Forum » Pomoč in nasveti » težava s skupno rabo printerja
težava s skupno rabo printerja
borootb ::
Doma imamo 2 računalnika, oba z windows XP. Enega smo dobili iz enega podjetja, vendar ga nisem formatiral, ker se mi ni dalo nalagati še enkrat windowsov. Sedaj bi želel na tem računalniku dati v skupno rabo en disk in printer, ki je povezan nanj, kar tudi storim v windowsih. Iz svojega računalnika ta drugi računalnik vidim, ne pa tudi diska in printerja v skupni rabi.
Če pa dam v skupno rabo disk oz. printer na mojem računalniku, ga iz drugega računalnika vidim in tudi uporabljam brez težav.
Tako da sumim, da je verjetno kaka varnostna zadeva tukaj vmes, ki mi onemogoča, da bi lahko videl mape in printer v skupni rabi na drugem računalniku. Ali obstaja kaka mehka rešitev, ki ne bi vključevala ravno formatiranja in ponovnega nalaganja windowsov?
Hvala za odgovor
Če pa dam v skupno rabo disk oz. printer na mojem računalniku, ga iz drugega računalnika vidim in tudi uporabljam brez težav.
Tako da sumim, da je verjetno kaka varnostna zadeva tukaj vmes, ki mi onemogoča, da bi lahko videl mape in printer v skupni rabi na drugem računalniku. Ali obstaja kaka mehka rešitev, ki ne bi vključevala ravno formatiranja in ponovnega nalaganja windowsov?
Hvala za odgovor
techfreak :) ::
Je na obeh računalnikih vklopljena skupna raba datotek in tiskalnikov? So pravice urejene?
Kateri Windows XP imaš? Oboje Pro verzijo ali na enem Pro in na drugega Home?
Računalnika sta v isti skupini (workgroup)? Če nista potem ju daj in ponovno zaženi oba.
Lahko pa poizkusiš namestiti gonilnike za tiskalnik na tvoj računalnik in mogoče bo takrat delovalo.
Kateri Windows XP imaš? Oboje Pro verzijo ali na enem Pro in na drugega Home?
Računalnika sta v isti skupini (workgroup)? Če nista potem ju daj in ponovno zaženi oba.
Lahko pa poizkusiš namestiti gonilnike za tiskalnik na tvoj računalnik in mogoče bo takrat delovalo.
borootb ::
vklopljeno je na obeh, za pravice pa ne vem, morda tu kaj striže.
windows xp pro na obeh, isti workgroup... pomoje je s pravicam kaj narobe da so imeli v tistem podjetju tako narejeno da je lahko samo admin uporabnik sprostil skupno rabo datotek in tiskalnikov...
windows xp pro na obeh, isti workgroup... pomoje je s pravicam kaj narobe da so imeli v tistem podjetju tako narejeno da je lahko samo admin uporabnik sprostil skupno rabo datotek in tiskalnikov...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54GL in skupna raba datotek...problemi...Oddelek: Omrežja in internet | 1209 (1165) | kostas |
» | Router asus RX 3041Oddelek: Omrežja in internet | 1176 (1088) | ffani |
» | Wireless domače omrežjeOddelek: Omrežja in internet | 2737 (2411) | moho1 |
» | LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 2389 (2205) | miles_d |
» | Računalnika fizično povezana > Kaj pa zdej?Oddelek: Strojna oprema | 9619 (6555) | bastadu |