Forum » Informacijska varnost » openVPN
openVPN
r0b3rt ::
Pozdravljeni, že nekaj dni se ukvarjam s postavitvijo VPN strežnika na sistemu Windows 7, a mi nikakor ne uspe. Zato bi prosil za pomoč. Poskusil sem:
OpenVPN Access Server Virtual Appliance VMware Version :: povezava se vzpostavi a se na vsakih nekaj sekund "periodično" prekinja.
OpenVPN GUI :: povezava se sploh ne vzpostavi.
ter vgrajeno funkcijo v samem sistemu Windows 7 :: povezava se vzpostavi, a ni internetnega dostopa. Slednja mi osebna niti ne deluje kot "varna".
OpenVPN Access Server Virtual Appliance VMware Version :: povezava se vzpostavi a se na vsakih nekaj sekund "periodično" prekinja.
OpenVPN GUI :: povezava se sploh ne vzpostavi.
ter vgrajeno funkcijo v samem sistemu Windows 7 :: povezava se vzpostavi, a ni internetnega dostopa. Slednja mi osebna niti ne deluje kot "varna".
- spremenil: r0b3rt ()
St235 ::
kam konkretno se pa povezuješ?
Jaz uporabljam openVPN za povezavo preko strongVPN in dela brez težav. Mislim, da win7 VPN deluje samo na PPTP
Jaz uporabljam openVPN za povezavo preko strongVPN in dela brez težav. Mislim, da win7 VPN deluje samo na PPTP
r0b3rt ::
kam konkretno se pa povezuješ?
Mislim, da win7 VPN deluje samo na PPTP
To pomeni, da ne moreš "deliti" povezave do spleta?
Postavil sem OpenVPN preko Virtual Appliance (VMware). Kot zgleda je bil problem v klientu. Povezava je stabilna dokler, ne zaženem RDP. Kolikor sem našel na spletu naj bi težavo odpravil z mssfix 1400, kar pa postane problem pri konfiguraciji. Ni tako preprosto kot npr. pri OpenVPN GUI, kjer naj bi v config file dodal omenjeno vrstico.
RazoorX ::
Zdravo,
prosil bi, da mi eden pove, kako najbolj enostavno vzpostavit vpn povezavo med dvema lokacijama z openvpn.
LP
prosil bi, da mi eden pove, kako najbolj enostavno vzpostavit vpn povezavo med dvema lokacijama z openvpn.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ubuntu 18.04 LTS - OpenVPN problemiOddelek: Operacijski sistemi | 586 (418) | poweroff |
» | Povezava dveh lokalnih omrežijOddelek: Omrežja in internet | 1970 (1450) | Aleks Nafi |
» | Težave z OpenVPN povezavo (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9854 (6750) | čuhalev |
» | VPNOddelek: Programska oprema | 3359 (2917) | mk766321 |
» | Domači Proxy?Oddelek: Omrežja in internet | 5245 (4277) | wungad |