» »

Submit form -> database -> ...

Submit form -> database -> ...

zzizek ::

Želim ustvariti stran, ki bi delovala na podobnem principu, kot je npr. prevoz.org.

Uporabniki bi na postavljene forme submitali podatke, ki bi bili nato vnešeni v bazo in avtomatsko prikazani na strani. Torej, izdelati moram submit form, povezati z bazo, nato pa brati z baze.

Programerskega znanja žal nimam, sem pa načeloma dovolj iznajdljiv, da stvari samo povežem, kajti narejeno že itak takorekoč vse. Zalomi se mi najbolj pri zadnjem koraku. Submit form še izdelam, v bazo tudi vnesem, potem pa branje ...

All in all bi mi prav prišla kakršna koli pomoč predvsem v smislu narejenih script oz. programov za izdelavo takšne namenske strani, lahko pa tudi vsaka druga pomoč ...

Najlepša hvala že v naprej.

lp,
Z.

popster ::

Lahko si pomagaš z prostimi skriptami na hotscripts

kar se tiče branja iz databaze pa bi moral kaj več povedat, najberž gre za php datoteke ki kličejo podatke ven iz sql databaze...

Jp, te strani vse poznan pa tudi gugl vem uporabljat izredno dobro, sam mi še vseeno ni v pomoč. :)

Tody ::

Za branje moreš pač uporabiti PHP oz Select stavke. Razdri eno skripto ki je podobno narejena pa boš videl.

Gost ::

Uporabi kak php framework, ki ima že integrirane forme in ORM.

Zelo popularen ORM je recimo Doctrine, kjer zdefiniraš shemo baze in forme in vpisovanje upravljaš preko enostavnih classov in OOP-ja. Doctrine je po defaultu recimo že vključen v framework Symfony. Tam je veliko avtomatike. Je pa res, da to ni potem copy paste in je potrebno nekaj več začetnega časovnega vložka.

Lion29 ::

Programerskega znanja žal nimam

ORM, doctrine, OOP, framework, symfony, shema baze, classi.....

pa dobro... pa saj ni doktor PHPja.. ti mu pa tle trosis cel kup izrazov za kjere verjetno ni nikoli slisal

@zzizek:

verjamem, da je najtezje iskati nekaj o cemer nimas pojma.

obstaja cel kup php tutorialov... najbolje, da isces s kljucnimi besedami php mysql totorial

vrze ti kar nekaj uporabnih zadetkov
tutorial 1

tutorial 2

ko bos osvojil osnove, potem si najdi, kot ti je nekdo ze prej omenil na hotscripts (ali kje drugje) kak ze naret class (spisek metod/funkcij za lazje rokovanje z bazo)... ponavadi imas zraven kar nekaj primerov uporabe, tako da bos vidu, kako zadeve sklamfat skup

srecno
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Gost ::

Zdi se mi, da je že čas, da postanejo ORM, OOP in class osnova za začetnike, ki želijo narediti uporabno in delujočo spletno aplikacijo v doglednem času.

P.S: sploh pa v zgornjem primeru, kjer je potrebno narediti spletni portal!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gost ()

HardFu ::

http://github.com/tylerhall/Shine si poglej, precej nazorna uporaba phpja (ozrimoa frameworka, ki ga avtor uporablja v ta namen). Naceloma odsvetujem tak pristop ampak ce si iznajdljiv, nebi smel imet problemov.
http://codeable.io

Gandalfar ::

Prevoz.org je narejen v Djangotu (python) in jQuery na frontend.

Pri vseh teh izbirah frameworka je bistveno bolj kot framework odvisen mentor :) Uporabi to kar tvoj mentor/pomocnik zna :)

http://demo.deltascripts.com/classified...

Nevem zakaj nisem pomislil na takšne zadeve, namreč že izdelane skripte za male oglase bistvu delujejo po istem principu, in so izdelane že v celoti ... bom probal na ta način - bo zame verjetno še najlažji :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[PHP] Phalcon ali CodeIgniter ali ...

Oddelek: Programiranje
161777 (1304) techfreak :)
»

Spletno gostovanje v oblaku - hitrost najbolj pomembna

Oddelek: Izdelava spletišč
193249 (2816) illion
»

Ideje za PHP aplikacije

142105 (1705) Marat
»

PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )

8512053 (10520) kivi113
»

oop+php+sessions

Oddelek: Izdelava spletišč
152578 (45) cahahopie

Več podobnih tem