Forum » Pomoč in nasveti » Napajalnik-vprašanje
Napajalnik-vprašanje
mitjari ::
Živjo!
Pred kratkim sem v računalnik vgradil novo grafično kartico in sicer gtx480. Nato sem ugotovil da imam preslab napajalnik, oziroma imam premalo amperov na 12v tirnici. Napajalnik ima skupno 6 12v tirnic , vsaka zmogljivosti 20A. Na gr. kartico lahko preko dveh konektorjev povežem dve tirnici kar je skupaj 40A, kar pa je premalo(na različnih forumih sem prebral, da potrebuje vsaj 42A), zato mi računalnik zamrzuje. Poleg kartice sem v škatli dobil tudi adapter iz dveh molex priključkov na en 6pinski pcie priključek, kateri se nahaja na grafični kartici. Moje vprašanje je ali lahko ta dva molexa priklopim na dve različne tirnice in jih tako "združim".
Moj napajalik: BeQuiet Dark power 1000w- http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/in...
Hvala za odgovore.
lp, Mitja
Pred kratkim sem v računalnik vgradil novo grafično kartico in sicer gtx480. Nato sem ugotovil da imam preslab napajalnik, oziroma imam premalo amperov na 12v tirnici. Napajalnik ima skupno 6 12v tirnic , vsaka zmogljivosti 20A. Na gr. kartico lahko preko dveh konektorjev povežem dve tirnici kar je skupaj 40A, kar pa je premalo(na različnih forumih sem prebral, da potrebuje vsaj 42A), zato mi računalnik zamrzuje. Poleg kartice sem v škatli dobil tudi adapter iz dveh molex priključkov na en 6pinski pcie priključek, kateri se nahaja na grafični kartici. Moje vprašanje je ali lahko ta dva molexa priklopim na dve različne tirnice in jih tako "združim".
Moj napajalik: BeQuiet Dark power 1000w- http://www.be-quiet.net/be-quiet.net/in...
Hvala za odgovore.
lp, Mitja
- spremenil: mitjari ()
Pyr0Beast ::
Naw. 2 tirnici, hmm. Ni najbolj pametno združevati zadeve skupaj IMO.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | grafična kartica in matična plošca (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18147 (15188) | Gapi |
| » | Indijcem se je pristanek na Luni očitno ponesrečilOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 12053 (9579) | 7982884e |
| » | 300 W napajalnik za AMD-ja dovolj?Oddelek: Strojna oprema | 1679 (1401) | iloveboobz |
| » | Intel please marry me, yours NvidiaOddelek: Strojna oprema | 1122 (739) | mtosev |
| » | Gradim zmogljiv HTPC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 10473 (8508) | AvtoR |