» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
331 / 333
»»

Samael ::

Ja, povsem solidna LG-jeva baterija. Cena pa sploh okej.
Mislim, da jih imam jaz tudi nekaj (ali pa predhodnico te, bi moral pogledati natančne oznake mojih).

Edit.
Sem pogledal. Te, ki sem jih tri leta nazaj kupil so znatno slabše, ugodno, pa vseeno rahlo dražje po kosu, kot to kar si našel ti. Skratka, res je dobra cena tole zgoraj.

LG INR21700-M50 4850mAh - 7.3A - Clear wrap EUR3.95 Ordered: 5 EUR19.75
Subtotal EUR19.75
Shipping EUR8.63
Grand Total (Excl.Tax) EUR23.45
Tax EUR4.93
Grand Total (Incl.Tax) EUR28.38
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

gregor ::

lučka vseh lučk. :))

NLIGHTD X1 7000lm 5786m LEP Flashlight
https://www.nealsgadgets.com/products/n...

$2,699.95 USD
višje cene za lučko do sedaj še nisem videl ;)

pohitite, samo še 2 kos na zalogi :))

lubej1 ::

5,7 km :))
samo v teoriji, v praksi močno dvomim, da sveti tako daleč...
cena pa je kar nizka ;)

hotig ::

@gregor

Sej se verjetno zavedaš, da potem moreš plačevat še enga tipa z kravato, ki bo nosil ta kufer naokoli (pripet na roko z lisicami ali kako drugo ketno) :)8-).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

se zavedam, zato je tudi nisem nabavil ;):))

knap ::

o tem gospodu Neal Zhang - nealgadgets sem zasledil že veliko negativnih komentarjev

če drži to, kar je tukaj napisano:

https://www.reddit.com/r/flashlight/com...

potem očitno samo preprodaja neko Ukrajinsko zadevo:

HIGH-PERFORMANCE LASER FLASHLIGHT VIDEX VLF-L361
https://videx.ua/en/products/zenitno-po...

kitajček bi rad imel hiter, lahek zaslužek...?

LP

Ales ::

"Preprodaja"... ja, to se imenuje trgovina. Povsod okoli nas je, vsak dan kupuješ take izdelke.

Nekje nekdo nekaj izdeluje kot OEM, potem pa se za tako robo uporabi poljubna blagovna znamka. Povsod okoli nas je to.

Wurkkos = akcije, popusti 365 dni v letu... :D

Limited-Time Offer
Best Seller: Wurkkos FC12 Tactical Flashlight
With 18650 battery
Special Price: $19.99 (Original Price: $24.99)
Limited time $5 coupon: TAWKCC
Hurry! Offer ends in 7 days!(1.7-1.14)

https://wurkkos.com/products/wurkkos-fc...

VIR: FB

je morda kdo omenil FC12? :))

več slik na tem linku:

Wurkkos FC12
https://imgur.com/a/PrjstkW

to lučko sem uporabljal nekaj dni med prazniki (sem se odrekel Noctigon, Emisar... lučkam z Anduril, ki imajo 100 nastavitev :D )
presenetljivo dobro sveti, snop ni zelo širok, sveti kar precej daleč, seveda pa to ni "throw" lučka
čisto všečna zadeva

na zgornjem linku piše:

FC12 has been discontinued, this is the last batch of stock. Don't miss it if you like it

LP

če kdo potrebuje res pravo throw lučko, potem je sedaj na voljo ta zadeva z popustom:

T9R SearchFlashlight (Clearance Sale)
https://www.firefly-outdoor.com/en-de/p...

od 49 USD dalje, na voljo različne ledice, razen STB90.2, ki je razprodana
večinoma bolj neznane kitajske ledice (vsaj meni), razen SFT40
FFL909MX 6500lm 1450m - ta je 59 USD
vse te metre dometa, je potrebno vzeti malo z rezervo

premer reflektorja 65mm, če kdo ne ve, premer in oblika reflektorja sta bistvena za čim daljši domet lučke, ozek snop..., seveda poleg prave ledice

Clearance Sale Note:
To offer this clearance sale at an exceptional price, clearance T9R flashlights will not include the default Fireflies packaging box. Instead, each flashlight will be carefully wrapped to ensure it arrives in excellent condition. This change allows us to reduce costs and pass the savings on to you.

T9R Search Flashlight
Maximum throw, maximum lumens. The T9R combines an ultra-deep reflector with highly efficient Lume1 electronics for the ultimate thrower.

morda bo koga premamila..., navalite :))

kolikor spremljam lučkarsko sceno, so te lučke zelo kvalitetne, veliko modelov na voljo:
https://www.firefly-outdoor.com/

če se motim, pa me popravite

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lubej1 ()

EDIT, še test:

https://1lumen.com/review/fireflies-t9r...

več pa na YT

ne vem, kako je pri vas, ampak jaz moram v FF 2x klikniti na sliko, da je dobim v višji resoluciji...

LP

misek ::

lubej1 je izjavil:

ne vem, kako je pri vas, ampak jaz moram v FF 2x klikniti na sliko, da je dobim v višji resoluciji...
Tudi jaz.

Ampak po spremembi z about:config browser.enable_automatic_image_resizing na false, se slika odpre v pravi resoluciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

Je to nastavitev v FF?
Hvala

kar ugodna cena za T9R lučko, še dve sliki iz reddit:

sicer pa je konkurecna tej lučki, meni bolj všečna (zato ker jo imam :))):

Noctigon K1 Thrower 1*21700 LED Flashlight
https://intl-outdoor.com/k1-21700-throw...

z Osram W1 ledico, čeprav vidim, da sedaje ni več v ponudbi, samo W2 je...

https://zeroair.org/2021/08/27/noctigon...
https://1lumen.com/review/noctigon-k1/

moja igrača:

https://imgur.com/a/P5mb8cH

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()

MikeRotch ::

Jaz sem pred kratkim naročil Wurkkos TS26S (tisto, ki je bila na GAW). Vzel sem 2 komada, dostava cca. 10 dni, čez praznike. Moja prva lučka razen kakšnega cheap obeska za ključe. Zaenkrat sem zadovoljen, ampak nimam pojma, tako, da ne vem v kakšen razred sploh paše.

Včeraj sem naročil še tisto Wurkkos FC12 iz zgornjega linka, ki je malo manjša.

Glede na to, da sem nov na tem področju me zanima kako je s temi kitajskimi celicami? Lučke ne uporabljam dnevno, eno bom dal v avto, eno doma v predal. Lahko to napolnim in pozabim za par mesecev pa bo še vedno normalno svetila, ko jo rabim?

Pa še to. Kaj priporočate za EDC? Nekaj čim manjšega, kar lahko dam v žep, da nadomesti lučko na telefonu.

kumer ::

TS26S je bolj flood lučka, ker ima 4 ledice
torej ima bolj širok snop svetlobe, ki ni izredno dolg
ima Nichia 519A, ki je kvalitetna ledice, ima visok color rendering index (high CRI)

Color rendering index @ Wikipedia
https://www.flexfireleds.com/color-rend...

FC12 bo imela bolj ozek snop, ne pa zelo ozkega in dolgega kot imajo prave throw lučke, dva taki lučki sta omenjeni zgoraj

baterije se samo praznijo, kako dolgo vzdrži ena 21700 baterija, ne vem, verjetno kakšno leto, morda dve
odvisno od zunanje temperature, pa od tega če je odvit zadnji pokrov oz je pod napetostjo - parasitic drain

EDC, tukaj boš verjetno izbral 14500 lučko, ali morda z 18650 baterijo
je kar nekaj izbire, Samael obvlada male lučke :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kumer ()

Hvala. Kupil sem precej na blef. Super, da imata lučki različna snopa, da lahko vidim v praksi razliko :)

Je smiselno za EDC iskati kaj na navadne AA baterije ali akumulatorje? Verjetno so specsi slabši, ampak polnilnih AA baterij imam doma cel kup, ni problem zamenjati.

veliko lučk deluje na obe vrst kemije, torej imaš možnost AA in 14500 istočasno, ker sta iste velikosti

eden primer bi bila ta zadeva:

https://www.aliexpress.com/item/1005006...

cca 20 usd z baterijo

morda se še kje ceneje dobi

in seveda so še druge zadeve na voljo

imam občutek, da si postal nov ljubitelj lučk :) in da boš imel kmalu doma 30 lučk :))

Okapi ::

Te 14500/AA so zelo univerzalno uporabne lučke, ampak zame so malce prevelike, da bi jih dal na obesek za ključe. Tako da je nimam ves čas s seboj v žepu, ampak samo ko vnaprej vem, da bom verjetno potreboval lučko in morda tista na ključih ne bo dovolj močna (kaj večjega pa ne bom potreboval), ali pa da jo bom moral komu posodit (recimo na pikniku, ponoči).

Na ključih imam pa eno od tistih z vgrajenim akumulatorčkom. Dolgo časa sem imel Astrolux K2, sedaj imam pa Wuben G2 (ki je na zgornji meji tistega, kar sem pripravljen nositi na ključih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

GupeM ::

Za keychain lučke so meni všeč Nitecore TIKI. Je pa res, da kaj drugega še nisem probal :)

MikeRotch je napisal EDC lučka, zato sem mu dal eden predlog EDC lučke
keychain lučke so druga zadeva, še precej manjše..., drugačne oblike itd.

Te keychain so tudi zanimive, ampak meni ni problem dati v žep eno manjšo. Glede na slike vidim, da 14500 niso dosti večje od AA baterije same. Ne nosim denarnice, ključev itd. V levem žepu je telefon, v desnem žepni nožek ali manjši multitool (švicar, skeletool...) in 20€. Prostor za eno majhno lučko se bo že našel :)

imam občutek, da si postal nov ljubitelj lučk :) in da boš imel kmalu doma 30 lučk :))

Ponavadi gre tako, ja :)

Assass1n ::

Cooyoo quantum titanium je za ključe. Še na ključe od aventadorja pašejo.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

lubej1 je izjavil:

MikeRotch je napisal EDC lučka, zato sem mu dal eden predlog EDC lučke
keychain lučke so druga zadeva, še precej manjše..., drugačne oblike itd.

Hja, EDC pomeni, da jo imaš vsak dan (ves čas) s seboj. Kaj je komu primerno, da ima ves čas s seboj, je pa zelo odvisno od posameznika. Zame je recimo 14500/AA prevelika, da bi jo imel res ves čas s seboj.

Za nekatere je pa lučka 14500/AA prešibka in ves čas s seboj tovori nekaj večjega.

Wuben X2 Pro prišel. Na prvi pogled je videt zelo vsestransko uporabna in tudi udobno majhna, tako da za marsikoga je to lahko tudi EDC, ko že ravno o njih. Oziroma ECL, kot piše na škatli - Easy Carry Light.

Dovolj je lahka, da jo lahko nataknem na ščitnik od kape in uporabljam kot čelko, ker ima tudi stransko luč, jo pa lahko zataknem tudi v prsni žep ali v žepek na naramnici nahrbtnika in uporabljam namesto čelke. Magnet na zadnji strani tudi včasih prav pride.

2x14500 (ali AA), s tem, da dela tudi samo z enim vložkom, je vsaj na papirju odlična kombinacija, oziroma kompromis med velikostjo in zmogljivostjo. Priloženi sta dve 920 mAh.

Vzel sem različico z UV, ampak sem nad močjo UV-ledice razočaran. Uporabna je za preverit varnostne napise na denarju, pa za "napolnit" svetlečo barvo na uri, za iskanje škorpijonov ali kakšno drugo rabo, ko mora UV posvetit malo dlje od 20 cm, pa ni. To je pa zaenkrat tudi edina slabost, ki sem jo opazil.

Zraven sem dobil še 4 dodatke:
- taktično stikalo (brezplačnom dodatek na Kickstarterju), dvomim, da ga bom kdaj uporabljal.
- zapestni trak, ki je USB-kabel (tudi kot dodatek na Kickstarterju). Ne vem sicer, kako trpežen je, ampak vsaj na papirju je zelo uporabna zadeva. Všeč so mi stvari, ki imajo več kot en namen.
- rdeči difuzer (dokupil), ker sem vzel lučko z UV in ne RGB. Rdeča luč je pogosto zelo koristna, da ti ne pokvari nočnega vida.
- nosilec za kolo (dokupol). Zelo zadovoljen, da sem ga vzel, ker je uporaben tudi za "ta velik" Wuben X1. Tako da z lučjo za na bicikel sem s tem preskrblen.

Kako se bo vse skupaj obneslo v praksi, bo pa treba še videti.;)

Wubenov trojček, v bistvu vse, kar nekdo rabi od prenosne razsvetljave.8-)

matobeli ::

Dej prosim eno stvar preveri ker moja ima svoje muhe.

Iz OFF pretakni drsnik na prednjo luč in jo prižgi, nato drsnik pomakni na stransko luč.

Kaj se zgodi z glavno lučjo?
Če je glavna luč ostala prižgana jo ugasni z koleščkom in nato še enkrat pritisni kolešček (drsnik na stranski luči). Ali se ti stranska luč prižge?
Če glavno luč ugasneš preden premakneš drsnik na stransko luč in nato prižgeš stransko luč, se ti vedno prižge pravilno (zadnja nastavitev)?

In še opozorilo, moja ploščica za montažo na kolo je prišla napokana, zgleda so preveč zašraufali tiste dva vijaka, tko da... varnostna vrvica ne bo odveč.

matobeli je izjavil:

Iz OFF pretakni drsnik na prednjo luč in jo prižgi, nato drsnik pomakni na stransko luč.

Kaj se zgodi z glavno lučjo?

Ugasne se.

Če glavno luč ugasneš preden premakneš drsnik na stransko luč in nato prižgeš stransko luč, se ti vedno prižge pravilno (zadnja nastavitev)?
Pravilno se prižge zadnja nastavitev.

Lepo. :)

----

Marsikdo kot EDC lučko uporablja tudi 18650 in seveda druge bolj čudne verzije baterij 18350, 16340...

EDC:

https://zeroair.org/category/edc/
868 igrač... :D

MikeRotch, poglej še tukaj, Emisar, Noctigon lučke:

https://intl-outdoor.com/

Emisar D3AA 14500 EDC LED FLASHLIGHT
https://intl-outdoor.com/led-flashlight...

no voljo 20+ ledic, 2 vrsti gumba - 8 različnih osvetlitev, 4 različne barve, nerjaveče jeklo na koncu lučke (bezel), različne optike, magnet na pokrovu itd...dober driver
ni da ni, hot rod lučke by Hank Wang

https://1lumen.com/review/emisar-d3aa/

LP

Je pa to moj največji pomislek pri teh sodobnih lučkah s celim kupom nastavitev, več stikali in različnimi ledicami - več možnosti je, da se kaj pokvari ali da ne dela, kot bi moralo. Pa zapletenih uporabniških vmesnikov tudi ne maram, tako da tu je pa kompromis med bolj preprostim vmesnikom z več stikali, ali bolj zapletenim z enim stikalom.

to je vse res, nekateri pa ne kupijo lučke, če nima Anduril operacijskega sistema, je boljš od Windows 11 :D

:))

MikeRotch je izjavil:

Te keychain so tudi zanimive, ampak meni ni problem dati v žep eno manjšo. Glede na slike vidim, da 14500 niso dosti večje od AA baterije same.

V bistvu so enake, kar se dimenzij baterije tiče.
Poišči nekaj v smislu Lumintop tool AA ali pa Sofirn SP10, pa si zmagal. Pa nobena naj ne bo čez 20 eur, raje kakšen manj.
Obe delujeta na oba zgoraj omenjena 14500/AA tipa baterij. 14500 običajno svetilnost male lučke skorajda podvoji, jo pa lahko na max tudi precej segreva.

Je pa zelo težko najti nek soliden tip 14500 baterije. Po prastari Sanyo UR14500 se mislim da razen Vapcella ni nihče prav dosti ukvarjal s tem formatom baterije, tako, da je trg preplavljen z no name generiki. Če boš kupoval, se drži Vapcell, Sanyo, Keeppower (če so protected znajo biti predolge) in pa mogoče Soshine.
Samael != Samuel

Na aliexpressu lahko najdeš tudi ACEBEAM Pokelit AA/14500, precej soliden brand, za trenutno 18 eur.
Osebno mi lučka ni tako simpatične kakor recimo omenjeni dve zgoraj predvsem zaradi precej trdega gumba oz. ne gumba, prej bi rekel vzmeti ob vklopu, po drugi strani pa jo je vredno omeniti ker dobiš zraven "cel paket" - tudi 14500 baterijo s, pazi, vgrajenim type C polnilcem.
Sanja se mi ne, kaj je zaena baterija, ampak upam, glede na to da gre za ACEBEAM, ni nekaj najslabšega.

Osebno sta mi pa v tem formatu še vedno najbrž najljubši Olight S1A (imho najboljši preprosti UI, kar je lahko) in pa KLARUS Mi7, ampak ni nobene potrebe po večji investiciji, ko pa precej solidna Lumintop AA tool za recimo pol ali tretjino cene služi enako.
Samael != Samuel

Mojo Jojo ::

MikeRotch je izjavil:

Pa še to. Kaj priporočate za EDC? Nekaj čim manjšega, kar lahko dam v žep, da nadomesti lučko na telefonu.

Glede na lučki, ki si jih lastiš predvidevam, da nimaš posebej polnilca za li-ion baterije, ker imata obe lučki USB polnjenje. Torej najbrž ti je pomembno USB polnjenje. To je res praktično. Sicer namenski polnilci so bolj prizanesljivi do baterij ampak tudi jaz ga še redko uporabljam, ker je USB res enostaven.
Trenutno se igram z dvema Wurkkos TS10 V2, ki bi bila dobra opcija za v žep, ampak nima USB polnjenja tko da zate odpade.
Zame skoraj perfect lučka za v žep in EDC je Wurkkos WK04, ki pa se je žal več ne dobi. Malo poguglaj zakaj sem takega mnenja.
Trenutno bi ti predlagal Wurkkos HD12, ki je trenutno v akciji in jo dobiš s kuponom WKNEWY za dobrih 25EUR z 14500 liion baterijo...torej AA formata. Ima tudi li-ion USB polnjenje. Deluje tudi na AA polnilne baterije, če jih hočeš uporabit, ampak to je out tehnologija in mnogo manj sveti kot z li-ion. Ta lučka ima boost driver tako, da mogoče celo z AA baterijami sveti dostojno. Zadevo lahko uporabljaš kot naglavno lučko...dostikrat uporabno. Zadeva ima magnet na zadnji strani...dostikrat uporabno.
Minusi...
1. sveti "na stran" in ne kot klasična lučka...then again, tut telefon sveti na stran. Nimam še tega tipa lučke, ampak mislim da je zelo uporaben (zatakneš za pas, za žep, za trak od ruzaka in sveti naravnost, edino za v roki za držat je mogoče nerodna)
2. vseeno ni tako majhna kot npr. TS10 V2, ki je velikosti šminke. Ta je 1cm daljša, pa par mm širša.

Zanimiva bi bila tudi Lumintop Silver Fox, ampak je to en razred višja cena ali Lumintop EDC15, ki je cenejša. Ampak nima USB polnjenja, tako da si brez namenskega polnilca obsojen na AA baterije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mojo Jojo ()

Hvala za predloge. Grem brati in gledati reviewe :)

V bistvu so enake, kar se dimenzij baterije tiče.

Ja, za baterije sem videl, da gre za isti form factor. Mislil sem, da cela lučka ni dosti večja od baterije, tako, da mora iti lepo v žep. Vidim, da tale Sofrin v dolžino meri 88mm. Ni veliko.

Miki N ::

MikeRotch je izjavil:

tale Sofrin v dolžino meri 88mm. Ni veliko.

To je tudi ona rekla.

MikeRotch je izjavil:

Ja, za baterije sem videl, da gre za isti form factor. Mislil sem, da cela lučka ni dosti večja od baterije, tako, da mora iti lepo v žep. Vidim, da tale Sofrin v dolžino meri 88mm. Ni veliko.

Saj tu, roko na srce, ko jo imaš enkrat, opaziš, da pri dolžini pol cm gor ali pa dol, ne naredi nobene razlike. Tisto, kar je pri tem form factorju za v žep okej sta predvsem obseg in teža. 18650 baterija naredi lučko debelejšo in težjo - to je tisto, kar je lahko pri EDC moteče.

Pred tedni sem tu prilimal nekoliko starejšo sliko mojih (takratnih) lučk v tem formatu, pa vidiš, da s kakšno izjemo ni kaj dosti odstopanja.
Omenjena Sofirn je peta z leve, tiste tri Lumintop pa 8,9,10. Lumintop Tool AA/14500 je res working horse lučka.

Obstajajo tudi lučke v AAA/10440 formatu, ampak sam še nisem naletel na takšno, pa jih imam tudi še kar nekaj, da na 10440 baterijo ne bi bila v manj kot minuti skoraj žareča palčka, pa po drugi strani le te običajno nimajo stopenjske regulacije, tako da so obsojene na uporabo z AAA baterijo, kar pa ni ravno idealno.
AA/14500 se mi zdi en tak "sweetspot" med EDC mobilnostjo in recimo konkretnejšo uporabo. Da je že res orenk lučka.
Samael != Samuel

Zdajle sem se zazijal v Keeppower 18650 4000mAh (protected) - 8A (Button top).
18650 format že pri 4000mah? What? Pa to je praktično že v rangu 21700 in 26650 baterij. Fantastično! (če navedeni podatki niso napihnjeni)

Glede na to da Keeppower nima lastne proizvodnje baterij, me prav zanima, kaj bi bila v originalu non-protected flat top baterija? Sumim na Vapcellovo kuhinjo.

Doslej je bila baterija z največjo kapaciteto v tem formatu, kar sem jih videl v maloprodaji praktično nedostopna Sanyo NCR18650G s 3600mAh (ne dobro poznana Sanyo NCR18650GA 3450mAh) - dobile so se v Klarus lučkah. Pa po spominu je blizu te prišla tudi ena LG-jevih, vendar s pol nižjo amp.
Samael != Samuel

Samael != Samuel

koyotee ::

Samael je izjavil:

Zdajle sem se zazijal v Keeppower 18650 4000mAh (protected) - 8A (Button top).
18650 format že pri 4000mah? What? Pa to je praktično že v rangu 21700 in 26650 baterij. Fantastično! (če navedeni podatki niso napihnjeni)

Glede na to da Keeppower nima lastne proizvodnje baterij, me prav zanima, kaj bi bila v originalu non-protected flat top baterija? Sumim na Vapcellovo kuhinjo.

Doslej je bila baterija z največjo kapaciteto v tem formatu, kar sem jih videl v maloprodaji praktično nedostopna Sanyo NCR18650G s 3600mAh (ne dobro poznana Sanyo NCR18650GA 3450mAh) - dobile so se v Klarus lučkah. Pa po spominu je blizu te prišla tudi ena LG-jevih, vendar s pol nižjo amp.

Panasonic alpa sanyo pomoje.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

knap ::

če se vrnemo k EDC lučkam
meni osebno tudi l8650 ni problem dati v žep...

npr. WK03 je precej majhna, sedaj se jo dobi tudi v rdeči barvi:

https://www.wurkkos.com/products/wk03

z baterijo 17 USD, to je sicer res 4 USD višja cena, kot v zadnjih akcijah (13 USD)
na boljšo ceno bo potrebno počakati... :D

koyotee je izjavil:

Panasonic alpa sanyo pomoje.

No, saj to je eno in isto, ampak jih nikjer ne najdem. Niti od kakšnega drugega večjega brand proizvajalca (LG,Samsung...). Vsi so se ustavili na 3500/3600mah.
Mislim, da so se več ali manj zdaj vsi ti skoncentrirali na 21700 format.

Mogoče bi znala biti Vapcell N40, oni so pred leti že s 10A high drain 1000mAh 14500 naredili neko čudo, potem pa se hvalili še z eno 1300mAh/1500mAh al nekaj v tem smislu... So pa reviewi teh mega capacity Vapcell baterij precej mešani. V stilu, do navedene kapacitete že pridejo imajo pa nekatere tudi nenavadno visok self-discharge rate, in podobno. Boh ve, kaj kitajci to kuhajo, da dosegajo takšne cifre :)

Ampak je pa zanimivo. 4000mAh bi znalo dati komu dober razlog, da iz predala vzamem kakšno solidno starejšo 18650 lučko, ter večjo na 21700 pospravi. :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

knap je izjavil:

če se vrnemo k EDC lučkam
meni osebno tudi l8650 ni problem dati v žep...

Še marsičesa ni problem dati v žep, bolj je stvar v tem, kaj boš res imel vedno s seboj, tudi ko greš čez cesto v trgovino, ali zvečer na pir.

Jaz imam recimo vedno pri sebi telefon, denarnico, ključe (in kar je na obesku za ključe) in papirnate robčke. In že to je včasih nerodno vse pospravit po žepih. Karkoli dodatnega (recimo lučko, pipec...) dam v žep samo v primerih, ko je precejšnja verjetnost, da bom res potreboval.

Na ključih imam majhno lučko (trenutno prej omenjeni Wuben G2) in odpirač za steklenice, v denarnici pa Victorinoxovo "švicarsko kartico" (nožek, škarjice, kuli, pinceta, igla, povečevalno steklo in eno mini-orodje s štirimi izvijači).

V mojem primeru je torej samo to res EDC. Vse drugo sodi v kategorijo občasnega nošenja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

slike WK03 lučke:

Wurkkos WK03
https://imgur.com/a/74Tqr6I

Tu se moram strinjati z Okapijem. Saj v žep se lahko porine marsikaj, ampak EDC je običajno tisto kar dejansko nosiš s seboj brez da bi se s tem nekaj posebej ukvarjal, dokler tega ne potrebuješ. Recimo pri meni je to kot obesek za ključe zadnjih nekaj let Nitecore tip. Bi jo že zamenjal, pa hudič noče umreti.

Zgolj sezonsko, v tem letnem času, ko so jutra temna, pa zvečeri hitro pa tudi Lumintop AA, ampak to je verjetno že zelo redko, da jo kdo dejansko ves čas nosi v žepu (kot jo imam v žepu jakne jaz) ker pač specifika, jo v tem letnem času res potrebujem 5 do 6 dni na teden (Perci bo mislim da vedel, kje/zakaj oz. da ne bluzim).
V poletnem času jo bom nosil s seboj samo v času večdnevnih festivalov/šotorenja, pa takrat ko bom šel ven z nahrbtnikom.
Samael != Samuel

NekdoPach ::

Kako je z naročanjem iz convoylight.com? Je kaj problemov s carino, ipd?

ne vem, če je že kdo tukaj naročeval...?
malo manj govorimo o Convoy lučkah v zadnjem času, ampak Simon ima kar nekaj zanimivih zadev na voljo

npr. to ogromno zadevo :D

Convoy 3X21D SBT90.2
https://convoylight.com/products/convoy...

------

nov test sofirn čelke

Sofirn HS21
https://1lumen.com/review/sofirn-hs21/

GupeM ::

Okapi je izjavil:

Še marsičesa ni problem dati v žep, bolj je stvar v tem, kaj boš res imel vedno s seboj, tudi ko greš čez cesto v trgovino, ali zvečer na pir.

This.

Zato imam Keychain lučko na ključih od bajte, ker te imam res vedno s sabo. Avtomobilskih nimam vedno, ker grem peš, s kolesom, skirojem, javnim prevozom ali z drugim avtom. Al pa kdo drug vozi.

Ko grem zvečer na sprehod itak vzamem naglavno, pa v jakni je vedno Astrolux EC03. Včasih za foro vzamem tudi FT01. Pa sploh EC03 ni noben problem dat v žep. V jakni tudi FT01 ni težava. Da bi pa katerokoli od teh dveh nosil vsak dan s sabo, mi pa na kraj pameti ne pade.

matobeli ::

Čist tko, a telefona za EDC lučko je vsem škoda al ga nimate zmer sabo?
««
331 / 333
»»