Forum » Pomoč in nasveti » Cuden problem s CD-ROMom
Cuden problem s CD-ROMom
BoGo ::
Pozdrav.
Imam prav čuden problem z enim starejšim CD-ROMom. Za brateca sem poskušal usposobiti eno staro "kišto", pa sem vanj vgradil en star CD-ROM.
Finta je v tem, da mi v BIOSu CD-ROM zazna (izpiše found CD-ROM...), naprej pa ne. V DOSu pa, ko ga poskušam instalirati (driverje sem ze nabavil z interneta), pa mi javlja: "No drives found..."
CD-ROM je znamke FUNAI E285X, stroj pa je pentium 200.
Bi se priporocal za pomoc, ker ne vem, kaj bi. Poskusal sem ze razne finte z kabli in jumperji...
Imam prav čuden problem z enim starejšim CD-ROMom. Za brateca sem poskušal usposobiti eno staro "kišto", pa sem vanj vgradil en star CD-ROM.
Finta je v tem, da mi v BIOSu CD-ROM zazna (izpiše found CD-ROM...), naprej pa ne. V DOSu pa, ko ga poskušam instalirati (driverje sem ze nabavil z interneta), pa mi javlja: "No drives found..."
CD-ROM je znamke FUNAI E285X, stroj pa je pentium 200.
Bi se priporocal za pomoc, ker ne vem, kaj bi. Poskusal sem ze razne finte z kabli in jumperji...
bastadu ::
Probaj nekje staknit zagonsko za Win98 ali ME, pa z njo začeni PC in daj s podporo za CD-ROMe in potem povej, če ti ga je našlo. Če ti ga je, potem sedaj verjetno nimaš pravih drajverjev
BoGo ::
Sem ze tudi to poskusal. Driverje sem komaj nasel, ker sem ta CD-rom dobil zastonj in je verjetno ze prava antika. A je mozno, da bi bil problem v pogonu samem (ce pa ga racunalnik prepozna... OS pa ne)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izdelava zagonske diskete!Oddelek: Operacijski sistemi | 1826 (1643) | Lincolin |
» | Formatiranje-zagonska disketane dobi CD-ROMaOddelek: Pomoč in nasveti | 1166 (1121) | karafeka |
» | DMA , winXP, teac problemOddelek: Pomoč in nasveti | 880 (758) | meacho |
» | DVD??????Oddelek: Kaj kupiti | 1995 (1665) | js |
» | namestitev CD-ROM-a v novem računalnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 2163 (2003) | nando |