Forum » Loža » Metode FEA v Sloveniji
Metode FEA v Sloveniji

Isotropic ::
koliko se kaj uporabljajo napredne FEM metode po slo. podjetjih?
ansys (oz. cesarkoli drugega, mogoce piratsko) za preproste linearne elasticne analize ima sicer kar dosti podjetij, kaj bolj naprednega (to me zanima), kot npr. plasticnost materiala, utrujanje, CFD (oz. coupled analize)...
mogoce kdo pozna kaksno firmo, kjer se uporabljajo te bolj napredne zadeve? imata mogoce akrapovic/ pipistrel kaj?
cimos mi je poznan, so pa outsourcali te bolj napredne zadeve na FS. pa verjetno tudi hella.
za vse, ki ne veste, za kaj se gre:
Finite element method @ Wikipedia
ansys (oz. cesarkoli drugega, mogoce piratsko) za preproste linearne elasticne analize ima sicer kar dosti podjetij, kaj bolj naprednega (to me zanima), kot npr. plasticnost materiala, utrujanje, CFD (oz. coupled analize)...
mogoce kdo pozna kaksno firmo, kjer se uporabljajo te bolj napredne zadeve? imata mogoce akrapovic/ pipistrel kaj?
cimos mi je poznan, so pa outsourcali te bolj napredne zadeve na FS. pa verjetno tudi hella.
za vse, ki ne veste, za kaj se gre:
Finite element method @ Wikipedia

popster ::
Mislim da so izračunali pritisk in optimizirali železno ploščico za registratorje (knjigovodstvo-trde velike mape) v slo.
Da so potem te ploščice lažje in zdržijo več pritiska..
Da so potem te ploščice lažje in zdržijo več pritiska..

Isotropic ::
ja, naredili so mehanizem, ki je tanjsi, a ima enako togost.
to so sicer outsourcali na FS h Štoku, tko da ne steje (nima sama firma tega softvera oz. ga ne uporablja)
bump
to so sicer outsourcali na FS h Štoku, tko da ne steje (nima sama firma tega softvera oz. ga ne uporablja)
bump
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | S čim narediti grafiko igriceOddelek: Pomoč in nasveti | 2114 (1430) | d3m1g0d |
» | Buran - Sovjetski space shuttleOddelek: Znanost in tehnologija | 7756 (6285) | Okapi |
» | Pomoč za priklop ruterjaOddelek: Omrežja in internet | 3025 (2625) | pibomarco |
» | Program za obdelovanje web video posnetkovOddelek: Izdelava spletišč | 1685 (1587) | dzinks63 |
» | PIM, planer, koledar, ...Oddelek: Programska oprema | 1155 (1082) | Primoz78 |