» »

Konfiguracija računalnika za prevajalko

Konfiguracija računalnika za prevajalko

«
1
2

UrsaL ::

Živjo!

Prosila bi, če bi mi napisali, kako bi vi sestavili računalnik, da bo delal tako, kot je treba. Lahko mi tudi napišete, od koliko naprej (cenovno) se sploh začnejo kište, ki bi ustrezale.

Sem prevajalka, moje delo pa izgleda tako, da imam npr. naenkrat odprto: 3 dokumente v wordu, skype, 5 internetnih strani s slovarji ipd., 3 elektr. slovarje + dva pregledovalnika, včasih še prevajalski program. Ok, to je zdaj sicer maksimum, ampak zna bit blizu temu. Aja, pa še to, da prevajam tudi filme, ki jih dobim preko serverja, tako da zelo pogosto vmes še kakšen film nalagam. Ne morem zapirat sproti vseh teh stvari, ker v eni minuti pogosto uporabim 60 % vsega, kar imam odprto, pa ne morem skos odpirat pa zapirat, because time is money. :)

No, za moj laptop je to že overload in je začel štekat, pa tudi ni več najmlajši, poleg tega je pa čisto neprimeren za to, da cel dan sediš zraven in te potem boli vrat, ipd. Ima sicer dvojedrni procesor (najbrž malo slabša verzija, kot so današnje), ampak očitno je to čisto premalo zame. Erg. tipkovnico in nov monitor že imam, rabim samo še dobro kišto.

Predvidevam, da potrebujem čim boljši procesor, pa delovni spomin čim boljši??

Računalnik mora v glavnem čim hitrejš delat. Za grafične kartice ipd. me pa sploh ne zanima, kako "dobre" so, če na samo delo ne vplivajo.

Hvala!

St235 ::

Računalnik za zgoraj omenjeno ni problem. Praktično vsak nov računalnik to zmore brez težav. Priporočam kaj zgrejeno okrog procesorja intel, 4gb rama. Opozoril bi te na nekaj drugega, kar ti lahko precej olajša življenje in sicer ustrezno velik monitor oziroma bolje dva. Z dvema 22" monitorjema delo postane dosti lažje ker imaš lahko naenkrat prikazana dva wordova dokumenta, na drugem monitorju pa vse slovarje in internetne strani. To pomeni ustrezno grafično (tiste ki so integrirane imajo ponavadi samo en izhod za monitor) prelagam kak vhodni model radeona. Vse pa je dovisno od proračuna. Zgoraj omenjen računalnik bi te prišel okrog 500EUR.

Mogoče kaj takega:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Leks ::

Nisi kaj napisala glede licenčne programske opreme, potrebuješ licenco Win?

V kolikor ne, se ozri tudi za znamko računalnikov MSG, npr n3260, če želiš zraven licenco, pa se mogoče ozreš za katerimi konfiguracijami DELL, HP, Lenovo. Pri slednjih pridobiš tudi 3 leta garancije, medtem ko PCX, MSG,.. imajo 2 leti.

janezek67 ::

2876 Mainboard Socket - AM3 ASUS M4A785TD - V EVO, ATX(Osnovne plošče) 92.36EUR
3271 Procesor AMD Athlon II X4 620, 2,60GHz, Quad-Core, S-AM3, Boxed(Procesorji) 91.41EUR
5483 Mushkin Silverline Stiletto kit 4GB PC3-10666 CL9-9-9-24 (DDR3-1333) (996768)(Pomnilnik) 102.26EUR
4212 Grafična kartica HD 5670 512MB DDR5 PCIE/HDMI/DVI/VGA(Grafične kartice) 86.40EUR
1414 HDD SAMSUNG 1TB SATA2 32MB/7200 (HD103SJ)(Trdi diski) 78.69EUR
4203 DVD/RW SAMSUNG SH-S223C/BEBE SATA BULK črn(Optične enote) 19.46EUR
5260 Ohišje LC ATX MIDI PRO914BII LC600H-12 črn(PC Ohišja) 52.18EUR

Skupaj pri sestavi.si 522.76EUR

Sestavil sem ti ga na osnovi 4 jedrnega athlona, notri imaš tudi atijevo kartico, na katero se da priklopiti do 3 ekrane na enkrat. 4gb rama tudi nebi škodilo. Grafa bo sposobna tudi prikaza vseh filmov in še kaj več. Vsekakor si kupi vsaj 2 22 colska monitorja ali pa še celo 3 - npr srednji navaden 17-19 colski,
kjer imaš npr. Word kjer pišeš prevod ter levo in desno po 2 22 colska monitorja, kjer imaš odprta v vsakem čez polovico po 2 ekrana - skupaj hkrati in lepo vidiš in delaš naenkrat s petimi ekrani. Tvoj plac bo izgledal kakor kakšna delovna postaja iz StarWars-ov. No, tale grafična kartica od Atija ti to podpira.

Blindeye ::

Najprej sem samo pogledal Janezek67, zakaj si dal grafično 5670 - no, potem mi je bilo jasno - 3 ekrani. Dober predlog. Sicer v kolikor ne rabiš 3 ekranov, lahko vzameš cenejšo (res pa prav pride).

jRk0 ::

2x23 (4096x1152) al pa 2x24 (3840x1200) za najvec placa, ce ne pa vsaj 3840x1080 (2x full hd resolucija) je verjetno najbolj pomembno pri tem kar zelis, zmogel pa bo vsak od dual core dalje
You fuck up once, you loose two teeth.

janezek67 ::

Pravi, da ima odprto po 5 ekranov, vsaj 2 monitorja bi morala po mojem imeti - bolje 3. Verjetno bi šlo tudi s kakšno Ati kartico 5450, ampak sem vzel malce močnejšo - ravno zaradi ekranov, pa ker predvaja movije, pa nekaj evrov močnejša zadeva ne škodi.

Athlon II je ravno pravi procesor, pa tudi drag ni (okoli 100 EUR).

Kje se da prištediti?

1. Mogoče ram - da vzameš le 3gb, ker po mojih izkušnjah 4 niti ne boš izkoristila (veliko slovarjev ne dela na 64 bitnem sistemu, še najbolje delajo na 32 bitnih XP-jih - čeprav bi ti win7 prišel prav pri handlanju z ekrani)
2. Če ne rabiš 3 ekranov, ampak le 2, se da malce prištediti s kakšno cenejšo grafično?

Čeprav dolgoročno stojim za predlagano konfiguracijo.

Zgodovina sprememb…

djordjevic ::

Jaz imam podobne zahteve in potrebe oz. počnem vse to, kar počneš sama, pa zaenkrat bp vsemu temu ustrezata sledeči konfiguraciji:

Kišta:
- Athlon X2 5600+
- 3 GB RAM
- 500 GB disk
- grafična Ati HD3850
- monitor Samsung 24"

Prenosnik:
- Intel Core2Duo T5800
- 3 GB RAM
- 320 GB disk
- grafična ATI HD3430
- zaslon 16,1"
No grave is deep enough to keep us in chains.

energetik ::

Predvidevam, da bo UrsaL imela max 2 monitorja, zato je dodatna grafična kartica povsem odveč. Integrirana HD4200 povsem zadostuje za vse kar bo delala + predvajanje HD filmov. Tudi Athlon620 se mi zdi overkill.

Trijedrni Athlon 435 za ~70EUR povsem zadostuje. V bistvu bi lahko vzela še AM2+ platformo, ker so plate še cenejše, razlike med DDR3 pa pri prevajanju ne boš opazila. Torej kakšno Gigabyte GA-MA785GM-US2H, 4GB DDR2, Athlon X3 435, Samsung F3 1GB. Ostanek pa raje v drugi monitor.
Točno tako konfiguracijo sem sestavil punci, pa dela super. Če boš pa kdaj rabila več monitorjev pa dokupiš dodatno grafično. 4GB RAM bo pa dosti, jaz sem doslej porabil vsega le 1x, ko sem odpiral neko ubijalsko TIFF sliko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

janezek67 ::

energetik je izjavil:

Predvidevam, da bo UrsaL imela max 2 monitorja, zato je dodatna grafična kartica povsem odveč. Integrirana HD4200 povsem zadostuje za vse kar bo delala + predvajanje HD filmov. Tudi Athlon620 se mi zdi overkill.

Trijedrni Athlon 435 za ~70EUR povsem zadostuje. V bistvu bi lahko vzela še AM2+ platformo, ker so plate še cenejše, razlike med DDR3 pa pri prevajanju ne boš opazila. Torej kakšno Gigabyte GA-MA785GM-US2H, 4GB DDR2, Athlon X3 435, Samsung F3 1GB. Ostanek pa raje v drugi monitor.
Točno tako konfiguracijo sem sestavil punci, pa dela super. Če boš pa kdaj rabila več monitorjev pa dokupiš dodatno grafično. 4GB RAM bo pa dosti, jaz sem doslej porabil vsega le 1x, ko sem odpiral neko ubijalsko TIFF sliko.


No, če pri moji konfiguraciji ne vzame grafične kartice, ima še to integrirano. Za ram bo dosti 4 (celo 3), procesor pa bi osebno imel 4 jedrni, ker je razlike 20€ - mislim, da se ne izplača šparat. Če pa že, lahko da tudi trijedrnika in si za razliko grafična + razlika v ceni za procesor ter nekaj evrov zares kupi še en monitor.

Zgodovina sprememb…

terryww ::

dvojederni cpu, 2gb rama, ssd disk, neka grafična za več monitorjev = rabljen comp za 250EUR + 100EUR za ssd.
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.

T0RN4D0 ::

Vsak sodoben računalnik mora to prežvečit brez problemov. Kot so ti že svetovali, če imaš prostor vzemi dva zaslona. Pa glej da ne bo preglasen računalnik =]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

69charger ::

Athlon X2 3ghz
4GB RAM
Plata katerakoli AM2+ ali AM3
Poceni ATI Radeon serije 4000
SSD Disk

Priklopiš lahko 2 monitorja,SSD disk bo omogočal hitro odpiranje filmov itd.,4gb rama pa bo zadosti za podnapise in filme. Dvojedrni Athlon bo pa zmogel vse.

djordjevic ::

Vprašanje na tem mestu glede SSD - je res tolikšna razlika, da bi se ga splačalo dodatno kupiti in nanj 'prevaliti' sistem?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Bellzmet ::

SSD je za to uporabo enostavno predrag in brezveze. Ne bo nobene razlike.

Moram pa rečt, da me je kar nasmejalo "4gb rama pa bo zadosti za podnapise in filme". Glavno, da rabiš 4gb za podnapise :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bellzmet ()

IceIceBaby ::

Največja razlika bo, če boš malo počistila računalnik ali naredila clean install sistema.

Praktično vsak 2 jederni procesor je sposoben prežvečiti to, kar delaš. Jaz imam običajno odprtih 3x toliko stvari pa trenutno delam na prenosniku z 1,73GHz procesorjem.

Torej, počisti računalnik, defragmentiraj disk, prepričaj se, da ti v ozadju ne teče kak brezvezen program, da nimaš kakšnega malwara ali virusa... Če imaš bolj malo rama ga dokupi, da ga bo skupaj vsaj 3 giga.

Pomaga tudi, če se malo poigraš z windowsi. Vklopiš lahko classic temo in izklopiš vse nepotrebne (dejansko niso potrebni oz. samo otežujejo delo) vizualne efekte pa imaš takoj bolj odzivno mašino.

Aja...dodaten monitor (vsaj 22") je praktično obvezen če imaš odprtih toliko stvari. Dokupi monitor in ga priklopi na prenosnika. Na velikem LCDju imaš lahko dokumente, na katerih trenutno delaš, na prenosnik daš pa kakšen sloval ali film.

69charger ::

Bellzmet: Ja če maš 6 programov naenkrat odprtih boš gotovo rabil 4gb. Pri 3gb se na mojem laptopu že zatakne pri 3dsmax in Photoshopu naenkrat.

MrBrdo ::

Smešno... Tudi če imaš 10 wordov odprtih je že 2GB RAMa čisto dovolj.
Jaz osebno bi vzel najcenejšo konfiguracijo z 2-jedrnim procesorjem in 2 GB RAMa, lahko tudi 3 GB, en 500GB navaden disk.
Potem pa če res misli imet več ekranov se lahko še kaj razmišlja glede grafične kartice sicer pa kar integrirana na osnovni plošči.
MrBrdo

ModriN96 ::

Za prevajanje in uporaba Word-a je še giga rama preveč...vi pa sanjate o 4 :S :S Tuki je loh komp ena čista...ampak res čista osnova za 300EUR edin če hoče več videt, si kup večji monitor in to je to...vi pa o enih quadih pa ne vem kaj sanjate :S

bedak ::

axee ::

Še mnenje iz moje strani:

Štirijedrnik ni potreben saj to ni zahtevno delo ki temelji na procesorski moči. Edina nuja se mi zdi 4GB ram-a, čeprav bo najbrž overkill ampak bolje da ima več kot manj. Glede grafične: imam HD4670 in brez težav zdrži multitasking na dveh 24' 16:10 monitorjih, tako da pretiravati z grafično ni potrebno. Jaz mislim da je za to uporabo dovolj nek bolj spodoben dvojedrnik (ali nižje cenoven 3 ali 4 jedrni Athlon, če gledamo malce v prihodnost) in 3-4GB RAM-a. Najbolj bo za tako uporabo povečal učinkovitost uporaba večih monitorjev.

djordjevic ::

ModriN96 je izjavil:

Za prevajanje in uporaba Word-a je še giga rama preveč...vi pa sanjate o 4 :S :S Tuki je loh komp ena čista...ampak res čista osnova za 300EUR edin če hoče več videt, si kup večji monitor in to je to...vi pa o enih quadih pa ne vem kaj sanjate :S

Ne sanjaj. Brskalnik z odprtimi 25 zavihki (pa to je pri zahtevnejših projektih še malo) pa ti poganja kdo?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Steinkauz ::

Proc zihr ne ;)
RAM ;)

djordjevic ::

Repliciral sem predvsem na 'še giga rama preveč'. ;)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mozart ::

@UrsaL zate bo tale konfiguracija zadostovala...cenovno je kar ugoden rač....če si pripravljena dati malce več pa bi ti priporočal kaj takšnega z i procesorjem....:D

st0jko ::

Za omenjeno delo je dovolj(preveč) celeron e3200, 2GB RAM-a(XP/Win7) ali 3GB(Vista), najcenejša matična in najcenejša grafična. Vse skupaj manj kot 300EUR. Že to je močno pretiravanje, da o kakih 4 jedrnikih sploh ne govorim. Omenjeno delo bi z lahkoto poganjal moj star Athlon xp 2400+ z 1gb ram-a.
keks?

ModriN96 ::

stojko...končno še en k ma neki u glavi pa ne prodaja uč pa govori neumnosti da te srat zravn prime k bereš ostale ;)

st0jko ::

Dobro da ni kdo i7 priporočal, čeprav nisem cele teme prebral, ker je že po prvih treh postih bilo jasno, kam pes taco moli. Za 500-600EUR dobi primeren računalnik z dvema 22" monitorejma + miško in tipkovnico.

Najverjetneje je pa sploh nepotrebno nov računalnik kupovat, ker ima samo zapacan prenosnik. Torej bi format zadevo pohitril na zadovoljiv nivo. Mogoče edino externi monitor za rešit bolečine v vratu in večjo delovno površino. Mogoče dodaten gigabajt rama za prenosnik. Skupen strošek 170EUR. Ne vidim zakaj dvojedrni prenosnik nebi bil zadovoljiv za omenjeno delo.
keks?

Okapi ::

4 GB pomnilnika je nujno. 2 monitorja sta zelo koristna. In nujna sta tudi dva diska (en je lahko tudi zunanji), za sproten backup. Procesor je bolj ali manj vsak dober, grafična kartica pa tudi.

O.

IceIceBaby ::

In nujna sta tudi dva diska (en je lahko tudi zunanji), za sproten backup.


Backupe lahko delaš sproti na en server pa na kakšne usb ključke. Kombinacija je bolj zanesljiva kot backupi na disku.

bosmla ::

Racunalnik nekaj osnovnega, vzemi pa res dva ekrana, ko se bos navadila ne bos mogla brez.
Za backup majhnih datotek (tekst) pa uporabi dropbox in sicer tako, da je mapa kam shranjujes koncane prevode tudi dropbox mapa - na ta nacin imas avtomatsko dosegljive prevode kjerkoli...

Meizu ::

Okapi je izjavil:

4 GB pomnilnika je nujno. 2 monitorja sta zelo koristna. In nujna sta tudi dva diska (en je lahko tudi zunanji), za sproten backup. Procesor je bolj ali manj vsak dober, grafična kartica pa tudi.

O.


4Gb RAM-a nujno... Kaj pa vem... Na mojih mašinah v podpisu mam v obeh zaenkrat 3GB rama, pa delam kar dosti stvari z njimi, pa mi je čisto zadosti. Delo, za katero bi se ta mašina uporabljala, pa bi se komot lahko opravlo še na starih sistemih z enojedrnim AMD3000+, 1GB rama in WinXP naloženimi.

Če misli tale računalnik uporabljat le poslovno, je zaenkrat glede na ceno RAM-a škoda denarja. Dokupiš po potrebi. Če pa bo rač. potrebovala tudi za domače delo, gledanje filmov, brskanje po internetu, potem je tudi 2GB že vrh glave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

IceIceBaby ::

No ja, 2GB se kar hitro zafila. Sploh če imaš firefox. Jaz FF vsak dan parkrat resetiram pa mi vsake toliko vseeno žre tudi skoraj 1GB rama.

Več kot 3GB je pa itak nesmiselno na 32bit win.

djordjevic ::

bosmla je izjavil:

Za backup majhnih datotek (tekst) pa uporabi dropbox in sicer tako, da je mapa kam shranjujes koncane prevode tudi dropbox mapa - na ta nacin imas avtomatsko dosegljive prevode kjerkoli...

Plus syncplicity. Oboje skupaj works like a charm.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Meizu ::

IceIceBaby je izjavil:

No ja, 2GB se kar hitro zafila. Sploh če imaš firefox. Jaz FF vsak dan parkrat resetiram pa mi vsake toliko vseeno žre tudi skoraj 1GB rama.

Več kot 3GB je pa itak nesmiselno na 32bit win.


Ja, FF zna bit požrešen, se strinjam. Sam potem lahko kot alternativo uporabiš Googlov Chrome, ki pa ni tako nenasiten kot je FF :) Čeprav meni redkokdaj požere več kot 1GB rama FF, pa čeprav stalno brskam po njem.

janezek67 ::

Se bom oglasil - tisti, ki je predlagal požrešen Athlon z ATI 5670 kartico.
Zakaj takšen računalnik:
- Punca ima dosti počasnega laptopa. Verjetno je res zapacan, kot so nekateri tule gori ugotovili. In predlagati nakup enega Celerona in da ji potem ne dela hitro - uf, fantje, ne veste zakaj ženske sovražijo računalničarje.
- Takole en 4 jedrni Athlon je danes dovolj poceni zadeva, da če ga predlagaš, da ni ravno trošenje. Ena DDR3 plata in okoli 4 GB rama tudi ne (čeprav bi verjetno zadostovalo tudi 2, več kot 3 verjetno ne bo izkoristila, ker bo verjetno zaradi starih programov za slovarje najbolj aktualen 32 bitni XP). 1tb disk tudi ne. Edino grafika 5670 je mogoče overkill, razen če se ne odloči mogoče za celo 3 ekrane (op. če res rabi naenkrat toliko odprtih programov in virov, tudi nakup 3 monitorjev ne bi bila slaba ideja - saj se dobijo tudi rabljeni). No, drugače tu lahko prišpara 80-90 evrov.
- Osebno bi za računalnik za resno delo dal malce več. Nebi ravno kupoval sempronov ali celeronov.

st0jko ::

- Osebno bi za računalnik za resno delo dal malce več. Nebi ravno kupoval sempronov ali celeronov.

Zakaj? Ker je celeron x2 slabše kakovosti? Prepočasen za word?
keks?

Okapi ::

Pri treh monitorjih je ponavadi problem prostor na mizi.

O.

Zheegec ::

Fantje, zresnite se. Za prevajanje potrebuješ vsaj i5 procesor in 4GB RAM. Predlagam sicer raje i7. Pa grafična kartica HD5850 za 3D text.

Čisto resno pa - preprosto se vzame 15" prenosnik za kakšnih ~500EUR z že naloženimi Win7 in pa en zunanji monitor za 150EUR. Tako imaš na dokaj majhnem prostoru lahko 2 monitorja in računalnik, poraba je majhna, pa tudi glasna kišta ni. Kupiš, postaviš na mizo in prižgeš - case closed. Res ne vidim razloga, zakaj za tako osnovno uporabo komplicirati s custom sestavljeno kišto.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Key Quest ::

Osebno bi se tle oziral zgolj za HP/Dell/Lenovo workstationi in pac vzames kar ti je ljubse/za kar dobis boljsi deal, predvsem bi rekel, da je pomembna garancija. Karkoli od 700e gor bi pa moralo povsem zadostovati tvojim potrebam.

janezek67 ::

Zheegec je izjavil:

Fantje, zresnite se. Za prevajanje potrebuješ vsaj i5 procesor in 4GB RAM. Predlagam sicer raje i7. Pa grafična kartica HD5850 za 3D text.

Čisto resno pa - preprosto se vzame 15" prenosnik za kakšnih ~500EUR z že naloženimi Win7 in pa en zunanji monitor za 150EUR. Tako imaš na dokaj majhnem prostoru lahko 2 monitorja in računalnik, poraba je majhna, pa tudi glasna kišta ni. Kupiš, postaviš na mizo in prižgeš - case closed. Res ne vidim razloga, zakaj za tako osnovno uporabo komplicirati s custom sestavljeno kišto.


Si pa skromen. Mislim da bi tule pomagal edino Fermi s podporo za CUDA.

Edino to mi povej, kako misliš na laptopa priklopiti dva zunanja monitorja. Mogoče edino preko kakega docking stationa, ne vem pa, ali kateri to podpira ?

Še replika Stojkotu - pri švoh procesorjih je mašina hitro počasna. Celeron E3300 je sicer kar ok procesor, žal pa Intel nima dobrih internih grafik na platah. Tule pozabljaš filme, ki jih ona gleda in prevaja, pa mislim, da z AMD-jem prideš z interno grafiko ceneje skozi. Enojedrni Sempron je po mojem prepočasen, ko pa začneš malce brskati in kalkulirati, hitro raje vzameš 4 jedrni Athlon, ki ni preveč drag. Ga bo punca dobila s kakšnim sodnim prevodom - poglej tarife za strani takšnega prevoda, pa boš hitro videl, da tule nebi kompliciral.

Zheegec ::

na novejših prenosnikih delata 2 monitorja: monitor od prenosnika + zunanji ali pa 2xzunanji na VGA+HDMI. Ampak v mislih sem imel monitor od prenosnika + dodatni.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

IceIceBaby ::

mislih sem imel monitor od prenosnika + dodatni.


Kar je povsem dovolj, če nisi ravno profi grafik, 3D oblikovalec ali kaj podobnega.

energetik ::

Pa zakj bi prenosnika kupovala, če lahko dobi enak performace za skoraj pol manjšo ceno?
Kot sem že predlagal - 2 ali 3-jedrni Athlon, mikro ATX plata z integrirano grafiko, 4GB RAM in 2x 22" LCD. Pa ma mir za n-let, pa še ceneje bo od 15" laptopa.

IceIceBaby ::

Pa zakj bi prenosnika kupovala, če lahko dobi enak performace za skoraj pol manjšo ceno?


Zato, ker prenosnika že ima. Počasen je skoraj sigurno zaradi zafilanega sistema. Naredi se upgrade na 3GB rama, dokupi monitor pa ni potrebe po novem računalniku.

Take pisarniške zadeve lahko poganjaš na vsakem prenosniku z dual core procesorjem. Oz...če imaš zafilan sistem ti ne pomaga niti i7 z 8GB rama.

energetik ::

Napisala je, da jo boli vrat od prenosnika. Vprašanje je, koliko ima RAM sedaj. Tistih dodatnih 1-2 giga rama za prenosnika bo še skoraj 1/3 cene moje predlagane konfiguracije.
Sicer pa ne vem, zakaj se avtorica teme nič ne oglasi.

IceIceBaby ::

1gb rama je cca 30EUR, 2GB okrog 50, 60EUR. Bolečine v vratu reši en velik monitor.

djordjevic ::

Fantje, sej vse lepo in prav, da skušate dekletu svetovati, kako naj za čim manj denarja dobi največ, toda če se dekle malo bolj spravi zraven in ima dovolj dela, zlahka 'zamortizira' en pošten računalnik v dobrem tednu dni. In ko enkrat preživiš 10+ ur na dan za računalnikom, ti ni žal tistih nekaj fičnikov več za boljši procesor, več rama in večji zaslon. Hitrost opravil in tekoče delovanje sistema ni pomembno samo za programerje.
No grave is deep enough to keep us in chains.

mihec87 ::

Glede na to da jo boli vrat ipd.. Bi bilo tudi dobro premislit o enem malo boljsem stolu..

janezek67 ::

Še bolje je, da si nabavi še maserja.

Izgleda, da bo morala naša prevajalka zamenjati (nabaviti sledeče):
- 2 - 3 ekrane
- en pc (najmanj I7) v majhnem ohišju
- nov stol
- novega maserja
- opomnik - pozivnik, da se kdaj oglasi na tem forumu.:)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup SSD diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6812791 (8959) Blinkys
»

Kateri monitor

Oddelek: Pomoč in nasveti
121963 (1621) barocco
»

Katero grafično kartico od 150€ do 160€?

Oddelek: Kaj kupiti
232498 (1953) polde66
»

Ali bo dober računalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
895475 (3963) DeathKiller
»

kater prenosnik do 700-800€?

Oddelek: Kaj kupiti
71281 (1146) G_mAn

Več podobnih tem