» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
322 / 324
»»

gregor ::

kumer je izjavil:

tole sem zasledil na Banggood

Outdoor Camping Lantern 3-in-1 Ultra-long Battery Life Multi-Functional Portable Flashlight for Outdoor Adventure and Fishing Torch Light
https://www.banggood.com/Outdoor-Campin...





sicer je noname kitajec, ampak cena tudi ni pretirana, cca. 13 USD


morda kaj takega...

LP

lubej1 je izjavil:

Nova Astrolux mini lanterna:

Astrolux(R) CL01 1800-6500K Stepless Dimming Camping Light Tripod Available USB-C Rechargeable 30h Max Runtime Outdoor LED Tent Light Multifunction Ambient Lamp Atmosphere Light - Black
https://www.banggood.com/Astrolux-CL01-...

Coupon code($14.99):BGATCL01




še ena opcija...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

Okapi ::

Jaz na taborjenju, ko moram vse nosit v nahrbtniku (se pravi, ko se ne pripelješ z avtom v kamp), v šotoru vedno uporavim tako ali drugačno "univerzalno" lučko, se pravi tako, ki jo lahko uporabljaš v različne namene in ni specializirana "lanterna".

V šotor lahko obesiš čelko ali navadno lučko, po možnosti z difuzorjem. Imam recimo žepni Lumintop aa 2.0, ki ima difuzor že priložen. Zelo uporabna majhna lučka za v šotor.



Imam pa na taborjenju običajno s seboj tudi žepno pumpo Flextailgear, za napihnit blazino in za razpihati žar, ki ima tudi vgrajeno lučko, namenjeno (med drugim) prav temu, da jo obesiš v šotor.



Za 6-7 evrov lahko dokupiš tudi difuzor, da je še bolj podobna lanterni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

matobeli ::

Je pa trenutno na voljo ena prava alternativa za Zanflare T1 in to je Sofirn LT1S.

Ampak je na 21700 bateriji in nekaj kvalitetnejša, kar prinese svoje slabosti in prednosti.

Groot ::

matobeli je izjavil:

Je pa trenutno na voljo ena prava alternativa za Zanflare T1 in to je Sofirn LT1S.

Ampak je na 21700 bateriji in nekaj kvalitetnejša, kar prinese svoje slabosti in prednosti.


Jaz jo lahko pohvalim, super uporabna za večerno sedenje zunaj. Ni pa najlažja in posledično morda ne toliko primerna za situacije, ko je prostora v prtljagi malo.

matobeli ::

Glede samega volumna ni tolk večja od T1, je pa res kar nekaj težja če je recmo backpacking v igri. Ampak, je tudi kar nekaj robustnejša in ima izmenljivo baterijo.

FireSnake ::

DejchSLO je izjavil:

To sem kupil

https://www.sportlampa.si/Sofirn-H05A


Da res dobro sveti vzameš kaj takega:
https://wurkkos.com/products/wurkkos-hd...

Še bolje:

https://wurkkos.com/products/%E3%80%90n...

Tole zadnjo imam tudi sam. Tole pa RES sveti.

---------

Nekje pozno v jeseni bom pa verjetno vzel tisto čudo z 200 000 lumni, da vidim kak ta hudič sveti.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Samael ::

matobeli je izjavil:

Glede samega volumna ni tolk večja od T1, je pa res kar nekaj težja če je recmo backpacking v igri. Ampak, je tudi kar nekaj robustnejša in ima izmenljivo baterijo.


Pa težka je tudi če jo obesiš na vrvico znotraj šotora. Ti kar malo povezne strop dol, zato je jaz ne jemljem s seboj oz. imam raje lažjo lučko za v šotor.

@Fairplay, mislim, da si opisal Astrolux CL01, link imaš par objav višje.
Še slabe štiri dni štejem do Tolminatorja (naslednik Metaldaya) pa bom v tistih petih ali šestih dneh šotorenja videl, kako se obnese moj letošnji izbor - Astrolux CL01 :)
Jih imam pa itak vedno cel kup s seboj - predvsem klasičnih na 14500/AA in 10440/AAA ker se kar porazgubijo (ena se odkotali pod blazino, druga ponikne v milijonih žepo nahrbtnika, tretjo ostane na kamp mizici .. zdaj pa samo da mi še v dixy kakšna pade, pa sem zmagal) ... ma jeb.. ga, pri mojih letih to ni več najlažji teden v letu :)
Samael != Samuel

hunter01 ::

Astrolux CL01 je bila meni v šotoru top! Tudi sin je bil ful navdušen, ko sva se v šotoru igrala sva imela na belo svetlobo, naredi dan, pred spanjem lepo na oranžno/medlo, vmes pa se kakšen red strobe - ker mu je bilo pač fun :-) USB-C polnjenje pa že zaradi priročnosti zmaga.

Tako da hvala vsem, ki ste to lučko izpostavili tukaj, drugače je ne bi opazil.

Fairplay ::

Hvala vam. Bom pregledal vse predloge. Nekaj mi jih zgleda zanimivih

Colt1911 ::

+1 za Astrolux CL1 :D

matobeli ::

A je kdo od lastnikov CL01 slučajno že kaj razstavljal? Zanima me kakšno baterijo ima not vgrajeno ker mi nekak ne dišijo naprave ki imajo xy baterijo ki je ne morem zamenjat, ker v vseh drugih pogledih je zelo všečna.

gregor ::

nova Astrolux lučka

Astrolux FT03 Pro 3050LM 1280M USB-C Thrower Flashlight Released

https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-...

Coupon code: BGFT03Pro





še vedno 26650 baterija, v letu 2024 bi lahko naredili kakšno 21700 verzijo :)

CaqKa ::

gregor je izjavil:

Wurkkos ima novo čelko :)

FB:
Hello Wurkkos friends,
Wurkkos HD10 will be launched on June 15th (PST) ~ HD10 is a angle design from TS10, with anduril 2.0 and real RGB Aux, with USB-C rechargeable port and magnt tail, Simple appearance, lightweight, and fun, 4000K/6000K for choice
Here are informations on first mass production :
(1)Price
$21.99 without battery
$23.99 with battery included

The standard accessories include clip/headband/lanyard/user manual/replace orings.


https://wurkkos.com/products/wurkkos-hd...





Poročam o uporabnosti Wurkos HD10 in HD20 kot čelke.
Povdarjam, da poročam o uporabi kot čelke, ne kot klasične v roki držeče svetilke.
Do sedaj sem uporabljal neko random robo cca 1500 Lumnov, ki sem jo kupil pred več leti. Uporabljala je 3 liion 16850 in če jo ven potegneš ima "zum" oziroma ožje sipanje v kolikor se ga potrebuje. Hkrati ima za nastavitev pozicije gor/dol takšen zobčast mehanizem ki se zatakne na poziciji. Je težka in okorna in baterije ne zdržijo prav dolgo zato sem iskal nekaj bolj priročnega in manjšega.

Kot prvo sem videl, da ti lumni ki jih imata hd10 in hd20 so manjši... ampak ok, sem vzel v zakup, samo da bo baterija dlje držala in da bo manj na glavi opletalo.
Ko je zadeva pred tremi tedni prispela, sem videl, da obe svetilki, sta v osnovi nareti da jih v roki držiš. Trak dobiš zraven kot suport. In svetilki se v trak stisneta noter. na vsaki strani je tak valjast gumijast del, pri katerem no najbolj natačno jasno kam sploh pride na svetilko.
Ko sem uspel zadevo skup sestavit v naglavno svetilko sem pa opazil meni izjemno motečo pomanjklivost. Ker se svetilka na trak pritrdi in drži s pomočjo ozkega prileganja (tight fit), jo je izjemno težko nastavljati gor in dol. Torej v primeru da hodim in bi želel imeti da mi več tla osvetli brez da se z glavo obrnem v tla. V primeru da jo primem za glavo ali pa pokrov od baterije, se le ta odvije in svetilka izgubi stik z baterijo in več ne sveti. Groza od designa. Tole je brez pardona izjemno slaba zasnova industrijskega oblikovanja. In ta svetilka v mojih očeh, ne bi smela biti oglaševana kot headlamp. Ne hd10, niti hd20. in verjetno velja enako za HD15 ipd...
Za delo kjer želiš imeti proste roke in hitre nastavitve za zumarnje in za popravke snop gor ali dol teh svetilk ne priporočam.

Se pa priporočam za svetilke ki imejo te probleme rešene tako kot se jim zagre.

HD10 in HD20 svetita obe zelo solidno, form faktorja sta kul, fajn je da delujeta samo z po eno baterijo. Fajn je da imajo te nove svetilke že omogočeno polnjenje na USBc. Uporabniški vmesnik za preklop med različnimi načini se mi zdi da je bolje rešen kot na moji obstoječi.
na HD20 namreč držiš tipko za vklop izklop in kroži med posameznimi močmi. Ko jo izklopiš si zapomni in ko jo naslednjič vklopiš se na istem modusu/moči nazaj vklopi.
HD10 ima po drugi strani nek Andruil vmesnik, ki bi naj bil še lažji in bolj napreden... vendar trofit 7 zaporednih klikov... nevem ali ne znam ali kaj.. Ampak meni te svetilke ne uspe nastavit, da ko je "izklopljena", da takrat ne bi svetila. In je po defaultu tako nareta, da izklopljena sveti z barvnimi rgb lučkami?!?

V kolikor bi se kdo želel igrati z njo... HD10 z veseljem prodam, ker je zame zelo neuporaben produkt.

Okapi ::

Vse te univerzalne lučke z naglavnim trakom je težko med potjo obračati. Dodaten problem je, ker so vse z baterijo 18650 precej težke, ko jih nosiš na čelu.

Drugače kot univerzalna lučka je Wurkkos HD11 kar v redu, ker je prednji del vrtljiv in jo imaš lahko na čelu, ali pa spremeniš v klasično valjasto lučko. Nima sicer priloženega traku za na glavo, ampak so v glavnem vsi trakovi od podobnih "čelk" primerni. Težava s spreminjanjem položaja in težo seveda ostane.



Od klasičnih čelk imam Wuben H1 in Nitecore NU25.

Wuben ima baterijo 18650 in čeprav je bolj valjaste oblike in vpeta na trak z dvema obročkoma, podobno kot te univerzalne, je konstrukcija baterije in traka takšna, da ni težko spreminjati smeri svetenja. Še največja slabost te lučke je, da ima za polnit USB mikro.



Nitecore je ultralahka (45 g - za primerjavo, Wuben je 155 g)in narejena tako, da lahko spreminjaš smer svetenja (gor, dol). Baterije ni mogoče menjati in ima "samo" 650 mAh. Tudi ni ravno žaromet (400 lumnov), ima pa ozek in širok snop, rdečo luč, dva gumba za preprosto upravljanje (bistveno bolje od lučk z enim samim gumbom), indikator stanja baterije (4 nivoji napolnjenosti) in USB-C za polnjenje.



Ko grem za več kot en dan od doma, jo imam vedno s seboj, ker nikoli ne veš, kdaj ti bo čelka prav prišla.;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

lubej1 ::

da malo obudim to temo, ki je padla že na drugo stran lože :D

nov test...

Wurkkos FC11C review
https://1lumen.com/review/wurkkos-fc11c/

ocena 5 zvezdic od 5 možnih :)

in sploh ni draga, 22 USD z baterijo:
https://www.wurkkos.com/products/wurkko...



pa WK03 se še vedno dobi za 10 USD

Okapi ::

lubej1 je izjavil:

ocena 5 zvezdic od 5 možnih :)

Zanimivo bi bilo videti kakšen res temeljit primerjalni test teh poceni (10-20 evrov) "taktičnih" lučk in po obliki, velikosti in nameni praktično enakih "profi" lučk za 70-100 evrov (razni feniksi, ledlenserji...). In to s poudarkom na praktični rabi.

Ker testov je sicer veliko, ampak v glavnem vsi merijo stvari, ki jih je sicer precej preprosto izmerit, a so v praksi razlike bodisi neopazne ali pa so precej nepomembne. Recimo koliko časa sveti na "turbo" in kako hitro pade svetlost, je preprosto izmerit, ampak v resničnem življenju precej nepomembno.

Bolj pomembno je recimo, koliko časa sveti na "medium" in/ali "low", ko se znajdeš v razmerah, ko lučke dlje časa ne moreš polnit.

Pri vodotesnosti bi recimo lahko merili, katera je dejansko bolj vodotesna, ker potopljene v kozarec so vse enako dobre. Se pravi recimo z napravo, s katero merijo vodotesnost ur do 100 ali 200 m. Seveda ne zato, ker bi se hotel z lučko potopiti do 100 m, ampak ker ti razlika med recimo 5 m in 15 m pove, da je druga bolje narejena in lahko pričakuješ, da bo tudi z rabo, ko tesnila popuščajo, recimo zaradi starosti ali pogoste menjave baterij, dlje časa obdržala želeno raven vodotesnosti.

Pa recimo vzdržljivost stikal, ledic, elektronike - a zdrži 1000, 10.000, 100.000 vklopov, 100, 1000, 10.000 ur obratovanja? Odpornost stekla na udarce in praske se tudi da izmerit, pa nihče AFAIK tega ne meri.

Pa 5-10 kosov vsake lučke bi morali preizkusiti, ker so morebitne individualne razlike tudi pomembne.

Mogoče kakšna vojska, preden naroči tisoče kosov lučk, na tak način testira več konkurenčnih modelov.

matobeli ::

Včasih se je tako testiral, potem so pa v te namene spisali MIL standarde in zdej vojska outsourca r&d.

Se pa strinjam, tudi iz vidika kako bi za 2$ lahko lučko naredil (precej) boljšo.
Recimo menjaš oringe, elektroniko zalepiš, popraviš spajkane spoje, dodaš termalno pasto, menjaš stikalo za takega ki je še vedno 0.5usd ampak od priznanega proizvajalca z specifikacijo pritiskov.

HrščPščvnk ::

Okapi je izjavil:

Vse te univerzalne lučke z naglavnim trakom je težko med potjo obračati. Dodaten problem je, ker so vse z baterijo 18650 precej težke, ko jih nosiš na čelu.

Drugače kot univerzalna lučka je Wurkkos HD11 kar v redu, ker je prednji del vrtljiv in jo imaš lahko na čelu, ali pa spremeniš v klasično valjasto lučko. Nima sicer priloženega traku za na glavo, ampak so v glavnem vsi trakovi od podobnih "čelk" primerni. Težava s spreminjanjem položaja in težo seveda ostane.



Od klasičnih čelk imam Wuben H1 in Nitecore NU25.

Wuben ima baterijo 18650 in čeprav je bolj valjaste oblike in vpeta na trak z dvema obročkoma, podobno kot te univerzalne, je konstrukcija baterije in traka takšna, da ni težko spreminjati smeri svetenja. Še največja slabost te lučke je, da ima za polnit USB mikro.



Nitecore je ultralahka (45 g - za primerjavo, Wuben je 155 g)in narejena tako, da lahko spreminjaš smer svetenja (gor, dol). Baterije ni mogoče menjati in ima "samo" 650 mAh. Tudi ni ravno žaromet (400 lumnov), ima pa ozek in širok snop, rdečo luč, dva gumba za preprosto upravljanje (bistveno bolje od lučk z enim samim gumbom), indikator stanja baterije (4 nivoji napolnjenosti) in USB-C za polnjenje.



Ko grem za več kot en dan od doma, jo imam vedno s seboj, ker nikoli ne veš, kdaj ti bo čelka prav prišla.;)


Jaz imam že nekje 5 let čelno Ledlenser H8R, ki se enostavno obrača v vse smeri in še prek USB ga lahka filam.
Imam še ročno Ledlenser P7, kupil več kot 10 let nazaj in je mal okoren, ker moram z AAA baterijam filat, je prestal vse vremenske razmere. Ga uporabljam vsak dan povprečno eno uro nikol me ni pustil na cedilu, tudi ga uporabljam kot svetilko za zunanje avanture in se nikoli ne pregreje tudi če mi sveti celo noč…
@Okapi, katere svetilke pa še imaš v svoji zbirki ali pa priporočaš, jaz sem fen Ledlenserja.
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

HrščPščvnk je izjavil:

@Okapi, katere svetilke pa še imaš v svoji zbirki ali pa priporočaš, jaz sem fen Ledlenserja.

LedLenser je podobna zgodba, kot so bile včasih "maglitke". Sicer v primerjavi z drugimi svetilkami so bile hudo drage, ampak en ali dva razreda boljše. Ko so imele druge še običajno malo žarnico, so imele maglitke halogensko, in to eno rezervno že v sami svetilki. Tudi kar se odpornosti tiče, so bile precej bolje narejene od praktično vseh drugih. Pri čelkah so bile pa take Petzl.

Ampak oboji so zaspali na lovorikah in ko so prišle ledice, jih je LedLenser in še kakšna podobna firma, preprosto povozil. Ampak tudi LedLenser je zaspal na lovorikah, oziroma živi pretežno na račun stare slave, ker so ga številni "kitajci" tehnološko ujeli ali prehiteli, cenovno pa povozili.

Situacija je sedaj taka, da imaš nekako 3 razrede proizvajalcev (oziroma znamk):
- eni delajo drage lučke, bodisi ker lahko živijo na lovorikah stare slave, ali ker računajo na potrošniško miselnost, ki višjo ceno enači z boljšo kakovostjo.
- drugi delajo v bistvu podobno dobre lučke in tistim bolj znanim konkurirajo z "normalno" ceno.
- tretji pa stavijo izključno na čim nižjo ceno (oziroma čim večji dobiček) in so zaradi tega bolj ali manj požvižgajo na kakovost, po možnosti pa še močno lažejo gledo kakovosti in zmogljivosti.

Mi v tej temi večinoma debatiramo (in kupujemo) lučke iz druge skupine. Občasno pride sem kakšen, ki vpraša, ali je ta ali ona lučka iz Amazona ali Alixpressa (tretja skupina) dobra, ker je videl nizko ceno in veliko lumnov, občasno pa kakšen razloži, da najboljše so tiste iz prve skupine, ker je videl reklamo v Soldiers of Fortune;) .

Problem pa je, kot sem v prejšnjem sporočilu napisal, da je težko (oziroma nemogoče) oceniti, kakšne so dejansko razlike v kakovosti med prvo in drugo skupino, oziroma znotraj druge skupine.

Recimo, da bi rad imel eno čim manjšo čelko, in bi rad ugotovil, katera lučka je boljša, Petzl Bindi ali Nitecore NU25 UL. Obe staneta približno enako, za okoli 40 evrov se dobita. Petzl je malo lažja (35 g proti 45 g), ampak Nitecore je precej močnejša (400 lumnov proti 200). Vgrajeno baterijo imata podobno, vsaj po tovarniških podatkih (Petzl 680 mAh, Nitecore 650 mAh). Tudi ostale lastnosti so podobne - obe imata tudi rdečo luč in ju je mogoče premikati gor-dol.

Dvomim, da je kje kakšen test, kjer bi ju natančno preizkusili, da bi lahko ugotovil, katera je bolj vodotesna, katera bolj odporna na udarce, katera bo preživela več polnjenj, pri kateri ima ledica, elektronika in stakalo daljšo življenjsko dobo...

Lahko si sicer rečeš, da za 40 evrov nima smisla delati doktorata in pač kupiš Nitecore, ker je močnejša, ali Petzl, če misliš, da je izdelek priznane nemške firme zanesljivejši. Lahko pol ure guglaš in kupiš tisto, ki je trenutno par evrov cenejša. Lahko kupiš tudi obe in poskusiš sam ugotoviti, katera ti bolj ustreza (drugo pa imaš za rezervo, ker rezervo je tako ali tako koristno imeti;) ).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

HrščPščvnk ::

Halogenske svetilke jaz nisem sploh gledal zaradi večje porabe in so se nasploh bolj grele v primerjavi z led.
Ledlenser sem takrat kupil ker sem iskal svetilko z vodoodpornim in kovinskim ohišjem z dobrim odvajanjem toplote.
Svetlobni tok je ena od bolj pomembnih spremenljivk, ki pa je tesno povezana z hlajenjem, ker se običajno zmanjša svetlobna moč svetilke, ko se žarnica segreje na določeno Temperaturo. Pri svetilkah ki slabo odvajajo toploto ima led žarnica še krajšo življensko dobo kar ob redni uporabi nanese celo nekaj tisoč ur.

Vir: https://www.simscale.com/blog/led-heat-...
As LED systems can see their life shorten significantly when exposed to prolonged heat, testing of thermal aspects is crucial. Physical testing, which includes setting up test benches, laying out thermocouples, and following standardized testing procedures is expensive and time-consuming. Thermal CFD simulation offers a solution for those wanting to optimize their LED lighting design quickly and efficiently, without sacrificing results accuracy, and reliability.


Nizka cena in veliko lumnov pa se mi ne ujema. za uporabo je pomembno vse od baterije, teže, način in čas polnjenja, odvajanje toplote, vodotesnost, vzdržljivost v mrazu, snegu, dežju, in kvalitetna PCB elektronika.
Samo ledico z veliko Lumnov lahka kupiš za par eur v prodajalni z elekroniko, pa ja zamenjaš na svetilki, za izdelek -svetilko je pač važno kako je inženirsko projektirana, ker žarnica je samo en delček tega...

Dvomim, da je kje kakšen test, kjer bi ju natančno preizkusili, da bi lahko ugotovil, katera je bolj vodotesna, katera bolj odporna na udarce, katera bo preživela več polnjenj, pri kateri ima ledica, elektronika in stakalo daljšo življenjsko dobo...

Proizvajalci majo določene specifikacije in normative tako da je vsak del treba poiskat proizvajalca in specifikacije.
Odpornost ohišja na udarce, vodotesnost, elektronike, življenske dobe stikala pa bi se dalo opravit v kakšnem laboratoriju, vem da imajo v nemčiji razne takšne ko preizkušajo artikle, mogoče imajo celo proizvajalci svetilk svoje...
Hrošč Puščavnik, ogrožena živalska vrsta iz Tivolija.

CaqKa ::

HrščPščvnk je izjavil:



Jaz imam že nekje 5 let čelno Ledlenser H8R, ki se enostavno obrača v vse smeri in še prek USB ga lahka filam.

juj kira cena... kaj res ne znajo kitajci tega skopirat za manj dnara?
Luč ti pride najbolj prav če jo ne rabiš v roki držat, cela industrija se je pa razvila okrog teh, ki jih v roki držiš... tega res ne razumem...

CaqKa ::

Sem malo glede na zgornji post pogledal še nitecore.
NU33 in NU53 mi zgledata obetavno zame.
za 53 kdo kaj ve kako se jo da obračat?

Okapi ::

CaqKa je izjavil:

HrščPščvnk je izjavil:



Jaz imam že nekje 5 let čelno Ledlenser H8R, ki se enostavno obrača v vse smeri in še prek USB ga lahka filam.

juj kira cena... kaj res ne znajo kitajci tega skopirat za manj dnara?
Luč ti pride najbolj prav če jo ne rabiš v roki držat, cela industrija se je pa razvila okrog teh, ki jih v roki držiš... tega res ne razumem...

Saj ni res. Imaš kup različnih čelk, vsi proizvajalci, oziroma vse znamke, jih imajo v svojem katalogu. In to različnih oblik, od takih, ki so samo za na glavo, do takih, ki so univerzalne in so po obliki primerne tudi za rabo v roki (se pravi, valjaste, in brez traku).

CaqKa je izjavil:

Sem malo glede na zgornji post pogledal še nitecore.
NU33 in NU53 mi zgledata obetavno zame.
za 53 kdo kaj ve kako se jo da obračat?

Gor-dol jo lahko vrtiš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

gregor ::

Če kdo rabi vrhunsko zoom lučmo z 10.000 lumni, jo sedaj Wurkkos deli zastonj :)), skupaj z 18650 molicel baterijo, pri nakupu nad 79 usd

https://wurkkos.com/coupon/?discount=WK...



https://wurkkos.com/products/free-gift-...

FireSnake ::

Teh zoomerk imam jaz doma enih 6.
Se jih ne morem losat.

matobeli je izjavil:

Včasih se je tako testiral, potem so pa v te namene spisali MIL standarde in zdej vojska outsourca r&d.

Se pa strinjam, tudi iz vidika kako bi za 2$ lahko lučko naredil (precej) boljšo.
Recimo menjaš oringe, elektroniko zalepiš, popraviš spajkane spoje, dodaš termalno pasto, menjaš stikalo za takega ki je še vedno 0.5usd ampak od priznanega proizvajalca z specifikacijo pritiskov.


Kam bi dodal termalno pasto?
Ker meni doma leži termalne paste na kile.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Ponavad je med PCBjem z ledico in "pill" ki je kot ležišče in hladilnik za PCB namazana termalna pasta. Sam jih nisem dost razdrl da bi vedel če je to stvar ki jo kitajci nardijo dobro ali malo šparajo.
Na sliki se vidi bel materjal ob robu PCBja. Možno pa da je treba dat kar lepo termalno lepilo.

FireSnake ::

Hvala za info, bom jaz razdrl kako luč in malo pogledal.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Mojo Jojo ::

Če kdo rabi ohišje klasične maglightke, mislim da 2xD baterija...
za kakšen diy projekt...šenkam

kumer ::

Iz Reddit:



ni slabo... :))

------------------

nova Imalent čelka:

Imalent HT70 Headlamp Review 2X:

https://1lumen.com/review/imalent-ht70/
https://zeroair.org/2024/08/07/imalent-...

Okapi ::

Pospravljam danes nekaj po stanovanju, in najdem nekaj, kar nimam pojma, kaj je;) Hebiga, malo me že leta dajejo in pozabim, kaj vse sem kupil v raznih e-trgovinah.
Kakorkoli že, našel sem tole:



Videti je kot del neke naprava. Morda sem kdaj kaj razdiral, pa pozabil na to.

Potem sem pa prišel na briljantno idejo, da najdeni košček elektronike poslikam in uporabim iskalnik "lens". Bingo! Že prvi zadetek je razkril, kaj sem našel - miniaturno lučko, ki jo vtakneš v vtič USB.

Ampak heca še ni konec. Načeloma vodim evideno vseh tovrstnih nakupov, in vidim, da sem pred kakšnimi desetimi leti kupil 5 takih lučk, po 0,4 evra kos, na gearbestu. Zdajo moramo samo še najti ostale štiri.:D

Lučko je mogoče uporabit na dva načina. Lahko je za osvetlitev vtiča USB (da ga najdeš v temi), lahko pa to vtakneš v powerbank in ga spremeniš v za silo uporabno prenosno lučko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Tsunamii ::

gregor je izjavil:

kumer je izjavil:

tole sem zasledil na Banggood

Outdoor Camping Lantern 3-in-1 Ultra-long Battery Life Multi-Functional Portable Flashlight for Outdoor Adventure and Fishing Torch Light
https://www.banggood.com/Outdoor-Campin...





sicer je noname kitajec, ampak cena tudi ni pretirana, cca. 13 USD


morda kaj takega...

LP

lubej1 je izjavil:

Nova Astrolux mini lanterna:

Astrolux(R) CL01 1800-6500K Stepless Dimming Camping Light Tripod Available USB-C Rechargeable 30h Max Runtime Outdoor LED Tent Light Multifunction Ambient Lamp Atmosphere Light - Black
https://www.banggood.com/Astrolux-CL01-...

Coupon code($14.99):BGATCL01




še ena opcija...

Se kaksen kupon aktiven za Astrolux(R) CL01 ?

Samael ::

Samael je izjavil:

Še slabe štiri dni štejem do Tolminatorja (naslednik Metaldaya) pa bom v tistih petih ali šestih dneh šotorenja videl, kako se obnese moj letošnji izbor - Astrolux CL01 :)


Ni se prav dobro obnesla pod stropom šotora. Tudi ta je nekoliko pretežka in povesi strop šotora. Zaenkrat mi je še vedno najboljša el cheapo žarnica.
Se je pa toliko bolje obnesla obešena na vejo pri kartanju v pozne nočne ure :)
Mi je še vedno všeč, pa še jo bom jemal s seboj, ampak za obešanje pod strop igluja (ki so že tako bolj nizki, tja do 100 - 120cm v notranjosti) mi pa ni najboljša.

Okapi je izjavil:

Pospravljam danes nekaj po stanovanju, in najdem nekaj, kar nimam pojma, kaj je;) Hebiga, malo me že leta dajejo in pozabim, kaj vse sem kupil v raznih e-trgovinah.
Kakorkoli že, našel sem tole:



Videti je kot del neke naprava. Morda sem kdaj kaj razdiral, pa pozabil na to.

Potem sem pa prišel na briljantno idejo, da najdeni košček elektronike poslikam in uporabim iskalnik "lens". Bingo! Že prvi zadetek je razkril, kaj sem našel - miniaturno lučko, ki jo vtakneš v vtič USB.

Ampak heca še ni konec. Načeloma vodim evideno vseh tovrstnih nakupov, in vidim, da sem pred kakšnimi desetimi leti kupil 5 takih lučk, po 0,4 evra kos, na gearbestu. Zdajo moramo samo še najti ostale štiri.:D

Lučko je mogoče uporabit na dva načina. Lahko je za osvetlitev vtiča USB (da ga najdeš v temi), lahko pa to vtakneš v powerbank in ga spremeniš v za silo uporabno prenosno lučko.


Jaz jih imam tudi še 2 x po pet :) Verjetno smo jih takrat kupili istočasno :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

gregor ::

Wurkkos ima v akciji:

Wurkkos FC11C Nichia 519A Buck Circuit Flashlight, Max ouput 1200Lumens 18650 LED with Magnetic Tail USB C Rechargeable Torch

https://www.wurkkos.com/products/wurkko...

18,99 USD

Na voljo tudi v oranžni barvi


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregor ()

Samael ::

Lepa je tale oranžna.
Ampak zdaj sem res na stopnji (kot, da ni tako že par let), ko naročene v dvojniku, trojniku ... ostajajo v škatlah, teh se kar množi in množi in mislim, da je res to zdaj to, razen, če bo kaj res zelo zelo zelo zanimivega, da se ne bom mogel upreti :) Ampak ja, očesu zelo všečna tale zgoraj - celo beden knurling pri tej barvi ne deluje tako napačno :)
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samael ()

kumer ::

da se boš lažje odločil in nabavil 10 kos te oranžne lučke :)), še nekaj slik, kako izgleda v ženski roki...




vir: FB

Samael ::

Ma ne bom no :) Zadnje tri nakupe sem samo položil pod strop na vrh CD racka in se zdaj že en teden, ko hodim mimo, sprašujem (ja, saj bom pogledal no..) kaj je v ta spodnjih dveh škatla. (za ostale tri vem)
Da niti ne omenjam vse tiste, ki so izgleda za vedno končale v velikih plastičnih škatlah. Toliko lučk, pa tako malo časa. Eno življenje je enostavno prekratko za vse.

Samael != Samuel

matobeli ::

Zih je diskografija Vinterriket na mini Discu, k na CDjih jo že imaš :P

Samael ::

Jeb... se :P Zdaj si me pa prav prisil pogledati.
Mja LT1S sta. To bi lahko ti tudi vedel! Ziher jih imaš enih pet.



Pa tega tudi nisem že sto let poslušal... :)
Samael != Samuel

matobeli ::

Nisem hotel bit preveč pameten, pa še v klet bi moral preverit če je embalaža res ista. :)

gregor ::

sicer ne spada v to temo, vendar kej je Wurkkos tukaj pogosto omenjen...

New Release - Wurkkos H1 Charging and Discharging mini Portable Powerbank

Price:
With 21700 battery $20.99
Without battery $15.99

https://wurkkos.com/products/%E3%80%90n...




The long-awaited moment has finally arrived! Our brand new H1 is officially launched!
Replaceable and compatible with 21700/18650 batteries, 1*USB-C + 1*USB-A, aluminum barrel, IP68. Not afraid of various harsh outdoor environments and providing safe power supply to keep your outdoor activities full of "power"!
After countless polishing and improvements, we have integrated the most cutting-edge technology with exquisite craftsmanship!
Come and experience it, and be the first to experience Wurkkos' innovation!

Vaseer ::

Zgleda zanimivo. Sem naročil. Da pa chargerja ne bo strah, sem pa za zraven poklikal še TS32.
Saj že lep čas nisem ničesar naročil in v vmesnem času sem bil zelo zelo priden :))

FYI, imajo kodo za dodatnih 25% off (na določene izdelke): WKRR25, tako da je ob naročilu TS32 charger praktično gratis.

Okapi ::

Mogoče bo koga zanimalo, Wuben ima (še 3 dni) na Kickstarjeju eno zanimivo lučko, za 37 evrov.

2x14500 (ali 2xAA) baterija.




https://www.kickstarter.com/projects/wu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

kumer ::

prihaja nova 18650 Wurkkos čelka

HD16 headlamp




Currently available information:
- Rotation + button combination dimmer switch, rotation controls the degree of spotlight and flooding, different click methods control the light mode
- It has 4 modes: spotlight, floodlight, spotlight and floodlight, and red light
- Automatic downshift when encountering occlusion

Not available yet for purchase, will on sale sometime this month


vir FB

LP

mat xxl ::

gregor je izjavil:

Če kdo rabi vrhunsko zoom lučmo z 10.000 lumni, jo sedaj Wurkkos deli zastonj :)), skupaj z 18650 molicel baterijo, pri nakupu nad 79 usd

https://wurkkos.com/coupon/?discount=WK...



https://wurkkos.com/products/free-gift-...



A točle si mislil, ker ja ljubim killer lampe .... :) https://wurkkos.com/products/wurkkos-dl...

gregor ::

tvojega linka mi ne odpre

verjetno si imel v mislih to potapljaško lučko - DL06:
https://www.wurkkos.com/products/wurkko...

zgoraj na moji sliki je zoom lučka v katero dajo baterijo, da jo lahko pošljejo brez problemov, gre za generično kitajsko lučko v vrednosti cca. 1 USD ali manj :D

---

nova barva...

https://www.wurkkos.com/products/wurkko...

Available now - Super Cool Military Green TD04
A color that no man wants to miss!! The cool military green plus the golden clip, the perfect tactical flashlight!
Super affordable first release price!
With battery $29.99
Without battery $24.99



izgleda všečno :)

matobeli ::

Okapi je izjavil:





Dej nej en reče da je to kar fajn lučka :D

Okapi ::

Videti je kar uporabna. V prednaročilu so jih prodali 8000 (eno tudi meni;) )

Glede na vse, kar ponuja, ima eno slabost (ki jo verjetno hranijo za naslednjo izvedbo;) ). Namreč, stranska lučka je bodisi RGB ali UV (dva različna modela), idealno pa bi bilo, če bi imela obe.

matobeli ::

Ma ja, ravno na to sem pomislil ko sem videl da imajo oba modela.

A si kaj raziskoval kakšne kvalitete je držalo za na kolo?

Okapi ::

Nisem posebej raziskoval, sem ga pa naročil zraven.

gregor ::

lučka vseh lučk :D, temu primerna je tudi ocena :))

Eveready LED review

This time we are looking at the most popular flashlights from Amazon.


https://1lumen.com/review/eveready-led/

««
322 / 324
»»