» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
341 / 342
»»

gregor ::

še ena nova danes...

Astrolux TM03 3* SST40 LED 6000LM 620m Flashlight Released
USB-C Fast charing ,With one 15000mAh 33140 Battery :))

https://www.banggood.com/Astrolux-TM01-...

Coupon code:BGMT0103

moram priznat, da še nisem slišal za 33140 baterijo :D

EDIT
še ena je...:)

Astrolux TM01 SFT90X LED 6500LM 1442m Flashlight Released
USB-C Fast charing ,With one 15000mAh 33140 Battery

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A...

Coupon code:BGMT0103

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

FireSnake ::

Tole smo že jemali?

Wurkkos HD02
https://www.kickstarter.com/projects/13...
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Smo, za super early bird. :D
Malenkost ceneje.

Kako pa bo, pa bomo videli.

knap je izjavil:

Nova Sofirn lučka:

Pre-sale - Sofirn SR23 Rechargeable 3300LM Flashlight Powerful White Light 365nm UV Light
https://www.sofirnlight.com/products/so.....collection_383740ad-8fed-433f-8b50-ab50b4433172.collection_1.10

https://www.reddit.com/r/flashlight/com...

LP

Ta igrača ima začetno ceno 25 USD.
Ni ravno pretirano.

Zgodovina sprememb…

lubej1 ::

Wuben bo kmalu imel to novo zadevo na KS:

WUBEN E8 -- Playful Modular EDC FlashLight
More than a light -- it's EDC gear, an interactive tool, and a canvas for creativity. Co-created with influential EDC creator NAYICI.

https://www.kickstarter.com/projects/wu...

čudna igrača ;)

Samael ::

Wurkkos ima ponovno neke sila privlačne cene.
Ena čelka €8,60 druga €12,89, Wurkkos TS10 V2 z baterijo (tu se posipljem s pepelom, v živo izgleda precej manjša) €8,60, itd...
Od cirka 20 eur (nisem preverjal koliko točno) ni poštnine.

Samael != Samuel

krefi ::

Zdravo
Katero svetilko bi priporočali zame do sedaj sem imel samo svetilke na baterije iz kakega hofra lidla na baterije. Sedaj pa.iščem svetilko za cca 20 eur z možnostjo polnjenja na kabel. Uporabljala jo bom za sprhode po gozdu opravial okoli kmetije in kdaj pa kdaj za v kampu tako da nisem zahteven uporabnik.
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

Mogoče nekaj v smislu Wurkkos FC11C Nichia 519A za EUR18,05 + EUR 3,44 poštnina ali pa Wurkkos WK03 EUR16,33 brez poštnine (free shipping).
Zraven je polnilna baterija, polnilni kabel... tako da je cel paket.

Če boš izbral prvo je dokaj vseeno če izbereš 4000k ali 5000k pri drugi pa izberi 5000-5300K (in ne Black 6000k-6500k - to je precej precej belo). Med njima ni neke blazne razlike, prva je mogoče komu ljubša zaradi ledice, vendar roko na srce ... če res nimaš neke posebne preference prihrani teh 5 eur in vzemi drugo.

https://wurkkos.com/collections/flashli...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Hvala sem naročil WK03

GupeM ::

WK03 je res fina. Jaz sem pa FC11C naročil, zaradi Nichia ledice. SST ledic imam že en kup, pa bi rad nekaj drugega.

Ales ::

krefi je izjavil:

Hvala sem naročil WK03

Naročil si dobro svetilko, ampak jaz bi na tvojem mestu, glede na navedene zahteve, gledal raje čelko.

Buggy ::

Samael je izjavil:

Mogoče nekaj v smislu Wurkkos FC11C Nichia 519A za EUR18,05 + EUR 3,44 poštnina ali pa Wurkkos WK03 EUR16,33 brez poštnine (free shipping).

Če boš izbral prvo je dokaj vseeno če izbereš 4000k ali 5000k pri drugi pa izberi 5000-5300K (in ne Black 6000k-6500k - to je precej precej belo). Med njima ni neke blazne razlike, prva je mogoče komu ljubša zaradi ledice, vendar roko na srce ... če res nimaš neke posebne preference prihrani teh 5 eur in vzemi drugo.

hvala obema....tudi jaz vzel WK03 z magnetnim drzalcem, pa se nek dodaten 20% off je bil.

Imam eno podobno fiksirano na kolesu in jo moram skoz dol dajat, ko jo kej rabim.

GupeM je izjavil:

WK03 je res fina. Jaz sem pa FC11C naročil, zaradi Nichia ledice. SST ledic imam že en kup, pa bi rad nekaj drugega.

FC11C ima buck driver, torej se malo manj greje itd.
Vsaj v teoriji.

https://www.reddit.com/r/flashlight/s/T...
...

NekdoPach ::

Driver je menda dober, PWMja nima. 5000k vs 4000k je vprašanje :D

Če nimaš neke eksplicitne preference, je po mojem dokaj vseeno. Ne eno ne drugo ne gre v nek ekstrem.

Osebno, po tem, kar vem zdaj, bi, če bi bila to moja prva lučka, sam izbral 5000K. Ob večjem številu raznoraznih lučk pa zadnje čase raje izberem 4000K. Ampak, kot pravim, to je čisto osebna preferenca. Oboje je okej.

Samael != Samuel

V teoriji je odvisno od okolja in use-casea: recimo da delaš kot mehanik (na primer https://slo-tech.com/forum/t425393/p854... :)) in moraš pogledat v neko luknjo, hočeš da je svetloba lampice podobna tisti v okolici, ponavadi je to bolj hladna, ker drugače te moti, težje prepoznaš barve ker oči rabijo nekaj časa, da se navadijo na drugi CCT. Ali pa obratno, če imaš tople žarnice. Za zunaj pa hočeš da so barve čim bolj podobne naravni sončni svetlobi po sončnem zahodu (ne vem točno kateri CCT), na primer ko hodiš in postaja pretemno, vklopiš lampico, se svetlobi z istim CCT kombinirata (seštevata) in ne skačeta ena preko druge. Ampak to je že malo picajzelsko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NekdoPach ()

Okapi ::

Kot zanimivost, profi luči za iskanji/reševanje imajo 6000 K.

The color temperature of the light determines its appearance and can affect visibility and clarity. Marine LED searchlights typically have a color temperature of around 6000K, which produces a cool white light that enhances contrast and clarity, making it ideal for nighttime use or during low-visibility conditions like fog or rain.

Cool White (6000K): Provides clear, bright light with excellent contrast, making it easier to see objects or hazards in the distance

NekdoPach je izjavil:

V teoriji je odvisno od okolja in use-casea: recimo da delaš kot mehanik (na primer https://slo-tech.com/forum/t425393/p854... :)) in moraš pogledat v neko luknjo, hočeš da je svetloba lampice podobna tisti v okolici, ponavadi je to bolj hladna, ker drugače te moti, težje prepoznaš barve ker oči rabijo nekaj časa, da se navadijo na drugi CCT. Ali pa obratno, če imaš tople žarnice. Za zunaj pa hočeš da so barve čim bolj podobne naravni sončni svetlobi po sončnem zahodu (ne vem točno kateri CCT), na primer ko hodiš in postaja pretemno, vklopiš lampico, se svetlobi z istim CCT kombinirata (seštevata) in ne skačeta ena preko druge. Ampak to je že malo picajzelsko.

To je precej specifično :) Slab mesec nazaj, je serviser, revež... v zadnji del skrinje (etiketa - plin) svetil s telefonom :)))
Večina nas govori tako ali tako o neki splošni, univerzalni rabi. Saj vidiš običajne navedbe ... sprehajanje psa, v štalco, klet, večerni sprehod izven mestne rasvetljave, če zmanjka elektrike, itd...
En čas smo bilo zelo picajzlasti glede High-CRI, ampak saj roko na srce, vse je boljše kot telefon. Samo, da se "vidi" pa svoje opravi. :)
Samael != Samuel

jaz teh for ne poznam sem pa zaupal zgornje zapisanem "pri drugi pa izberi 5000-5300K (in ne Black 6000k-6500k - to je precej precej belo). " in izbral pac prvo.

Pomoje ni neke drame no, ceprav se sprasujem zakaj je cena ista za eno ali drugo glede na 20% kao "boljsi" performance ali light signature, ce se to sploh lahko tako meri, ker vec ni vedno boljse, isto kot pri monitorjih ko nekomu subjektivno nekaj bolj ugaja kot drugemu...oci pac?

Buggy je izjavil:

jaz teh for ne poznam sem pa zaupal zgornje zapisanem "pri drugi pa izberi 5000-5300K (in ne Black 6000k-6500k - to je precej precej belo). " in izbral pac prvo.

Pomoje ni neke drame no, ceprav se sprasujem zakaj je cena ista za eno ali drugo glede na 20% kao "boljsi" performance ali light signature, ce se to sploh lahko tako meri, ker vec ni vedno boljse, isto kot pri monitorjih ko nekomu subjektivno nekaj bolj ugaja kot drugemu...oci pac?

Tu ni boljše ali slabše ledice, obe sta enaki, le drugačne barvne temperature.

Hladna svetloba se bolje obnese, kjer si želiš zgoščen, ožji snop in večji domet (throw). Običajno je tudi svetilnost, merjena v lumnih, nekoliko večja kot pri enakih LED-icah s toplejšo barvno temperaturo.
Topla svetloba je očem prijaznejša, omogoča hitrejše zaznavanje objektov v okolici in je primernejša na krajših razdaljah, pri bolj razpršeni svetlobi (flood).
Vsaj v teoriji pa tudi nekoliko manj privlači insekte (večina žuželk ima receptorje za ultravijolično, modro in zeleno svetlobo, ne zaznavajo pa dobro ali pa sploh ne rdečih oz. toplih barv).

Lučka, ki si jo izbral ni "thrower" (nima reflektorja, tip ledice, itd... za dolgi, ozek snop) zato je primernejša 5000-5300K temperatura. Tudi sicer, če nimaš neke ozko specializirane rabe, boš vedno raje izbral vsestransko, očem prijaznejšo toplejšo (oz 5000k roko na srce, že niti ni več topla, to je dnevna bela, al ajde...) barvo. 6500k gre že orenk proti hladno modrikasti barvi.

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

GupeM ::

Samael je izjavil:

Osebno, po tem, kar vem zdaj, bi, če bi bila to moja prva lučka, sam izbral 5000K. Ob večjem številu raznoraznih lučk pa zadnje čase raje izberem 4000K. Ampak, kot pravim, to je čisto osebna preferenca. Oboje je okej.

Tudi jaz sem izbral 4000 K. 5000 K jih imam že (pre)več :P

Rabim jo, ko prckam pa masinah in se mi ne da vseh kablov izstekat, res pa je da sem z leti ratal ze slep kot krt in rabim svetilko se kje drugje. Sej vem da ni drame, me pa vsekakor fascinira kako "znanost" se da naredit iz neke jebene lucke :))
Pa ne me zdej krizat, sem hvalezen za info. Me pa po svoje fascinira ta vas hobi, isto kot ure...nekako neproduktivno sry...sem le clovek racionalizma in efekta, ki ga nek produkt ponuja, v podrobnosti se v takih primerih ne spuscam, ker mi niso jasne, ravno zato mi je kewl brat tole temo ...toliko luck po moznosti v najbolj svetlobno onesnazenem mestu kot je LJ, za kaj to rabite?

ucim se

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

BTW: ko so mi na cesto v vukojebini postavili osvetliev sem se pritozil, pa mi niso zelel ugasnit lamp (edina bajta), ker prej je bila ponoci crnina kot se zagre zdej pa od svetilke dol pod parcelo dobivam svetlobni sum...sem se sprijaznil pac, nasadil lovorivokvec, rabil da zraste in zdej ni vec svetlobe iz jebene ceste :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Buggy je izjavil:

Me pa po svoje fascinira ta vas hobi, isto kot ure...nekako neproduktivno sry...sem le clovek racionalizma in efekta

Meni se pa kar malo smilijo taki, ki v nobeni stvari ne najdejo iracionalnega veselja, takega, ki sega preko njene gole uporabnosti;)

Oldi ::

Samael je izjavil:

Ne, ker je oslarija. To ni noben test. Če si ne daš dopovedati si pač ne daš. Mislim, da sploh nimaš predstave o čem govoriš.

Zvečer naredi test zooma razdalje v temi na 100m. Me zanima kaj še vidiš :)
Potem ti pa še jaz kljub svetlobnim motnjam v urbanem področju (center LJ) naredim kakšnega brez zooma s svetilko sorodnih 18650 dimenzij na recimo 400m :)

Prejle sem mal svetil po naši in sosednji občini. Vlaga čez 90%, morda zato zelo viden snop, ki preprečuje, da bi kaj videl prek 700m. Zvezde dobro vidne. Na 650m se še vidijo svetle hiše.

V glavnem ta tvoj test je brez veze, edin če bi bila 2, eden sveti, drugi 100m stran gleda.

Kot zanimivost, primer profi-lučke, 6000K, 95 CRI - namenjena avtoličarjem.;)

https://mynextled.com/products/nt-6615k...

Buggy je izjavil:

...toliko luck po moznosti v najbolj svetlobno onesnazenem mestu kot je LJ, za kaj to rabite?

Jaz sem jih ravno danes 5 spakiral oz. strateško porazdelil. Nahrbtnik, leg bag ... Vse male, v enotnem 14500/AA formatu + ena laterna. Jutri bo že v rabi :)
Zakaj toliko? Tako me je skozi leta naučilo, vsaj pet dni festivala, šotor v gozdu ... ex Metaldays, danes Tolminator, na momente zna biti kaotično. Pa pestro. Pa nepredvidljivo. Do konca tedna imaš glih še eno ali dve :)

Eno sicer najdeš zadnji dan, ko podiraš - se je nekako zvalila pod blazino, drugo, ki je izparela v zrak, doma ko mečeš prešvicane cunje v pralni stroj - je ostala v nekem žepu, tretje nisi dobil nazaj - upaš, da ni komu padla v Dixy, itd... tako da ja, nič preveč jih ne bo :) Potem pride pa še en večdnevni festival v tujini, pa ponovimo vajo.

V službi, deželi medvedov, imam tudi vedno kakšne tri. V tem letnem času jih ne potrebujem, jih bom pa čez par mesecev na dnevni ravni. Ne hkrati, ampak to je tako kot z dežniki. Ko enega odneseš domov, pa nasledni dan pa mogoče ne nazaj, je dobro da še kakšen ostane v omarici.
Skratka, da pri meni so precej v uporabi, niso pa niti slučajno, niti približno vse.
Samael != Samuel

Jaz že kar nekaj časa jemljem lučke z bolj toplo barvo svetlobe, cca. 4000K.
Me pa mika, da bi enkrat nabavil nekaj v stilu 2700K ipd. Da vidim, zakaj so pri nekaterih tako zelo priljubljene takšne lučke.

matobeli ::

Okapi je izjavil:

Kot zanimivost, primer profi-lučke, 6000K, 95 CRI - namenjena avtoličarjem.;)

sej, sej, ko pa sprašuje človek za eno tako profi lučko pa nič ;)

Imajo precej luštno naglavno svetilko ki dela točno to kar rabim:
https://mynextled.com/collections/weara...
Če bo koga zanimalo je tudi koda za popust, "PRISTINEAUTO" (nisem še testiral če še dela).

Ah jebejo naj se, 47.6€ hočjo za poštnino...

matobeli je izjavil:

Ah jebejo naj se, 47.6EUR hočjo za poštnino...

Več kot pol manj preko amazona (us).

https://www.amazon.com/NextLED-NT-2143C...

Price $29.99
AmazonGlobal Shipping $13.05
Estimated Import Fees Deposit $0.00
Total $43.04

To je 37 eur.
+ 3,25 eur neposredno carinsko zastopanje in okoli 8 eur ddv

Torej te vse skupaj pride rahlo pod 50 eur.
Sliši se dosti, ampak če je lučka res okej, pa če bo v dejanski uporabi ... se boš pa odrekel potencialnemu naročilu dveh, treh povprečnih/šrot lučk s kitajske :P
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

test lučk na enem bolj znanih YT kanalov (3,6 mio naročnikov):

gregor je izjavil:

test lučk na enem bolj znanih YT kanalov (3,6 mio naročnikov):

In večina testiranih lučk ima zum;)

Večina jih zgleda isto ;)

Čisto preveč laičen test, niti svetilk istega tipa ni testiral

Kar ne da ti miru, ti pa ta tvoj zoom in ChatGPT ... :D
Samael != Samuel

komunist1945 ::

Iščem ultracheap uporabne 18650 čelke. Kupil sem pred leti tako za 4 €, dela zelo v redu, edino nastavitev naklona se je znucala, to ima slab dizajn in ne grabi več. Kupil sem tudi tako za dobre 3 €, ima crappy 14500tko, ki sem jo vrgel ven in priotal svojo 18650tko, ampak je bilo treba nekaj plastike od znotraj ogulit. Drugače mi je res všeč dizajn in nima nobenih problemov, ampak se mi ne ljubi s predelavami ukvarjat več, rabim za razdelit dodatne. Je kakšna pametna alternativa za do nekih 6 €? :D

Furbo ::

Tole k je Samael nalimal je 11€ s ptt.
https://wurkkos.com/products/h25l-headl...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Pri tej grejo električni kontakti preko navojev? To mi ni všeč, če ja. Plastično ohišje mi ni problem, mogoče celo preferiram, tudi ne vem kake svetilnosti ne rabim.

Ultra-cheap aliexpress 18650 čelka je ekvivalent 50g tempiranega litijevega eksploziva na pripopanega na čelo.

Niti ne, baterijo itak dam svojo not, polnit pa tudi nehajo zanesljivo po mojih izkušnjah

Sej ne rabiš da ti čist vsaka bajto požge...

Samael je izjavil:

Torej te vse skupaj pride rahlo pod 50 eur.

Mejbi celo manj:
"About Import Fees Deposit and Import Charges
When you order products for shipment to destinations outside of the U.S., or for shipment into the U.S. from another destination, we facilitate customs clearance on your behalf. You will see "Import Fees Deposit" or "Import Charges" at checkout, depending on your destination. This amount includes estimating and paying all customs duties, taxes and fees on your behalf ("Import Fees") to the relevant customs authorities."

Piše 0 USD import fees. Sej v resnic mi je dost vseen, zgleda zelo fajn in jo bom zelo verjetno kar vzel.

Oziroma jo bom vzel če ne najdem nič boljšega v EU pod ključno besedo "detailing headlamp".

Je pa zanimiv da zgleda praktično ista kot ta ki jo imam sedaj, k bi našel kitajca ki to skup zlaga bi lahk marsikaj v to ohišje naložil :))

matobeli je izjavil:

Sej ne rabiš da ti čist vsaka bajto požge...

Ni tako hudo, samo 2x sem se selil zaradi požara svetilke do zdaj :D

komunist1945 je izjavil:

Je kakšna pametna alternativa za do nekih 6 €? :D

Glede na to, da si napisal v množini, pri naročilu treh ali več zgoraj omenjenih tudi poštnine ni, tako da je res €8,60 na kos. To je seveda še vedno več kot 6 eur, al nižje kot 8,60 ne gremo! :P
Samael != Samuel

no, saj ta model je kr mamljiv, samo ne vem, če bi bilo dovolj floody oz. prilagodljivo, ta config COB + thrower pr teh cheapijih z alija mi je res všeč. In da imajo žice speljane za kontakt, ne preko navojev.

Bolj me vleče da še kak tretji aliexpress special model sprobam, ampak pri teh pa zdaj že vidim, da čas odšteva in je življenjska šansa... :D

Zgodovina sprememb…

Samael je izjavil:

Danes je WK03 še ceneje 8.55€

po ceni 9,99 USD se je že velikokrat prodajala, to je tudi najnižja cena, po kateri se je do sedaj dobila ta lučka, vsaj kolikor se jaz spomnim
LP

EDIT
Se motim ali so bili v tej temi izbrisani nekateri komentarji?

Zgodovina sprememb…

Oldi ::

Mojedva sta bila izbrisana.
S Samaelom se greva svetenje v daljavo in mu tole izgleda ni všeč, jst bi pa samo rad vedel, za kaj gre, omejitve lučke ali preveč delcev v zraku.

Tole je zadnje kar je ostalo: "Prejle sem mal svetil po naši in sosednji občini. Vlaga čez 90%, morda zato zelo viden snop, ki preprečuje, da bi kaj videl prek 700m. Zvezde dobro vidne. Na 650m se še vidijo svetle hiše.

V glavnem ta tvoj test je brez veze, edin če bi bila 2, eden sveti, drugi 100m stran gleda."

Lepo sem ti povedal. Poskusil sem ti pomagati, svetovati, kot radi počnemo v tej temi.
Kaj sem pa vedel, da si trmoglav nadležnež, ki si ne da nič dopovedati in da mi bos odslej visel na vratu.
Tega se pa ne grem.
In se manj zdaj, ko sem na dopustu. Tolminator, soča, pir, muska... in Oldi na vratu.

Tole sem pred dnevi posnel zate, ampak ko sem videl, da ne bos znal nehati, se mi ni zdelo vredno niti objaviti.

C8 za takrat 11 eur. In ja vidim kaj je stran cca 700m.
Posneto je pa s telefonom, ki v temi ne vidi tako daleč kot vidiva ti in jaz. Pa vseeno dobis predstavo. Da se vidi.
Pa ni neka super, mega draga lučka. Mali, poceni ampak soliden trower na 18650 baterijo.

Zdaj mi bos dal pa mir. Če ne si ga bom vzel sam.
Samael != Samuel

aborko ::

Furbo je izjavil:

Tole k je Samael nalimal je 11EUR s ptt.
https://wurkkos.com/products/h25l-headl...

Kaj tale ima usb c ali micro usb? Ker v naslovu je usb-c, kasneje dol piše micro usb. Imam že par lučk od Wurkkosa in so res super, sedaj bi pa vzel še eno čelko na 18650 pa da ima usb c za polniti, svetle verjamem da so vse dovolj.
Je ta rdeča svetlobo uporabna - kao očem prijazna ali je bolj marketing:
https://wurkkos.com/products/h25lr-led-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: aborko ()

Rdeča je namenjena bolj temu da si ponoči ne čisto pokvariš nočnega vida ali ne zbudiš nekoga ki spi zraven tebe v šotoru. Naj bi tudi manj privabljala mrčes.

Podobno lahko dosežeš s toplo belo svetlobo na nizki jakosti.

Presodi pri sebi če je uporabna zate.
««
341 / 342
»»