» »

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Katero kvalitetno ročno svetilko kupiti?

Temo vidijo: vsi
««
120 / 328
»»

Brainstorm ::

Mogoče Lumintop Tool LED danes v akciji za okoli 10usd s poštnino https://www.gearbest.com/led-flashlight...

Jaz jo nimam, naj kdo drug pove ali je vredna 10 usd ali ne.

Zgodovina sprememb…

koyotee ::

Darko! je izjavil:

Potrebujem svetilko na AA ali AAA baterije za starejšega človeka. Da ima čim manj komplikacij z načini. On/of če je možno.

Da je malo večja kot npr. Fenix e05, da lepo sede v roko.
Pa da sveti bolje, kot tiste, ki jih kupiš na pošti.

Kakšen predlog, prosim.

Imam dve taki novi, nerabljeni

https://m.gearbest.com/led-flashlights/...

Za 11€ s poštnino :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Samael ::

@Brainstorm, meni je čudna. Ne morem se navaditi, da se vedno prižge na middle.

Sam bi v AA okvirih najraje izbral Utoch UT01, ki je za ceno (v akcijah je obicajno $9,99) meni ena boljsih svetilk v tem rangu. Solidna opcija je lahko tudi JETBeam Jet-i MK (seveda z akcijsko ceno) vendar je tu treba poudariti, da gre pri teh 1xAA (oz. v obeh primerih tudi 1x 14500) se vedno za precej male lucke in bilo mogoče za takšno priročno uporabo za starejšo osebo boljše nekaj takšnega, kar ponuja koyotee (zanflare F2 na dve AA bateriji).
V bistvu bi F2 predlagal tudi ce je ne bi koyotee omenil. Ta 2xAA lucka je cisto podcenjena.

Pri tem, glede na omenjene kriterije, bi se omenil, da v tem rangu tovarniških svetilk praktično ni takšne, ki bi delala samo na en on/off klik. Vedno so stopnje in je ze sreca ce ni vkljucen se strobe.
Se pa on/off opcija najde pri tistih klasičnih cevastih 3xAAA el cheapo 9 LED lučkah z ebaya za $2.

simon2704 ::

Brainstorm je izjavil:

Mogoče Lumintop Tool LED danes v akciji za okoli 10usd s poštnino https://www.gearbest.com/led-flashlight...

Jaz jo nimam, naj kdo drug pove ali je vredna 10 usd ali ne.

Sem vzel, tista iz titana z magnetnim stikalom je še lepša, me pa bolj mikajo te z dvema AAA baterijama:
https://www.gearbest.com/led-flashlight...

Darko! ::

Pri tem, glede na omenjene kriterije, bi se omenil, da v tem rangu tovarniških svetilk praktično ni takšne, ki bi delala samo na en on/off klik. Vedno so stopnje in je ze sreca ce ni vkljucen se strobe.

Potem pa naj kdo razloži 90 letnemu atu, da mora na hitro pritiskat tipko na lučki, ampak ne do konca, samo tako na pol da doseže max jakost, da bo pa vmes začela še bliskat :)

Sem naročil Zanflare F2. Bom videl, če se obnese za namen.

Za 11€ s poštnino :)

Sem jo naročil kr na gearbest. Hvala vseeno :)

knap ::

http://budgetlightforum.com/comment/127...

LUMINTOP TD15S Tactical Cree Flashlight
27 usd

Hecno, v valjasto EDC25 zapakirajo XP-L V5 LED, v to TD15 Ss širšo glavo pa XM-L2 U2 LED, namesto obratno. In tako sta obe tam-tam.
Ob primerjavi ostajam pri sodobnejši EDC25 :)

r00k ::

Kateri je trenutno best buy polnilec baterij ? Rabim za AA,AAA in 18650.

Običajno bi predlagal LiitoKala Lii-100/200 (za 2 do 5$) ampak s 500/1000 mAh polnjenjem nista najprimernejša za male AAA baterije.
LiitoKala Lii-300 za okoli $11 ali pa Lii-500 za okoli $15 ob rednih akcijah (izberi opcijo z EU adapterjem) sta primernejša, hkrati pa tu dobiš največ za svoj denar.

Tsunamii ::

Pred kratkim sem kupil 3 Kalrus XT12GT. Eno zame in dve za frenda. Prvi vtisi so bili ok. Ceprav sem mogoce pricakoval vecji throw ( crka 300m max...na oko..raje manj) ampak to sem jaz. Moja frenda sta zeloo navdusena, ker sta iz tako male lucke dobilo tako velik throw in lepo osvetlitev!

Imam pa problem. In klasika samo jaz od teh 3 svetilk! Namrec ze do zacetka mi Klarus na turbo nacinu po 30 sec..1 minuti ali ce imam sreco 2min preklopi na srednji(high 400Lm) nacin ali celo na low ;(( Po dolocenem casu pa je samo par sec v turbo..preklopi na high in mogoce cez min preklopi na turbo. MaYBE. Ok raumem da se zadeva greje ampak da se po 1 minuti ali prej preklopi pa no go. Zelo razocaran saj je ne morem uporabljati za to kar sem jo kupil ;( in to se za 55€ kakor je bila. Ni neki poceni roba. Zdaj probal sme tudi z samsungovo 3450mAh baterijo..isto. Mi zna kdo pomagat kaj je krivo oz ce lahko zahtevam povracilo denarja..kar mi ni jasno kako naj storim oz dokazem...? Ima kdo kaksno aparaturo za sprobat lucko..lahko mu jo posljem po posti ce bi kdo kako lahko pomagal ? Res jo rabim do aprila in sem toliko jezen da ne mislim metat spet 60€ !

Plus sicer samo na klarusovi/panasonic bateriji sem opazil da ko mi na Klarusu javi oz ze preklopi na low nacin in sveti redeca opozorilna lucka in ko pride napolnjena iz Liitokale 500 je to samo 2500mAh max. PA to da niti ne pusti na high (400LM) nacinu vec! Kar mi je spet cudno ker naj bi imela se 1000mAh..

NE mi zdaj kaj zamerit ker vas sprasujem oz prosim za pomoc :|

It's not a bug, it's a feature :)

ITS temperature control, real time monitor and auto-adjust output levels to keep LED and crucial component safe for the best balance of performance and equipment safety

Naslednjič bo pa treba prebrat kak review, prej kot pritisneš na buy :)
Rear DVD collector!
JTD power!

The runtime test never properly terminated , but voltage was 3.01V when the battery indicator was solid red (on startup of the light, not during operation!). Solid red, according to the manual, means below 30% charge, and that's when and why I stopped the test. At that point, the output had diminished to below "low" mode, anyway. There is actually one lower warning, where the red will flash instead of solid.
Rear DVD collector!
JTD power!

gregor ::

če lučke ne bi imele step down, bi bilo vse veliko lepše, žal pa se ledice preveč grejejo in tako imajo skoraj vse lučke vgrajen temperaturni senzor in kaj hitro sledi step down...
ne vem kakšen je pravi slo izraz za stop down, lučka stopi korak nižje;)...

koyotee je izjavil:

It's not a bug, it's a feature :)

ITS temperature control, real time monitor and auto-adjust output levels to keep LED and crucial component safe for the best balance of performance and equipment safety

Naslednjič bo pa treba prebrat kak review, prej kot pritisneš na buy :)

Sem ji prebral. Vsi so jo pohvalili. SAm to da po slabi minuti se zniza na 400lm pa je nekaj narobe. Mojim frendom tega ne naredi! Brez problema so jo imeli vec kot 45 min vklopljeno..in je bilo vse OK.

Pol pa bo verjetno nekaj z driverjem narobe.
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Pol pa bo verjetno nekaj z driverjem narobe.

Evo zdaj sem jo vklopil v temni sobi. Par sekund! in preklopi na 400lm ..nato blinkne na 1600lm( recimo) in spet preklopi na 400lm. In tako drzi se naprej. Bi moral? dobit drugo lucko da menjal zadnji del?kjer so stikala...ce je to krivo ? KAj se da narediti ce je driver slab..?

Je možno tudi kaj z baterijo? Probaj zamenjat stikala od kolegov da to lahko izločiš.
Rear DVD collector!
JTD power!

koyotee je izjavil:

Je možno tudi kaj z baterijo? Probaj zamenjat stikala od kolegov da to lahko izločiš.

BAterijo sem dal SAmsungovo 3450mAh in je isti smoren. Edino se zadnje stikalo/pokrovcek bom probal dobit od frenda.

radmannsdorf ::

posnemi video, pošlji pritožbo prodajalcu. aja pa še sem link od videa, sej veš da smo firbci! v glavnem, vztrajaj da ti jo zamenjajo.

nagradno vprašanje:), imam dve s2+ lučki ki imata problem z stikalom
ena se ne vklopi, druga pa izvaja čudne manevre med low, high, turbo, sos itd...

da gre za problem stikal sem potrdil z trejo S2+:), to stikalo sem dal na drugi lučki in obe sta oživeli

morda kdo ve če lahko stikalo kako samo popravim, sem že vzel ven, dal nazaj noter, močno zategnil, vendar brez uspeha

druga opcija, da pišem simon mao (convoy trgovina) da mi pošlje brezplačno dva stikala

LP

A ti je on prodal svetilki, ali... ? :) No vsekakor piši tja, kjer so ti svetilki prodali.
V nasprotnem primeru pa najboljše kar narediš, je da kupiš kakšen mini komplet stikal za nekaj drobiža (običajno je 5 stikal s fedrom kaksne 3 do 4USD), pa imaš nekaj časa mir.

travica ::

Ko smo ravno pri stikalih.
Nova Zanflare F1 padla na tla. Po Murphyu ravno na rob stranskega stikala.

Ko se prižge, gre vedno v strobe, ker je side switch On. Se da kaj rešiti?

F1

F1

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: travica ()

matobeli ::

Zgleda da se je deformiral aluminij tam kjer je padlo in ti stalno gumb not tišči. Probaj z olfa nožem odstranit alu ki gleda čez rob in preprečuje gumbu vrnitev v izklopljem položaj. drugače bo pa treba razstavit

Samael je izjavil:

A ti je on prodal svetilki, ali... ? :) No vsekakor piši tja, kjer so ti svetilki prodali.
V nasprotnem primeru pa najboljše kar narediš, je da kupiš kakšen mini komplet stikal za nekaj drobiža (običajno je 5 stikal s fedrom kaksne 3 do 4USD), pa imaš nekaj časa mir.

Sem mu že pisal in jih dobim brezplačno če kaj naročim v trgovini.
Sem mu odgovoril da bi naročil dve torbici za S2+, ki jih tudi dejansko rabim.
Sedaj pa čakam odgovor.

Ena je bila nabavljena pri njem, ena pa v GB, to sem mu tudi napisal in ga očitno ne moti.

Lahko pa še v GB odprem ticket in dobim še eno lučko zastonj ;):D

LP

firbec ::

travica je izjavil:

Ko smo ravno pri stikalih.
Nova Zanflare F1 padla na tla. Po Murphyu ravno na rob stranskega stikala.

Ko se prižge, gre vedno v strobe, ker je side switch On. Se da kaj rešiti?

F1

F1

sam šit no, to je pa res sreča, zgleda, kot da ti je na sekiro padla.
Še veno bolje, kot na lečo.
Upam, da jo zrihtaš.

Ajnstajn` ::

Listam tole temo že par dni in sem se izjemno navdušil tudi sam nad svetilkami. No vedno sem bil navdušen nad svetilkami, nisem si pa mislil da obstaja kaj takega kot zbiranje svetilk. Tudi sam bi rad začel in seveda prvo bi rad nabavil nek polnilec in baterije. Gledal sem malo polnilce, pa sta mi na uč padla Zanflare C4 in LIitokala 500. Sta ta dva polnilca sploh prava izbira ali je še na trgu kaj z boljšim p/p? Če imate kak link s kodo, do kakšnega primernega polnilca z zaslonom, bi bil zelo vesel.
Ravnotako me zanimajo baterije. Za začetek bi nabavil 4x 18650. Tudi glede baterij bi rad kakšna priporočila.
Kar se tiče svetilk, sem si dodobra ogledal BLF Q8 in so se mi takoj zasledile sline. Pritegnila me je tudi Klarus XT12GT ampak v končni fazi, več jih gledam, več mi jih je všeč :O Za koliko se kaj da dobiti te svetilke?
//

Jaz ti priporočam TO in TO. :)

Oziroma TO s kodo CFDEAL, za 16,99.

krneki0001 ::

na banggoodu je 16,26 brez kod.

https://www.banggood.com/Convoy-C8-XP-L...

https://m.banggood.com/BLF-Q8-4x-XP-L-5...

BLF Q8 s kodo M4DQ8 46.50$
Rear DVD collector!
JTD power!

Zakaj tule ljudem, ki se jim ne sanja zakaj je PCB na li-on akumulatorju, priporočate nezaščitene akum., vsaj na začetku naj kupijo malo dražje-zaščitene, da ne bo nastalo iz šparanja predrag šport.

simon2704 je izjavil:

Zakaj tule ljudem, ki se jim ne sanja zakaj je PCB na li-on akumulatorju, priporočate nezaščitene akum., vsaj na začetku naj kupijo malo dražje-zaščitene, da ne bo nastalo iz šparanja predrag šport.

Eh, nič kaj hudega se mu ne bo zgodilo s kvalitetnimi celicami, pa čeprav brez zašcite. Poznam veliko ljudi, ki imajo BRC ultrafire kitajske in še vedno živijo :)
Rear DVD collector!
JTD power!

simon2704 je izjavil:

Nikoli ne predlagamo nezaščitenih baterij, temveč kvalitetne baterije, ki pa so običajno brez naknadno dodanega PCB-ja. Razlog za to ni zgolj cena, temveč tudi dejstvo, da so solidne baterije s PCBjem težje dostopne, ter da precej svetilk ne sprejme daljših baterij s PCBjem.

Od časa do časa (na dokaj redni osnovi, bi rekel) tudi obširno razložimo razliko.

Samael je izjavil:

Vse baterije so prvotno izdelane brez dodanega PCB boarda (to se smatra v tem primeru kot zaščita), vendar ne drži, da (vsaj kakovostnejše baterije tipa panasonic/sanyo, samsung, LG ..) nimajo vgrajene prav nobene zaščite.

PCB board ne doda bateriji proizvajalec temveč tretja stran (večinoma kitajci vendar ne nujno - keeppower in enerpower znamki napr. dodajo PCB običajno nemci) pozneje z namenom, da v primeru prenapetosti, preizpraznjenosti, kratkega stika .. prekine delovanje. Takšna baterija je običajno manj zmogljiva (nekako do 6A), kot baterije brez dodane PCB zaščite.

Kako se to odraža v svetilkah?
Večinoma uporabljamo nezaščitene baterije, ker so lažje dostopne, cenejše, zmogljivejše. Večina svetilk, ki jih uporabljamo imajo tovrstno zaščito vgrajene že same, ne pa prav vse. v teh redkih primerih je vseeno smiselno uporabiti zaščiteno baterijo.
Pri nezaščitenih baterijah je pomembno, da se uporabljajo kakovostne znamke, z že vgrajenimi raznoraznimi mehanizmi zaščite, ter izogiba kakšne sumljive, poceni kitajske (a la ultrafire, trustfire...) četudi zaradi cene in privlačnega dizajna delujejo zanimive.

Še tole:

Samael je izjavil:

Mimogrede, nedavno nazaj sem bil nekje poučen, da protection in PCB nista povsem ista stvar in da kakovostenjše unprotected (panasonic, LG, sony, samsung..) baterije v bistvu imajo vgrajeno zaščito, ki v primeru uhajanja, prekomerne vročine ali kratkega stika namesto eksplozije disconnecta pozitivni kontakt permanentno.
To pomeni, da za razliko raznih Ultrafire in podobnih chinese el cheapo baterij, ki v enakih okoliščinah eksplodirajo, kakovostnejša baterija brez PCBja (torej baterija, ki ji pravimo, da je unprotected, čeprav to povsem ne drži) pretrga anodo in onemogoči sama sebe permanentno.

Samael je izjavil:

Evo, precej jasen članek na to temo, ki zadevo pojasni bolje, kot jo v lastnem razumevanju jaz sam:

PTC (Pressure, Temperature, Current) Switch.
- Built-in to almost all 18650's
- Inhibits high current surges
- Protects against high-pressure, over temperature
- Resets and does not permanently disable the battery when triggered. However it's best not to trip them often as it irreversibly increases their electrical resistance by up to a factor of two and makes them more likely to have catastrophic failure.
- May not work when module included multi-cell series and/or parallel configurations

CID (Current Interrupt Device)
- Built-in to almost all 18650's
- Not visible by just looking at your battery
- Collocated (placed side by side) with the PTC
- Is a pressure valve, which will disable the cell permanently of pressure in the cell is too high. (For example, if you battery over-charges and reaches over 145psi.)
- Works by releasing the connection of the positive terminal, rendering the plus pole useless.
- Does not always reset, does not always open completely when needed
- May not work when module included multi-cell series and/or parallel configurations

PCB - Circuit boards with specialized wire traces
- Highly recommended for older lithium ion batteries.
- Not necessary in newer, safer chemistries like INR
- Mainly used in flash-lights, NOT in vaporizers or other high-drain applications
- Limits amp discharge to 6A or lower
- Protects against, over-charge, over-discharge, short-circuiting, and potentially other things.

https://batterybro.com/blogs/18650-whol...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

Darko! ::

Gledal sem malo polnilce, pa sta mi na uč padla Zanflare C4 in LIitokala 500. Sta ta dva polnilca sploh prava izbira ali je še na trgu kaj z boljšim p/p?

Lažem, nimam D4 ampak D2 ;((
Se vidi, da ga malo uporabljam :)

Ne vem kakšen je p/p ampak men tale Nitecore D2 čist OK dela:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Darko! ()

Liitokala je bolj fina.
Zadnja moda tegale D4 je da sem malo preveč izpraznil NiMh AA baterijo, pa je ne želi več polnit ;(
Zdej pa potegnit iz kleti nekega dedka od napajalca da bo pohendlal...

HK,US,CA,MY,TW,GB,IE,AU,NZ,IN,SG,ZA,PH,GR,NL,HU,SK,CZ,HR,BG,SI,RS,TH

Convoy S2+ LED Flashlight (link is external)
$ 6.99
bilakosF27

MecArmy X4S Cree XP - G2 130Lm Mini LED Flashlight (link is external)
$ 14.99
bilakosF22

Convoy S2+ 365nm Nichia UV Waterproof LED Flashlight (link is external)
$14.99
bilakosF26

Cree XPL HI LED Flashlight Host Tube for Eagle Eye X6 (link is external)
$9.99
bilakosF24

LiitoKala Lii - 34A 18650 Li -ion Rechargeable Battery (link is external)
$ 15.99
bilakosF23

UltraFire BRC 18350 Li-ion Rechargeable Battery (link is external)
$ 2.99 (3Pcs Max Order)
bilakosF25

My daily deals thread: ☢ [Gearbest.com Special Deals]

m3k ::

Liitokala Lii - 500 LCD Battery Charger - EU PLUG s kodo: bilakosJ184 iz 18EUR na 14EUR 8-)
Mirko tipka na radirko ////

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: m3k ()

Ajnstajn` je izjavil:

Listam tole temo že par dni in sem se izjemno navdušil tudi sam nad svetilkami. No vedno sem bil navdušen nad svetilkami, nisem si pa mislil da obstaja kaj takega kot zbiranje svetilk. Tudi sam bi rad začel in seveda prvo bi rad nabavil nek polnilec in baterije. Gledal sem malo polnilce, pa sta mi na uč padla Zanflare C4 in LIitokala 500. Sta ta dva polnilca sploh prava izbira ali je še na trgu kaj z boljšim p/p? Če imate kak link s kodo, do kakšnega primernega polnilca z zaslonom, bi bil zelo vesel.
Ravnotako me zanimajo baterije. Za začetek bi nabavil 4x 18650. Tudi glede baterij bi rad kakšna priporočila.
Kar se tiče svetilk, sem si dodobra ogledal BLF Q8 in so se mi takoj zasledile sline. Pritegnila me je tudi Klarus XT12GT ampak v končni fazi, več jih gledam, več mi jih je všeč :O Za koliko se kaj da dobiti te svetilke?

Nov lučkar :)

Preberi to temo čim bolj nazaj, npr od strani 100 dalje in več ti bo jasno.

Najbolj popularen je verjetno LK 500 polnilec - z kodo za cca 18 USD.

Glede lučke pa se moraš odločiti kaj bi najprej rad imel, veliko, malo, koliko baterij itd.

Morda za začetek Convoy C8 za 13 USD z kodo.

Baterije, litokala trgovina na AE, zelo dolg rok dobave, cca 6 tednov.
Ali pa nkon.nl, Sanyo ncr18650ga...

firbec ::

koyotee je izjavil:

https://m.banggood.com/BLF-Q8-4x-XP-L-5...

BLF Q8 s kodo M4DQ8 46.50$

46.50$ = 39.58 €
če na BG nastavite € za valuto, vas pride lučka 37.82 €

Mene po MC tečaju pride 46.5usd=37.49€

Sem že večkrat gledal, včasih je GB boljši.
Seveda pa je daleč najslabši Paypalov :)

Ja se splača preračunat kaj je trenutno bolje ali MC tečaj https://www.mastercard.us/en-us/consume... ali tečaj od online tgovine, seveda je potrebno prištet še okol 1,5% provizije pri MC tečaju, ki si ga zaračuna banka za konverzijo;(.

Okol C8 svetilke pa sem se odločil za Sofirna C8T ki pride okoli 16.50 usd preko aliexpress appa in z 1 usd store popustom, ima 1300 lumnov in prestavi v nižjo prestavo po treh minutah, recimo Astroluxov C8 prešalta v 45 sekundah.

https://www.aliexpress.com/item/Sofirn-...

Zgodovina sprememb…

N26 FTW, nobenega feeja za MC.

Jah mi ko smo pa še na Slo bankah ga pa še zmeri imamo.:(

Malo mimo teme, a je še zmeraj fizična, ne virtualna MC kartica zastonj na N26?

Zgodovina sprememb…

radmannsdorf je izjavil:

posnemi video, pošlji pritožbo prodajalcu. aja pa še sem link od videa, sej veš da smo firbci! v glavnem, vztrajaj da ti jo zamenjajo.

Bom posnel video. Zna trajat kaksno minuto ali dve. KAko jim zatezim glede tega ? Oz kaj sploh lahko upam ? MEnjavo svetilke je mozno..? Ker ostlai Klarus XT12GT sta res top in BP!

Odpri ticket in napiši da je svetilka, ki si jo pred nedavnim prejel, pokvarjena. Naj ne bo preveč obširno, samo ključne točke.
Škoda, da nisi poslal takoj ...
Pri posnetku videa uporabi dve različni bateriji - da bo jasno, da ni težava v tem.

Ali je 18 usd ok cena za BLF A6 XPL 1600Lumens 7/4modes EDC LED Flashlight 18650 oziroma se sploh splača kupit to svetilko ali je kaj drugega boljšega za tak denar?

https://www.banggood.com/BLF-A6-XPL-160...

Svetilka brez modifikacij sicer nima 1600lm (mislim, da je max tam 1300 - 1400 brez spring bypass-a), ampak to nima veze. Je klasika z izredno veliko svetlobe za takšno mini svetilko. Mislim da nas jo ima kar precej iz te teme. Cena je ok.
Priporočljive high drain baterije (napr. Samsung Q30).
Sam se pri BLF A6 še vedno nisem pripravil do tega, da bi se prebil skozi mode groups in si jo naredil uporabniku prijaznejšo. One day ... maybe ... :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

OK, jo bom po vsej verjetnosti naročil, sem že prej gledal Astroluxovo S1 ki je enaka, le da za manjše baterije in bi moral dokupit še 18650 podaljšek, tako da bi na koncu bila cena tam tam, oziroma še več od A6.
So pa na poti 30Q,HG2 ter VTC6 baterije, da malo potestiram, kako se katera obnese s temi požrešnimi svetilkami.

A tile feder baypasi se delajo z mehko al trdo žico in kok kvadrat drota more bit, ker mam namen na Q8 tudi nalotat en drot na fedro, ko jo dobim?

Zgodovina sprememb…

Mehka AWG 22 - 20 gauge (0.64mm - 0.81mm) žica v silikonu al pa kaj v tem smislu.

Ok hvala ti, bom zalaufu lotkoln, ko dobim lučke.
««
120 / 328
»»