» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
254 / 332
»»

Samael ::

Je, vse je ok, le številko sem se zatipkal. Naroči, dokler je na voljo.
Samael != Samuel

kuglvinkl ::

Cena je tle tle, c8 jih je se 16 na zalogi.
Your focus determines your reallity

https://www.banggood.com/WUBen-C3-OSRAM...

To želiš, ane? No, to Wuben C3 sem mislil, le narobe sem zapisal ime.

Only 1 pcs left

C8 je povsem druga lučka, ki ne ustreza tvojim kriterijem. Nima integriranega polnilca, pa tudi v vsak žep ne gre tako zlahka.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Samael je izjavil:

https://www.banggood.com/WUBen-C3-OSRAM...

To želiš, ane? No, to Wuben C3 sem mislil, le narobe sem zapisal ime.

Only 1 pcs left

C8 je povsem druga lučka, ki ne ustreza tvojim kriterijem. Nima integriranega polnilca, pa tudi v vsak žep ne gre tako zlahka.

Ok. Ce ta zmanjka, imas kaksen predlog za zamenjavo? Lahko je drazja.

Ne bo zmanjkalo, če jo boš zdajle naročil :P
Astrolux ec01, ko bo spet znižana na 21 - 25 eur. Naj te cene ne zavedejo, večina lučk v rangu do 50 eur ni nič boljših kot sta ti dve. Imata vse, kar si človel želi od sodobne lučke. Sodobno ledico, kakovosto izdelavo, svetilnost, domet, itd ...
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Smešno, zdaj mi pa za tole C3 kaže 27,99 dolarjev.

men tudi :). a teh 20e je pogosta cena, al poklikam pa je mir?

perci ::

Kugl, ec01 ti lahko jst eno dam, da nauš dva mesca čakal.

perci je izjavil:

Kugl, ec01 ti lahko jst eno dam, da nauš dva mesca čakal.

Dbest :), zmenjen!

@perci, preveri če ima termalno regulacijo pravilno kalibrirano oz. normalni stepdown, kot smo debatirali par strani nazaj, ali pa nastavi na novo, da ne bo prehitro na minimumu, sicer ga ne bo nikoli več sem nazaj :)
Samael != Samuel

VIP58 ::

Danes prispela 8-)
 M21A

M21A

Pravi thrower za slabih 19€, pika pol manjša kot pri SST40, že pri najnižjih stopnjah zelo daleč posveti.
Too much of everything is just enough.

Samael je izjavil:

@perci, preveri če ima termalno regulacijo pravilno kalibrirano oz. normalni stepdown, kot smo debatirali par strani nazaj, ali pa nastavi na novo, da ne bo prehitro na minimumu, sicer ga ne bo nikoli več sem nazaj :)

Sem zgleda preglup, da bi mi ratal to na hitro nastavit... Bo pa kuglvinkl nastudiral :)

Jaz sem se sicer s q8 igral, ne z ec01... A mata isti ui?

Po mojem ne. Če se prav spomnim ima Q8 Narsil UI, EC01 pa Anduril UI. No, pa saj načeloma so kalibrirane, samo takole ... vsaka tretja, četrta al pa kaj tazga, potrebuje nekaj malega nastavljanja, ves potreben info kako je tule (da ne bo treba iskati):

Samael je izjavil:

Mogoče, samo mogoče... bi bilo ok, da se vseeno prebere navodila in poigra z nastavitvami?

hunter01 je izjavil:

Samael je izjavil:

Sem poslal kolegu ta dva videa in je potrdil, da je to to. Ne znizuje se vec na minimum po par sekund, tudi segreje se, ce jo ima na max (kar prej niti ni utegnila).

Hvala za pomoc! :)

gregc1 je izjavil:

ok. sem naredil po navodilih. malo sem pogledal video malo pa zgornja navodila. lučka dela na high minimun 10minut. zunaj je bilo 0 stopinj. drži svetlobo, greje roko. odlično. to sem pričakoval od te lučke. testiral sem samo enkrat, vendar že po parih minutah uporabe sem opazil razliko.

najprej sem moral nastaviti trenutno temperaturo. lučka je mislila da je 34 stopinj v sobi, bilo jih je pa 23. potem sem pa še nastavil zgornjo temperaturo na 50 stopinj.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

GupeM ::

Meni ja nova EC01 na sobni temperaturi grešila za 2 stopinji (kazala je 23, termometer pa 21), kar ni problematično, ampak sem jo vseeno kalibriral na "točno" vrednost (kolikor je pač moj termometer točen :).

Problem bi bil, če bi grešila za več stopinj. Še posebej, če greši navzdol. Potem pa res lahko postane prevroča, namesto da bi step-downala.

Če ti greši navzgor, bi pa verjetno step-downala še preden bi se dobro segrela.

Shkorc ::

Zdravo, bi mogoče kdo vedel, če se lahko v zadnji del EC01 doda magnet (katerih dimenzij)?

Najlepša hvala!

Meni ne deluje najbolj primerna za magnet. Tudi, če bi ti tisti disk, ki drži vzmet uspelo odviti in vstaviti magnet vmes, ter nato skrajšati vzmet oz. uporabiti krajšo baterijo, se samo zunanje dno pokrovčka zaradi dizajna kjer zunanji rob za lanyard (vrvico) seže preko dna pokrovčka, ne stika s površino kamor postaviš svetilko.
Med večjim delom površine pokrovčka in površine na katero postaviš lučko je zrak.

Za predstavo:

Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Komot bi ga prilepil na zunanjo stran pokrovčka. Vendar je zadeva še kar težka, bi moral bit vsaj tako močan kot je magnet v trdem disku.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

A to zraven telefona je pametno imet tko mocan magnet?

So, in summary, unless you smartphone is exposed to a really substantial magnet for a considerable amount of time the only thing you are likely to damage is the phone's digital compass. So, there will be no issues at all with the magnets that your phone is likely to come into contact with during everyday use such as those in magnetic cases or cradles or on your purse or handbag.
Rear DVD collector!
JTD power!

daki1 ::

Zdravo
Prosim za nasvet za AA ali 2xAA svetilko za sprehode, za čimmanj €. Ni zame. Ali se dobi kaj za do okoli 10€. Sem na telefonu in je dokaj nezabavno prebirati vse strani za nazaj. Vem da se je že pisalo o teh svetilkah.
Hvala.

kuglvinkl je izjavil:

To ne vem, se ga pa sam izogibam predvsem zaradi analogne ročne ure. Tu je težava - preverjeno.

@kapadimul_ osebno mi je najljubša 2xAA svetilka zdaj discontinued Zanflare F2. Mogoče jo še kje imajo za spodobno ceno (bila je pod 10 eur), na splošno pa o lučkah na zgolj alkalno/NiMH baterijo tu nekaj ravno ne debatiramo, ni nekega interesa, omenimo pa kdaj AA/14500 lučke (torej hibrid, ki deluje tako na alkalno/NiMH AA baterijo, kot tudi za še večjo svetilnost na litijevo istega formata 14500), se pa cene kakovostnih lučk iz tega ranga sučejo tam okoli 15 eur.
Najpopularnejši, največkra priporočani sta Lumintop tool AA in pa Sofirn SP10S. Cena prve se večino časa suče tam okoli 15 eur, drugo pa se ob pogostih aliexpress in banggood popustih tudi za nekih 12 eur.
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

To ne vem, se ga pa sam izogibam predvsem zaradi analogne ročne ure. Tu je težava - preverjeno.

@kapadimul_ osebno mi je najljubša 2xAA svetilka zdaj discontinued Zanflare F2. Mogoče jo še kje imajo za spodobno ceno (bila je pod 10 eur), na splošno pa o lučkah na zgolj alkalno/NiMH baterijo tu nekaj ravno ne debatiramo, ni nekega interesa, omenimo pa kdaj AA/14500 lučke (torej hibrid, ki deluje tako na alkalno/NiMH AA baterijo, kot tudi za še večjo svetilnost na litijevo istega formata 14500), se pa cene kakovostnih lučk iz tega ranga sučejo tam okoli 15 eur.
Najpopularnejši, največkra priporočani sta Lumintop tool AA in pa Sofirn SP10S. Cena prve se večino časa suče tam okoli 15 eur, drugo pa se ob pogostih aliexpress in banggood popustih tudi za nekih 12 eur.

Hvala. Toliko spremljam ta forum, da vem, da niso ravno v vrhu seznama želja 🙂. In imam sam kar nekja 18650 lučk, sedaj cakam tudi eno convoy S21b, baterije 21700 so že doma.
Ta AA oz 2xAA pa bi bila za podarit in da lahko potem kupuje baterije, oseba ni za polnilce in 18650 ali 14500 baterije. Ziher je ziber, zato sprašujem po AA.

Samael je izjavil:

Po mojem ne. Če se prav spomnim ima Q8 Narsil UI, EC01 pa Anduril UI. No, pa saj načeloma so kalibrirane, samo takole ... vsaka tretja, četrta al pa kaj tazga, potrebuje nekaj malega nastavljanja, ves potreben info kako je tule (da ne bo treba iskati):

Samael je izjavil:

Mogoče, samo mogoče... bi bilo ok, da se vseeno prebere navodila in poigra z nastavitvami?

Simpl k pasulj. ;((
Navodil več k pr avtu :)

Hvala. Toliko spremljam ta forum, da vem, da niso ravno v vrhu seznama želja 🙂. In imam sam kar nekja 18650 lučk, sedaj cakam tudi eno convoy S21b, baterije 21700 so že doma.
Ta AA oz 2xAA pa bi bila za podarit in da lahko potem kupuje baterije, oseba ni za polnilce in 18650 ali 14500 baterije. Ziher je ziher, zato sprašujem po AA.Hvala. Toliko spremljam ta forum, da vem, da niso ravno v vrhu seznama želja 🙂. In imam sam kar nekja 18650 lučk, sedaj cakam tudi eno convoy S21b, baterije 21700 so že doma.
Ta AA oz 2xAA pa bi bila za podarit in da lahko potem kupuje baterije, oseba ni za polnilce in 18650 ali 14500 baterije. Ziher je ziber, zato sprašujem po AA.

Na telefonu je res nepregledno vse skup in oteženo popravljanje 🙂

Vaseer ::

@kapadimul_, priporočam Sofirn SP10S. Sem lani nabavil 12 komadov in potalal za darila. Dela na 1x AA, sveti odlično in znajo jo uporabljat stari in mladi.

Vaseer je izjavil:

@kapadimul_, priporočam Sofirn SP10S. Sem lani nabavil 12 komadov in potalal za darila. Dela na 1x AA, sveti odlično in znajo jo uporabljat stari in mladi.

Hvala. Že iščem najugodnejšo ponudbo. Pa tudi convoy t2 sem opazil. Mnenje o t2.

Če jo dobiš znatno ceneje kot SP10s da, sicer ne.
Načeloma ni nič narobe z njo kot z AA lučko, nima pa nobene prednosti napram SP10s, medtem ko je "SP10s" novejša, ima tudi opcijo litijeve baterije (kar sicer razumem, da ti v tem primeru ni pomembno) in pa ... če je darilo, kot praviš, jo dobiš v originalni trdi škatlici z dodatki (navodila, trakec, itd...) medtem ko te Convoyeve običajno pridejo v generični beli, pomečkani škatli iz mehkega kartona.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

perci je izjavil:

Samael je izjavil:

Samael je izjavil:

Simpl k pasulj. ;((

Se bom jaz pomatral :).

Saj za termalno kalibracijo mislim, da sta dovolj v pomoč ona dva posnetka zgoraj. Ker ta solata od navodil je res ena velka ... solata :)
Samael != Samuel

Samael je izjavil:

Če jo dobiš znatno ceneje kot SP10s da, sicer ne.
Načeloma ni nič narobe z njo kot z AA lučko, nima pa nobene prednosti napram SP10s, medtem ko je "SP10s" novejša, ima tudi opcijo litijeve baterije (kar sicer razumem, da ti v tem primeru ni pomembno) in pa ... če je darilo, kot praviš, jo dobiš v originalni trdi škatlici z dodatki (navodila, trakec, itd...) medtem ko te Convoyeve običajno pridejo v generični beli, pomečkani škatli iz mehkega kartona.

Naročil SP10s.

Še ena AA/14500 lučka v zbirki.
 Skilhunt E2A

Skilhunt E2A

Primerljiva po svetilnosti z toolAA, ali Sofirn SP10S. TIR leča lepo razprši svetlobo, high CRI SST20 (95cri) pa tudi naredi svoje. Mehanika je pa malo čudna, Stikalo zadaj na mestu drži vzmetna podložka, dokler je zadnji pokrovček privit. Ko odviješ pokrovček, stikalo in podložka padeta ven.
še nekaj fotk

Danes sem primerjal še včerajšnjo pridobitev Convoy M21A z KW CSLPM1.TG CW ledico in Astrolux FT03 z SST40 NW ledico.
Sicer nista čisto primerljivi zaradi barve, ampak ko bom rabil thrower bo Convoyka prva izbira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VIP58 ()

firbec ::

kuglvinkl je izjavil:

Se bom jaz pomatral :).

A boš prevedel :))

Okapi ::

Samael je izjavil:

Najpopularnejši, največkra priporočani sta Lumintop tool AA in pa Sofirn SP10S.

Jaz imam Lumintop Tool AA 2.o, in je v redu.
Imam še Wuben E05, ki je še boljša, ampak dražja.
Pa eno, ki pa je samo za eno AA (edina 14500, ki jo imam, je očitno malo predolga zanjo, ni mogoče pritisniti stikala za vklop), ima pa zum in je drugače prav simpatična, se pa niti slučajno ne spomnim, kje sem jo kupil, na njej pa tudi ni nobenega napisa.

barakus ::

Ali obstaja kakšna 18650 svetilka, ki ima samo ON/OFF mode ali pa da se jo da zakleniti na tak način? Iščem svetilko za starejšo osebo.

matobeli ::

Obstaja, biscotti FW je en izmed takih ki se zaklene.

Vzemi recimo Convoy S2+, biscotti FW, 3x current driver.

Če bi kdo rad Zenflare F2, imam 2 nerabljeni na voljo. 10€ + poštnina.
Rear DVD collector!
JTD power!

barakus ::

matobeli je izjavil:

Obstaja, biscotti FW je en izmed takih ki se zaklene.

Vzemi recimo Convoy S2+, biscotti FW, 3x current driver.

Kje se dobi Convoy S2+ najbolj ugodno?

Simon convoy aliexpress. Cca 12€, ne kompliciraj.
Rear DVD collector!
JTD power!

firbec ::

@barakus,samo glej,da boš pravo barvo izbral :))

silak ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: silak ()

Se vedno ceneje na aliexpressu, ni postnine, par centov ampak vseeno.
https://m.aliexpress.com/item/400009328...

Z aplikacijo je ceneje kot v browserju
Rear DVD collector!
JTD power!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: koyotee ()

Mal sem pozabu koliko smo dajali za EC01 sst40?

Upam, da nisem okradel kuglvinkla (25 eur za lučko + 5 eur za inr21700 50e)?

Vsaj mislim, da je sst40, morda kdo ve, kako ugotoviš katera ledica je?

silak ::

perci, 23,12€ je bila moja EC01. Naj mu bo. ;)

on jo je kupil od mene, tako da naj meni bo :)

kugl, častim pir, ko se sprosti ta norišnica

Super, sam ne za lucko ;). Hvala ti, zdej jo rabim, ne cez dva meseca, ko bi sicer prisla.

No, zdej pa naštudirej navodila :)

Saj je ok in fer, ker je zoprno, če človek potrebuje eno samo baterijo, za katero bo na nkonu zdaj plačal poštnino osmih eurov.
No, tisti pir pa vseeno spijta, ko bo priložnost :)
Samael != Samuel

@Perci,
Pri EC01 ima SST40 ledica SMO (skoraj gladek) reflektor, XHP50 ima OP, slednja je tudi večja, pa močnejšo baterijo rabi.

Kaj, 10A ne bo dovolj? sicer mislim, da ima sst40, kugl, dej preveri prosim.

Sem našel sliko, levo SST40
 EC01

EC01

Baterija je za SST40 optimalna izbira, rabi 6A, XHP50/2 rabi okoli 15A.
««
254 / 332
»»