» »

3d studio max boolean problem

3d studio max boolean problem

legice ::

pač delam projektno v 3dmaxu in delam več ali manj z boleanom,imam pa problem. na kocko sem naredil bolean(navaden) že 6x in sedaj pa hočem še nek trikotnik,ampak ko naredim bolean,mi naredi luknjo,ampak istočasno naredi praznino v kocki,da deluje kot da je votla.tako da sedaj ne vem kako da nadaljujem.

pač slika=)

pač na sliki je primer.morala bi se narediti cev,kot pa vidite je sevede naredila luknjo in ni roba,kateri bi se moral zgoditi ob booleanu.

če se komu kaj sanja,naj prosim pove,ker bi mi res prav prišlo
hvala v naprej:)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna
  • zavaroval slike: bluefish ()

detroit ::

učasih pomaga če ga spremeniš v mesh in weldaš vse bližnje vertexe (0,1). Velikrat pa ne. Ker je boolean en fail. Vsaj bil je par let nazaj in vidim da isto dela. Naredi to raje brez booleana. ČE pa želiš lahko uporabiš modifier CAP da ti pokrije luknjo, ne znam te točno vodit ker maxa nism vidu 5let že:)
Skero

bluefish ::

Ja, se strinjam, boolean ima že od vsega začetka težave. Zadošča pri kakih enostavnejših objektih, drugje pa največkrat povzroči probleme, ki jih popravljaš dlje, kot pa bi zamišljeno naredil brez te funkcije.

Za zapolnitev luknje lahko uporabiš Cap Holes modifier ali pa greš to delati ročno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

69charger ::

Najbolje je zapolnit ročno ker boolean ponavadu naredu kakšne brezvezne vertexe ali kaj podobnega.

legice ::

mah saj je ql...sem se naučil pro boolean uporabiti in se neumno počutim da to nisem že prej sprobal,ker je zadeva zelo enostavna.....

maštam=)

sem pa seveda moral od začetka,saj če ima nekaj že boolean lastnost,iz nekega razloga noče delat. nekateri boste sigurno vedeli kaj je to zaena zadevca=)
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Branje slik jpg iz MySQL z PHP

Oddelek: Izdelava spletišč
152466 (2084) a-ptuj1
»

[c#] Risanje z miško