» »

Nakup Mobitela

Nakup Mobitela

««
23 / 51
»»

PrimozR ::

Nexus. Pa kaj se sekiraš s kontakti, itak jih imaš na GMailu? o.O

Jerry000 ::

Jocinjoc je izjavil:

Ja če ma 2 mega fotoa al pa 5 je razlika ne?

Je ja, 3,5 MP dela bolše slike kot 8 MP. Fora ni v MP, fora je v lečih tut. Ne pasti na foro MP, to je sam marketinška fora bolj kot ne

No no, tole je zdej pavšalno, pogosto je pri boljšem senzorju zraven tudi boljša leča, primerjave lahko danes delamo samo pri 8 in 13 Mpix fotičih, ker so to področja, kjer se za marketing že vtakne notri boljši senzor in slabšo lečo (pri manj Mpix je slabo oboje, leča in senzor).

Jerry000 ::

PrimozR je izjavil:

No no, tole je zdej pavšalno, pogosto je pri boljšem senzorju zraven tudi boljša leča, primerjave lahko danes delamo samo pri 8 in 13 Mpix fotičih, ker so to področja, kjer se za marketing že vtakne notri boljši senzor in slabšo lečo (pri manj Mpix je slabo oboje, leča in senzor).

Dejansko mi je N73 delal lepše slike kot pa N4 (3,5 - Carl Zeiss optics vs 8MP)

Ja, ker je bil to takrat precej dober senzor (nekako tako, kot 8 Mpix v N4), Zeissova optika je pa itak vrhunska. Ne glej samo številk, rangiraj zadevo času primerno. Danes je povprečen 5 Mpix senzor krš roba, 8 Mpix nekaj srednjega, v flagshipe se pa večinoma montira 13 Mpix. To seveda velja za telefone, kjer se prodaja številke, kdor pa ve, kaj prodaja, pa dela nekoliko drugače (Sony z 20 Mpix in oversamplingom, Apple s 'samo' 8 Mpix, ki je v iPhone 5S za povrhu doživel še povečanje pixlov - velikost senzorja je pri premiku z iPhone 4 na 4S s 5 na 8 Mpix seveda narasla, ker so pixli takrat ostali enako veliki, Nokia ima Pureview fotiče, HTC pa 4 Mpix Ultrapixle).

nosecnica ::

Nokia lumia 925 za 288e ali HTC 8x za 144e???????

Motorola Moto G za 200 €.

Dober dan ::

Prosim za pomoč. Avgusta sem pri mobitelu vzel aparat SAMSUNG galaxy s3 lte in se zavezal za 2 leti. Danes sem dobil podarjen bon 250EUR, pa me zanima, če lahko vzamem telefon kar tako, ali moram prej izplačati starega? Namreč vzel bi iphone 5s 16Gb, omenjenega pa prodal naprej. Ve kdo kaj o tem, ali se moram res sam zapeljati v mobitelovo poslovalnico?

Zgodovina sprememb…

...:TOMI:... ::

Izplačati moraš staro vezavo, da lahko vzameš novo vezavo. Glede iphona... Sporoči mi na ZS, za kako ceno ga bi prodal.
Tomi

...:TOMI:... je izjavil:

Izplačati moraš staro vezavo, da lahko vzameš novo vezavo. Glede iphona... Sporoči mi na ZS, za kako ceno ga bi prodal.

Narobe si me razumel. Jaz želim čim ceneje priti do iphone 5s in prodati samsunga, zato zdaj kalkuliram, kaj me pride ceneje. Nakup preko bolhe, ali izplačilo vezave in ponovna vezava.. Če bi vedel, da bodo pri mobitelu dobili iphone, se takrat ne bi vezal... Ne boš verjel, ampak mi ti večji telefoni nekako ne ustrezajo najbolj...

Ups, sem površno prebral...

Koliko pa ceniš samsunga?
Tomi

Koliko je vreden po tvoje.. Kupljen 5.8.2013 bele barve. Nošen v etuiju.. torej očuvan kot je treba.

Zs...
Tomi

DDevil ::

v naslednjih dveh mesecih bom študiral na nov telefon (paket tušmobil free5+9 ali +12 prenosa podatkov). gledal sem neki v rangu od huawei p6, nokia lumia 920, do nexus 4 ali 5, sony xperia z, htc one mini, s4 mini ... se pravi do 200€ z max naročnino 17€. testiral sem huawei w1 z w8 in se mi kr dopade, mogoče bi se pa mal še skeširu in nabavu nexus 5 (v vsakem primeru bom preplaču telefon). priporočila?

Poglej Motorolo G. Danes sem jo pošlatal (skyline jo je kupil za punco), pa je za 200 € zadeva fenomenalna. Res je, da praktično ni bilo nameščenih aplikacij, ampak zadeva leti, vmesnik je praktično enak Nexusovemu, displej je 4,5", kar je IMO ravno prava velikost (okej, odvisno od človeka do človeka), build quality je dober, za 200 € celo super (se čuti, da je rahlo cheap plastika v primeru zadnjega pokrovčka, ki je izmenljiv, ampak, dude, izmenljiv pokrovček pa 200 €!!), itd.

Kako je Motoroli uspelo sproducirati tak telefon za 200 € meni ni jasno. Oz. kako lahko pri toliko višjih cenah telefonov HTC izgublja denar.

IL_DIAVOLO ::

PrimozR je izjavil:

Poglej Motorolo G. Danes sem jo pošlatal (skyline jo je kupil za punco), pa je za 200 € zadeva fenomenalna. Res je, da praktično ni bilo nameščenih aplikacij, ampak zadeva leti, vmesnik je praktično enak Nexusovemu, displej je 4,5", kar je IMO ravno prava velikost (okej, odvisno od človeka do človeka), build quality je dober, za 200 € celo super (se čuti, da je rahlo cheap plastika v primeru zadnjega pokrovčka, ki je izmenljiv, ampak, dude, izmenljiv pokrovček pa 200 €!!), itd.

Kako je Motoroli uspelo sproducirati tak telefon za 200 € meni ni jasno. Oz. kako lahko pri toliko višjih cenah telefonov HTC izgublja denar.

Podpis ;)

lopov ::

Super :) Kako v Sloveniji do Moto G za tak denar? Ali imajo vsi Androidi slovenščino privzeto nameščeno oz. se jo da z lahkoto namestiti?

Jazzie ::

Odločam se med Samsung Galaxy S4 Mini in HTC One Mini. Poleg običajnih funkcij uporaba predvsem za brskanje po spletu, razne aplikacije (iger pa ne igram), fotografiranje in obdelava slik, snemanje videov in podobno.

lopov greš čez mejo. Slovenščino ima Android (AOSP) po defaultu podprto ja, mislim da že od 4.0, če ne še prej.

Jazzie je izjavil:

Odločam se med Samsung Galaxy S4 Mini in HTC One Mini. Poleg običajnih funkcij uporaba predvsem za brskanje po spletu, razne aplikacije (iger pa ne igram), fotografiranje in obdelava slik, snemanje videov in podobno.

S4 mini: več rama, spominska kartica (pri HTC One pa samo 11 GB prostora za uporabnika, brez možnosti SD kartice), malenkost kvalitetnejše videosnemanje, nekoliko manjši/lažji

One Mini: lepši videz, kvalitetnejše ohišje, boljši UI, boljši ekran/resolucija, boljši zvok

Mnenja?

iwashere ::

Kot uporabnik Samsunga s4 mini ga zelo priporočam :)

Jazzie je izjavil:

Jazzie je izjavil:

S4 mini: več rama, spominska kartica (pri HTC One pa samo 11 GB prostora za uporabnika, brez možnosti SD kartice), malenkost kvalitetnejše videosnemanje, nekoliko manjši/lažji

One Mini: lepši videz, kvalitetnejše ohišje, boljši UI, boljši ekran/resolucija, boljši zvok

Mnenja?

Moto G.

Konlov ::

Tale Moto g ima čudežno baterijo. Na Alterju pravijo, da zdrži 6 dni in več???

Baterijo ima baje dobro, ampak to seveda ne pomeni, da zdrži par dni. To je iluzija. Verjetno gledaš standby time? Torej podatek, ki je v današnjih časih popolnoma irelevanten.

pedalo ::

Ima dobro baterijo, a je čas odvisen od uporabnika. Ob zelo aktivni uporabi jo lahko izprazneš tudi tekom dneva, ob občasni uporabi pa lahko drži nekaj dni.

scenic16 ::

Moto G - 8GB naročen pri Tesco (107EUR), dostava Cheaper&More(10EUR), koda za odklep (3EUR)

KLIK

KLIK

Zgodovina sprememb…

• spremenil: scenic16 ()

clancy ::

Jazzie je izjavil:

Kar se tiče brskanja po spletu, fotografiranja, obdelave slik, in videov je One Mini v prednosti. HTC-jeva aplikacija ZOE za obdelavo slik in videov je res enkratna.

Moto G ima baje slab fotoaparat.

Trenutno se nagibam nekoliko bolj k Samsungu (a še vedno kolebam s HTCjem), me pa zelo moti, da nima led opozorilne lučke. Ni mi jasno, zakaj bi to izpustili??

skyline ::

Fotič na motoroli je na nivoju Nexusa 4 - nič posebnega, zanič pa tudi ni. V navezi z VSCO Cam je spodoben, update na Kitkat pa baje prinese izboljšave tudi pri fotoaparatu (podobno kot N5 in 4.4.1 fix).

IMO ostale prednosti močno odtehtajo povprečen fotoaparat. Sicer pa tudi S4 mini in One mini nimata ravno briljantnih kamer.

Jazzie je izjavil:

Trenutno se nagibam nekoliko bolj k Samsungu (a še vedno kolebam s HTCjem), me pa zelo moti, da nima led opozorilne lučke. Ni mi jasno, zakaj bi to izpustili??

Tudi jaz sem dolgo kolebal med tema dvema, na koncu sem pa vzel HTC One:).

skyline je izjavil:

Fotič na motoroli je na nivoju Nexusa 4 - nič posebnega, zanič pa tudi ni. V navezi z VSCO Cam je spodoben, update na Kitkat pa baje prinese izboljšave tudi pri fotoaparatu (podobno kot N5 in 4.4.1 fix).

IMO ostale prednosti močno odtehtajo povprečen fotoaparat. Sicer pa tudi S4 mini in One mini nimata ravno briljantnih kamer.

S4 Mini ima senzor itak verjetno skoraj enak N4 (oba sta 8 Mpix, vprašanje je samo izdelovalec), medtem ko ima One Mini senzor iz One, a brez stabilizacije slike.

Pa ljudje božji, telefon stane 200 € odklenjen, vse jasno ne more biti popolno.

clancy je izjavil:

Jazzie je izjavil:

Tudi jaz sem dolgo kolebal med tema dvema, na koncu sem pa vzel HTC One:).

In si zadovoljen? Prostora in rama dovolj?

Vzel sem HTC One, ne Mini One. 26 Gb razpoložljivega prostora je več kot dovolj.
Imel sem pa prej Xperio P, ki ima enako prostora kot One Mini, in kaj naj rečem... po pol leta je bil polnilnik poln s slikami. Potem sem pač vse slike in posnetke prenesel na računalnik in šibal dalje. Itak se ti nabere toliko vsega gor, da se niti ne znajdeš med množico slik, zato je dobro občasno narediti čistko:). Rama pa mi tudi ni nikoli primanjkovalo, čeprav ga je bilo samo 1 GB. Edino hard userjem bi bilo verjetno premalo.

fopi ::

scenic16 je izjavil:

Moto G - 8GB naročen pri Tesco (107EUR), dostava Cheaper&More(10EUR), koda za odklep (3EUR)

KLIK

KLIK

Baje se nekateri telefoni ne dajo odklenit. Je to res? Kaj če kupiš takega, potem je samo še za v smeti.

lah33zis ::

Zdravo! Ker mi star nokia c3-01 crkuje, iščem njegovega naslednika. Moj zdajšnji je touchscreen, kombiniran z navadno gsm tipkovnico, kar mi je blo super. A takšnih, kot vidim, ne delajo več. Pred tem sem za kratek čas imela touchscreen telefon LG Pop in najbolj me je motila slaba odzivnost ekrana, zaradi česar je blo pisanje sms-ov skoraj nemogoče (po domače- če si kliknil na črko na zaslonu, ti je primlo katero od sosednjih). In pa nevzdržljivost - enkrat mi je dež malo zmočil torbo, pa je telefon že bil za v smeti (water damage). Kako je s temi rečmi pri aparatih nižjega do srednjega ranga, so se kaj popravli, al se še vedno pojavljajo take težave?
Zaradi budgeta imam dve opciji: Telefon za do nekje 120€ pri Simobilu (paket orto bombastik) ali pa kaj iz druge roke za podobno vsoto in paket pri BOBu. Pomembno mi je, da ima wifi, da mu baterija dobro drži (vsaj 3 cele dni), da ima uporabno dobro kamero (ker drugega fotoaparata nimam). Da je lepo gladko odziven in da je vzdržljiv in ti ga ni treba zavijat v vato kot da je iz stekla. Od funkcij uporabljam GPS, brskanje po internetu, predvajalnik glasbe, skratka, vsakdanje zadeve. Pa fanj bi blo da ima par GB spomina ter režo za kartico. Kaj od tistih SiMobilovih bi bilo primernega? Samsung XCover2 se mi zdi zanimiv zaradi zaščite pred udarci, ampak po testih sodeč se ne obnese najbolje...

Dosan ::

Izmed malce bolj robustnih z režo za SD kartico, pri Simobilu in v tvojem cenovnem rangu imaš na izbiro Sony Xperia M ( Podroben review ) ter Nokia Lumia 520 ( Review ).

Izmed teh bo najbrž bolje delala Nokia - pa tudi nikoli ti ne bo treba skrbeti da ti zmanjka prostora v notranjem spominu (Xperia ima na voljo menda samo 2GB za uporabnika - kar zna hitro izginiti ker se vseh aplikacij tudi ne da prestaviti na SD kartico). Dandanes boš težko dobila smartphone ki ti bo držal 3 dni, razen če ga res malo uporabljaš/ga imaš samo na wifi itd. Je pa seveda spet odvisno kateri operacijski sistem s eti bolj dopade.

Za ta denar tudi blazno fenomenalne kamere ne bo. Nad 5MP najbrž že skoraj nemogoče, sta pa tako Sony, predvsem pa Nokia dokaj solidna v camera departement in bi morala načeloma delati boljše slike kot konkurenca v istem cenovnem rangu.

My 2c.

Edit: Vsi smartphoni so sedaj iz stekla..vsaj en velik del spredaj. Znotraj pa veliko občutljive elektronike. Ne hodimo več okoli s plastičnimi Nokiami ki preživijo vse, tudi na laptop ali kaj podobnega najbrž paziš da ne rukne ravno po tleh. Razen nekaterih specializiranih Samsung/Sony telefonov zaščite pred vodo tudi ne boš imela. S tem se pač sprijazniš in prilagodiš svojo pazljivost ali pa kupiš nekaj kar ti ni škoda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dosan ()

foksica ::

Odločam se za nakup novega mobija, vendar nevem katerega bi. Več kot 250€ ne mislim plačevat. Imate kak predlog? Da je uredu telefonček, pa da ne stane celo plačo.. Gledala sem galaxy s3 mini, htcja desire 600 in 300, ter one v, htc WP 8x in xperio P..

Moto G čez severno mejo brez naročnine. Period.

Kaj menite, je boljši nakup? S3 LTE ali sony xperia z?

rok1986 ::

Glede nato, da se počasi bliža nova serija "Samsung Galaxy" me zanima, za koliko mislite, da se bodo cene starejših modelov pocenile, če sploh kaj?

lp

hojnikb ::

počakaj in boš vidu :)
#brezpodpisa

Izaso ::

Dober dan je izjavil:

Vzami rajši Samsung S3 Lte, definitivno boljša opcija od Sony xperia Z. Na tušmobilu imaš na samsungu celo akcijo sedaj, mislim, da je v paketu najbližji premium za 1€.

Nejcolin ::

rok1986 je izjavil:

Glede nato, da se počasi bliža nova serija "Samsung Galaxy" me zanima, za koliko mislite, da se bodo cene starejših modelov pocenile, če sploh kaj?

lp

Evo Galaxy S3 je 349€
https://www.facebook.com/mobystyle.si/p...
oz.
http://www.mobystyle.si/telefoni-2/sams...

Heavy ::

Da povprašam tule:

Kaj priporočate v rangu do max 150€ pri Mobitelu. Ogledanega imam Samsung galaxy xcover 2.

Dodaj 50 € in iz tujine kupi odklenjen Moto G. In bodi srečen, da si me/nas poslušal.

Izaso je izjavil:

Dober dan je izjavil:

Vzami rajši Samsung S3 Lte, definitivno boljša opcija od Sony xperia Z. Na tušmobilu imaš na samsungu celo akcijo sedaj, mislim, da je v paketu najbližji premium za 1€.

Sem za isti denar dobil note 2. Se mi zdi še najboljša poteza.

galu ::

No, pa počasi se tudi jaz odločam za nakup novega telefona. Dobri stari Desire Z počasi postaja premalo za moje zahteve in HW zahteve novejših aplikacij/iger.

Nekaj smernic:

- OS
Skoraj vseeno. Windows se mi je precej prikupil na Lumiah, vseeno pa se mi zdi Android (zaradi večje odprtosti, dev orodij, same velikosti Marketa), vsaj za zdaj, boljši.

- velikost zaslona
Nekje 4.0"-4.5" diagonala?

- kamera
High priority. Čim boljša!

Cena... Do 350€ v tujini.
Tako to gre.

Hayabusa ::

Droid: nexus 4, moto g.
Od wp Lumia 925.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

galu ::

Lumio sem že gledal. Druga 2 pa sta precej zgrešena, glede na moje zahteve.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: galu ()

hojnikb ::

Kako sta zgrešena ?
Moto G je trenutno top buy..

Lahko pa obereš drugo pot in nabaviš TOP kitajca za teh ~300€...
#brezpodpisa
««
23 / 51
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7420715 (13990) sift
»

Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7023476 (12324) boris82
»

Kateri telefon za žensko cena telefona do 200€ (strani: 1 2 3 )

10237402 (34160) Ghost7
»

Poceni Android telefon za ženo (strani: 1 2 )

6717353 (13706) 1krat
»

Nakup novega telefona - pomoč (strani: 1 2 )

8726392 (23014) zadetek

Več podobnih tem