Forum » Omrežja in internet » Registracija domene
Registracija domene
miller31 ::
Me zanima kje bi lahko najceneje registriral domeno. Imam pa še eno vprašanje do sedaj sem uporabljal dyndns za ftp strežnik, ampak so po ta novem zbrisali domene in zdej maš lahko samo še ene čudne. Ker sem pa bol laik me zanima tam si lahko potem to spletno domeno forwardiral na svoj ip. Če zakupiš domeno npr. www.moja.si kako potem tam preusmeriš to na svoj ip.
Malajlo ::
Če imaš samo zase, potem ne rabiš domene. Škoda denarja. Dovolj je statični IP.
Sicer pa ko kupiš domeno, moraš vnesti DNS strežnike. E, na teh strežnikih pa določaš, kam kaže npr. www (.moja.si).
Sicer pa ko kupiš domeno, moraš vnesti DNS strežnike. E, na teh strežnikih pa določaš, kam kaže npr. www (.moja.si).
miller31 ::
Evo zdaj sem registriral domeno free pri gajba.net zdaj me pa zanima kje bi dobil dyndns manager. ta program namreč od dyndns.com / org deluje samo za njihove domene. Kateri je cool.
Yohan del Sud ::
Vidim, da si laik, itak smo vsi. Ampak tule si res malo pomešal. Domeno kupiš in to je to, Ta-da. Zdaj, kako bo kazala na tvoj ip, nujno statičen (in ni baš umetnost ga tu dobit, na zahtevo ga lahko zastonj dobi pomoje vsaj pol slovenskih uporabnikov širokopasovnih zvez), je pa to problem dns serverjev. Javni so tudi džabe. Največji in najbolj znan je zoneedit, sicer bi ti to morali uredit pri lokalnem ponudniku internet storitev. Sicer pa v prvem primeru rabiš precej za laike nadležnih ročnih vnosov (in preverjanj identitete), da bo delalo. Pa traja lahko tudi, kakšen teden, da se sekundarni posodobijo (dns strežniki so decentralizirani) in bo tvoj ip = tvoja domena povsod po svetu.
www.strancar.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Postavitev web serverja na domači mašini z WinXPOddelek: Omrežja in internet | 3145 (2810) | Gwanaroth |
» | Apache in nova domena!Oddelek: Omrežja in internet | 1045 (952) | Malkec |
» | statični IPOddelek: Omrežja in internet | 6110 (5252) | Bakunin |
» | Cisto svoja domenaOddelek: Izdelava spletišč | 2378 (1854) | dre |
» | problem z domenoOddelek: Omrežja in internet | 1034 (894) | SLOWWWeb.net |