Forum » Programiranje » [Java] HashMap
[Java] HashMap
Zlatan ::
Zdravo!
Imam
Hvala za pomoč!
Imam
HashMap<String,Integer>in nikakor ne najdem rešitve, kako bi iz tega HashMap-a preko vrednosti (Integer) dobil ven ključ(String). Se pravi, rad bi, da mi program izpiše vse ključe tega HashMap-a, ki imajo neko določeno vrednost x. Upam, da nisem spregledu kakšne metode...
Hvala za pomoč!
Mavrik ::
Po definiciji HashMapa tole lih ne bo šlo lahko, ker HashMap hasha ključe za shranjevanje in je dobiti ključ nazaj povezano mal težje.
Najlažje je, da vzameš .keySet(), čez njega iteriraš in preverjaš kake so vrednosti za vsak ključ v HashMapu (to je načeloma O(1) operacija). Če ima tisti ključ željeno vrednost, ga pač vržeš v nek drugi HashSet, ki je rezultat operacije.
Najlažje je, da vzameš .keySet(), čez njega iteriraš in preverjaš kake so vrednosti za vsak ključ v HashMapu (to je načeloma O(1) operacija). Če ima tisti ključ željeno vrednost, ga pač vržeš v nek drugi HashSet, ki je rezultat operacije.
The truth is rarely pure and never simple.
Spura ::
Valda, da to ne obstaja, saj hash funkcija kot je logicno iz imena, NIMA obratne transformacije. Lahko pa tko kot je Mavrik naredis, seveda potem izgubis prednosti hashmapa.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Java] Podatkovni tipOddelek: Programiranje | 3807 (3459) | piki12 |
» | [Java]: replace - slovar v txtOddelek: Programiranje | 1693 (1551) | Spura |
» | [Java] Multi Client chat serverOddelek: Programiranje | 2516 (1787) | javaMaster |
» | Java - poljaOddelek: Programiranje | 837 (799) | arjan_t |
» | [Java] Preverjanje polja za iste stringeOddelek: Programiranje | 1138 (1016) | infiniteLoop |