Forum » Programska oprema » Kateri SW naj bi imel varen računalnik
Kateri SW naj bi imel varen računalnik
alexa-lol ::
hej
Mene pa zanima katere vse programe za zaščito pred zlikovci bi bilo priporočljivo imeti.
Ok požarni zid in antivirusni program.. ampak katerega?
Je Fsecure Internet Security uredu... FW + AV
Kako je pa z rootkiti in spywareom pri Fsecure AV? Jih Fsecure obsega ali je dobor imeti še npr. SpyBota(S&D)
Poleg tega me zanima katere porte je dobro imeti zaprte (ki to po default niso)?
hvala
Mene pa zanima katere vse programe za zaščito pred zlikovci bi bilo priporočljivo imeti.
Ok požarni zid in antivirusni program.. ampak katerega?
Je Fsecure Internet Security uredu... FW + AV
Kako je pa z rootkiti in spywareom pri Fsecure AV? Jih Fsecure obsega ali je dobor imeti še npr. SpyBota(S&D)
Poleg tega me zanima katere porte je dobro imeti zaprte (ki to po default niso)?
hvala
- premaknil iz Operacijski sistemi: bluefish ()
System ::
Zdaj je tako. Če si na Windows potem TrueCrypt, Windowsov požarni zid, firefox z adblock + javascript block. Pač ne obiskuješ sumljivih strani. Pa neboš imel problemov.
alexa-lol ::
ok... Imam Win7. TrueCrypt bom začel uporabljati. Nekako se mi zdi Win Fiurewall preveč liberalen glede tega kaj spusti čez. Uporabljam FF ampak nebi ravno blokiral javascripta.. adblock bom naštimal.
Je Fsecure Internet Security 2010 dobra izbira?
Ali je bolje NOD 32 tisti, ki ima še FW zraven?
Mnenja, izkušnje?
Je Fsecure Internet Security 2010 dobra izbira?
Ali je bolje NOD 32 tisti, ki ima še FW zraven?
Mnenja, izkušnje?
System ::
Security Essentials, IMO. Glede javascripta pa nastaviš za strani, ki jim zaupaš, da lahko izvajajo javascript. Je pa tudi res, da če paziš katere strani obiskuješ & kaj nameščaš na svoj računalnik je windowsow firewall čisto dober. Nihče te nebo šel "hackat".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: System ()
bluefish ::
Sam se zanašam na zdravo pamet in na firewall routerja ter tistega v Win. Na ta način že nekaj let brez težav z nesnago.
Na splošno pa zadošča kak MSE in firewall v Win (v primeru Windows 7 ali Viste). Ostalo so finese odvisne od podatkov na računalniku.
V vsakem primeru pa te še tako dober program ne bo zaščitil pred morebitno lastno neumnostjo.
Na splošno pa zadošča kak MSE in firewall v Win (v primeru Windows 7 ali Viste). Ostalo so finese odvisne od podatkov na računalniku.
V vsakem primeru pa te še tako dober program ne bo zaščitil pred morebitno lastno neumnostjo.
srus ::
Poleg tistega kar so omenili zgoraj še Wireshark in Process Explorer, da vidiš kdo in kako ti prčka po računalniku in mreži.
Malajlo ::
In predvsem, nisi lokalni admin. V tem primeru skoraj AV in ostalega ne potrebuješ (ok, malo pretiravam )
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zaščita vsebine osebnega računalnika pred 'špeganjem'Oddelek: Informacijska varnost | 2279 (1745) | fosil |
» | Izšel TrueCrypt 7.0 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 32161 (28661) | Jst |
» | Katere programe bi moral imeti vsak uporabnik računalnika?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3944 (3206) | energetik |
» | AntivirusOddelek: Programska oprema | 4238 (3859) | solatko |
» | free-ware zaščita po fejst hudem napaduOddelek: Pomoč in nasveti | 2743 (1639) | Domini |