Forum » Programska oprema » Exchange 2010
Exchange 2010
psychoshorty ::
Zdravo,
doma sem si postavil streznik na win 2008 r2 nanj pa namestil Exchange server 2010. Server je v domeni imedomene.local. Zakupljeno imam domeno, katera kaže na moj staticni ip. Tam imam omogoceno tudi dns gostovanje, kjer sem si uredil vse mx, a in ostale zapise. Ti so 100% korektno izpolnjeni. Pojavi se problem, ko zelim poslati mail na info@imedomene.com, saj mi napise
550 550 5.7.1 Unable to relay (state 14).
Verjetno je problem v tem, ker mailbox info@imedomene.com ne obstaja, saj lahko v Exchangeu naredim samo info@imedomene.local.
Kaj morem sedaj narediti?
Dodati nov forest? Hvala za vsak predlog in pomoc.
doma sem si postavil streznik na win 2008 r2 nanj pa namestil Exchange server 2010. Server je v domeni imedomene.local. Zakupljeno imam domeno, katera kaže na moj staticni ip. Tam imam omogoceno tudi dns gostovanje, kjer sem si uredil vse mx, a in ostale zapise. Ti so 100% korektno izpolnjeni. Pojavi se problem, ko zelim poslati mail na info@imedomene.com, saj mi napise
Verjetno je problem v tem, ker mailbox info@imedomene.com ne obstaja, saj lahko v Exchangeu naredim samo info@imedomene.local.
Mr.B ::
A je zadeva kdaj delala.
Preveri če se ti preko telneta 25 strežnik sploh oglasi. Preveri 587 port. Poizkusi tudi od zunaj. Pa preveri da ti kaže na pravi IP. PA preveri, da nimaš kak varnostni paket tipa T2, ali pa si namestil kak AV ali spam na strežniku...
Reley restrikcije, ter domeno si nastavil.
Preveri če se ti preko telneta 25 strežnik sploh oglasi. Preveri 587 port. Poizkusi tudi od zunaj. Pa preveri da ti kaže na pravi IP. PA preveri, da nimaš kak varnostni paket tipa T2, ali pa si namestil kak AV ali spam na strežniku...
Reley restrikcije, ter domeno si nastavil.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Mavrik ::
Mr.B: Če bi res bili to problemi, ne bi on nikoli dobil 550 odgovora.
psychoshory: Skonfigurirat moraš Exchange, da bo sprejemal pošto tudi za druge domene. Navodila.
psychoshory: Skonfigurirat moraš Exchange, da bo sprejemal pošto tudi za druge domene. Navodila.
The truth is rarely pure and never simple.
da sej sem mu napisal : Reley restrikcije, ter domeno si nastavil.
Razlika je, da je mail sprejemal, pa je naenkrat nehalo sprejemta.
Pa če je aktiviral Install-AntispamAgents.psi, torej Antispamm, potem ti bo sprejel vse, pa ne boš dobil nobenega feedbacka.
Razlika je, da je mail sprejemal, pa je naenkrat nehalo sprejemta.
Pa če je aktiviral Install-AntispamAgents.psi, torej Antispamm, potem ti bo sprejel vse, pa ne boš dobil nobenega feedbacka.
Mavrik in Mr.B hvala vama za vse nasvete. Moral sem samo nastaviti drugo authoritativno domeno in sedaj deluje. Dobra izkusnja za drugic, saj je to moj prvi Exchange setup. Se enkrat hvala!
Imam se eno vprasanje, ce bi znal kdo pomagati: posiljanje in prejemanje mailov prek owa deluje. Problem se mi pojavi, ko zelim preko kontaktne forme v wordpressu poslati mail ... le tega mi noce. Sumim, da je problem nekje v smtp nastavitvah v povezavi z localhostom... any hint on this?
P.s.: Wordpress tece lokalno na istem strezniku kot exchange. Pogledal sem ze nastavitve v IIS SMTP server nastavitvah a mi ne uspe zadeve usposobiti.
Anyone? :)
P.s.: Wordpress tece lokalno na istem strezniku kot exchange. Pogledal sem ze nastavitve v IIS SMTP server nastavitvah a mi ne uspe zadeve usposobiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psychoshorty ()
E-mail pošiljatelja mora obstajati. Torej če pošiljaš kot WP001@domena.nekaj, in ta e-mail znotraj domene ne obstaja ti zadeva ne bo šla naprej..
Potem ne pošiljaj na local host, ampak na IP.
Poizkusi ročno preko telneta : telnet IPstrežnika 25, hello, mail from : xxx@xx.xx, rctp to : xxx@xxx.xx ... pa pogčlej kaj ti javi.
Potem ne pošiljaj na local host, ampak na IP.
Poizkusi ročno preko telneta : telnet IPstrežnika 25, hello, mail from : xxx@xx.xx, rctp to : xxx@xxx.xx ... pa pogčlej kaj ti javi.
stuffy ::
Zdravo,
Imam čisto enak problem. Ad imam v domeni nekaj@nekaj.local domeno pa imam registrirano na nekaj@nekaj.si
Sedaj pa nevem ali morem kaj popraviti na AD-ju ali na Exchangu?
Hvala za pomoč!
Imam čisto enak problem. Ad imam v domeni nekaj@nekaj.local domeno pa imam registrirano na nekaj@nekaj.si
Sedaj pa nevem ali morem kaj popraviti na AD-ju ali na Exchangu?
Hvala za pomoč!
psychoshorty je izjavil:
Zdravo,
NAjprej preberi sledeči članek : http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
Če si nastavil accepted domain, potem preberi naslednji članek :default Receive connector to allow anonymous connections
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
Ko boš imel to poštimano, preveri naprej, ali sprejemaš pošto.
Če si nastavil accepted domain, potem preberi naslednji članek :default Receive connector to allow anonymous connections
http://technet.microsoft.com/en-us/libr...
Ko boš imel to poštimano, preveri naprej, ali sprejemaš pošto.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 301 redirectOddelek: Izdelava spletišč | 3826 (2601) | Netrunner |
» | Težave z DNS strežnikomOddelek: Omrežja in internet | 4578 (3770) | Bakunin |
» | Pomoc pri postavitvi postfix mail streznikaOddelek: Izdelava spletišč | 3746 (3523) | srus |
» | Exchange 2003 in izguba mailovOddelek: Omrežja in internet | 1368 (1194) | matter |
» | home pageOddelek: Izdelava spletišč | 1529 (1312) | Seadoo |