Forum » Programiranje » Metoda v Javi - začetnik
Metoda v Javi - začetnik

mR-Jubax ::
Lep pozdrav!
Začel sem se učiti programiranja v Javi in do danes nisem imel težav. Ko pa danes poskusim napisati metodo za izračun nekega izraza s tremi spremenljivkami, mi prevajalnik neprestano javlja napako. Tole je koda:
Obvestilo o napaki pa izgleda tako:
Kodo pišem v programu Eclipse. Zdi se mi, da sem kodo povsem prav napisal, zato me čudi, da program javi napako. Verjetno je prisotna samo ena banalna napaka, ki pa je jaz ne morem ugotoviti.
PS: Če napišem samo kodo za metodo Izracun napaka ni prisotna, ko pa to kodo skopiram med zavite oklepaje metode main mi prevajalnik javi napako.
Vsem najlepša hvala za pomoč.
Začel sem se učiti programiranja v Javi in do danes nisem imel težav. Ko pa danes poskusim napisati metodo za izračun nekega izraza s tremi spremenljivkami, mi prevajalnik neprestano javlja napako. Tole je koda:
public class tetete { public static void main(String[] args) { public static void Izracun (int a,int b,int c) { int rezultat; rezultat = (a+c) * b; System.out.println(rezultat); } } }
Obvestilo o napaki pa izgleda tako:
Exception in thread "main" java.lang.Error: Unresolved compilation problems:
void is an invalid type for the variable Izracun
Syntax error on token "(", ; expected
Syntax error on token ",", ; expected
Syntax error on token ",", ; expected
Syntax error on token ")", ; expected
at tetete.main(tetete.java:5)
Kodo pišem v programu Eclipse. Zdi se mi, da sem kodo povsem prav napisal, zato me čudi, da program javi napako. Verjetno je prisotna samo ena banalna napaka, ki pa je jaz ne morem ugotoviti.
PS: Če napišem samo kodo za metodo Izracun napaka ni prisotna, ko pa to kodo skopiram med zavite oklepaje metode main mi prevajalnik javi napako.
Vsem najlepša hvala za pomoč.

mR-Jubax ::
Najlepša hvala! V vodičih, ki sem jih prebiral je pisalo, da je metoda main glavna metoda in da se vsa vsebina programa nahaja znotraj nje. Zato me je vse skupaj nekoliko zmedlo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rekurzija v javi z ArrayListOddelek: Programiranje | 1664 (1507) | marjan_h |
» | Java ObjektiOddelek: Programiranje | 2343 (2037) | Mavrik |
» | JavaOddelek: Programiranje | 6025 (4626) | Spura |
» | java dedovanjeOddelek: Programiranje | 1369 (1215) | xsenon |
» | [java] jeliotOddelek: Programiranje | 823 (823) | sverde21 |