Forum » Programiranje » Spletna stran - program
Spletna stran - program
matejdro ::
Rad bi naredil preprosto stran, ki bi imela eno funkcijo - zaganjanje in zapiranje programa na serverju (tam kjer se koda poganja).
Najprej mora stran preveriti, če se program izvaja. Če se izvaja, more ponuditi gumb za zaprtje programa (zaprem ga lahko tudi preko taskkill.exe, tako da kill funkcija ni nujna). Če pa se ne izvaja, pa more ponuditi gumb za odprtje programa.
Kako bi se tega najbolje lotil? Sem nekaj iskal za php, ampak nisem našel načina za preverjanje, če se proces izvaja. Našel sem samo eno funkcijo, ki bi naj zagnala program, pa še to funkcijo mi ni uspelo usposobiti (program se ni odprl).
Najprej mora stran preveriti, če se program izvaja. Če se izvaja, more ponuditi gumb za zaprtje programa (zaprem ga lahko tudi preko taskkill.exe, tako da kill funkcija ni nujna). Če pa se ne izvaja, pa more ponuditi gumb za odprtje programa.
Kako bi se tega najbolje lotil? Sem nekaj iskal za php, ampak nisem našel načina za preverjanje, če se proces izvaja. Našel sem samo eno funkcijo, ki bi naj zagnala program, pa še to funkcijo mi ni uspelo usposobiti (program se ni odprl).
- spremenil: matejdro ()
MrBrdo ::
To lahko na Linuxu kr enostavno narediš, recimo z PHPjem z ukazom system, zaganjaš razne ukaze kot npr. "ps a | grep imeprograma", zagnat itak ni problem, pa še kak "killall imeprograma"... V glavnem večjih težav nebi smel imet. Pazi kako boš naredil da ne bo kake varnostne luknje. Pa tisti program bo v tem primeru laufal v kontekstu web-serverja (user bo od serverja).
Lahko pa celo bash skripto ali pravi program napišeš pa ga daš v cgi-bin, če ti je ljubše, ukazi so podobni...
Lahko pa celo bash skripto ali pravi program napišeš pa ga daš v cgi-bin, če ti je ljubše, ukazi so podobni...
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
matejdro ::
Pozabil sem omenit, da mora vse skupaj teči na windowsih
Zgodovina sprememb…
- spremenil: matejdro ()
mihaelf3 ::
PHP ni moj jezik in mogoče ni preveč pametno da me poslušaš, ampak lahko poskusiš takole
<?php $program = "alg.exe"; $da = shell_exec("tasklist"); echo $program; echo (strpos($da, $program)) ? " je pognan." : " ni pognan."; // nasilno zapiranje programa //shell_exec("taskkill -F -IM notepad.exe"); ?>
In seveda: http://www.php.net/manual/en/ref.exec.p...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PHP in objektno programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 12086 (10553) | kivi113 |
» | [C] in delo s procesi v LinuxuOddelek: Programiranje | 2278 (1764) | OmegaM |
» | [c++][linux]GUI programjeOddelek: Programiranje | 1624 (1409) | 'FireSTORM' |
» | [java] funkcija ekvivalentna print_r v PHPOddelek: Programiranje | 1668 (1431) | sverde21 |
» | Prikaz zasedenosti prostora z PHPOddelek: Izdelava spletišč | 1030 (828) | darh |