Forum » Loža » Zamenjava vinjete
Zamenjava vinjete
Zeberdee ::
Danes mi je počila šipa in po hitrem postopku sem, ker mi na zavarovalnici nadomestnega vozila niso priznali uredil servis, ker potrebujem jutri prevoz popoldne.
http://www.dars.si/Dokumenti/Izdaja_nad... Tukaj gor so navedene stvari o menjavi vinjete:
Izpolnjujem: zaradi uničenja zamenjati vetrobransko steklo ali del motornega kolesa, na katerega je bila nameščena vinjeta,
Torej lahko zahtevam: izdajo nadomestne vinjete za isto obdobje
Moram pa priložiti:
odstranjeno vinjeto. Pri odstranjeni polletni, mesečni ali tedenski vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu;
kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla / dela motornega kolesa, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno;
Vse v redu. Ampak jaz moram to jutri narediti: dol jo vzeti, popraviti avto, dvigniti avto se nekako odpeljati do brda (po resnici povedano, do tja brez obvoznice niti ne znam) in tam dobim vinjeto? Ali moram kupiti novo vinjeto in nato zahtevati denar nazaj?
Telefonska pa seveda deluje od 7.30 do 20.00, ko bo pa moja šajba že na menjanju, nikjer pa ne piše, do kdaj dela ta center.
Hvala!
http://www.dars.si/Dokumenti/Izdaja_nad... Tukaj gor so navedene stvari o menjavi vinjete:
Izpolnjujem: zaradi uničenja zamenjati vetrobransko steklo ali del motornega kolesa, na katerega je bila nameščena vinjeta,
Torej lahko zahtevam: izdajo nadomestne vinjete za isto obdobje
Moram pa priložiti:
odstranjeno vinjeto. Pri odstranjeni polletni, mesečni ali tedenski vinjeti mora biti razviden rok njene veljavnosti, v nasprotnem primeru je treba priložiti še račun o njenem nakupu;
kopijo računa za zamenjavo vetrobranskega stekla / dela motornega kolesa, ki ga je izdala delavnica, v kateri je bilo popravilo opravljeno;
Vse v redu. Ampak jaz moram to jutri narediti: dol jo vzeti, popraviti avto, dvigniti avto se nekako odpeljati do brda (po resnici povedano, do tja brez obvoznice niti ne znam) in tam dobim vinjeto? Ali moram kupiti novo vinjeto in nato zahtevati denar nazaj?
Telefonska pa seveda deluje od 7.30 do 20.00, ko bo pa moja šajba že na menjanju, nikjer pa ne piše, do kdaj dela ta center.
Hvala!
amigo_no1 ::
Ne kompliciraj, izpolnjen obrazec skupaj z računom&kuponom vinjete pošlješ..
Če že trmoglaviš z iskanejm dlake v jajcu, vzameš fen, segreješ in daš še pol vinjete zraven...
Kaj te stane če pokličeš in vidiš če se kdo glasi ?? OMFG ste eni trdi v prožnosti razmišljanja...
Če že trmoglaviš z iskanejm dlake v jajcu, vzameš fen, segreješ in daš še pol vinjete zraven...
Kaj te stane če pokličeš in vidiš če se kdo glasi ?? OMFG ste eni trdi v prožnosti razmišljanja...
Zeberdee ::
Problem je bil, da cifra ni 24 urna, in da sem jaz avto oddal prej, preden sem lahko poklical (delajo od 7:30 do 20.00). Za vse tiste, ki boste imeli enak problem, na cifri so mi lepo povedali, da potrebujem samo račun od menjave šajbe in odstranjeno staro vinjeto. Pri letnih baje ne komplicirajo.
St235 ::
Staro vinjeto in računa za zamenjavo stekla je dovolj pri letnih vinjetah, pri polletnih in krajših pa znajo kompliciran še o računu za vinjeto, če datum veljavnosti ni razviden iz ostanka vinjete.
SkIDiver ::
Zapelji avto na servis. Naj zamenjajo steklo in ti iz starega stekla ven izrežejo del na katerem je vinjeta (ja to naredijo ja). Vzami račun, tisti kos stekla in vlogo ter se odpelji na Brdo (po AC, ker v primeru, da te ustavijo lahko dokazuješ svoj namen z dokumenti in dokazi, ki jih pelješ na Brdo. Seveda se razume, da tako ne bo šlo skozi, če te dobijo na Kozini v smeri Kopra). Na Brdu pa ti bodo takoj izdali novo vinjeto, ki jo boš namestil na novo steklo in si uredil.
Samo nikar ne trgaj vinjete dol ampak jo odnesi s kosom stekla na Brdo!
Samo nikar ne trgaj vinjete dol ampak jo odnesi s kosom stekla na Brdo!
McMallar ::
Jaz sem jo sam pocasi dol spravil. Ni panike, so prijazni in ne delajo problemov. No, vsaj pred enim letom jih niso.
Why can't a programmer tell the difference between Halloween and Christmas?
Because OCT31 = DEC25
Because OCT31 = DEC25
Šimpanz ::
Meni je isto šipa počila in so mi na servisu lepo vinjeto dol spraskali in jo prilepli na papir. Pol pa sem se z vinjeto in potrdilom servisa po obvoznici odpeljal na Brdo kjer so mi takoj zamenjali vinjeto. Računa niso zahtevali.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VinjetaOddelek: Na cesti | 5609 (2457) | Furbo |
» | Vozilo (razbitino) prodal v Bolgarijo - Dars ne izda nadomestne vinjete. (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10806 (8780) | smacker |
» | Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 51740 (35337) | Mare2 |
» | Odstranitev letne vinjete? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11397 (9897) | steklo |
» | Premestitev tedenske vinjeteOddelek: Loža | 3063 (2292) | Utk |