Forum » Operacijski sistemi » amavisd-new, spamassasin - označevanje spama
amavisd-new, spamassasin - označevanje spama
srus ::
Zdravo!
Poganjam mail server - postfix, amavisd-new, spamassasin, clamAV, dovecot kombinacijo. Vse deluje brez težav, le način označevanja dohodne pošte kot spam me rahlo bega. Ni mi namreč povsem jasna delitev dela med amavisd in spamassasinom - nastavljanje konfiguracije obeh sistemov, uteži po katerih se določa nivo spama in meja med spamom in normalno pošto. Oziroma bolje rečeno - v teoriji mi je situacija jasna, samo v praksi se stvari obnašajo drugače.
Torej v Inboxu se mi znajde sledeči mail, ki mu je amavisd-new takole popravil header in v subject dodal ***SPAM***:
X-Virus-Scanned: amavisd-new at xxx.xxx.si
X-Spam-Flag: NO
X-Spam-Score: 1.204
X-Spam-Level: *
X-Spam-Status: No, score=1.204 tagged_above=1 required=4.5
tests=[DKIM_SIGNED=0.1, HTML_MESSAGE=0.001, MIME_HTML_ONLY=1.105,
SPF_HELO_PASS=-0.001, SPF_PASS=-0.001, T_DKIM_INVALID=0.01,
T_RP_MATCHES_RCVD=-0.01] autolearn=no
Ni mi jasno odkod je amavis dobil tagged_above 1 in requred 4.5. V konfiguracijski datoteki amavisd.conf sta nastavljena
$sa_tag_level_deflt = 2.0; # add spam info headers if at, or above that level
$sa_tag2_level_deflt = 20; # add 'spam detected' headers at that level
Po moje bi se moral šele pri X-Spam-score 2 ali več dodati ***SPAM*** v subject in spremeniti header in šele pri X-Spam-Score 20 ali več postaviti X-Spam-Flag na Yes in dostaviti mail v Junk folder
Ravno tako mi ni jasno od kot utež MIME_HTML_ONLY=1.105. Sam sem v konfiguracijski datoteki za spamassasin to vrednost zmanjšal na polovico, restartal vse service samo amavisd-new/spamassasin mi nove vrednosti ne upoštevata.
Prosim za pojasnilo situacije - od kot vrednosti 1 in 4.5 kot meji in zakaj se sprememba uteži v spamassasinu ne upošteva?
Poganjam mail server - postfix, amavisd-new, spamassasin, clamAV, dovecot kombinacijo. Vse deluje brez težav, le način označevanja dohodne pošte kot spam me rahlo bega. Ni mi namreč povsem jasna delitev dela med amavisd in spamassasinom - nastavljanje konfiguracije obeh sistemov, uteži po katerih se določa nivo spama in meja med spamom in normalno pošto. Oziroma bolje rečeno - v teoriji mi je situacija jasna, samo v praksi se stvari obnašajo drugače.
Torej v Inboxu se mi znajde sledeči mail, ki mu je amavisd-new takole popravil header in v subject dodal ***SPAM***:
X-Virus-Scanned: amavisd-new at xxx.xxx.si
X-Spam-Flag: NO
X-Spam-Score: 1.204
X-Spam-Level: *
X-Spam-Status: No, score=1.204 tagged_above=1 required=4.5
tests=[DKIM_SIGNED=0.1, HTML_MESSAGE=0.001, MIME_HTML_ONLY=1.105,
SPF_HELO_PASS=-0.001, SPF_PASS=-0.001, T_DKIM_INVALID=0.01,
T_RP_MATCHES_RCVD=-0.01] autolearn=no
Ni mi jasno odkod je amavis dobil tagged_above 1 in requred 4.5. V konfiguracijski datoteki amavisd.conf sta nastavljena
$sa_tag_level_deflt = 2.0; # add spam info headers if at, or above that level
$sa_tag2_level_deflt = 20; # add 'spam detected' headers at that level
Po moje bi se moral šele pri X-Spam-score 2 ali več dodati ***SPAM*** v subject in spremeniti header in šele pri X-Spam-Score 20 ali več postaviti X-Spam-Flag na Yes in dostaviti mail v Junk folder
Ravno tako mi ni jasno od kot utež MIME_HTML_ONLY=1.105. Sam sem v konfiguracijski datoteki za spamassasin to vrednost zmanjšal na polovico, restartal vse service samo amavisd-new/spamassasin mi nove vrednosti ne upoštevata.
Prosim za pojasnilo situacije - od kot vrednosti 1 in 4.5 kot meji in zakaj se sprememba uteži v spamassasinu ne upošteva?
- spremenil: srus ()
krho ::
nekje imaš še dodaten match, baza?, če je to slučajno debian/ubuntu, potem lahku tudi v enem izmed fajlov v /etc/amavis/coonf.d
mime_html... overridaj v amavishome/.spamassasin/user_pref
P.S. spamassasinov service nima, da teče.. SA se dvigne skupaj z amavisom
mime_html... overridaj v amavishome/.spamassasin/user_pref
P.S. spamassasinov service nima, da teče.. SA se dvigne skupaj z amavisom
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
srus ::
Eh, moral bi prebrati še dokumentacijo za ISPconfig - pravzaprav se tam nastavljajo zgoraj omenjeni nivoji za amavisd-new. Bom vedel za prihodnjič, hvala za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kraja identitete email naslovOddelek: Pomoč in nasveti | 1925 (1223) | zmaugy |
» | SpamOddelek: Pomoč in nasveti | 6005 (4462) | Matko |
» | [Ubuntu server] mail poslan iz serverja zazna kot vsiljeno pošto (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9122 (8092) | shorvat |
» | Postfix MX lookupOddelek: Omrežja in internet | 2302 (1901) | Bakunin |
» | spammmOddelek: Omrežja in internet | 1129 (1040) | SLOWWWeb.net |