Forum » Programiranje » Delphi - malce izven pa rabim pomoč
Delphi - malce izven pa rabim pomoč
Karen ::
Glede na to da sem nazadnje delal z Delphijem 3, sedaj imam pa na namizju lansko verzijo, pa me nekaj heca bi prosil za pomoč koga ki je bolj "in" za relativno simpl vprašanje (da ne obrnem milijona faq-ov okoli):
1. desktop aplikacija, form z label-om gor, always on top, form je brez okvirja/obrobe, naslovne vrstice, gumbov za zapiranje, maksimizacijo, minimizacijo, transparenten form. Torej mi plava transparenten tekst nekje na zaslonu.
2. problem: na dvojni klik imam nastavljen Close, torej da mi zapre aplikacijo, in to dela. Na dogodek OnMouseClick bi rad spremenil barvo label-a (vem kako), vendar pa ne dela. Sem proceduro obesil tako na dogodek OnMouseClick od Labela-a kot tudi od Form-a. Kaj sem spregledal? Ali ne pobere klika ker je form transparenten (čudno se mi zdi da doubleclick dela) ali pa sem sfalil v klicu funkcije - imam navaden if stavek v slogu: if label1.Color = clBlack then label1.Color := clWhite; A mogoče ti "cl" klici ne delajo in si moram to še enkrat prebrat?
1. desktop aplikacija, form z label-om gor, always on top, form je brez okvirja/obrobe, naslovne vrstice, gumbov za zapiranje, maksimizacijo, minimizacijo, transparenten form. Torej mi plava transparenten tekst nekje na zaslonu.
2. problem: na dvojni klik imam nastavljen Close, torej da mi zapre aplikacijo, in to dela. Na dogodek OnMouseClick bi rad spremenil barvo label-a (vem kako), vendar pa ne dela. Sem proceduro obesil tako na dogodek OnMouseClick od Labela-a kot tudi od Form-a. Kaj sem spregledal? Ali ne pobere klika ker je form transparenten (čudno se mi zdi da doubleclick dela) ali pa sem sfalil v klicu funkcije - imam navaden if stavek v slogu: if label1.Color = clBlack then label1.Color := clWhite; A mogoče ti "cl" klici ne delajo in si moram to še enkrat prebrat?
Karen ::
Mislim da sem že našel kje sem sfalil:
Label1.Color spremeni ozadje label-a ki je itaq transparentno, moram klicati label1.font.Color := clBlack da bo učinek...
Vseeno hvala.
Label1.Color spremeni ozadje label-a ki je itaq transparentno, moram klicati label1.font.Color := clBlack da bo učinek...
Vseeno hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako narediti program ki bere drugi programOddelek: Programiranje | 5730 (4043) | imagodei |
» | [Delphi] Simpl vprašanja ko pasulj :)Oddelek: Programiranje | 1483 (1332) | oldguy |
» | [visual C#] Na drugem računalniku se ne zaženeOddelek: Programiranje | 1624 (1454) | Beezgetz |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2280 (2119) | Beezgetz |
» | [Visual C#] posodabljanje poljaOddelek: Programiranje | 1643 (1463) | iggy1 |