Forum » Mobilne tehnologije » Nokia E52 in wireless
Nokia E52 in wireless
racunalnicar ::
Lep pozdrav!
Mam novo Nokio E52 in mam en problem: Ko grem pod splet pa izberem Facebook naprimer, se mi zažne vedno povezovat z Mobitel Internet. Ker mam pa telefon na kartico, to ni brezplačno in sem na netu le, ko imam dostom do wirelessa.
Sedaj me zanima, kako bi nastavu, da ko kliknem ikonco Facebook, da me vpraša s katero povezavo bi se rad prkluču, al pa da kr avtomatsko začne iskat wireless omrežja in če benga ne najde potem uporabi Mobitel Internet.
Vsem strokovnjakom že v naprej hvala. =)
Mam novo Nokio E52 in mam en problem: Ko grem pod splet pa izberem Facebook naprimer, se mi zažne vedno povezovat z Mobitel Internet. Ker mam pa telefon na kartico, to ni brezplačno in sem na netu le, ko imam dostom do wirelessa.
Sedaj me zanima, kako bi nastavu, da ko kliknem ikonco Facebook, da me vpraša s katero povezavo bi se rad prkluču, al pa da kr avtomatsko začne iskat wireless omrežja in če benga ne najde potem uporabi Mobitel Internet.
Vsem strokovnjakom že v naprej hvala. =)
js osebno ::
Najprej si shraniš wlan povezavo- z gesli, etc. Nato greš v meni "povezovanje" (nisem zihr, vendar bi moralo biti nekaj takega), nato "Cilji" oziroma seznam dostopnih točk. Nato je znotraj meni, v katerem imaš napisane vse povezave. Nato stisneš gumb za ''možnosti''. Wlan daš na prednostno povezavo št.1 upam da ti bo pomagalo.
bah.
Očitno je nekaj narobe s telefonom. Oziroma, za vsak primer poglej še nastavitve aplikacije "internet", tam nekje mora biti možnost izbire dostopne točke.
Očitno je nekaj narobe s telefonom. Oziroma, za vsak primer poglej še nastavitve aplikacije "internet", tam nekje mora biti možnost izbire dostopne točke.
Greš v internet, tam kjer imaš zaznamke.
Nato stisneš ''možnosti'' in nastavitve, potem je pa splošno ali nekaj podobnega. tam notri se skriva možnost "dostopna točka"
Nato stisneš ''možnosti'' in nastavitve, potem je pa splošno ali nekaj podobnega. tam notri se skriva možnost "dostopna točka"
CAR, našu sem in mam na izbiro Internet, Vedno vprašaj pa storitve WAP. Sem nastavu da me vedno vpraša in pol poiščem wireless. Lepš bi blo, če že sam prec začeu iskat wirelesse, ampak se mi tut tole dopade, če ne gre drgač. Hvala ti.
fajn
Edit: A ni v sklopu "internet" na voljo wlan? In se ti tam upošteva prednostno nastavljena dostopna točke, če je na voljo? malo poglej.
Edit: A ni v sklopu "internet" na voljo wlan? In se ti tam upošteva prednostno nastavljena dostopna točke, če je na voljo? malo poglej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: js osebno ()
Bi te pa še neki prašu: poznaš omrežje Eduroam? To je wireless omrežje v šolah, knjižnicah,... za katero dobiš uporabniško ime in geslo. Na uradni strani www.eduroam.si so tut navodila kak se vzpostavi omrežje, sam enga dodatka jst na svojmu fonu ne najdem. Če poznaš to omrežje in maš nastavlenga, poveš kak si to nastavu prosim.
ok, bi te prosil. Hvala ti še enkrat. Sej ni treba čist use od začetka pisat, sem si tam na uni strani prebral, tisto od nastavitev EAP-TTLS : PAP - to bi rabu vedt.
Ubistvu je tako: Sploh nimam Nokie E52 (verjetno si predvideval, da jo imam). govorim namreč iz mojih izkušenj z s60 sistemom.
Drugače pa najprej poskrbi, da imaš najnovejši firmware, v telefon vtipkaj *#0000# in poglej, če obstajajo posodobitve. Zdi se mi, da je najnovejša verzija približno v31.
Drugače pa najprej poskrbi, da imaš najnovejši firmware, v telefon vtipkaj *#0000# in poglej, če obstajajo posodobitve. Zdi se mi, da je najnovejša verzija približno v31.
Dej mi sam to povej - ko bom posodobu programsko opremo, se nastavitve use resetirajo na default ... ?
ponavadi ne. Lahko pa z Ovi suite (trenutno verzija 2.1) za vsak slučaj narediš backup nastavitev.
lopov ::
Eduroam z nokiami ne dela. Morda je izjema N900 ker ne bazira na symbian, a tega ne bom trdil. Ostale dosedaj - nix.
Lahko pogooglaš za več info, problem je v načinu avtentikacije ki ga nokia ne podpira.
Lahko pogooglaš za več info, problem je v načinu avtentikacije ki ga nokia ne podpira.
Kako to, če je pa vodič na eduroam.si -> bom se tolk časa igral, da mi rata, drgač bom pa ponoreu. :D
@lopov
Dosedaj nokie tega niso podpirale, a v posodobitvah programske opreme v zadnjih nekaj mesecih so skoraj vsi nokiini telefoni z wlan dobili možnost PAP protokola.
Dosedaj nokie tega niso podpirale, a v posodobitvah programske opreme v zadnjih nekaj mesecih so skoraj vsi nokiini telefoni z wlan dobili možnost PAP protokola.
Evo fon mam posodobljen, thejan2009 mi daš prosim samo link do certifikata, ki ga maš ti gorej, ker jst nwm kterga naj dam gor. Se bom naprej sam še mal pošpilu. ;)
Imam certifikat ''domače organizacije''. Prinesel mi ga je prijatelj(ni ga na internetu), uporaben je pa samo na neki mali gimnaziji...
lopov ::
Eksplicitno piše le za N900 in 5800 (ta je zame presenečenje :)
Zgleda se premika ... KONČNO!!!
Zgleda se premika ... KONČNO!!!
Bom si uzeu jutr cajt pa poklicu na Nokio pa jih mal povprašu - zarad firbca. :) Sporočim kaj bodo rekl.
@racunalnicar
raje ne. porabi dragocene minute svojega življenja za kaj drugega. Odgovor bo standarden: o tem nič ne vejo oz. nimajo podatkov...
raje ne. porabi dragocene minute svojega življenja za kaj drugega. Odgovor bo standarden: o tem nič ne vejo oz. nimajo podatkov...
hehe, sam jst bi useeno rad brskal po spletu for free, če pa je že to mogoče, zakaj bi drugače bil eduroam. ;)
atomc ::
Pozdravljeni, ali ima kdo izkušnje s tiskanjem preko WLAN-a, namreč nikakor mi ne uspe.Printer OJ 8000 Pro, priključen je na router.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14160 (8318) | ramiz?! |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 84346 (42361) | mailer |
» | Eduroam in SymbianOddelek: Mobilne tehnologije | 2197 (1655) | SLO_Matej |
» | nov telefon, novi problemi. [omrežje EDUROAM]Oddelek: Pomoč in nasveti | 4649 (4176) | lopov |
» | Eduroam na Samsungovi Omnii 7Oddelek: Mobilne tehnologije | 5685 (4455) | crystal |