» »

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Vrednost starejših (rabljenih) računalnikov ali komponent ter druge elektronike

Temo vidijo: vsi
««
62 / 186
»»

m0LN4r ::

- MB: Asus P6X58D-E, Intel X58/DDR3/CFX&SLI/1366/ATX /45€
- CPU: Intel Core i7 920, 2,67GHz, 8MB /60€
- RAM: G. Skill PI, 6GB, 1600MHz / CL7 /50€
- GPU: Asus GeForce 470 GTX /75€
- PSU: Enermax MODU87+, 700W /55€
- HD: WD Caviar Green 1.5TB, 7200rpm /45€
- Ohišje: Thermaltake Kandalf Black /30€

Skupaj 360€ (da se nebo kdo trgal spet za plus/minus 15€) To je pač odvnisno od prodajalca.

Če ga prodaš za okroglih 350€ si lahko srečen. Fensi ohišje pri rabljenem kompu ne pomeni nič kaj veliko, žal. Rabljeon stvar človek ne kupuje zaradi estetike, ampak cene.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

leonardo92 ::

Grafa je stara 1 leto(nova je stala takrat 200+e)..prodal bi pa vse v kompletu..

Brias ::

leonardo92 je izjavil:

Grafa je stara 1 leto(nova je stala takrat 200+e)..prodal bi pa vse v kompletu..

650ti boost jo poseka v hitrosti, v porabi in v ceni, pa je nova 100 eur .de oz. 125 eur dinokomp ...

leonardo92 ::

Nevrjetno kak cene padajo..tocno 1 leto nazaj sem kupo sapphire radeon hd 6870 lite retail pac pa sem dau okoli 200e mislim da na mimovrste...zdaj pa je nova 100...prodam komp pa si rajsi grem po pecikl

klkkkkkkkkkk ::

brias vseeno je boljše kupit 7850- katera pa je monster overclocker

leonardo92 je izjavil:

Nevrjetno kak cene padajo..tocno 1 leto nazaj sem kupo sapphire radeon hd 6870 lite retail pac pa sem dau okoli 200e mislim da na mimovrste...zdaj pa je nova 100...prodam komp pa si rajsi grem po pecikl

nevem zakaj si kupoval iz mimovrste

Za tak denar se je dobilo 7870- funtech v tujini še ceneje

Zgodovina sprememb…

rayzz ::

kakšna je vrednost procesorja i5 3450 starega manj kot eno leto?

klkkkkkkkkkk ::

odvisno...
ni vreden višje kot 150EUR in nižje kot 130EUR
140EUR bi ga lahko prodal...

ceno postabi za 155EUR .. potem pa pusti da jo za 10-15EUR zbije, če bo seveda hotel

Zgodovina sprememb…

joker16_7 ::

To je žal hudo prenizka cena, da bi se človeku splačalo prodajat. Raje mam doma prižgano za upload in vsake tolko udarim kak špil, ki ni ravno top shit roba in bo vse delalo kot urca. Škoda pač ker ga ne uporabljam več za bolj zahtevna opravila.
"Ambition is the path to success. Persistence is the vehicle you arrive in."
Bill Bradley

joker16_7 je izjavil:

To je žal hudo prenizka cena, da bi se človeku splačalo prodajat. Raje mam doma prižgano za upload in vsake tolko udarim kak špil, ki ni ravno top shit roba in bo vse delalo kot urca. Škoda pač ker ga ne uporabljam več za bolj zahtevna opravila.

molnar ti je realno ceno napisal ...

caviar greeni so ... mine ... cudno da ni se zaribal ..

1366 ,,, mrtev soket ..

mrtev v smislu, da se ze dolgo ne dobi novih plat ...

478 se dobi nove plate
775 se dobi nove plate
1366 & 1156 / ni plat
1155 se dobi nove plate
1150 se dobi nove plate

proci ne crkujejo ,,, plate pa ...

lahko probas nastaviti ceno da iztrzis 50 eur vec ...

ce te moralc ob tem ne moti ,.....

trnvpeti ::

mas kje podatek, da greeni prej zaribajo kot recimo blue?

trnvpeti je izjavil:

mas kje podatek, da greeni prej zaribajo kot recimo blue?

jap .. googli wd caviar green design flaw .. wd se sicer brani ... folk pa piz*i :)

http://www.ngohq.com/news/19805-critica...

It has come to our attention that Western Digital's Caviar Green HDDs suffer from a critical design flaw caused by an aggressive power-saving feature. Western Digital has developed a new technology called Intellipark (aka Idle 3 mode) and it is designed to reduce power consumption, in part by positioning the HDD's heads in a park position and turning off unnecessary electronics after 8 seconds of inactivity.

According to an in-house investigation and user reports', some software and operating systems are incompatible with the Intellipark feature causing endless head parking movement as the HDD continuously goes in/out of idle mode. This abnormal behavior creates stress on the HDD and that could lead to the following issues:

Loud clunking/clicking/buzzing noises every few seconds.
 Artificially increases the number of load-unload cycles in S.M.A.R.T.
 Possibly shortens life-time of the HDD.
 Possibly reduces performance of the HDD.

Western Digital posted a knowledge base article, where it claims that "The number of systems using such applications and utilities is limited", a statement which we believe is false and inaccurate. Sending an HDD to idle mode only after 8 seconds of activity is abnormal behavior, which much software doesn't like as they are constantly writing and reading data to/from the HDD.

According to Western Digital, the following models are affected: WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS, WD1000FYPS, WD7500AYPS and WD7501AYPS.

Western Digital has released a DOS-based utility to modify the behavior of the HDD to wait longer before invoking idle mode. However, since most of their latest HDDs still ship with the default setting of 8 seconds, we strongly recommend users with affected HDDs to use the utility and monitor S.M.A.R.T data immediately (we recommend using CrystalDiskInfo for this task).

How to Adjust Intellipark's Timer
1. Download the WDIDLE3 ISO image and burn it to a CD/DVD.
2. Ensure that your SATA controller is set to IDE mode from the BIOS.
3. Boot from the CD/DVD, it should take you into DOS.
4. In DOS prompt, type: "wdidle3 /S300" to change the default timer from 8 seconds to 300 seconds (5 minutes).
5. In DOS prompt, type: "wdidle3 /R" to verify the results.

We appreciate Western Digital's efforts to conserve energy and protect the environment, but the 8-second-overkill Intellipark feature could lead to opposite results as more HDDs will be produced to replace defective ones. We sent an email to Western Digital with a link to this article asking for a comment on this matter. We will update this story as soon when we hear back from them.

Update #1: Daniel Mauerhofer, Head of EMEA PR in Western Digital has commented on this article. "This issue is far from critical, does not impair normal functionality or place data at risk, can be mitigated with a utility for the small percentage of systems affected, and is a well understood industry standard."

Update #2: A user on Western Digital's forum claims that his Caviar Black HDD is affected as well. "WD2001FASS parks heads after 12.8 seconds. It will eventually kill itself doing this. I was getting around 1400 Load Cycle Count a day due it parking and waking up constantly."

iscem, pa ne najdem nic kaj na tvojo trditev

kateri link si pa imel v mislih?

sej ze tukaj vidis. ..

evo se cisto drugo ...
http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_w...

Disable WD Intellipark
On WD Green drives where Intellipark might be causing the problem, you can try to use the idle3-tools utility to disable Intellipark.

http://news.softpedia.com/news/WD-Cavia...

iz teh linkov(recimo April 20th, 2011, to je dokaj staro) ne vidim nic kriticnega

recimo da imam 30diskov wd green v monitoringu, in me je seveda ta tvoja trditev zelo zanimala
od 30diskov v 3 letih je bil samo en zamenjan v garanciji

glede na tvoje 3 linke spekuliram, da si samo podkrepil tvojo tezo, da za domaci racunalnik green ni primeren

BorutK-73 ::

Samo to niso vsi greeni problematični. Imam dva WD10EARS in nobeden nima tega problema.

lopov ::

Heh, kaj naj jaz rečem:

Na spisku ni nobenga od mojih diskov :P

KruceFix ::

Prosim nekoga da mi pove ceno, za nedelujoč računalnik z naslednjimi komponentami:

- Intel(R)Core™2Duo CPU
- E7200 @2.53 GHz
- 2.53 GHz, 4.00 GB of RAM
- Grafična kartica NVIDIA Gforce 8600 GT
- 500 gb trdi disk

Krivec za nedelovanje je matična plošča!

Koliko ocenite?
"Bomo videli" so rekli slepi gluhim ...

Ti to resno? Potem kaj si napisal si lahko srečen če prodaš vse za 50€.

WD green diski crkujejo kolikor jaz vem tisti, ki so v zunanjih diskih in se zelo pogosto vklapljajo in izklapljajo. Ni vseeno če ga vklopi/izklopiš 10x na dan ali 10x na mesec. Do zdaj imam zelo slabe izkušnje z wd green zunanjimi diski. Vsi ki so mi jih dali v roke so imeli enak problem, brni, ampak se ne zavrti.

Zaj v desktopu, se tudi izklopi, ko ga ne rabiš. Je pa spet odvisno, če ga zalaufaš 100x na dan al 100x na mesec.

Eni so bypassali to izklapljanje tako, da so na disk dali pagefile v katerega windows skos nekaj po malem piše in stem se ni ugašal.
- Sam imam tako narjeno zaradi laptop diska, ki ga imam kot sekundarni disk in se mi je nonstop izklapljal, pa sem moral čakat 2-3 sekunde za vsako ko sem šel po kak file na njem.
Trade Republic 38MVDVXM

SuperVeloce ::

Eni so bypassali to izklapljanje tako, da so na disk dali pagefile v katerega windows skos nekaj po malem piše in stem se ni ugašal.

Imam WDjev disk v prenosniku z 8GB rama poleg sistemskega ssdja in sem nanj moral namestiti 1GB fiksen pagefile zaradi zahtev enega programja (prej sem imel na SSD 16mb pagefile z možnostjo povečanja ker nimam želje dati kaj več fiksnega).
Ko se disk parkira (kar je pri teh diskih ful hitro, po par 10 sekundah), se ne zaganja več kljub igranju igrc ali uporabi programja. Zagnal se mi je le enkrat, ko sem imel svašta odprto (Virtualke, visual studio, opera z miljon tabi, ...). Torej pagefile ne pomaga vedno. Je pa res, da sem na SSD pustil 16mb pagefile (tokrat brez možnosti povečanja), zato so se kakšni logi tja pisali.

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Google "wd green change idle" ali "wd green change park time".

Me res zanima kateri kretenski program ti ne dela brez pagefile ?
Jaz ga na ssd sistemu nimam.

eh eno brezvezno profi orodje za specifične zadeve, ko sem pomagal eni firmi pri projektu.
Drugače sem pa obvezen pagefile doživel tudi pred leti, ko sem igral igro Company of heroes.

Pa si mel v windowsu naštimano da izklop diska never? No sicer jaz sem uporabil še nek tool, samo se ne spomnim kako se mu je reklo. Spindown al seatool al nekaj, samo vem da mi je tak program izklopil spindown. Vem da se izbral disable spindown pa od takrat ne dela tega.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

solatko ::

Delo krepa človeka

Hayabusa ::

Hvala za info.
Samo moraš imeti zelo dober razlog, zakaj bi jo kupil pri takih cenah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Mare3 ::

Lahko še ocena te mašine:

Inter Core 2 Duo E8400, 3.00GHz
ASUS P5QPro (matična)
Corsair 4x1GB Ram DDR2 (400MHz)
Radeon HD 5770, 1GB
Thermaltake Smart 650W
Mugen 2 (hladilnik)

solatko je izjavil:

Brias - Nove plošče za 1366 se še vedno dobijo!

http://www.e-misija.si/raunalniki-deli/...

http://www.zip.si/racunalniski-deli/osn...

http://www.lovecnacene.si/racunalnistvo...

to da so fizicno v SLO ... novost ... sem pa ze veckrat napisal, da mlacom sodeluje z MA labs / silicon valey / ... pri njih se vedno lahko nove 1156/1366 plate po narocilu, samo pride se sigurnih 100 eur vec od teh

hvala za find :)

VoltageMX ::

Zdravo!

Samo eno informativno vprašanje. Koliko okvirno bi lahko dobil za Intel i5 3570K če bi ga sedaj prodal? Kupljen je bil 22.8.2012 in je še seveda v garanciji. Hvala za odgovor in lp!

Če imaš 970x procesor, že veš zakaj boš dal 200+€ za novo plato.
Problem je samo v tem, da je bilo tega podnožja malo prodanega v SLO, saj si za ceno CPU, MB in vsaj 6GB RAM-a, dal več, kot za dva celotna računalnika, na podnožju 775, vendar, kdor je rabil, je kupil in večina jih še danes zaleže za večino potreb.
Delo krepa človeka

Sej 1156 plate tudi dosegajo 200€.

hrustus ::

Koliko lahko pričakujem za ta monitor http://www.mimovrste.com/artikel/265003...
Monitor je odlično ohranjen, brez mrtvih pikslov, prask....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hrustus ()

Auba ::

i7 2600k procesor
gigabyte z68p-d33 matična plošča
8gb ddr3 1600mhz corsair vengeance
corsair 650w napajalnik
1tb caviar black
128gb ssd sandisk extreme
7850 gigabyte radeon 2gb oc version
noctua hladilnik za proc nevem ker model že
aerocool nevem ker model že ohišja bil nov 50 €

Tole je bilo kupljeno septembra 2011, razen ssd ter grafična sta od letos. Približno koliko je to vredno? :)
Živjo :)

Janac ::

VoltageMX je izjavil:

Zdravo!

Samo eno informativno vprašanje. Koliko okvirno bi lahko dobil za Intel i5 3570K če bi ga sedaj prodal? Kupljen je bil 22.8.2012 in je še seveda v garanciji. Hvala za odgovor in lp!

Dobil bi tok kot želiš :)

Vrednost je pa tam do nekje 140EUR.

Auba je izjavil:

i7 2600k procesor
gigabyte z68p-d33 matična plošča 65EUR
8gb ddr3 1600mhz corsair vengeance 42EUR
corsair 650w napajalnik KATER? 20-65EUR
1tb caviar black 40EUR
128gb ssd sandisk extreme 70EUR
7850 gigabyte radeon 2gb oc version 125EUR
noctua hladilnik za proc nevem ker model že 5-20EUR
aerocool nevem ker model že ohišja bil nov 50 € 20EUR

Tole je bilo kupljeno septembra 2011, razen ssd ter grafična sta od letos. Približno koliko je to vredno? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

matobeli ::

zdravo,

kolko bi bila vredna grafična kartica "ASUS Radeon HD 7750 1GB Silent", stara 1 leto, še eno leto v garanciji.

Trenutno je cena nove 94€ v sloveniji.

6-70EUR?

matobeli je izjavil:

zdravo,

kolko bi bila vredna grafična kartica "ASUS Radeon HD 7750 1GB Silent", stara 1 leto, še eno leto v garanciji.

Trenutno je cena nove 94€ v sloveniji.

za 90 eur se ze dobre, tihe, gigabyte, msi 7770 dobi pri dinokompu ...

tako kot je janac rekel. ... 60 eur ..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brias ()

diNero ::

prosil bi za okvirno vrednost, rabljeno cca. 2 leti. grafična in ram mislim da 1 leto.
pred oddajo oglasa bom poiskal še račune in navedel točne specifikacije in kaj je še v garanciji..a nek približek bi pa vseeno prosil.. hvala.

i5 2500
mb gigabyte
8gb ram (2x4gb) kingston 1333
sapphire 6870 1 Gb
1 TB HDD
ohišje Cooler Master Silent
LC 650W

razstavljal ne bi, tako da kpl. hvala.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: diNero ()

bluefish ::

Brisani, tema je za oceno starih komponent, za nakup novega računala se odpre novo temo ali uporabi primernejšo obstoječo.

diNero je izjavil:

prosil bi za okvirno vrednost, rabljeno cca. 2 leti. grafična in ram mislim da 1 leto.
pred oddajo oglasa bom poiskal še račune in navedel točne specifikacije in kaj je še v garanciji..a nek približek bi pa vseeno prosil.. hvala.

i5 2500 130EUR
mb gigabyte nč nevem o njej.... 30-60EUR, predvidevam da ma H61 chipset, ker če bi mel Z68 nima smisla vzet proc z zaklenjenim množilnikom.
8gb ram (2x4gb) kingston 1333 40EUR
sapphire 6870 1 Gb 80EUR
1 TB HDD 35EUR
ohišje Cooler Master Silent 5-50EUR, zelo težko ocenit...
LC 650W 5- 30EUR

razstavljal ne bi, tako da kpl. hvala.

ZELO na okvirno bi reku 305EUR...

aiko ::

Samo informativno me zanima vrednost cd enote, ki jo imam nepriklopljeno že ene 5 let v omari.
gre se pa za Yamaha CRW-F1 cd pekač, ki ima naslednje cvetke:
- Digital optical laser power control
- Full CAV writing strategy
- DiscT@2
- Advanced Audio Master Quality Recording

Glede na to, da ne gre za navaden pekač, sklepam da ima še neko vrednost...

To je tisti s katerim si lahko tiskal pred 10 leti na cdje? Stal je pa tam do 200€?
Po pravici povedano ni vprašanje kolk je vreden, ampak če ga sploh lahko prodaš.

Nima DVD, nima Blu-ray. Recimo ene 3-4x več kot navadna cd-rw enota v omari. Navaden DVD-RW dobiš na bolhi za 5€ CD-RW pa za 3€ oz. zastonj. Zdaj pa si oceni sam.
Trade Republic 38MVDVXM

54j0 ::

Edina stvar, zaradi katere bi zadeva znala imeti kakršnokoli vrednost, je Advanced Audio Master Recording - in še to samo za nekoga, ki želi res kakovostne CD posnetke. Nisem toliko v teh vodah, a verjetno je tudi za to funkcijo boljši katerikoli nov pekač. Glede ostalih funkcij, so definitivno le "fancy names". Recimo zapis "sličic" na ploščo podpirajo tudi novi snemalci za 15-20EUR (lightscribe ipd.).

Ne bi te rad zavajal, a na prvi pogled stvar nima neke vrednosti...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: 54j0 ()

aiko ::

Ok, če nima vrednosti je pač nima. Bo treba malo spucat staro elektroniko iz omare, pa sem zato pač vprašal.
Takrat je to pač bila "top šit" zadeva, kjub temu da so že dvd pekači bili zunaj (kateri so bili cenejši ali po ceni tam-tam).

54j0 ::

Ja, da je bila "top shit", sploh ne dvomim. Yamaha, konec koncev. Če sem iskren, sem ti hotel ponuditi nekaj drobiža, zato da bi en mojih starih pentium-ov spredaj imel napis Yamaha :>>. Brez heca, no... imam pa na trenutke divje ideje in ta me je minila (ko bi me tudi pred nakupi antičnih voodoo kartic in sound blaster 16... joj).

gabax ::

Zdravo,koliko bi lahko dobil za matično ploščo ASUS M2N-SLi DELUXE?
hvala

10€
Delo krepa človeka

ATRUM ::

Zdravo koliko bi lahko dobil za tole konfiguracijo.

CPU E8300
MATIČNA MSI G41M-P23
RAM 4GB DDR3 8500
GRAFIKA GF 210 ZOTAC 1GB
DISK 500GB
DVD RW
OHIŠJE IN NAPAJALNIK 420 W
ČITALEC KARTIC
WIFI KARTICA

CPU E8300 = 30€
MATIČNA MSI G41M-P23 = 30€
RAM 4GB DDR3 8500 = 30€
GRAFIKA GF 210 ZOTAC 1GB = 20€
DISK 500GB = 25€
DVD RW = 10€
OHIŠJE IN NAPAJALNIK 420 W = 30€
ČITALEC KARTIC = 5€
WIFI KARTICA = 5€

Skupaj 185€

Jaz bi rekel, mogoče malenkost manj.
Trade Republic 38MVDVXM

GamerBoy ::

HD5570 1gb
AMD Athlon II X4 645
m2n-e AM2 (flashana za podporo zgornjega procesorja)
3gb ddr2-800mhz(1gb+1gb+512mb+512mb)
250gb disk
LCpower 550W
cheap ohisje z dvd pekacem

bi zneslo enih 100-120 eur, da si za trenutni pc dokupim se 2 tera diska :) ?
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

ATRUM ::

m0LN4r je izjavil:

CPU E8300 = 30€
MATIČNA MSI G41M-P23 = 30€
RAM 4GB DDR3 8500 = 30€
GRAFIKA GF 210 ZOTAC 1GB = 20€
DISK 500GB = 25€
DVD RW = 10€
OHIŠJE IN NAPAJALNIK 420 W = 30€