Forum » Programiranje » java GUI preskok v naslednjo vrstico
java GUI preskok v naslednjo vrstico
i33a ::
Živjo, delam en program v javi z GUI, program sem/bom napisal v Eclipsu.
V programu imam veliko JLabelov in JRadioButtnov. Zanima me kaj naj naredim da bo program izgledal lepo urejeno. npr.
Imam procesor znamke:
°Intel
°AMD
°drugo
Program sedaj pa izgleda nekako tako?
Imam procesor znamke: °Intel °AMD
°drugo
Pravzaprav me zanima ukaz kot je pri konzolskih aplikacijah: println(""); ali pa (\n);
V programu imam veliko JLabelov in JRadioButtnov. Zanima me kaj naj naredim da bo program izgledal lepo urejeno. npr.
Imam procesor znamke:
°Intel
°AMD
°drugo
Program sedaj pa izgleda nekako tako?
Imam procesor znamke: °Intel °AMD
°drugo
Pravzaprav me zanima ukaz kot je pri konzolskih aplikacijah: println(""); ali pa (\n);
Spura ::
Komponente moras razporedit v razne containerje, vsak container ima Layout manager, ki delegira razpored komponent. Pri null layout managerju je razporeditev vedno natancno enaka koordinatam in velikostim dolocenih na objektih samih. Za tako vertikalno razporeditev uporabi BoxLayout.
SeTAr ::
v jlabel lahko vpisuješ tudi html:
new JLabel("<html>°Intel<br> °AMD<br> °drugo</html>");
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SeTAr ()
Spura ::
Men dela link cist uredu.
Men se zdi, da tebi ni jasno, kako deluje java GUI, kaj so containerji itd.... vsaj glede na to, da si predlagal, da bi imel newline v guiju.
Men se zdi, da tebi ni jasno, kako deluje java GUI, kaj so containerji itd.... vsaj glede na to, da si predlagal, da bi imel newline v guiju.
zdej tud men dela, takrat pa ni...
Ja, prav imaš sem začetnik v programiranju. Sem nekaj prebral in videl zakaj ne more biti v GUI newline... Mi lahko kdo na kratko malo razloži te containerje, .... Nekaj sem že bral ampak ne razumem še vsega..
Ja, prav imaš sem začetnik v programiranju. Sem nekaj prebral in videl zakaj ne more biti v GUI newline... Mi lahko kdo na kratko malo razloži te containerje, .... Nekaj sem že bral ampak ne razumem še vsega..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: i33a ()
mihaelf3 ::
Takrat ko so me v študijske namene pripravili, da sem se ukvarjal z javanskim .x.swingom sem stvar (bolj ali manj) dojel tule.
hvala za pomoč, sedaj sem program napisal z vredu GUI-jem.
Da nebi odpiral nove teme, me zanima kako bi spremenil to da bil lahko z tem ko enkrat odpreš program vsoto izračunal večkrat, ali pa da bi ustvaril neko tekstovno polje v katerem bi se sproti prikazovala vsota.
Sedaj kliknem gumb izračunaj, in mi v novem oknu napiše "Vsota je : npr. 85)", vendar ko gumb kliknem večkrat tudi če nič ne spremenim mi vedno izpiše total od prej + total ki sem ga izbral sedaj. Lahko bi naredil bumb reset, a kako? Ali pa še bolje neko tekxtono polje ki se bi sproti ko bi izbiral med radio buttni osveževalo in uporabniku prikazovalo vsoto(total).
Da nebi odpiral nove teme, me zanima kako bi spremenil to da bil lahko z tem ko enkrat odpreš program vsoto izračunal večkrat, ali pa da bi ustvaril neko tekstovno polje v katerem bi se sproti prikazovala vsota.
Sedaj kliknem gumb izračunaj, in mi v novem oknu napiše "Vsota je : npr. 85)", vendar ko gumb kliknem večkrat tudi če nič ne spremenim mi vedno izpiše total od prej + total ki sem ga izbral sedaj. Lahko bi naredil bumb reset, a kako? Ali pa še bolje neko tekxtono polje ki se bi sproti ko bi izbiral med radio buttni osveževalo in uporabniku prikazovalo vsoto(total).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [java] Osnovna vprašanjaOddelek: Programiranje | 2646 (1653) | killa bee |
» | java pomoč, verjetno event handlerOddelek: Programiranje | 1068 (901) | Chandler258 |
» | [Java] Zagon appleta v HTMLOddelek: Programiranje | 1559 (1381) | Bela01 |
» | [JAVA] branje iz datotekeOddelek: Programiranje | 2423 (2058) | Bela01 |
» | Programiranje "Šah-a" v JaviOddelek: Programiranje | 4251 (3767) | OwcA |