» »

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Temo vidijo: vsi
««
77 / 186
»»

hojnikb ::

s6c-gEL je izjavil:

hojnikb je izjavil:

2 sixpacka :)

Katerega piva :D ?

tanajbol pocen :)

Resno, te grafike so praktično na meji uporabnosti, ker poleg masovnega crkovanja jih že kr fajn našijajo kake integrirane rešitve dandanes.
#brezpodpisa

nofaith ::

hja 2 six packa je kr mal huda cena za tole pomojem ce dobis eno pivo zanjo si lah ze zadovoln pač da jo podariš...
V prostem in neprostem času tehnološki entuziast.

kungpow ::

Zdravo!

Se opravičujem, sam vprašo bi kakšno ceni bi mi dal za tale računalnik:
Intel Corei5-3450
CPU 3.10 Ghz
8Gb RAM
Geforce GT 640 1024MB
Kišta: HAF 912 Plus
1TB trdega diska
Monitor Samsung S22B4420BW LED 22 colski

Računalnik je star dve leti; garancija mu poteče 4. 9. 2014
Ali bi bilo bolje prodati računalnik po delih ali v celoti, če kdo ve za koga oz. kakšno stran naj mi sporoči.
Nameravam ga prodati ker mi bo prenosnik v študiju bolj priročen, poleg tega pa še rabim denar.

trnvpeti ::

z gt640 si nimas kaj poceti
torej nov i5 4440, 8G rama, neko ohisje in napajalnik (oboje za 60eur), 1T disk
in na to ceno dol 35% in bos dobil ceno tvojega rabljenega
monitor rabljen, poglej cene, kaksnih 50eur recimo

po delih bos/bi dobil vec, ampak ne bos vsega prodal

fopi ::

Koliko bi stalo

foxconn P9657aa-8ekrs2h + E6300 + 4 GB OCZ DDR2 + nvidia 7600GT?

Koliko pa v kombinaciji z ohišjem, napajalnikom (LC 560W), 320 GB diskom?

Epialt ::

fopi je izjavil:

Koliko bi stalo

foxconn P9657aa-8ekrs2h + E6300 + 4 GB OCZ DDR2 + nvidia 7600GT?

Koliko pa v kombinaciji z ohišjem, napajalnikom (LC 560W), 320 GB diskom?

V kompletu okoli 50EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Epialt ()

In pol vidim tvoj oglas na bolhi za 135€.
Za tak dnar bi še lahko štalo dal, za takega osla ki bi to kupu.

amacar ::

Ja folk prodaja po takšnih cenah, proda pa ne. Poglej si tatretji oglas (http://www.bolha.com/racunalnistvo/nami..., človek že od februarja prodaja, pa še ni prodal, tako da če ti je v interesu prodajati kakšno leto kar postavi takšno ceno in čakaj :))

Ok, imate prav. Po tej ceni ne pričakujem prodati. Vsak pa hoče barantati. Zato tukaj vprašam koliko je vredno in za toliko sem pripravljen spustiti. Ceno pa nastavim višje, da lahko nekaj spustiš. Prav tako novega sistema še nimam, zato se mi še ne mudi prodati, ko pa bom doma imel oba pa bom seveda ceno primerno spustil.

Lej 50€ je taka cena, ki bo verjetno kmalu našla kupca.
Karkoli nad 60€ pa prodaj, če le dobiš ponudbo, ker vrednost teh sistemov samo še pada.
Ko bodo ljudje začeli prodajati fx6300 sisteme, ne boš dobil niti gajbe pira za to konfiguracijo.
Če se ti ne mudi, se ti morda splača prodati zadevo po delih.
CPU : 10€
GPU : 5-10€
RAM : 20-30€
MOBO : 20-30€
OHIŠJE : 5€
PSU : 5-10€
HD : 5-10€
--------------
70€ - 105€

Ce mas realno ceno ti ne bodo barantali in zbijali cene. Sem prodajal r9 270 za 100€ in za toliko sem jo tudi prodal. Ponudbe v stilu 80€ itd sem pac preskocil in na njih sploh nisem odgovarjal.

m0LN4r ::

@fobi
Evo še to:
Pentium G3220 + h81m dgs = 80€ in je boljše kot tvoj proc in 7600gt Ostalo pa dobiš rabljeno za 40€. Torej za 120€ dobi človek boljši komp.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

mahone ::

Fantje koliko je tole trenutno vredno ?

Mobo GA-P55-US3L(1156 socket)
Proc i5 750 @ 2.67GHz
Grafa Nvidia GF 260 GTX
Ram 4GB (2x 2GB)
PSU LC-power 600W
+ kista

150€ prevec?

DarwiN ::

Probaj za 150, ampak realno ~100.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Veron ::

Zna kdo ocenit približno vrednost prenosnika Acer 7530, okvara osnovne plošče. Ekran cen, sam prenosnik izredno ohranjen, priložen original račun in še original navodila od prenosnika, nikoli odpakirana :D

KlemenL ::

50€

an3333 ::

koliko bi to bilo vredno približno:

htc one s c2, star mal več od 1 leta, ne poškodovan, delujoč, bla bla

2x4GB ddr3 ram za prenosnik 1600MHz 1.5V

ključ za ms office (original, ne piratski, dobil zraven pcja, ampak mi ne koristi)

Veron je izjavil:

Zna kdo ocenit približno vrednost prenosnika Acer 7530, okvara osnovne plošče. Ekran cen, sam prenosnik izredno ohranjen, priložen original račun in še original navodila od prenosnika, nikoli odpakirana :D

Daš na ebay po delih pa lahko prideš do 100€ za vseskupaj, če se potrudiš malo. Lahko pa probaš prinas.
Trade Republic 38MVDVXM

bajsibajsi ::

Vrednost popolnoma delujocega (kupec bi si lahko vzel cas in ga prej stestiral po mili volji) prenosnika Dell Inspiron 1720? Vsi CDji, driverji, OS Vista, racun, ceprav ze zdavnaj izven garancije,...

Podoben temu http://www.notebookreview.com/notebookr..., le par komponent ima malenkost boljsih npr. CPU C2D T8100, 3GB RAM, pol tera diska, itd..

Prodajal bi zgolj zato, da bi si kupil novega v rangu cca. 400-700 evrov. Se sploh splaca prodajati, ce mi omenjeni deluje brez tezav?

Tam 100-120€

amacar je izjavil:

Tam 100-120€

Se pravi vsaj 150, thx. :P

150€ ni vreden.

Veron ::

Veron je izjavil:

Še enkrat tole vprašanje, ampak drugače, koliko je vreden popolnoma delujoč?

gddr85 ::

bi reku ene 100eur

gddr85 je izjavil:

bi reku ene 100eur

Ah kje, gre za prenosnik, ki je imel ze ob izzidu MSRP cca. ~500 evrov nizjo ceno od zgoraj omenjenega (Dell 1720). Ce se ze svetuje, potem naj se zadevo gleda dosledno in celostno - ne samo CPU #1 vs CPU #2, ampak tudi sam build, matrika, itd...

Spet po drugi strani. Lahko je folku s tujim ***** po koprivah mahat oz. svetovati vrednost/cene prenosnikov tretjim osebam, medtem ko sami prodajajo enako ali podobno zmogljive desktop PCje po enakih cenah...

bajsibajsi je izjavil:

gddr85 je izjavil:

bi reku ene 100eur

Ah kje, gre za prenosnik, ki je imel ze ob izzidu MSRP cca. ~500 evrov nizjo ceno od zgoraj omenjenega (Dell 1720). Ce se ze svetuje, potem naj se zadevo gleda dosledno in celostno - ne samo CPU #1 vs CPU #2, ampak tudi sam build, matrika, itd...

Spet po drugi strani. Lahko je folku s tujim ***** po koprivah mahat oz. svetovati vrednost/cene prenosnikov tretjim osebam, medtem ko sami prodajajo enako ali podobno zmogljive desktop PCje po enakih cenah...

Don't be mad bro, it's clouding your judgement.

jaz sem dobil za pokvarjen prenosnik brez baterije, rama in diska več kot to, tako da op, sigurno lahko dobis vec

koliko bi to bilo vredno približno:

htc one s c2, star mal več od 1 leta, ne poškodovan, delujoč, bla bla

2x4GB ddr3 ram za prenosnik 1600MHz 1.5V (menjam na 16GB)

ključ za ms office (original, ne piratski, dobil zraven pcja, ampak mi ne koristi)

250gb evo 840 ssd (dobil večjega za rdan)

boolsheat ::

Ta malo pretirava s ceno?

Hja no. Mogoče malo za začetno ceno. Dober ekran mu ceno dvigne, saj 17" je ful fajn za kakega študenta k rabi za fotošop al kako arhitekturo pa to.

Mene zanima za koliko bi kupili prenosnik ACER, zelo lepo ohranjen z delujočo baterijo:
17"
T6600 + GT 240M + 4GB RAMA + 40GB SSD + 320GB + CD-ROM
Diska sta not ločeno, ne preko drivebaya.

Potem ko ste ga ocenli pa me zanima, koliko VEČ pa bi bil vreden z 120gb ssdjem namesto 40gb.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

an3333 je izjavil:

jaz sem dobil za pokvarjen prenosnik brez baterije, rama in diska več kot to, tako da op, sigurno lahko dobis vec

Yap, saj meni je jasno, da se da dobiti desetak, dva vec...

Je pa seveda folku precej lazje dolocati vrednost izdelka, katerega ne prodajajo sami oz. ni njihov. :)
Ze logika pove, da mora imeti rabljen prenosnik malenkost visjo ceno, kot pa rabljen PC z enakimi oz. podobnimi komponentami v drobovju. :)

dal sem oglas za nek drobiž, tolko da se ga znebim

dobil čez 100 :/

in ravno prodam in mi naslednji v vrsti pošlje mail, v smislu 'škoda, dal bi še več'

bajsibajsi je izjavil:

an3333 je izjavil:

Je pa seveda folku precej lazje dolocati vrednost izdelka, katerega ne prodajajo sami oz. ni njihov. :)
Ze logika pove, da mora imeti rabljen prenosnik malenkost visjo ceno, kot pa rabljen PC z enakimi oz. podobnimi komponentami v drobovju. :)

Podobne komponente v prenosnikih so "praviloma" z polovico manjšim performancom, kot desktop enakoimenska alternativa.
Trade Republic 38MVDVXM

Mene zanima za koliko bi kupili prenosnik ACER, zelo lepo ohranjen z delujočo baterijo:
17"
T6600 + GT 240M + 4GB RAMA + 40GB SSD + 320GB + DVD-ROM
Diska sta not ločeno, ne preko drivebaya.

Potem ko ste ga ocenli pa me zanima, koliko VEČ pa bi bil vreden z 120gb ssdjem namesto 40gb.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

an3333 je izjavil:

Podobne komponente v prenosnikih so "praviloma" z polovico manjšim performancom, kot desktop enakoimenska alternativa.

Nisem omenjal nikakrsnih "enakoimenskih alternativ" ampak enake oz. podobne komponente (random primer T8100 vs E4500). Dejanski naziv nima nobene veze.

In potem se (tudi na ST) taksne C2D desktop masine prodajajo za 70-140 evrov; prenosnik bi bil pa vreden 100 evrov. Daj no, halo.

Zgodovina sprememb…

@bajsibajsi Za 230€ (http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph... dobiš elitebook s kvalitetno izdelavo, z vračunanim DDV in zaslužkom trgovine, ter i5, kaj misliš koliko je potem tvoj laptop vreden, če ga prodaja fizična oseba, ima 3gb rama, še bolj zastarel proc itd...

amacar je izjavil:

@bajsibajsi Za 230€ (http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph... dobiš elitebook s kvalitetno izdelavo, z vračunanim DDV in zaslužkom trgovine, ter i5, kaj misliš koliko je potem tvoj laptop vreden, če ga prodaja fizična oseba, ima 3gb rama, še bolj zastarel proc itd...

Že, Že! Ampak nima pa take sentimentalne vrednost! ^^

Epialt je izjavil:

amacar je izjavil:

Že, Že! Ampak nima pa take sentimentalne vrednost! ^^

Saj saj... dejansko nisi veliko zgresil s svojo salo.

Dejstvo se vedno ostaja - po kaksni ceni se rabljeni prenosniki/PCji najveckrat prodajajo. Ne potem, da neki random potencialni kupec zna izbrskati, kaksen super deal, ki se tu in tam pojavi. Sploh pa premnogi, ki kupi taksen rabljen artikel nima npr. 230 evrov na razpolago ima pa pol manj, itd...

Zagotovo pa bi (vi) zadnji udelezenci v tej temi prodajali taksen prenosnik, kot je moj ali od uporabnika Veron za ~90 evrov. Pogledam (vase) oglase in mi je jasno. ;)

V tvojem primeru, bi jaz šel poiskat najcenejši laptop z Full-HD ekranom in ga s tistim primerjal in glede nato določil nekako ceno.

V primeru, da nekdo res potrebuje 17" full-hd namesto, običajnih 1600x900 bo tudi plačal malo večjo ceno zato.
Recimo jaz bi sigurno dal več zato, pa še nekateri študenti, ki jih poznam.

Tvoji kupci so torej folk, ki rad gleda filme na prenosniku in
recimo študenti gradbeniki, multimedijci, arhitekti, ki nosijo svoje prenosnike na faks. Večina jih ima 17" ampak z slabo ločljivostjo in ko vidijo full hd se jim sline cedijo.
Trade Republic 38MVDVXM

Tocno tako.. gre se za specifiko. Saj mogoce premnogi niti ne bi iskali rabljenega 17" prenosnika in bi jim zadostoval 14" z nizjo resolucijo v ohisju plastik fantastik izdelave. Ravno tako, ne pomeni da bi zelel iztrziti 200 evrov visji izkupicek, ampak kaksen desetak, dva.. povsem realno in brez slehernega natega. Primerljive C2D desktop masine se prodajajo (tudi) za cca. 100 evrov (brez zaslona, tipkovnice, miske, kamere, wifija, BT,itd..).

bajsibajsi je izjavil:

an3333 je izjavil:

začetna cena je bila 30 al 40e

ne vem, včasih imaš srečo in folk zadeve kar pograbi, včasih daš super ceno in nič

bajsibajsi je izjavil:

Tocno tako.. gre se za specifiko. Saj mogoce premnogi niti ne bi iskali rabljenega 17" prenosnika in bi jim zadostoval 14" z nizjo resolucijo v ohisju plastik fantastik izdelave. Ravno tako, ne pomeni da bi zelel iztrziti 200 evrov visji izkupicek, ampak kaksen desetak, dva.. povsem realno in brez slehernega natega. Primerljive C2D desktop masine se prodajajo (tudi) za cca. 100 evrov (brez zaslona, tipkovnice, miske, kamere, wifija, BT,itd..).

Prodajajo, ampak ne prodajo. Lep primer je tipson, ki že več kot pol leta prodaja 4710s za 100EUR s pokvarjenim nečim.
Ne da se mi preverit če imaš ti 450EUR ceno. Jaz bi rekel, da bi ga za 300EUR sigurno prodal. Zato bi dal začetno ceno 350.

Edit: če je C2D potem kr dej prodajno na 250EUR in prodaj za 200. Sem mislil, da je vsaj i3 al i5.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Evo 17", fullhd, nov, mat zaslon, garancija, nova baterija, USB 3.0, SATA 3: http://www.amazon.de/dp/B00K74PCR0/ref=... za 360€ oz s poštnino vred: 382€

1. študenti po večini ne kupujejo 17", ker so pretežke krave
2. kaj bo gradbincu fullhd, če so ostale komponente "krš"

Torej nov za 380€ ali rabljen tam vsaj 5 let za 200-250€

Mislim da ni kaj za študirat.

amacar je izjavil:

Evo 17", fullhd, nov, mat zaslon, garancija, nova baterija, USB 3.0, SATA 3: http://www.amazon.de/dp/B00K74PCR0/ref=... za 360EUR oz s poštnino vred: 382EUR

1. študenti po večini ne kupujejo 17", ker so pretežke krave
2. kaj bo gradbincu fullhd, če so ostale komponente "krš"

Torej nov za 380EUR ali rabljen tam vsaj 5 let za 200-250EUR

Mislim da ni kaj za študirat.

Ker sem bil 5 let študent in v študentu (različnih) in jim videl kompe, se nebi baš z vsem strinjal, ampak ok odvisno v kakšnih krogih se giblješ.
Če bi lahko gradbinc izbiral med laptopom z istimi specifikacijami, med 1080p ali 900p bi itak vsi izbral 1080p.
Pač potencialnih kupcev za 200-250EUR bo krnekaj za kaj več pa bo strmo padlo.

Če je za moškega 17" tuk težji, da ga nemore nosit, bi predlagal malo telovadbe :D
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Prodajajo, ampak ne prodajo. Lep primer je tipson, ki že več kot pol leta prodaja 4710s za 100EUR s pokvarjenim nečim.
Ne da se mi preverit če imaš ti 450EUR ceno. Jaz bi rekel, da bi ga za 300EUR sigurno prodal. Zato bi dal začetno ceno 350.

Edit: če je C2D potem kr dej prodajno na 250EUR in prodaj za 200. Sem mislil, da je vsaj i3 al i5.

Saj jaz ga v bistvu sploh ne prodajam. Samo zanimalo me je mnenje ostalih za cenitev. :) Prodajal bi ga samo v primeru, da se odlocim, da kupim novega. Vem pa, da ga za 100 evrov ne bi zelel prodati... :)
Itak je pa only in Slovenia... npr. prodajam Steam igro, ki stane 50 evrov za 15 evrov. Kar je nizja cena od najnizje zgodovinske cene kadarkoli na netu in mi folk napise, ce jo prodam za 10 evrov. Ja najbolje, da jo kar podarim oz. mu se placam, da jo vzame.

Zgodovina sprememb…

amacar je izjavil:

@bajsibajsi Za 230EUR (http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph... dobiš elitebook s kvalitetno izdelavo, z vračunanim DDV in zaslužkom trgovine, ter i5, kaj misliš koliko je potem tvoj laptop vreden, če ga prodaja fizična oseba, ima 3gb rama, še bolj zastarel proc itd...

Mogoce bi se splacalo, ce bi lahko ta omenjen prenosnik tudi dolgotrajno testiral pred nakupom, kakor bi jaz omogocil potencialnemu kupcu za moj prenosnik. Si pomislil, da ima mogoce z razlogom taksno ceno? Poleg tega razen CPUja prenosnik ne nudi nicesar exstra omembe vrednega.
Zakaj ima edino ta prenosnik taksno sprejemljivo ceno pri njih? In ne npr. ta dva:
http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...
http://www.pctrgovina.com/trg/detajl.ph...

?

Zgodovina sprememb…

To bos pa mogo njih vprasat, ocitno so novejsi model ali kaj taksnega. Definitivno ti pokvarjenega ne bodo prodali, pa tudi tam ga lahko testiras.
Js vem da ce bi sedaj mojga z i5, 8gb rama, 320gb disk prodajal bi ga dal na bolho za 200€.

amacar je izjavil:

To bos pa mogo njih vprasat, ocitno so novejsi model ali kaj taksnega.

Ah daj no, vsaj malo se poduci predno kvasis neumnosti. Prenosnik na prvem linku ima enako star CPU kot moj prenosnik - star cca. 6 let, bistveno manj diska, 9300M GS enaka jajca, ce ne se slabsa grafa, precej slabsi zaslon, slabsi overall build ohisja, itd,...

Maja, testiranje. Tolko o tem:

Pišem si z srednješolcem, da mi proda 6670 za 25€ in pridem iskat v torek ali sredo.
Mu rečem, da pol ure preden pridem ga pokličem in naj zažene OCCT:GPU + error check, da vidim če še still vse kul, ko prispem.
Pa še rekel sem da mu častim pijačo, če lahko pogledam OCCT.

No ko sem mu to napisal, se mi več ni javil, torej od pondelka do danes nič.
Trade Republic 38MVDVXM

trnvpeti ::

zakaj bos rabil 6670?
««
77 / 186
»»