Forum » Izdelava spletišč » PSD --> CSS problem
PSD --> CSS problem
Sportmania ::
V Photoshopu sem ustvaril nek design sedaj pa bi ga rad prenesel v html, CSS.
Za začetek bi rad dosegel ozadje na ozadju:
Moja koda je sledeča:
Pokaže se mi samo rjavo ozadje in pa okvir se ustvari od vsebine vendar nima tega ozadja, ki sem ga določil.
Za začetek bi rad dosegel ozadje na ozadju:
Moja koda je sledeča:
<head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <link rel="stylesheet" href="styles.css" type="text/css" /> <title>Domov</title> </head> <body> <div id="vsebina"></div> </body> body { background-image:url(slike/ozadje.png); background-repeat:repeat-x; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; font-size: 12px; color: #666; margin: 0px; padding: 0px; } #vsebina { background-image:url(slike/ozadjevsebine.png); background-repeat:repeat-x; margin:auto; width:768px; height:904px; }
Pokaže se mi samo rjavo ozadje in pa okvir se ustvari od vsebine vendar nima tega ozadja, ki sem ga določil.
tec ::
pri vsebini popravi margin na 0,auto da bo centralna postavitev.
Ozadje centriras tkole background:url('slika.png') center no-repeat;
Ozadje centriras tkole background:url('slika.png') center no-repeat;
Sportmania ::
Ja hvala za tole center dela ;)
Problem rešen ;)
Zdej me pa zanima kako bi v Dreamweaverju al kje pogledu pač neko točno pozicijo, da bi pol ta element tko odmaknu ke z margin, ker res se mi neda probavat skoz.
Aja pa kako sploh naštiam pozicijo ene slikce, ker zdej, ko sem z margin delu mi še kar cel ozadje odmakne.
Zdej sm v dreamweaverju najdu, da naštimaš css position:absolute in pol lahko premikaš samo zakaj brskalnik kaže čist drugač kot dw?
Problem rešen ;)
Zdej me pa zanima kako bi v Dreamweaverju al kje pogledu pač neko točno pozicijo, da bi pol ta element tko odmaknu ke z margin, ker res se mi neda probavat skoz.
Aja pa kako sploh naštiam pozicijo ene slikce, ker zdej, ko sem z margin delu mi še kar cel ozadje odmakne.
Zdej sm v dreamweaverju najdu, da naštimaš css position:absolute in pol lahko premikaš samo zakaj brskalnik kaže čist drugač kot dw?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sportmania ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TabelaOddelek: Izdelava spletišč | 647 (482) | Fiki12 |
» | Podrta oblika straniOddelek: Izdelava spletišč | 1392 (1071) | echoman |
» | Koda za slikoOddelek: Izdelava spletišč | 1086 (923) | Uros!no |
» | 3 divi v divu in floatOddelek: Izdelava spletišč | 1746 (1630) | alexa-lol |
» | CSS background-image in IE6?Oddelek: Izdelava spletišč | 3065 (2931) | Road Runner |