» »

i5 ali i7 prenosnik?

i5 ali i7 prenosnik?

granata ::

zdravo,
kupujem nov prenosnik in me zanima kateri procesor se mi bolj splaca, ali i5 ali i7?
niham med naslednjimi 3:
http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

http://www.bigbang.si/racunalnistvo/rac...

racunalnik uporabljam za programiranje v netbeasih in matlabu, obcasno odigram tudi kaksno igro, vedno pa imam odprte razne aplikacije kot thunderbird,crome,...

BALAST ::

obcasno odigram tudi kaksno igro

Katero igro, če novejšo 3D streljačino ali simulacijo vožnje potem definitivno Dell odpade.

Med i5 in i7 boš opazil razlike kvečjemu v zelo zahtevnih igrah ali 3D izrisovanju, pri programiranju pa ne toliko. Sicer prenosniki znajo uravnavati porabo glede zahtecnosti opravila, ampak i7 porabi za cca 10% več baterije kot i5 pri enakem opravilu.

Za Lenovo Y560 vem da imajo zelo slab zaslon, ker je bil znanec med odločitvijo HP ali točno ta tvoj model Y560 in je prebrskal mnogo forumov in opisov kjer niso bili zadovoljni z kvaliteto zaslona, pač neenakomerna osvetlitev, kockasti prehod gradientne mavrice in še par defektov.

Tako, da bi ti glede na te težave raje priporočal ASUS, Zraven je pa še 2letna garancija pri trgovcu, kar je definitivno vredno več kot eno leto pri ostalih dveh.

jnzavrl ::

Sam sem kupil y560 in sem bil pravtako v dilemi med y560 in n61. Asus ima usb3 lenovo pa ima malo boljši ram možnost nadgradnje pa se mi zdi boljše zvočnike. Glede usb3 pa ima expresscard34 slot in lahko dokupis. Kar je tudi pomagalo je firma. Frend ki dosti popravlja laptope pravi da so asusi bolj slabi. Glede lenovo sem pa zadnjič bralda so vodilni glede prenosnikov.In vse kar lahko rečem je samo da je stroj. Za tak denar ne dobiš niti približno podobnega računalnika. Procesor i7 je 4 jedrnik idle pri 1,6 samo zaradi turbo boost tehnologije se pa to lahko dvigne do 2,8 mislim da in pa še hyper thread ki pa vsakemu jedru doda še navidezno jedro tako da ti pri težkih opravilih dela 8 jedr pri približno 2ghz. Kar se pa tiče glede zaslona je pa res da tiste tovarniške nastavitve in nastavitve v lenovo softwaru so res čudne, barve so blede vse je čudno svetlo. Ampak si vzameš malo časa nasaviš različne nastavitve v catalystu popraviš barve pa je veliko bolje. Samo glede na to da delaš s takimi programi bi ti priporočal da so kupiš še en dodaten zaslon vsaj 22 če ne 24 inčni. Tako da jaz ti ahko povem da je y560 vreden vsakega evra.

granata ::

kako je pa kej z gretjem?...zdej mam hp-ja in se mi res nenormalno greje, pa cim pozenem ksn mal bl kompleksen program mi takoj zacne ventilator tult k nor.

kaksne ma pa kej reference asus, ker na forumih sm prebrau vse, od tega da je noro dober pa do tega da se skos kvar?

hvala za odgovor:)

granata ::

no zdej sm pa se enga najdu:

http://compraonline.mediaworld.it/webap...

a kdo kej ve kaksen je ta? da se spet ne pregreva, tul...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup prenosnika cca 300

Oddelek: Pomoč in nasveti
132186 (1999) kmetek
»

Kupujem nov prenosnik

Oddelek: Kaj kupiti
111868 (1433) OniX
»

Ubuntu prenosnik do 500€

Oddelek: Kaj kupiti
6825 (677) Icematxyz
»

Kateri prenosnik ?

Oddelek: Kaj kupiti
91671 (1475) matonson
»

Nakup prenosnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
7783 (633) flood

Več podobnih tem