju pridruzili, ker so vedeli, da bo okupator sel, komunizma pa se zlepa ne bomo znebili, ko se enkrat instalira.

Pejd se dret Heil Hitler kam drugam.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Daedalus je izjavil:

Nekateri, tisti modrejsi, so se okupatorju pridruzili, ker so vedeli, da bo okupator sel, komunizma pa se zlepa ne bomo znebili, ko se enkrat instalira.

Pejd se dret Heil Hitler kam drugam.

O, saj razumem. Morilec Broz je kul, se ulico imamo poimenovano po njem, Hitler pa ni kul. In napredna mladina nosi titoisticne T-shirte, to je vendar kul, to je hip. Ce je Broz kul, je tudi Hitler kul, ce Hitler ni kul, tudi Broz ne more biti. Odlocite se, levaki.
««
63 / 219
»»