» »

Slovenska levica

Slovenska levica

Temo vidijo: vsi
««
53 / 219
»»

thramos ::

djordjevic je izjavil:

In tu si zadel žebljico na glavico. Narod je treba menjat! Saj pa eni že ves čas govorijo, da totalitarno sprani ali kako že menda ne znamo razmišljati s svojo glavo. ;((

edit: typo - zgodnja ura

Jep, Okapijeve mokre sanje - da vsi desničarji zapustijo Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: thramos ()

djordjevic ::

You got it so wrong, mate.
No grave is deep enough to keep us in chains.

USS Liberty ::

Snohman je izjavil:

Nekaj strani naprej pa cela stran rdeča, na njej se bohoti le velik napis RDEČA SLOVENIJA.

Jaz sem reklamo "RDEČA SLOVENIJA" videl včeraj na TV. V čem je sploh fora te reklame? Kdo je sploh naročnik in plačnik za to reklamo? A je to spet kakšna neslana provokacija Mladega foruma SD ali kakšne skrajno leve organizacije, ki jih pri nas kar morgoli?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

BlueRunner ::

Imaš paranojo?

Okapi ::

To je verjetno retorično vprašanje, ne?;)

O.

Tvoje tudi, a ne? :P

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

BlueRunner je izjavil:

Imaš paranojo?

ne nimam paranoje zaradi ene reklame...
najbrž nam v reklami samo sporočajo, da ima Slovenka leta menstruacijo.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

T-h-o-r ::

upam, da bi imela čim več menstruacije čim dlje časa, da bo spucala "bajto"
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Double_J ::

Ampak, dobro so vas potegnili s slogani na prejšnih volitvah...

Odgovornost za spremembe, prava pot je pravna pot, nova politika.

Tisti ki so to volili imajo sedaj globok občutek sramu in gnusa.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

WireMess ::

T-h-o-r je izjavil:

upam, da bi imela čim več menstruacije čim dlje časa, da bo spucala "bajto"

People who don't like their beliefs being laughed at shouldn't have such funny beliefs.

kaj pa ti veš o mojih :D

Ampak, dobro so vas potegnili s slogani na prejšnih volitvah
Levica na prejšnjih volitvah ni zmagala zaradi sloganov levih strank, ampak zato, ker je imela dovolj štirih let "sproščenosti & uravnoteženosti" desnih strank.

O.

Double_J je izjavil:

Ampak, dobro so vas potegnili s slogani na prejšnih volitvah...

Odgovornost za spremembe, prava pot je pravna pot, nova politika.

Tisti ki so to volili imajo sedaj globok občutek sramu in gnusa.

Kakor kdo.

Fool me once, shame on you. Fool me twice, shame on me.

Edino vprašanje je koga sedaj voliti, da ne pride do "fool me twice". Opcij je zmanjkalo, ker so vsi trenutno razpoložljivi:
- že očitno pokvarjeni in se predvolilnih programov ne držijo
- imajo predvolilni program v osnovi nekompatibilen z mojimi stališči

Pšenični ::

"Levica na prejšnjih volitvah ni zmagala zaradi sloganov levih strank, ampak zato, ker je imela dovolj štirih let "sproščenosti & uravnoteženosti" desnih strank."

Levica je prejšnje volitve dobila na podlagi medijske prevare. Dobro tempirane in premišljene in nikoli dokazane afere, ki je vzela za osnovo govorice iz preteklosti (ki so verjetno bolj resnične kot ta afera), da je J. J. švercal orožje. Zato se je tud prijela.

Drugo je za majhne otroke.

Sicer za levico velja pregovor; vse se vrača, vse se plača. Torej zdej so na vrsti, da jih pokoplje lastna nesposobnost. In kradljivost.
Seveda znana še iz "uspešnih" vojnih in povojnih rekvizicij (Nekoliko se omenjenih rekvizicij tudi povojnih dotakne pisatelj Karel Grabeljšek)....

Oni bi če pogledamo NLB in njeno dokapitalizacijo, še kar izvajali rekvzicijo sodobnega časa.

Zgodovina sprememb…

TESKAn ::

NE vem, kaj msiliš, kdaj pa je formalni procent, podpore, ko bi se vlada sama morala odstraniti, in kdaj se temu reče diktatura.

Koliko? Tudi če je nič, če se sami ne spokajo, ne moreš nič. Kdaj se temu reče diktatura? Ko se bo Pahor razglasil za edinega zveličanega cesarja Slovenije in ne bo hotel s prestola, če bo izgubil volitve, takrat.

KKo je na mizi ideja, da bi si vsak svoje izobraževanje plačal sam (preko takšnih al drugačnih posojil) pa takoj v jok in na drevo.

Če hočeš drugače rešit tale problem, ti ostane le še prepoved odselitve dokler državi ne vrneš dolg izobraževanja.
Kar je pa dobro staro ujetništvo lastnega prebivalstva, ki so ga zganjale praktično vse komnustične drhali.. države. Mene bi bilo sram predlagat kaj takega na glas. Pa tebe?

Jaz bi rekel da moraš delat nekaj, od česar bo država, ki ti je financirala izobraževanje, imela korist vsaj toliko časa, kolikor je trajalo, da si se spravil skozi študij. Enako, kot je v primeru kadrovske štipendije (ki se je sicer vsi izogibajo ko hudič križa in potem jamrajo, kako ni štipendij, ampak o tem v kaki drugi temi). Če si prejemal štipendijo pet let, boš delal pet let v firmi. Če ti je država plačevala študij pet let, boš delal pet let v državi. Hočeš ven? Ni problema, samo najprej vrni, kar si dobil. Država je servis za nas, ni pa karitas. Sram predlagat? Ne, me ni. Sram naj bo tiste, ki vlečejo kak drag študij 6, 8 let, potem delajo eno leto, nato pa grejo v politiko, na primer. Misliš, da če ti nekaj označiš za komunistično, se bom zatresel in ne upal več omenit? Malo morgen.

Levica je prejšnje volitve dobila na podlagi medijske prevare. Dobro tempirane in premišljene in nikoli dokazane afere, ki je vzela za osnovo govorice iz preteklosti (ki so verjetno bolj resnične kot ta afera), da je J. J. švercal orožje. Zato se je tud prijela.

Ja, kar govorite si to še naprej. Vse so drugi krivi, Pahor, Kresalova, Golobič, Kučan, udbomafija, pa še tito iz groba. Sploh ni krivo sranje od dveh desničarskih brezplačnikov, ane?
Če pogledamo volitve 2004, ko je zmagala SDS. Kaj je bilo takrat najbolj drugače? Ja kaj le, Janša je bil skoraj kot Drnovšek. Umirjen, ni pljuval levo - desno, še opletanja z rdečo zaroto in udbomafijo ni bilo. Bi predlagal desnici, da si ogleda, kaj so takrat delali in kaj so delali leta 2008. In bodo mogoče ugotovili, kje ga biksajo.

Pa mimogrede, največ sranja glede patrije je letelo po Erjavcu. Pa je desusu uspelo povečat število stolčkov v parlamentu.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

TESKAn je izjavil:

. Kaj je bilo takrat najbolj drugače? Ja kaj le, Janša je bil skoraj kot Drnovšek. Umirjen, ni pljuval levo - desno, še opletanja z rdečo zaroto in udbomafijo ni bilo. Bi predlagal desnici, da si ogleda, kaj so takrat delali in kaj so delali leta 2008. In bodo mogoče ugotovili, kje ga biksajo.

Meni, po pravici povedano, še vedno ni jasno, zakaj je takrat slekel ovčji kožuh. Mislim, saj mi je - sebi pač ne moreš ubežat, pa če se še tako trudiš. Ker če bi nadaljeval z zmernim vedenjem, kakor je mandat načeloma začel, bi imel oblast še zdaj v rokah. Ampak ne. Je treba radikalizirat narod in delat zdrahe ter razdor. In točno, potem se eni čudijo, zakaj ni dobil novega mandata.

Mr.B ::

TESKAn, ne ne vidiš problema ti. Vladnega trojčka. Če danes razpišejo volitve, in da glede na razmere vlada SDS, ki tvori koalicijo s Karlom, je za ljudi levega trojčka KONEC. Lahko mi rečeš budala, ampak dejansko lahko JJ, pod pretvezo manjšanja stroškov, očisti za 30% kompletna ministrstva,politično neustreznega kadra, pa ga bo narod podpiral. Lahko gre še tako daleč , da bo odpravnine dal, ko bo finančna situacija to dopuščala, ali pa pod pretvezo mirovanja kot podobnega modela kot na železnicah. Oziroma po domače najdite si drugo službo, ali ustanovite svojo državo. To je problem trojčka, ki nima ničesar zgubiti, razen da v tem času rešuje svoje investicije, ker jih potem tako ali tako ne bo mogel več.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Lahko mi rečeš budala, ampak dejansko lahko JJ, pod pretvezo manjšanja stroškov, očisti za 30% kompletna ministrstva,politično neustreznega kadra, pa ga bo narod podpiral.

Torej bo vse, kar bo potrebno samo to, da imaš pravo člansko izkaznico, pa bo tvoje delo v javni upravi varno. Hmmm... kje sem to že videl? Tudi Josip Broz je imel (in začuda še vedno ima) široko podporo naroda. Tudi pri tovrstnih prevetritvah državnih organov - če nisi imel prave članske izkaznice, potem pač nisi nikamor prišel, lahko pa si kam zelo hitro odšel.

Ali torej misliš, da si JJ na račun svojega statusa prvoborca in nosilca partizanske osamosvojiteljske spomenice zasluži enak status, kot ga je imel tudi Josip Broz? Menjava ene opice z drugo, ki počne enako samo po drugim imenom?

Zgodovina sprememb…

Glej BlueRunner, želim ti še en mandat Vladnega trojčka.

Zakaj? Ali sem kje rekel, da si želim še 4 leta nesreče?

Zakaj moraš enačiti to, da se mi tudi SDS/JJ zdi usrana izbira, s tem, da bi mi moral biti trenutni vladni trojček kakorkoli simpatičen. Mi ni. Dejansko mi je zelo antipatičen in da, tudi smrdeč.

Potem pa vzemi djordjevic-ovo varianto,ki pravi, da bi bili drugi še bolj nesposobni, kot vladni trojček. Sicer pa , kdaj smatraš da mora vlada odstopiti, morda takrat ko jo podpira le še 1 % prebivalstva, no ampka toliko je pribljižno članov strenke, in njihpvih družinskih članov, preslikano na populcijo slovenije. In kdaj smatraš, da postane meha diktatura, prava diktatura.

Hebala vas sveta preproščina.

WarpedGone ::

Vprašanje je le a dost sovražte JJ, da boste še enkrat volili tole nesrečo. Ker tretje možnosti ni in je še nekaj časa ne bo.
Žal je sovraštvo pogosto močnejše od pameti.
Zbogom in hvala za vse ribe

Seveda oni težko racionalno ocenjujejo dejanja vlade. Pri enih podzavestno privzemajo da so cerkveni, belogardisti, itd. Veliko podzavestnih minus točk torej.

Zato... tudi če so boljši, so v najboljšem primeru enako slabi. Enako bi bilo tudi ob 15% gospodarski rasti in 10.000 nezaposlenih.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Seveda oni težko racionalno ocenjujejo dejanja vlade. Pri enih podzavestno privzemajo da so rdeči, komunisti, itd. Veliko podzavestnih minus točk torej.

Zato... tudi če so boljši, so v najboljšem primeru enako slabi. Enako bi bilo tudi ob 15% gospodarski rasti in 10.000 nezaposlenih.

Ja samo da ni res. Desnica ima vse podatke boljše, tudi od vseh prejšnih vlad.

Težko testiraš kaj bi mi govorili, če bi imeli levi večje uspehe, ker jih faktično nimajo.
Dve šivanki...

Double_J je izjavil:

Desnica ima vse podatke boljše, tudi od vseh prejšnih vlad.

Ma, nemoj? Potem jo je večina na prejšnjih volitvah kaznovala samo zato, ker jo vodi Janša? Daj, no. Saj še sam temu ne verjameš.

?
Poglej poste na tem forumu izpred 3 let kako so jokal da jih ubija inflacija, pa da nimajo za kruh.

Peticija je 571 je kronski dokaz.

Čakaj, a boš rekel, da je bila 6-odstotna inflacija fakin obliž ali kaj? Nekaj, česar se je treba veseliti, ker je prišlo od oh-so-svete-roke? Newsflash - vsem se dohodki ne usklajujejo z rastjo življenjskih stroškov. Peticija 571 (571 !!!) oziroma odziv nanjo pa je pač način, kako si naši vrli demokrati predstavljajo uravnoteževanje medijske krajine. 'Ako neće milom, onda silom.' - da si sposodim nazorno misel prednikov.

Ni nobenega podatka, kjer bi bila desna vlada slabša od katerekoli leve. Edina stvar, ki bi se jo lahko spomnil je inflacija, vendar to šele po prevzemu eura, saj so jo prej moralo nasilno zbijati na vseh možnih področjih. Še trgovci so držali zanalašč nizke cene do prevzema.

Volilci pa se ne odločajo racionalno, ampak čustveno na podlagi tistih predsodkov, ki sem jih navedel. Tako da... ne boj se da bi kdaj volili desnico, čeprav bi bila levica uspešnejša, zgolj zato ker imajo predsodke da so komunisti. Kot vidiš na zadnjih volitvah, si levica lahko privošči biti celo slabša. Se pravi so pri volitvah prisotni neki drugi predsodki očitno.
Dve šivanki...

Lahko si prepričan, da bodo na prihodnjih volitvah mnogi, ki so mislili, da so izbrali boljše, ali a) izbrali koga drugega ali b) ostali doma.

Sej, maksimum kar so sposobni je abstinenca.
Da lahko potem brez slave vesti udrihajo naprej po domačih izdajalcih.

Hej, ustava jim še vedno garantira svobodo vesti. Ni res? Tebe kdo sili, koga naj bi izbral, ker da je najprimernejši?

Lahko mi rečeš budala, ampak dejansko lahko JJ, pod pretvezo manjšanja stroškov, očisti za 30% kompletna ministrstva,politično neustreznega kadra, pa ga bo narod podpiral.

Pa kaj si tako naiven, da misliš, da JJ nima botrov, "prijateljev" in "zaslužnih", ki jih je treba nagradit za zvestobo? Seveda, narod bi ga podpiral, tile zgoraj našteti pa ne. In tem zgoraj naštetim se bo težje odpovedal, da mu je za narod vseeno, je pa že dokazal.

Zakaj moraš enačiti to, da se mi tudi SDS/JJ zdi usrana izbira, s tem, da bi mi moral biti trenutni vladni trojček kakorkoli simpatičen. Mi ni. Dejansko mi je zelo antipatičen in da, tudi smrdeč.

Nekateri pač ne vidijo prek črno/bele delitve. Žal...

Sej, maksimum kar so sposobni je abstinenca.

Česa je sposobna desnica, so pa že nekatere osebe na tem forumu pokazale...

Se pravi so pri volitvah prisotni neki drugi predsodki očitno.
Ne predsodki, ampak različni dejavniki. Ni višina plače in kupna moč edina stvar, po katerih se ravnajo volivci. Lahko si prepričan, da je marsikdo volil leve tudi zato, ker je imel dovolj, da je bila vsak dan najbolj udarna novica na tv, koliko kosti so izkopali iz katere jame. Pa ne zaradi kakšne partizanske fanatičnosti, ali ker bi imel slabo vest, ali ker bi bil proti kaznovanju krivcev, ampak preprosto zato, ker je to dandanes dejansko "drugorazredna tema", s katero naj se ukvarjajo zgodovinarji in po potrebi policija in sodišče.

O.

s katero naj se ukvarjajo zgodovinarji in po potrebi policija in sodišče.

Samo se ne ukvarjajo. Kaj pa sedaj?
Dve šivanki...

Spy ::

Okapi je izjavil:

ampak preprosto zato, ker je to dandanes dejansko "drugorazredna tema"

Tema o umorjenih brez morilcev enostavno NE SME biti drugorazredna ali če želiš "drugorazredna". V življenju se kar največ naučimo z izkušnjami. Fer bi bilo, da se državna identiteta gradi predvsem z jasno razčiščeno zgodovino.
Veš, nekaterim določeni dogodki ostanejo globoko gravirani v možgane. Pred nekaj več kot dvajsetimi leti je komunajzar najhujše sorte zaparkiral vhod v parkirno dvorišče hiše. Lastnica, rojena v sobi neposredno ob omenjenem vhodu je vljudno opozorila voznika, da naj umakne vozilo, saj onemogoča izhod. Komunajzer brez vsakršnih korenin v tistem kraju ji je odgovoril, naj se pobere in gre tam od koder je prišla. Komunajzer je več krat kandidiral za župana občine in se prodajal za dobrega človeka.
Poskusi narediti analogijo z morilci nedolžnih in njihovo vlogo v tranziciji, v zgodbi o uspehu, ki nas je pripeljala na rob državnega bankrota.
Veš, če bi tisti človek nosil magično obešanko, ki bi mimoidočemu v stotinki razkrila vsaj dogodek, ki sem ti ga prej pripovedal, nebi imel jajca niti kandidirat. Spadal bi v smetišče zgodovine, kjer bi lahko dokončno dobil plaketo z napisom "drugorazredni izmeček civilne družbe".
Poskusi narediti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spy ()

Ne piše zastonj v Svetem pismu, naj prvi vrže kamen tisti, ki je brez greha. Ljudje nismo brezgrešni svetniki in prav pri vsakem bi lahko našel kakšen greh, ki ga lahko po želji napihuješ do onemoglosti. Ampak človeška družba tako preprosto ne more delovati, ker ne bi nikamor prišli.

Ga ni politika na desni in levi, ki bi ne imel kakšnega greha, zaradi katerega po tvojem
nebi imel jajca niti kandidirat
. A začnemo pri JJ, ki je prepisoval govor (manjši greh) in se potem, ko so ga dobili, ni opravičil, ampak se je nesramno zlagal, da ga ni prepisal (veliko večji greh)?

O.

http://www.reporter.si/index.php?option...

Evo Okapi, Mathhai, ali je to pravna država?

Glede da bo narod podprl tudi nov zakon za 15 minut Pahorjeve slave pri Obami, potem so to zgolj še formalnosti..

LuiIII ::

Volitve bi morale biti obvezne. Ne se ne zajebavam. Samo to ima potencial, da se volilno telo lahko spametuje in vsaj malo premisli o tem komu dati svoj glas. Če ne greš volit se te enostavno oglobi. Ene 50EUR bi bilo zadosti.

tudi če premisliš zelo dobro, ni nihče vreden tega, da bi mu dal glas

CHAOS ::

Obvezne, se popolnoma strinjam! Če bi vsi, ki se ne strinjajo z današnjo politiko/politiki, oddali že danes neveljavno glasovnico bi to bil mnogo večji pokazatelj kot če preprosto ne gredo na volitve. Si lahko kdo predstavlja kakšen odmev bi sprožilo nekaj 100k neveljavnih glasovnic. Sedaj pa imamo zgolj nizko kulturo parlamentarne demokracije. Svoje nestrinjanje je potrebno pokazati aktivno in ne pasivno. Vsak glas šteje, neveljaven pa še toliko bolj.
'They have computers, and they may have other weapons of mass destruction.'

poweroff ::

LuiIII je izjavil:

Volitve bi morale biti obvezne. Ne se ne zajebavam. Samo to ima potencial, da se volilno telo lahko spametuje in vsaj malo premisli o tem komu dati svoj glas. Če ne greš volit se te enostavno oglobi. Ene 50EUR bi bilo zadosti.

Ne, to imajo v Belgiji, pa ne deluje. Pač oddaš nevljavno glasovnico. Sploh je pa Belgija trenutno res lep primer kako to "deluje"...

Limit-sky je izjavil:

Temu se reče Man on the mission.

Haha, možno. :))

Limit-sky je izjavil:

Ti pa stalno jamraš, da naj nekaj nekdo stori. Morda nekateri čakamo volitve, da lahko izrazimo svoje mnenje. V času do tega dogodka pa sem preveč zaposlen s skrbjo za svojo rit, da mi ne bi bilo treba cuzati države za kakšno pomoč in da imajo otroci kaj jesti.

Po moje si me s kom zamešal. Morda s samim sabo. Ker jaz ne jamram, jaz za razliko od tebe, ki "čakaš" tudi kaj naredim.
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: poweroff ()

Ne, to imajo v Belgiji, pa ne deluje. Pač oddaš nevljavno glasovnico. Sploh je pa Belgija trenutno res lep primer kako to "deluje"...

No, jaz bi rad videl, kako bi naši politiki (levi in desni) obrnili 100.000 neveljavnih glasovnic v svoj prid. Danes je za neudeležbo krivo vse drugo (lepo vreme, slabo vreme, blabla...). Me zanima, kaj bi bilo krivo za 100.000 neveljavnih glasovnic.

Limit-sky ::

Jap, matthai, se strinjam, nekateri dobite plačo tudi, če ni nobene koristi.

WireMess ::

BlueRunner je izjavil:

Hmmm... kje sem to že videl? Tudi Josip Broz je imel (in začuda še vedno ima) široko podporo naroda.

Natancno zato sodimo med drzave tipa Libija. Drzava je toliko napredna in demokraticna, kot so njeni drzavljani. Drzavljani, ki worshipajo morilskega diktatorja si ne zasluzijo (niti zelijo) drugega, kot da se jih brca.

BlueRunner je izjavil:

Ali torej misliš, da si JJ na račun svojega statusa prvoborca in nosilca partizanske osamosvojiteljske spomenice zasluži enak status, kot ga je imel tudi Josip Broz? Menjava ene opice z drugo, ki počne enako samo po drugim imenom?

Tvoj Broz je dal pobiti kak milijon ljudi. Da bi Jansa izvensodno masovno pobijal ljudi, se nisem slisal, ceprav sta zate menda isti opici. Ti trpis za tako hudo distorcijo realnosti, da ti tudi presaditev mozgan ne bi pomagala.

Limit-sky je izjavil:

Jap, matthai, se strinjam, nekateri dobite plačo tudi, če ni nobene koristi.

Ne bi rekel. Jaz za svojo plačo opravim svoje delo in še kaj zraven. Od plače plačam vse davke. Eni pa pač delate zgolj zato, da lahko dobte denar. Ne glede na kvaliteto dela. Saj razumem, je treba preživet, ne.
sudo poweroff

Ampak desničarji ste pa zadovoljni, kaj? Mikstone je utišan... vsaj začasno: https://mikstone.wordpress.com/2011/02/...

Ah, kako se prileže, ko ni več mogoče brati raznih peripetij Janeza Janše, kaj?

Ampak mesec hitro mine. No, upam, da se ne bo še kaj nepredvidenega zgodilo, čeprav si nekateri to zelo želite.
sudo poweroff

"Ne bi rekel. Jaz za svojo plačo opravim svoje delo in še kaj zraven."

Kot zagovornik FDV ja, si lahko mislim, da si "zelo produktiven". Ta z davki, ta je sploh "dobra".

"Ampak mesec hitro mine. No, upam, da se ne bo še kaj nepredvidenega zgodilo, čeprav si nekateri to zelo želite."

Misliš na odstop Pahorja, ali morda pridejo iz Libije "njegove Kamele"?

Zgodovina sprememb…

««
53 / 219
»»