» »

Smiselna nadgradnja stare HP mašine?

Smiselna nadgradnja stare HP mašine?

Glodko ::

V kratkem bom zamenjal disk v mojem Macbook Pro-ju. Disk je 320GB in ima 5400rpm.

Starši imajo doma HP desktop mašino z že kar častitljivo starostjo. Specifikacije po spominu so matična S939, AMD Athlon 3500+, 1GB DDR1, 250GB WD, ATI "X200?" (integrirana s 64MB) integriran zvok in mreža. Star 4-5 let.

Ker je sicer disk v MBP-ju brezhiben sem ga nameraval, da mi ne stoji v omari, porabit kar za omenjeno HP mašino. Predvidevam da je kljub nižji rpm hitrejši.

Sedaj se sprašujem če bi bilo finančno smiselno dokupit še en modul DDR1 1GB spomina in mogoče nov ali malo rabljen DVD pogon (star ne deluje več OK). Modul kolikor gledam je okoli 20EUR in DVD pekač cca. 10EUR. Ali je torej dodatnih 30EUR smiselno vlagat?

blackbfm ::

Smiselno ni, po drugi strani pa spet ni nek denar to. Pomoje še en giga rama ne bo nič pomagal, vsaj ne bistveno, ravno tako ne disk. Govorim za pisarniške stvari, urejanje slik in internet.

Pyr0Beast ::

Ce ga spravis v Dual Channel se bo poznalo nekaj malega. Dober DVD pekac vsekakor koristi.

Disk lahko zamenjas, ne bo pa neke hude razlike (Razen da je tisji). Ce notri ni kakega prastarega quantuma nekih opaznih razlik ne bo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jRk0 ::

za maile pa brskanje po netu se ne splaca nic nadgradit pomoje.
You fuck up once, you loose two teeth.

T-Majo ::

Glodko je izjavil:

V kratkem bom zamenjal disk v mojem Macbook Pro-ju. Disk je 320GB in ima 5400rpm.

Starši imajo doma HP desktop mašino z že kar častitljivo starostjo. Specifikacije po spominu so matična S939, AMD Athlon 3500+, 1GB DDR1, 250GB WD, ATI "X200?" (integrirana s 64MB) integriran zvok in mreža. Star 4-5 let.

Ker je sicer disk v MBP-ju brezhiben sem ga nameraval, da mi ne stoji v omari, porabit kar za omenjeno HP mašino. Predvidevam da je kljub nižji rpm hitrejši.

Sedaj se sprašujem če bi bilo finančno smiselno dokupit še en modul DDR1 1GB spomina in mogoče nov ali malo rabljen DVD pogon (star ne deluje več OK). Modul kolikor gledam je okoli 20EUR in DVD pekač cca. 10EUR. Ali je torej dodatnih 30EUR smiselno vlagat?

DVD RW te pride 20€, zato uzami novega. Takšne stvari se redko prodajajo rabljene, zaradi vrednosti. In še pekači se s časom uničijo. Iz izkušenj vem. Doma sem imel 2 ''rezervna'', stara okrog 5 let, oba bila fuč. Eden ni bral in se ni vedno odpiral, drugegi je vse datoteke bral kot unknowen file- open with.. je javilo.

Diska se po moje ne izplača menjati. Spoh, če zaenkrat sistem deluje ok, kar se tiče programske opreme. Časovno te to hitro pride en popoldan, efekt bo pa, če se ne motim mogoče opazen zate, za starše dvomim.

Glede rama pa, moji starši imajo Semprona 3000+ 1.8ghz single core, 160gb samsunga sata2, 8500gt in 1gb rama. Na tem PC-ju zadovoljivo teče Windows 7 Ultimate z vsemi efekti. Ocena PC-ja je 3.6 in to zaradi procesorja, ne zaradi RAM-a. Odzivnost je povprečna, da se delati. Odprt imajo ponavadi Mozillo in Chrome pa kakšen Winamp.

solatko ::

1 GB RAM in en DVD - RW DL se vsekakor splača kupit, če ima plata SATA priklope, sicer ne, ker so IDE pekači, precej dražji pa še dobit jih je težko. S temi dodatki, bo računalnik za starše čisto v redru, dokler bo zdržala matična plošča.

Invictus ::

Za 30 EUR ne boš dobil nič, ti bodo pa kaki windowsi in firefox laufali malo hitreje.

Menim da se splača ...

Mogoče daš panotri lahko še kak giga RAMa.

LP I.

blackbfm ::

In še pekači se s časom uničijo. Iz izkušenj vem. Doma sem imel 2 ''rezervna'', stara okrog 5 let, oba bila fuč.

Men pa 10 let star plextor cdrw 8x dela kot nov. Kvaliteta8-) Je bil vreden 60.000 SIT zgleda:))

Glede rama pa, moji starši imajo Semprona 3000+ 1.8ghz single core, 160gb samsunga sata2, 8500gt in 1gb rama. Na tem PC-ju zadovoljivo teče Windows 7 Ultimate z vsemi efekti.

Če pa win7 ne podpira tvoje plošče ti pa pol stvari ne dela, recimo zvok, usb, mreža mogoče. Pa pri starih grafičnih karticah se tut zna rado kaj zataknit. Nima dosti smisla nalagat novih zadev na stara jajca, daš xp in je mir.

c00L3r ::

Nadgradi ram. Danes se sočasno izvaja več aplikacij v ozadju kot pred par leti. Prav tako so aplikacije bolj pomnilniško požrešne. Diska mej kar oba 250gb+320gb. V hitrosti ne bo neke razlike, bo pa več prostora. Zamenjaj DVD-ROM, večina jih res začne odpovedovat po par letih.

Z Dual Channel se ne rabiš zafrkavat. V praksi ni bistvenih razlik. Te se bolj kažejo v sintetičnih testih in nekaterih igrah.

S tem bo PC še vedno uporaben za vsakodnevno brskanje in druge manj zahtevne stvari.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

old_PC_menje

Oddelek: Strojna oprema
142073 (1442) Brane22
»

Koliko bi dobil za to starino?

Oddelek: Kaj kupiti
322119 (1096) mezzene
»