Forum » Programiranje » mysql default charset in glasfish
mysql default charset in glasfish
bitlab ::
Prosim za kakšno idejo, kako naj v mysql nastavim default character set na utf8.
Kot je svetoval "stric google" sem v my.cnf pod [mysqld] dodal:
Ko strežnik restartam in se povežem na server mi
še vedno vrne
Upam, da ima še kdo kakšno idejo. Še to... nastavitev med kreiranjem posamezne tabele mi ne pride v poštev, razen če kdo pozna rešitev, kako bi glasfish-u dopovedal, da med tem ko deployam entity bean sam nastavi character-set in collation na utf8.
Kot je svetoval "stric google" sem v my.cnf pod [mysqld] dodal:
skip-character-set-client-handshake character-set-server=utf8 collation-server=utf8_slovenian_ci
Ko strežnik restartam in se povežem na server mi
status;
še vedno vrne
... Server characterset: latin1 ...
Upam, da ima še kdo kakšno idejo. Še to... nastavitev med kreiranjem posamezne tabele mi ne pride v poštev, razen če kdo pozna rešitev, kako bi glasfish-u dopovedal, da med tem ko deployam entity bean sam nastavi character-set in collation na utf8.
BiTLAB, informacijska tehnologija, d.o.o.
MrBrdo ::
Ena stvar, ki bi jo lahko probal, je to, da potem ko se povežeš, narediš tale query:
Seveda pa je bolje da pravilno skonfiguriraš bazo. Poleg mysqld moraš skonfigurirat tudi mysql (client), in pa seveda pravilno nastavit tudi collation za posamezne tabele.
Upam da ti kaj pomaga.
SET NAMES 'utf8';
Seveda pa je bolje da pravilno skonfiguriraš bazo. Poleg mysqld moraš skonfigurirat tudi mysql (client), in pa seveda pravilno nastavit tudi collation za posamezne tabele.
Upam da ti kaj pomaga.
MrBrdo
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3791 (1706) | BivšiUser2 |
» | Trdovratne težave v HTML/CSS-ju (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 8523 (6501) | joker16_7 |
» | MySQL php težava!Oddelek: Izdelava spletišč | 920 (707) | Estreznik |
» | [PHP] charter set windows-1250Oddelek: Programiranje | 2819 (2819) | Blisk |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3602 (2692) | krho |