Forum » Strojna oprema » Intel HT ON : HT OFF
Intel HT ON : HT OFF
ncc2000 ::
HT ON:
HT OFF:
Zakaj ima z vključenim HT-jem rezultat tak razsip in zakaj je CPU bistveno počasnejši s HT-jem?
Nastavitve so identične v obeh primerih, višanje napetosti CPU-ja pri vključenem HT pa ne rojeva drugačnih rezultatov, le temerature se v loadu višajo.
Ma takole mi zgleda, kot da bi CPU "spodletaval" z vključenim HT-jem v IntelBurnu
Je pa seveda zadeva stabilna v obeh primerih.
HT OFF:
Zakaj ima z vključenim HT-jem rezultat tak razsip in zakaj je CPU bistveno počasnejši s HT-jem?
Nastavitve so identične v obeh primerih, višanje napetosti CPU-ja pri vključenem HT pa ne rojeva drugačnih rezultatov, le temerature se v loadu višajo.
Ma takole mi zgleda, kot da bi CPU "spodletaval" z vključenim HT-jem v IntelBurnu
Je pa seveda zadeva stabilna v obeh primerih.
axee ::
Brez zamere ampak a je pomembno? Zaženeš Cinebench pa se HT takoj pozna. Si ziher da uporablja vse niti?
Pyr0Beast ::
Mnjah. Mozno da OS ne zna razporejati programov po jedrih pa zato tak padec.
Ali pa zaradi nestabilnega napajanja CPU lavfa vsake toliko HALT nacin, kateri je z HT se bolj izrazit.
Ali pa zaradi nestabilnega napajanja CPU lavfa vsake toliko HALT nacin, kateri je z HT se bolj izrazit.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Isotropic ::
daj probaj se dat threads na st core (ht off) in core+ht (ht on)
ce se ti da
kaj je to za en procesor sicer?
ce se ti da
kaj je to za en procesor sicer?
ncc2000 ::
Ma to Intelburn ne zna najbol z temi nitkami delat, vsaj mislim tako.
Sem ponovil vajo z HT on, sicer s standard testom, ker si mi ne de toliko časa čakat in:
Threads auto:
CPU 50%, delo pa porazdeli med 6 nitk
Threads 8:
CPU 100%, 8 core na max, hitrost pa nikakva
Threads 1:
CPU 12%, delo pa se porazdeli na 3 nitke
Ma skoraj povsod gre hitreje z HT, tukaj pa ne, pa sem se vprašal, čemu.
In @axee, itak, da nima veze, pač malo igračkanja..
@loki3000, je to to, kar si vprašal? CPU je pa i7 860
Sem ponovil vajo z HT on, sicer s standard testom, ker si mi ne de toliko časa čakat in:
Threads auto:
CPU 50%, delo pa porazdeli med 6 nitk
Threads 8:
CPU 100%, 8 core na max, hitrost pa nikakva
Threads 1:
CPU 12%, delo pa se porazdeli na 3 nitke
Ma skoraj povsod gre hitreje z HT, tukaj pa ne, pa sem se vprašal, čemu.
In @axee, itak, da nima veze, pač malo igračkanja..
@loki3000, je to to, kar si vprašal? CPU je pa i7 860
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ncc2000 ()
jest10 ::
Z HT ti bo delalo hitreje, če boš imel v programu več kot 4 niti. Probaj recimo 5 ali 6 threads z in brez HT, tukaj bi se morala poznati razlika.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Slo-tech superpi team: intel core 2, i5, i7 & amd am2, am3 lestvica (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Navijanje | 282710 (43303) | krneki0001 |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark Vantage (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 33756 (26632) | vaščan |
» | Zakaj rac. uporablja samo eno jedroOddelek: Pomoč in nasveti | 1920 (1412) | smrdo |
» | Intel Sandy Bridge OverclockingOddelek: Strojna oprema | 4166 (3380) | Steinkauz |
» | Navijanje Intela i7-860Oddelek: Navijanje | 3680 (3033) | TeraTM |